Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Достава на храна (Wolt, Корпа, КликниЈади)

Chiller

user
8 март 2012
1.540
1.137
Скопје Аеродром
Стално порачувам од Кантина и кесата не е захевтана, отворена е. Од Фет Кичен е захевтана. Сакав да им пишам ама ај...
Ја па кога ќе ги видам тие спајалиците, се мислам дека некоја од книговодство ги пакувала. :LOL:

Ilija Milcinoski

hello world
14 декември 2014
148
48
Ilija Milcinoski's setup  
OS
Windows 10 Pro
Волт се ок нарачав и стигна на адреса супорт има во секое време дури има и за колку време ќе е готово и доставата им е професионално

18 август 2019
1.210
1.172

M@RKO

user
3 јуни 2009
1.480
551
Знам, ова немаше ни хефталици.
Немал време да ја захефта од повеќе пратки што имал во исто време.

Мое мислење наместо хефтање кеса најдобро е да се става стикер или пример да се смисли на кесата да има копче/нитна како оние металните на јакните што се :D

Chiller

user
8 март 2012
1.540
1.137
Скопје Аеродром
Стикер најдобро, поготово на пициве. За да не мислам дали некој ја лижел пицата пред да ми ја достави. :D
Вчера „морети“ пица со стикер беше.

Ама овие кесиве со хевталици... ужасно ме нервираат у коментар на нарачка ќе им пишувам да не ставаат.

FatCat

hello world
4 март 2022
196
120
од домино тоа кутија подоотворена ми ја донесе, затоа им е најбрза доставата не губат време да затворат како што треба... и не е добра пицата...

kolesk

lurker
6 февруари 2016
757
1.171
Нека ја мириса колку сака.
Ја знаеш ли заебанцијата " Жена ми не ме пушта во кујна, откога ги поминав кифлите со јајца".
И некако шубе ми иде за нарачка... :D

Mar tiN

lurker
2 јануари 2014
876
633
Mar tiN's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-12400F
Motherboard
ASUS PRIME B660M-A D4
Storage
SAMSUNG 500GB SSD 970 EVO Plus M.2 + Western Digital 4TB
PSU
Cooler Master B500 ver.2
RAM
Kingston HyperX FURY™ 64GB
Video card
ASUS Dual GeForce RTX™ 3050 OC Edition 8GB
Case
Cooler Master K350
OS
Windows 11 Pro x64

M@RKO

user
3 јуни 2009
1.480
551
A што ќе се еден куп фирми за достава на храна?

Нека се прошират Wolt и Korpa низ цела држава каде што има потреба за тоа и доволно е. Тие две се поприфатливи ете гледаат да се прошират низ државава во повеќе градови. Wolt ја има во многу држави во светов и тоа го прави поприфатлив затоа што е доволно добро развиен.

DarkDeFnx

hello world
20 јули 2016
121
156
DarkDeFnx's setup  
Processor & Cooler
Intel Core 2 Quad Q8200 @ 2.33GHz 4MB L2 64-bit LGA775
Motherboard
Micro Star International MSI MS-7353 X48C Platinum
Storage
SYS: Saumsung HD753LJ ATA 750GB | DATA: Samsung D3 Station 2TB
RAM
Single Channel DDR3-1333 SDRAM 2 x 2GB 9-9-9-24
Video card
NVIDIA GeForce GTS 250 GDDR3 SDRAM 1 GB
Mouse
GEMBIRD MUSOPTI6 5V 200mA DC
Keyboard
Chicony KB-3923 5V 200mA DC
Audio
Realtek High Definition Audio 6.0.1.6662
Monitor
Philips 220E1SB/00 22'' 1920x1080 50/60Hz 100-240V 1.5A
OS
Microsoft Windows 10 Professional (x64) Build 14393.447 (RS1)

Нека се прошират Wolt и Korpa низ цела држава каде што има потреба за тоа и доволно е. Тие две се поприфатливи ете гледаат да се прошират низ државава во повеќе градови. Wolt ја има во многу држави во светов и тоа го прави поприфатлив затоа што е доволно добро развиен.
Зошто да не пробаат? Баш е за поздравување претприемачки дух.

Од друга страна, што е пак тоа што им нудат Wolt и Korpa на засегнатите страни (производители на храна, доставувачи, крајни купувачи) ете пример во Прилеп?
“Поприфатливи”, “ја има во многу држави”, “доволно добро развиен”, бла бла бла….. наброј конкретни придобивки зошто некој би им трчал на Wolt и Korpa да им го шири бизнисот ако математиката на дечките им покажала дека има економска смисла да се развие своја апликација за намената.

M@RKO

user
3 јуни 2009
1.480
551
Зошто да не пробаат? Баш е за поздравување претприемачки дух.

Од друга страна, што е пак тоа што им нудат Wolt и Korpa на засегнатите страни (производители на храна, доставувачи, крајни купувачи) ете пример во Прилеп?
“Поприфатливи”, “ја има во многу држави”, “доволно добро развиен”, бла бла бла….. наброј конкретни придобивки зошто некој би им трчал на Wolt и Korpa да им го шири бизнисот ако математиката на дечките им покажала дека има економска смисла да се развие своја апликација за намената.
Ок убаво тоа што е претприемачки дух но ако да речеме остане ова Kart само за Прилеп и во меѓувреме решат и Korpa и Wolt да почнат со работа и во Прилеп не знам колку би успеале да се задржат три во еден град. Не само во Прилеп туку и во другите градови колку воопшто има потреба од толку многу компании за достава на храна е знак прашање.

18 август 2019
1.210
1.172
Ок убаво тоа што е претприемачки дух но ако да речеме остане ова Kart само за Прилеп и во меѓувреме решат и Korpa и Wolt да почнат со работа и во Прилеп не знам колку би успеале да се задржат три во еден град. Не само во Прилеп туку и во другите градови колку воопшто има потреба од толку многу компании за достава на храна е знак прашање.
Пазарот ќе направи селекција. Ако нема работа за сите три, некоја ќе се откаже.

Конкуренцијата ќе ги принудува поквалитетно да ја извршуваат работата. Монополот води до губење на квалитетот.

Mar tiN

lurker
2 јануари 2014
876
633
Mar tiN's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-12400F
Motherboard
ASUS PRIME B660M-A D4
Storage
SAMSUNG 500GB SSD 970 EVO Plus M.2 + Western Digital 4TB
PSU
Cooler Master B500 ver.2
RAM
Kingston HyperX FURY™ 64GB
Video card
ASUS Dual GeForce RTX™ 3050 OC Edition 8GB
Case
Cooler Master K350
OS
Windows 11 Pro x64

Како што имам инфо и во други градови си има некоја фирма за достава , локална што си работи само таму со 5-6 вработени што си вадат плата . Толку е во другите градови побарувачката , Wolt нема сметка да разработува таму на мал пазар .

TheMarshal

user
3 јануари 2019
1.759
2.770
Заборавате дека во помалите градови, со години функционираат системи за достава како "примитивна" верзија Wolt. Речиси секоја кафана, скара на кило, ресторанче испраќа нарачки преку такси. На некој само да му текне да со апликација да ги поврзе таксистите, корисниците и рестораните и тоа е тоа. Не би ме чудело Kart да фукнционира така. :)

Глупав

IQ=IQ+1
20 април 2008
1.519
1.027
Глупав's setup  
OS
Windows; MacOS; Linux
Како што имам инфо и во други градови си има некоја фирма за достава , локална што си работи само таму со 5-6 вработени што си вадат плата . Толку е во другите градови побарувачката , Wolt нема сметка да разработува таму на мал пазар .
Пазарот односно подобро кажано Бизнис развојот не е само во 100те денари што некој ќе ги остави на такси во некое помало градче од 50 000 жители.

kirev

senior
31 мај 2010
9.029
7.694

Како бе така :) Една фирма = комунизам (или социјализам). А полошо од државен монопол е приватен монопол.

18 август 2019
1.210
1.172
Прво нека се прошират овие двеве фирми па после нека се мисли на други нови.
А зошто мора да бидат тие две? Доставувањето на храна е на локално ниво. Нема да нарачувам храна од Скопје за Крива Паланка, па нека биде универзална фирма. Секој град за достава на храна мора да има локални доставувачи, од локалните ресторани, дали од една голема фирма или мала локална фирма, сеедно е. Зарем услугата ќе биде подобра ако доставувачите се од тие две фирми?

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

На врв