Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Достава на храна (Wolt, Корпа, КликниЈади)

Mar tiN

lurker
2 јануари 2014
876
633
Mar tiN's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-12400F
Motherboard
ASUS PRIME B660M-A D4
Storage
SAMSUNG 500GB SSD 970 EVO Plus M.2 + Western Digital 4TB
PSU
Cooler Master B500 ver.2
RAM
Kingston HyperX FURY™ 64GB
Video card
ASUS Dual GeForce RTX™ 3050 OC Edition 8GB
Case
Cooler Master K350
OS
Windows 11 Pro x64
Прво нека се прошират овие двеве фирми па после нека се мисли на други нови.
Што ќе се шират, Wolt полека но сигурно го зема пазарот на Korpa ,која ден во ден се помал круг на достава имаат . Мислам дека добар дел доставувачите преминаа во Wolt .

TheMarshal

user
3 јануари 2019
1.759
2.770
Што ќе се шират, Wolt полека но сигурно го зема пазарот на Korpa ,која ден во ден се помал круг на достава имаат . Мислам дека добар дел доставувачите преминаа во Wolt .

И тогаш Волт ќе реши да дигне цени. :)

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.500
31.939
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64

M@RKO

user
3 јуни 2009
1.480
551
Во Тетово во еден од рестораните ќе има одбележување за почетокот на работа на Wolt во градот.

M@RKO

user
3 јуни 2009
1.480
551
Wolt гледам се достспни и во Охрид.

Сега се изедначени во број на градови со Корпа.

Корпа е достапен во Куманово а Wolt сеуште таму не е, додека пак Wolt е достапен во Битола а Корпа не е во Битола.

null_ptr

Модератор
20 ноември 2013
1.044
1.128
Куманово
Wolt гледам се достспни и во Охрид.

Сега се изедначени во број на градови со Корпа.

Корпа е достапен во Куманово а Wolt сеуште таму не е, додека пак Wolt е достапен во Битола а Корпа не е во Битола.
Оваа недела видов Wolt доставувач во Куманово, ама во секој случај ќе им биде тешко на велосипедистите - ридови, угорници и речиси никаква велосипедска инфраструктура.

M@RKO

user
3 јуни 2009
1.480
551
Еве уште една фирма за достава храна и друго. Оваа само во Тетово ќе биде.

Толку ли има потреба од доставувачи па се отвараат и локални фирми?

DaniDaniel

hello world
5 јуни 2020
104
181
Еве уште една фирма за достава храна и друго. Оваа само во Тетово ќе биде.

Толку ли има потреба од доставувачи па се отвараат и локални фирми?

Пред некое време правев споредба на ИД на нарачка (по претпоставка дека е +1 инкрементално) и испаѓаше дека на ден имаат по 6-7000 нарачки.
*рандом 2 датуми, некој ден сигурно и над 10к е бројов.

Ова е само на еден од сервисите. Е сега дел се и само нарачки, без, достава, ама пак, бројката не е воопшто наивна.

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.057
14.139
Преферирам да нарачувам преку корпа. Пред се зашто сум старомоден и сакам да плаќам во готово а не со картица. Волт нема опција за кеш. Но и една од причините е што не сакам да остане само волт како единствен доставувач. Ќе почнат да прават што им душа сака.

123456

poweruser
12 април 2013
2.070
1.596
Naselba Dracevo, Kisela Voda, Macedonia
Преферирам да нарачувам преку корпа. Пред се зашто сум старомоден и сакам да плаќам во готово а не со картица. Волт нема опција за кеш. Но и една од причините е што не сакам да остане само волт како единствен доставувач. Ќе почнат да прават што им душа сака.
Волт може со кеш одамна е внесена таа опција

Атачменти

• Screenshot_20260604_132042_Wolt.jpg
    Screenshot_20260604_132042_Wolt.jpg
    350,7 KB · Прегледи: 38

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.148
16.234
Мрзи белосветски сте станале, не знаете едни јајца да спржите, па се лутите што ви се дереле и што ти не. Сеа тоа е, ја си земам пица на рекорд од тие 2 за 130, вруќа, па ќе ставам кечап мајонез. Милина. Не пица испечена пред саат време и станата цемент. Али ајде да не ја тупиме забегавме офтопик ептен.
Кујзнае до сега колку дебели станале. Ме чуди како уште немаат побарано од доставувачиве и да им изџвакаат кога ќе им донесат, овие само да голтнат :ROFLMAO:

