BlockFi Mistakenly Deposits Outsized Bitcoin Payments
Сеир на Reddit
Да не лапна некој од форумов некој БТЦ, проверете си.
Сеир на Reddit
Да не лапна некој од форумов некој БТЦ, проверете си.
trust wallet или exodusздраво,
кој wallet би го препорачале за алткоинс?
За BTC RVN ETH имам посебни валети, за другите алтс Exodus корситамздраво,
кој wallet би го препорачале за алткоинс?
Момци, ми треба биткоин или етер во вредност од 12 долари за да купам нешто од Shoppy, Ecommerce Made Simple
Се нафаќа некој да ми продаде?
Самата трансакција би чинела многу повеќе од 12 долари (провизијата за трансакцијата на бтц или етх , да одбереш некоја друга валута како трон(што има ниска провизија) на пример можеби и ке прифати некој )Никој?
Треба да е некоја поголема сума за да биде исплатливо за продавачот?
LTC , USDT .Самата трансакција би чинела многу повеќе од 12 долари (провизијата за трансакцијата на бтц или етх , да одбереш некоја друга валута како трон(што има ниска провизија) на пример можеби и ке прифати некој )
А не се копа ова као за 2-3 дена со просечна графичка?Никој?
Треба да е некоја поголема сума за да биде исплатливо за продавачот?
И чекај сеа, нели ова криптово беше да се избегне мидлмен, децентрализација ово оноСамата трансакција би чинела многу повеќе од 12 долари (провизијата за трансакцијата на бтц или етх , да одбереш некоја друга валута како трон(што има ниска провизија) на пример можеби и ке прифати некој )
А не се копа ова као за 2-3 дена со просечна графичка?
И чекај сеа, нели ова криптово беше да се избегне мидлмен, децентрализација ово оно
ене 3090 копа 12 долари за еден ден
локван само отвора паричник и некој му праќа
какви се сега ова други валути провизии
уше да ми кажат дека за да отвориш паричник треба да сликаш пасош...не им ремети филм бе па ти! Фиат ис дед!
онодецентрализација ово оно
И чекај сеа, нели ова криптово беше да се избегне мидлмен, децентрализација ово оно
Како мора да добие награда? Ќе му даде 14 долари Локван место 12.Па мора копачот да добие награда кога ќе се оствари трансакцијата, така функционира и се одржува системот. Не значи тоа дека не е децентрализирано или дека има посредник.
Како мора да добие награда? Ќе му даде 14 долари Локван место 12.
Аха, нешто слично како што банките земаат процент од трансакцијата за да ја валидираат...Под "Koпачот" мислам општо оној кој ќе ја валидизира трансакцијата на мрежата, не мислам на тој што ќе му продаде крипто на Локван.
Аха, нешто слично како што банките земаат процент од трансакцијата за да ја валидираат...
Само шо банките се вистински а криптот е кецој и нули во компјутерАха, нешто слично како што банките земаат процент од трансакцијата за да ја валидираат...
Самата трансакција би чинела многу повеќе од 12 долари (провизијата за трансакцијата на бтц или етх , да одбереш некоја друга валута како трон(што има ниска провизија) на пример можеби и ке прифати некој )
Продавницата прифаќа само бтц/етц.LTC , USDT .
Самата трансакција би чинела многу повеќе од 12 долари?
Сериозно?
Значи ако сакам да купам нешто со бтц/етц во вредност од 12 долари, ќе ме чини 12 долари, плус 2 пати трансакции (еднаш до мене, и еднаш од мене кон продавницата)? Од кои трансакции секоја чини повеќе од сумата?
Сериозно ова??
Значи колку конечно би ме чинело (во долари) ваквото купување?
36 долари? 50 долари? ...100 долари?
Ова значи дека дури и да имам бтц/етц пак не ми се исплати да купувам секојдневни работи во бтц/етц? Многу лошо, ако е вака.
Продавницата прифаќа само бтц/етц.
I ti kako drugar mi, namaluvase gas fee za eth transakcija na minimum I ene go sea mu dremat eterite zaglaveni na mreza 6 dena hahahah.Самата трансакција би чинела многу повеќе од 12 долари?
Сериозно?
Значи ако сакам да купам нешто со бтц/етц во вредност од 12 долари, ќе ме чини 12 долари, плус 2 пати трансакции (еднаш до мене, и еднаш од мене кон продавницата)? Од кои трансакции секоја чини повеќе од сумата?
Сериозно ова??
Значи колку конечно би ме чинело (во долари) ваквото купување?
36 долари? 50 долари? ...100 долари?
Ова значи дека дури и да имам бтц/етц пак не ми се исплати да купувам секојдневни работи во бтц/етц? Многу лошо, ако е вака.
Продавницата прифаќа само бтц/етц.
ОК, ама потоа на продавницата ќе треба да им префрлам бтц, само тоа е префрлање на бтц а не усдт, тогаш нели и за таа трансакција треба да платам провизија - која кажувате дека е повеќе од цената (12 долари)?Vidi kolku ti e bitno toa da go kupis, ako e, toa e toa, plati si.
A zosto vikas ednas do tebe? Pa toj sto ke ti prodava neka ti prodade usdt so 1$ fee direktno na berza, tamu so tie usdt kupuvas btc I plakjas na prodavnicata. 12+1=13$ total fee.
VGA ACER RX 9070 Predator BiFrost Radeon OC 16GB GDDR6 256-bit, HDMI, 3xDP, DP.Z4GWW.P01
40.790,00 ден
OD DVD RW SATA ASUS DRW‑08D6MT, Black, 90DD0340-B19000
1.960,00 ден
NET LAN WIRELESS PCI-E CUDY BE9300 Tri-Band WiFi 7, BT 5.4, WE9300S
2.590,00 ден
MOUSE WIRED USB A4TECH Bloody Gaming W60 Max Stone, 10000 cpi, 1ms, RGB, Black
1.400,00 ден
MOUSE RECEIVER USB A4TECH, for A4TECH/F-STYLER, Black, RN-10D
320,00 ден
NET LAN PCIe 10/100/1000/2500Mbs, CUDY PE25, Chipset: RTL8125, CUDY-PE25
680,00 ден