Мислам дека LiFePO4 се Li-ion батерии. Инаку оловните акумулатори воопшто не доаѓаат во предвид, гел батериите можат да се користат, ама имаат 4-5 пати пократок животен век.Сега видов дека во насловот си напишал и Lead-acid. Ако веќе допрва градиш систем, и планираш да го користиш, немој ни да помислуваш да купуваш обични акумулатории, било Гел било АМГ. И најлошите кинески LifePO4, се подобри од најдобрите оловни. LifePO4 се супериорни во однос на обичните. Потруди се да си купиш LifePO4. Ако немаш одма буџет, почекај, собери пари, но не купувај обични.
Во насловот си напишал и Li-ion. Такви батерии не ми е познато да се користат во соларните системи. Можеби некој сам си прави, но тоа не се користи и нема во продажба за соларни системи.
LiFePO4 не е исто со Li-Ion. Имаат сличности со тоа што е двете содржат Литиум. Едните се литиум-железн-фосфорни, а другите литиум јонски. првите се користат се повеќе за соларни системи, а другите не. Другите се користат за помали работи. Не е исклучено да може да се направи и систем со литиум јонски, ама тоа е поретко. Комерцијално во главно се продаваат само LiFePo4.Мислам дека LiFePO4 се Li-ion батерии. Инаку оловните акумулатори воопшто не доаѓаат во предвид, гел батериите можат да се користат, ама имаат 4-5 пати пократок животен век.
Според мене LiFePO4, Li4Ti5O12, LiCoO2, LiMn2O4 и уште некои се литиум-јонски батерии.LiFePO4 не е исто со Li-Ion. Имаат сличности со тоа што е двете содржат Литиум. Едните се литиум-железн-фосфорни, а другите литиум јонски. првите се користат се повеќе за соларни системи, а другите не. Другите се користат за помали работи. Не е исклучено да може да се направи и систем со литиум јонски, ама тоа е поретко. Комерцијално во главно се продаваат само LiFePo4.
ГЕЛ акумулаторите се исто така оловни, само што затворен систем.
Тоа се литиумски, но не јонски. Во самите имиња си пишува која батерија од што е составена, не е некоја голема филозофија да се разбере.Според мене LiFePO4, Li4Ti5O12, LiCoO2, LiMn2O4 и уште некои се литиум-јонски батерии.
Можеби погрешно ги толкувам работите.
Да,не се користеле литиум јонски моја грешка.Во мојот случај не ми треба батерија со голем капацитет туку за минимален соларен систем.100ah 12v батерија.За од странство шипингот е скап а у Скопјево нема LifePO4 со тој капацитет има само 5kw/10kw.Сега видов дека во насловот си напишал и Lead-acid. Ако веќе допрва градиш систем, и планираш да го користиш, немој ни да помислуваш да купуваш обични акумулатории, било Гел било АМГ. И најлошите кинески LifePO4, се подобри од најдобрите оловни. LifePO4 се супериорни во однос на обичните. Потруди се да си купиш LifePO4. Ако немаш одма буџет, почекај, собери пари, но не купувај обични.
Во насловот си напишал и Li-ion. Такви батерии не ми е познато да се користат во соларните системи. Можеби некој сам си прави, но тоа не се користи и нема во продажба за соларни системи.
Пиши му на батката од Делчево и ке завршиш работа.Да,не се користеле литиум јонски моја грешка.Во мојот случај не ми треба батерија со голем капацитет туку за минимален соларен систем.100ah 12v батерија.За од странство шипингот е скап а у Скопјево нема LifePO4 со тој капацитет има само 5kw/10kw.
Има избор за lead acid/гел батерии кои мора дупло поголем капацитет да се земе поради тоа што не смеело да се испразнат повеке од 50%.
MOUSE RECEIVER USB A4TECH, for A4TECH/F-STYLER, Black, RN-10D
320,00 ден
USB Flash Drive 3.2 512GB SANDISK ULTRA ECO, Green, SDCZ96-512G-G46
3.220,00 ден
NET ACCESS POINT CUDY AP1300E WALL, Gigabit Ethernet PoE, AP1300E WALL
2.770,00 ден
MEMORY CARD SANDISK MICRO-SDXC UHS-I 32GB EXTREME C10 w/adapter 100mb/s A2 V30, SDSQXAF-032G-GN6MA
1.980,00 ден
MOUSE WIRELESS CORSAIR SABRE V2 PRO RGB, Ultralight Gaming Mouse, 36g, MARKSMAN S 33000 DPI, 2.4Ghz/Bluetooth, White, CH-931G001-WW
6.750,00 ден
GAMING WHEEL STAND LITE 2.0 NEXT LEVEL RACING, NLR-S040
11.970,00 ден