Oktar

Хаќер без дрон
23 октомври 2012
6.167
18.766
Skopje
Oktar's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i9-9900k + Noctua NH D15 Chromax.black
Motherboard
Asus Prime Z370-A
Storage
SM951 256 + PM981 512 + 850 Pro 512 + 840 Evo 250 + WD Blue 1TB + WD Red 2TB + WD Red 3TB
PSU
Cooler Master Vanguard v850
RAM
Kingston HyperX Predator 2x16GB Kit (2x8GB) DDR4 3200MHz
Video card
MSI RTX3080 SuprimX
Case
BeQuiet Pure Base 600
Mouse
Logitech MX Master 2, Logitech MX Master 3, Logitech Wireless G Pro, Logitech G703
Keyboard
Keychron Q2, Keychron Q6, Logitech MX Keys Mini
Monitor
Dell U2515H
OS
Windows 11 + MacOS
Wolt си става рандом цени и тоа 30% плус од самиот ресторан,прашање на време кога Корпа ќе престане со работа

Не сум приметил такво нешто кај волт, ама така работеа кликни-јади и затоа ги мразев. Буквално сите оброци беа по 20-30-50 денари поскапи од ресторан и плус плаќаш достава што е тотален нонсенс. Од друга страна волт и корпа со многу ресторани имаат понуди со 20-30% попуст и извесни промоции, плус преку телеком имам бесплатна достава и се мн ок опција. На пример, скоро цел репертоар на Соџу е на 20 или 30% попуст преку волт, а мислам дека е исто и преку корпа, а во самиот ресторан покрај целата цена имаат 10% сервис фи како што разбрав.

Дополнително кај волт, секогаш кога сум имал проблем со нарачка, имаат супорт и одма одговараат и решаваат проблем, дали сакаш повторна достава или рефунд.

Друга работа што ми се бендисува кај Волт е што функционира и во други држави, го користев и во србија и во грција досега, нема потреба да бараш нешто локално, нема потреба да инсталираш дополнителни апликации или да се замараш со повици и незнам што. Се на се, јас сум задоволен од волт досега, ама верувам дека за некое време ќе почнат да усреуваат, веќе имаат солидна база на корисници и ресторани па процесот на еншитификација може да започне!

Патем, се трудам секогаш кога можам да нарачам директно од локалот да го правам тоа, за да нели, сите пари отидат кај нив, Мама Италијана, имаат нивна достава и е многу побрза од волт, од моето искуство, а деновиве и си одам на ССФФ (Скопје Стрит Фуд Фестивал) и си јадам на лице место, Профит!

Fatal1ty_

Großmeister
28 февруари 2008
23.783
33.889
roka.mk
Здрава станица 50 денари поскапо преку волт, Форум 50 денари поскапо преку волт, Сабзи 50 денари поскапо преку волт. вероватно има и други што се поскапи , за овие ми е проверено.

123456

poweruser
12 април 2013
2.070
1.596
Naselba Dracevo, Kisela Voda, Macedonia
Блу номад, е хорека тие по 1кг во зрно им се 200ден плус кај волт

Во корпа,многу ресторани фалат
Гиро,хаус ги нема веќе

Самите ресторани си ги местат цените преку волт
30% наводно зимале волт за секоја нарачка

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.057
14.139
Сите работат на таков начин. Процент од ресторанот, повисока цена на нарачките и плус цена на достава.

Порано нарачував многу. Но како поминува време прво разгледувам опции што ми се поблиску лично да си нарачам и подигнам.

Не сум разгледувал попусти преку телеком или опции да нарачаш па сам да си подигнеш преку овие сервиси. Можда така испаѓа поефтино со некои ресторани.

Oktar

Хаќер без дрон
23 октомври 2012
6.167
18.766
Skopje
Oktar's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asus Prime Z370-A
Storage
SM951 256 + PM981 512 + 850 Pro 512 + 840 Evo 250 + WD Blue 1TB + WD Red 2TB + WD Red 3TB
PSU
RAM
Video card
MSI RTX3080 SuprimX
Case
BeQuiet Pure Base 600
Mouse
Logitech MX Master 2, Logitech MX Master 3, Logitech Wireless G Pro, Logitech G703
Keyboard
Monitor
Dell U2515H
OS
Windows 11 + MacOS
Ги проверив сега овие што ги кажавте, и да, башка и голема разлика е. Проклети капиталисти! Искрено не сум заприметил дека најчесто порачувам нешто од тие промоциите и ваљда тие искачаат исто, ама ова се гоелми разлики. фала на инфо момци, дужам ќебапи од Дестан, ама ќе идам да ги земам сам и ќе ги јадеме на паркинг, на хауба и ке турирам за да ги држиме топли!

Патем, Лето имаат многу симпатична пица, и локалчето е мн кул, препрака за нив, ама кај нив.

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.057
14.139
момци, дужам ќебапи од Дестан, ама ќе идам да ги земам сам и ќе ги јадеме на паркинг, на хауба и ке турирам за да ги држиме топли!

Ха, ха, факт е дека плаќаш за услуга. Си седиш во фотеља и ти носат храна до дома. Генерално е сеуште топла споредено со кога сам би земал од некаде со твое возило или пеш.

И еднаш два пати во месецот ќе речеш кај било кај не било.

Но повеќето често нарачуваме. И кога ќе собереш месечно колку ти земале сервисиве арач, доаѓа малку побајашки.

Мама италијана ми беа закон со нивната достава. Макар и што мора пред зграда да го чекаш. Ама почнаа многу краевите на пиците да ги горат. Ич неќам ќумури кои BTW се канцерогени. А и тестото некако е тегаво.

IMPASTO се нови во би рекол наша близина. Веднаш до Бир Гарден. Убави се некои од пиците. И тестото е подобро. Но имаат „европски“ цени. Исто како Мато Наполетано.

Абе златен Силбо ха ха.

Oktar

Хаќер без дрон
23 октомври 2012
6.167
18.766
Skopje
Oktar's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asus Prime Z370-A
Storage
PSU
RAM
Video card
MSI RTX3080 SuprimX
Case
BeQuiet Pure Base 600
Mouse
Keyboard
Monitor
Dell U2515H
OS
Windows 11 + MacOS
Ха, ха, факт е дека плаќаш за услуга. Си седиш во фотеља и ти носат храна до дома. Генерално е сеуште топла споредено со кога сам би земал од некаде со твое возило или пеш.
Абе искрено, очекувам барем кај рестораните во најмала рака да понудат барем иста цена, јер не им седам таму, не им трошам маса не им прљам тањири, не им кршам чаши... трошокот за пакување на храната мислам дека е помал од трошокот на седење во кафана. Генерално секаде по светот е поефтино ако земеш за тејкавеј одколку да седнеш, ама па по светов и дупло еспресо обично е 30% поскапо од единечно, а кај нас дупло еспресо е и дула цена, а да биде уште потрагично, голем дел од кафиќите не ни користат дупла доза на кафе (џизс крајст).

Но повеќето често нарачуваме. И кога ќе собереш месечно колку ти земале сервисиве арач, доаѓа малку побајашки.
Кога ќе ги споредиш цениве, да, прилично голем искача арачот.

Мама италијана ми беа закон со нивната достава. Макар и што мора пред зграда да го чекаш. Ама почнаа многу краевите на пиците да ги горат. Ич неќам ќумури кои BTW се канцерогени. А и тестото некако е тегаво.
Сум приметил и јас дека неколку пати се има десено да е позагорена, ама машини се дечките, последен пат кога зимав, сам си ја подигнав и чекав едо 10 мин таму, порано стигнав, мн ми е брза колата, и стварно се откорнаа од правење пици, машини, става, вади, пакува, моторчињата брујата цело време, браво за нив.

IMPASTO се нови во би рекол наша близина. Веднаш до Бир Гарден. Убави се некои од пиците. И тестото е подобро. Но имаат „европски“ цени. Исто како Мато Наполетано.
Бев кај нив еднаш, баш ја шетав малата со количка и нема пристап за со количка а и никој од дечките не ни проба да ми помогне за влегување, за излагање ми помогнаа. Пицата беше ок, можеше да биде поголемка за парите барем, али не е дека останав гладен, само онака, али добра беше генерално, башка и другарка ми ја бендиса, да не речам ми ја зиде цела корка. Патем и оваа имаше загоренко, али ја сум релативно ок со тоа.
Мато Наполетано се стварно добри, скапички се, ама па исто ко за диливери, не е дека јадеш двапати неделно од таму. 2-3 пати во годината ќе земеме од таму, 3 пици 2000 денари, ама убави се. Повеќе ме нервира што ако седиш таму и секако мора да пиеш вода, е таа ќе ти ја наплатат незнам, 170 денари за големо шише што и не е така големо. Тоа ме јаде таму.
Screenshot 2026-06-05 at 14.25.12.png

Абе златен Силбо ха ха.
Порано земав перек, геврек, леб некој, сега некако ништо не ми фаќа око од таму, ама баш ништо, мислам дека се многу полоши од порано.

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно