Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Apple паметни телефони - генерална дискусија

Avid

senior
21 јануари 2009
6.463
11.536
Скопје
и кога ќе го користите барем 1 месец и кога ќе се вратите на Андроид...
Ма не зафркавај, кој нормален би се вратил на андроид после иос...
А бе и тој што ти кликнал лајк има 6с прашај го дали е така...
Па неговиот беше XD
Ете, за многу малку ти ќе ме фатеше дека лажам или дека намерно нешто сум сетирал на ајфонот за да успори xD

DrMTR

senior
27 март 2014
7.964
8.499
Море луѓе не го потценувам Шаоомито...
Имам Ми макс...
За парите е ок телефон...
Но разлика во работа со ајфонот едноставно не ми се Дебатира...ќе се осетам смешно ако споредувам...
Со секој нов апдејт нови проблеми...
Имаше еден член со РН3 ми се фалеше како Шаомито побрзо влегува во сетингс хахах

Сватете целокупното искуство кај Ајфон е по комплетно затоа што луѓето навистина се замараат со Иосот ... сакале вие да признаете или не...
Багови има но како не разберите дека ако кај иос има 5 багови кај Миуи има 120 кај Самсунг 80 итн итн.

Користете што сакате се изморив да ви објаснувам...
Еден ден ќе сватете кога ќе го купите и кога ќе го користите барем 1 месец и кога ќе се вратите на Андроид...

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Земи Mi5s пробај го, и после прави споредби со ајфонот кој има помазно искуство. Ова чудо нема знае да закочи или да лагира. ;)

mkextremer

user
4 февруари 2014
1.275
1.145
Дали при форматирање на телефон после негово сетирање и инсталирање на апликации нормално е да биде жежок телефонот,не премногу ама онака топличок да се осеќа на рака?
Инсталирав 14 апликации и сликите околу 350 што направија backup сите слики беа една по една прегледани за да се лоадираат , бидејќи ги дава матни потроши некој 20% батерија се работи за ајфон 6?

Sent from my iPhone using Tapatalk
Жежок беше додека ги инсталираше апликациите или и сега во моментот е жежок?

mitkova

read-only
15 февруари 2015
41
21
Жежок беше додека ги инсталираше апликациите или и сега во моментот е жежок?

Од коа се упали и почнав се да си сетирам и почнав да инсталирам беше жежок али не кој знае колку туку беше пожежок од нормалноста сеа си е ок ваљда е нормално така

mkextremer

user
4 февруари 2014
1.275
1.145
Од коа се упали и почнав се да си сетирам и почнав да инсталирам беше жежок али не кој знае колку туку беше пожежок од нормалноста сеа си е ок ваљда е нормално така

Нормално е тоа, немаш проблем.

cakii

hello world
23 февруари 2011
397
731
Немав многу време да го тестирам телефонот и да пишам тука после DFU Restore, еве сега ми се отвори некоја минута, па чисто да јавам.
Проблемот со меилот ми се случи пак, но не толку често како претходно (2 пати до сега), ама вчера ми се деси друг проблем со меилот. Користам 2 меила на телефонот (персонален и службен) и вчера одеднаш телефонот ме избаци од 2-та меила и ми побара да ги внесам повторно лозинките. Службениот меил се конектираше одма по внесување на лозинката, додека со другиот видов малце мака и дури денес успеав да се конектирам. Не сакаше воопшто да се отвори прозорецот за внесување на лозинка дури ни со рестарт на телефонот. Како и да е средив денес, ваљда нема пак да се деси пошто беше ептен pain in the ass целата постапка со персоналниот меил.
Багот со замрзнување на камера сега почесто ми се случува, односно до сега ми се случи 4-5 пати.
Баговите со Facebook и Viber сега за сега ги немам.
Исто така не ми се случил багот со звонење на телефон сега за сега, но бидејќи сум надвор од земјата, ретко и ми звони :)

spiritBreaker

LaravelMaster
27 октомври 2015
3.845
5.010
Писти Охту
Немав многу време да го тестирам телефонот и да пишам тука после DFU Restore, еве сега ми се отвори некоја минута, па чисто да јавам.
Проблемот со меилот ми се случи пак, но не толку често како претходно (2 пати до сега), ама вчера ми се деси друг проблем со меилот. Користам 2 меила на телефонот (персонален и службен) и вчера одеднаш телефонот ме избаци од 2-та меила и ми побара да ги внесам повторно лозинките. Службениот меил се конектираше одма по внесување на лозинката, додека со другиот видов малце мака и дури денес успеав да се конектирам. Не сакаше воопшто да се отвори прозорецот за внесување на лозинка дури ни со рестарт на телефонот. Како и да е средив денес, ваљда нема пак да се деси пошто беше ептен pain in the ass целата постапка со персоналниот меил.
Багот со замрзнување на камера сега почесто ми се случува, односно до сега ми се случи 4-5 пати.
Исто така не ми се случил багот со звонење на телефон сега за сега, но бидејќи сум надвор од земјата, ретко и ми звони :)
дај ти само бројче, ако треба ќе ти звониме, чисто за тест за да видиме :)

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.506
31.957
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64

voah

Баниран/a
5 септември 2014
626
521

Ete затоа ти викавме дека тие багови непостојат.... :)

Маил верификацијата е почеста во последно време...
Мене вчера цел ден не сакаше да ми се логира на Мајкрософт акаунтот ... и вечерта ми дозволи...

esquimaux

lurker
16 јануари 2016
621
1.039
Скопје
Ete затоа ти викавме дека тие багови непостојат.... :)

latest

voah

Баниран/a
5 септември 2014
626
521
Ако добро ги прочитате баговите претходно што ги пријави Цаки и нашите одговори сега нема да се криете како пичиња позади Гифовите...
Ама Огледалото е тука еден поглед и доста е :)

spiritBreaker

LaravelMaster
27 октомври 2015
3.845
5.010
Писти Охту
Ако добро ги прочитате баговите претходно што ги пријави Цаки и нашите одговори сега нема да се криете како пичиња позади Гифовите...
Ама Огледалото е тука еден поглед и доста е :)

8ми март е, затоа ко пи**ња се криеме зад огледалото хе хе :)

ontopic: како бе не се багови? како бе тоа мрзнење на камерата, како истиот баг со меилот( НЕ СИНХРОНИЗИРАЊЕТО) пак му се дешава? или ајфонот негов не е добар нешто, горен, пален, којзнае како чуван? дај молимте, слези малку биди по присебен, не биди толку пристрасен и идолизирачки настроен. застани малку со ладна глава прочитај ги проблемите шо ги постираат.

voah

Баниран/a
5 септември 2014
626
521
8ми март е, затоа ко пи**ња се криеме зад огледалото хе хе :)

ontopic: како бе не се багови? како бе тоа мрзнење на камерата, како истиот баг со меилот( НЕ СИНХРОНИЗИРАЊЕТО) пак му се дешава? или ајфонот негов не е добар нешто, горен, пален, којзнае како чуван? дај молимте, слези малку биди по присебен, не биди толку пристрасен и идолизирачки настроен. застани малку со ладна глава прочитај ги проблемите шо ги постираат.

Како тоа наеднаш не му крашува многу апликацијата Маил?
Како тоа Вибер и Фб немаат проблеми?
Ти читаш или славиш 8 март?

voah

Баниран/a
5 септември 2014
626
521
Како тоа наеднаш не му крашува многу апликацијата Маил?
Како тоа Вибер и Фб немаат проблеми?
Што се деси со Иос мунтекна ај ќе работам?

Ти читаш или славиш 8 март?

mkextremer

user
4 февруари 2014
1.275
1.145
Мајкрософт акаунтов од вчера исто ми се одлогира неколку пати, а не можев да влезам ни преку официјалната страна вчера цел ден... :D

voah

Баниран/a
5 септември 2014
626
521
Мајкрософт акаунтов од вчера исто ми се одлогира неколку пати, а не можев да влезам ни преку официјалната страна вчера цел ден... :D

Тоа пробав да му Укажам ... џабе е.

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.506
31.957
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64

The_Real_Vojvoda

poweruser
26 октомври 2012
2.151
3.443
Скопје
The_Real_Vojvoda's setup  
Processor & Cooler
i7 4790k @4.5ghz - 1.2v || Noctua D14
Motherboard
Asus z97-A
Storage
OCZ Vector 128gb (OS) + Samsung 840 pro 512gb + WD Blue 320gb + WD Blue (EZEX) 1TB
PSU
Antec TPC 650w 80+ Gold
RAM
2x8gb DDR3 G-Skill Sniper CL11 @2400mhz
Video card
XFX RX 580 GTS
Case
CM Storm Trooper
Mouse
Logitech G502 Proteus Spectrum/Logitech G400S/Logitech mx310
Keyboard
Asus Strix Tactic Pro ( CherryMX Brown)
Audio
E-MU 0202 + Marantz sr5500 + DIY speakers + Eltax Atomic A 10 sub + SteelSeries 9h
Monitor
Dell U2414H 1080p @74hz
OS
Windows 10 Enterprise LTSB
Хмм еве и на мене на Ајпадов не ми стигна нотификација за вајбер.
Отварам случајно и гледам се рефрешира чет прозорецот пред мене, и оп пишано ми било уште пред 2 часа. Првпат ми се дешава во овие 3 дена како што го имам. Има и други некои ситни занемарливи багчиња, но во глобала презадоволен од Иос 10.2.1, и Ајпад Воздух 2.
Глупо е што Иос е доста покомплициран за снаоѓање од Андроид, поготово ако не си го користел асално. Андроид ми е по јузер френдли, тука многу време се губи дур се снајдеш за базични работи, пример за сетирање на Apple ID без платежна картичка, мора гуглање, Ајтјунс никако несакаше да се симне преку Гугл Хром, се блокираше на 105мб, па гуглав и најдов дека треба преку Интернет експлорер, па и тоа се блокираше но после Resume, успеа да се симне некако. Трансфер на филмови во Mkv формат, 2 часа изгубив во читање, експериментирање, барање на кејгени и кракови за Waltr, барање на скриени делови во Ајтјунс кои овозможуваат фајл шеринг меѓу апликацијата во Таблетот и Пц,за да се префрли филмот. Има некои непотребни комплицирани ствари, но кога ќе се навикне човек, ги заборава, и не сметаат.
Батерија топ, 19% дроп со 3 часа јусиџ. Батери дрејн во стендбај 0%.
Полнење со Самсунг 10.5W полначот, 5 часа од 24% до 100. Исто супер се и екран, звук, мултитаскинг. Има чат пат по некој статер, фрејмдроп но генерално си е добро.
Многу сум задоволен иако го имам краток период.
Не разбирам зошто @filipkir кој го има доста подобриот Pro 9.7, се жали од него. Ова чудо е топ.

Sent from my iPad Air 2 using Tapatalk

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни теми

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно