Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Apple паметни телефони - генерална дискусија

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.506
31.953
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
За телефонот да се каже дека има мини-засецкувања е богохулие па макар и да е вистината.
Јас НУЛА вакви работи што ти ги раскажуваш ги иам искусено, и верувам дека едвај 1 од 10.000 луѓе ќе приметат тоа шо ти потенцираш.

Не е перфектен телефон. Не е ни самсунг с7, ни ОП3Т.
Ама приказната за ајфон 7 е многу поголема од "има микро-засецкувања".

Како и секој гик, претпоставувам и ти си импресиониран од брзината на вклучување на апликации, и јас сум и би бил. Но со самото тоа, проблемот со анимации не ти смета или го ставаш на второ место заради тоа што секако телефонот е многу брз, но тоа не значи дека е идеално мазен, јас не зборам за брзина на вчитување на апликации! немој ова да го заборавите.

Друго, ако селектираш reduce motion, најверојатно проблемот додатно се редуцира и НЕ Е приметлив, телефоните кои ги тестирав БЕА на сток подесувања, едниот на 4 пати го тестирав, и тек после 3 месеци беше малце посреден, но не целосно.

Ова ме нервира повеќе заради тоа што A10 е монструм, а Apple не вадат максиум од него, него ли што хејтам, али знам дека ова никогаш нема да го разберете, колку и да пробувам да го објаснам тоа.

25 ноември 2014
1.543
1.982
Скопје
Isak Keyten's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-4460 Processor 6M Cache, 3.20 GHz Haswell 22nm Technology
Motherboard
ASUS H81M-K (SOCKET 1150)
Storage
Samsung SSD 850 PRO 120GB
PSU
Thermaltake TR2 Bronze 700W
RAM
Kingston HyperX DDR3 16GB 1600Mhz Dual-channel
Video card
ASUS AMD Radeon R9 280x 3072MB
Mouse
Logitech G603 LIGHTSPEED
OS
Windows 10 :(
Како и секој гик, претпоставувам и ти си импресиониран од брзината на вклучување на апликации, и јас сум и би бил. Но со самото тоа, проблемот со анимации не ти смета или го ставаш на второ место заради тоа што секако телефонот е многу брз, но тоа не значи дека е идеално мазен, јас не зборам за брзина на вчитување на апликации! немој ова да го заборавите.

Друго, ако селектираш reduce motion, најверојатно проблемот додатно се редуцира и НЕ Е приметлив, телефоните кои ги тестирав БЕА на сток подесувања, едниот на 4 пати го тестирав, и тек после 3 месеци беше малце посреден, но не целосно.

Ова ме нервира повеќе заради тоа што A10 е монструм, а Apple не вадат максиум од него, него ли што хејтам, али знам дека ова никогаш нема да го разберете, колку и да пробувам да го објаснам тоа.
Еве хипотетички да речеме дека си во право.

Ќе дојде некој тип да читне на форумов и ќе види "АЈФОНОТ ИМА ФРЕЈМДРОПС".
И според твоите мислења ќе изгради визија за како тоа изгледа, колку е сериозно итн.

"Срање е, сецка, кочи, камерата не му е остра ко галакси с7мицата, рам менаџментот не му е добар ко ОП3Т, анимациите не му се мазни ко гугл пиксел (или кој и да е што ви е референца за не дропнати фрејмови)."

И типот ќе си врзе у крпче дека телефонов е шега и дека е за фрлање.
И коа ќе прочита колку пофалби добива РН3П ќе си рече "Ајфон е шит за позери, шаоми се боље за 200 евра"

Ме сфаќаш?

Ако се стаат на кантар сите позитивни работи шо се зборат за Шаоми и сите позитивни работи шо се зборат за ајфон, наспроти негативните на истиве телефони, шаоми има некои 10:1 добри:лоши карактеристики (според форумов) додека ајфонот има 1:10 добри:лоши карактеристики.

Такви дедукции праат луѓе. Што не се точни.

Така да постов го пишувам за тие шо читаат и се одлучуваат за телефон и ги чеша џебот.
Изберете тоа шо сакате, нека не ве праат да се осеќате глупо ако ви се сфиѓа ХТЦ 10 поише од Самсунг с7, не се осеќајте глупо ако не ви се сфиѓа шаоми, не се осеќајте глупо ако ве привлекува ајфон. Остајте шо се млатат празни слами за фрејм-дропови, мини статери, куров ми ленче муабети.

Тоа се вика барање игла не во пласт, во планина сено.

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.506
31.953
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Точно е дека е барање игла у сено, и сега ќе ти кажам зошто е тоа така.

Кога го гледаш егото на одредена фан група, за жал (морам да генерализирам) најголем дел од iOS корисниците имаат одредена надменост во нив која иритира, додатно на ова се самите презентации на Apple и нивниот став и тврдење дека се број еден, истото го доловуваат и корисниците.

A10 е најбрзиот процесор у моментот заедно со Kirin 960, следен од 8890, значи процесорот е најдобриот.

Е сега, во ера кога телефониве стануваат се подобри и побрзи, и коа разликата се се помали, ако не бараме игла у сено, КАКО ќе дојдеме до напредок? како ти лично би споредил 2 хај енд продукта? како во светот на графичките и процесори, разликите од 10% се рачунаат за значајни? абсолутно е нормално и обавезно! да се бара перфекција и да се бараат ситници, тоа е така заради тоа што телефониве ги напраија блиску до совршени па така за да се постине повеќе МОРА да има вакви замерки!

Исти замерки имав јас и за S7 Edge, според мене толку моќни чипсети не смеаат НИ 1 да дропнат фрејм! а поготово не кај Apple кои порано беа познати по butter smooth искуство, сега веќе не е така, ако нема ликови како мене, нема никогаш да има напредок и притисок према фирмиве или нешто да ги мотивира корисниците да бараат уште повеќе и да анализираат дали е уствари толку добар продуктот што го имаат или живеаат у пласебо т.е. наметнати вредности?!

Е затоа ќе зборам за се што не е идеално, А СЕ презентира како нешто невидено и далеку над другите! епа неможе.

25 ноември 2014
1.543
1.982
Скопје
Isak Keyten's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-4460 Processor 6M Cache, 3.20 GHz Haswell 22nm Technology
Motherboard
ASUS H81M-K (SOCKET 1150)
Storage
Samsung SSD 850 PRO 120GB
PSU
Thermaltake TR2 Bronze 700W
RAM
Kingston HyperX DDR3 16GB 1600Mhz Dual-channel
Video card
ASUS AMD Radeon R9 280x 3072MB
Mouse
Logitech G603 LIGHTSPEED
OS
Windows 10 :(
ако нема ликови како мене, нема никогаш да има напредок и притисок према фирмиве или нешто да ги мотивира корисниците да бараат уште повеќе и да анализираат дали е уствари толку добар продуктот што го имаат или живеаат у пласебо т.е. наметнати вредности
Брат, не си давај толку значење у животот.

Телефонот не е над другите.
И да е, за влакно е разликата и тоа е во зависност на преспективата и потребите.

Ако глеам од лево, ајфон е боље.
Ако глеам од десно, самсунг е боље.
Ако погледнам од доле, оп3т е боље.
Ако погледнам од горе, гугл пиксел е боље.

Ама у ниеден случај како и да глеам, од сите 8 страни, хуавеи п9 не е боље, шаоми не е најјак у цел свет и ајфон не е срање само зашо знаете да гледате селективно од 3 страни без да ја погледнете странта кај што ајфон е во предност.

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.506
31.953
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Брат, не си давај толку значење у животот.

Телефонот не е над другите.
И да е, за влакно е разликата и тоа е во зависност на преспективата и потребите.

Ако глеам од лево, ајфон е боље.
Ако глеам од десно, самсунг е боље.
Ако погледнам од доле, оп3т е боље.
Ако погледнам од горе, гугл пиксел е боље.

Ама у ниеден случај како и да глеам, од сите 8 страни, хуавеи п9 не е боље, шаоми не е најјак у цел свет и ајфон не е срање само зашо знаете да гледате селективно од 3 страни без да ја погледнете странта кај што ајфон е во предност.

Ете ти, се ставив во прво лице како пример а ти за тоа се фати, НЕ Е дека јас сум некој фактор, немој да бидеш наивен :D

Друго, iPhone-те сега имаат одлична камера, топови процесор, топови дисплеј, најдобра изработка на пазарот, ги средија цакум пакум од хардверски аспект, ти мене не немаш читано доволно и си бил присутен само кога биле најголемите натегања, абсолутно не викам дека iPhone-те се катастрофа, мизерија или било што, тоа заврши од 6s навака, сега и од хардверски аспект се ѕверски, меѓутоа тоа со дроповите ме напна ептен, а ме напна и ептен спорото полнење, како и големите рамки. Иначе далеку е од тоа дека само лошо сум зборел за iPhone-те, гледај малце какви глупости се пишуваат на темава и разбери дека тоа предизвикува реакција колку и да си свесен за тоа за каков профил на ликови се збори.

obaba

Баниран/a
18 мај 2016
64
28
Нит сум ти подметнувал видеа нит ништо, така испадна мислев проблем е иос и снимив на 2 телефони, после тоа пред неполн месец го користев на 10.2 и работењето беше перфекција, посебно користење на 3д тачот паралелно со хоум копче, Цел ден батерија.

Sent from my ONE A2001 using Tapatalk

voah

Баниран/a
5 септември 2014
626
521
Toчно така Ајфоните имаат Топ дисплеи, Најдобар процесор, Најдобра Камера,Најдобро Гпу, Најбрз Нанд, Најдобра изработка, Најквалитетен уред ,Најдобра софтверска подршка,Најдобри апликации,Најдобар сервис ,Најоптимизиран ОС и убедливо Најбрз телефон е сега има и маани...
Се полне бавно навечер додека спијам и имал дроп на фрејмови во пораки :).
И затоа ќе ги занемариме сите овие погоре работи што почнуваат со НАЈ...
А бе во Аппле не пасат трева знаат што е тоа НАЈ...
А знат и во Самсунг и во Лг...
Знаат и ајфон корисниците.

А знаат и тие што го плукаат само си наоѓаат изговори зошто да ги прерипаат сите тие НАЈ факти затоа што премногу имаат плукано по ајфонот и сакаат на ситниците да му дадат огромно значење.
Но изговорите се толку бледи да не кажам Смешни у споредба во тоа што ти го нуде ајфонот од 6sпа наваму со ајфон 7.
Иос секогаш кога излегува нова верзија уназад неколку години има проблеми со оптимизацијата и не е донесена до таканаречена и очекувана перфекција.
Но Иос корисниците знаат дека за рок од 2-3 месеци истиот ќе биде перверзно среден како што е сега и не се секираат.
Самсунг корисниците ни после 4 месеци го немаат новиот Андроид 7 а и кога ќе излезе ќе има багови до кога ќе го средуваат до Андроид 9?

Само Хејтерите се ситат на ти ситници.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

toshex

the fool
18 септември 2013
6.597
8.243
Мелмак
Ме мрзеше да читам натака, и нема ни да реплицирам на коментарите. Кој сфатил сфатил, кој не не.

Али да реплицираш со „другар ти е ташак“ за некој кој не го ни знаеш, покажува кое е твоето интелектуално ниво.

Само ќе додадам дека модераторите не си ја вршат работата.

DennyMK

lurker
5 февруари 2009
643
998
тaму
www.twitch.tv
DennyMK's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 9 5950X/ Noctua NH-D15 chromax.black
Motherboard
Gigabyte X570 Aorus Ultra
Storage
Samsung 970 Evo Plus 1TB + 3TB HP HDD SATA 3 (128MB cache)
PSU
EVGA SuperNOVA 850 P2 80+ PLATINUM 850W
RAM
2 x 32GB G.Skill TridentZ Neo 3200 CL16-18-18-38 @1.35v
Video card
Gigabyte GTX980Ti XTREME
Case
Cooler Master HAF XB II Evo
Mouse
Steel Series Rival 600
Keyboard
Razer Black Widow Ultimate 2016 Edition
Audio
Microphone: Samson C01U Pro USB Studio Condenser Microphone/Audio Card: On-Board/Speakers: Rosewill SP-7260
Monitor
Dell SE2717Hx, Dell P2311HB, Dell P2212H
OS
Windows 10 Pro x64
Оф-топик: Абе Apple паметни телефони - генерална дискусија алооо!!!
Не ми е јасно зошто го тупите со споредби со андроиди? Си има тема за дискусија за андроиди!
Цело време читам препукувања во погрешни теми.
Ако е Apple тема, зошто би ме интересирало да читам како некои од андроидите биле подобри? Баш ме заболе!
Си има тема за андроиди, дури и под-теми за одредени телефони, па покажувајте и докажувајте колку ви се "јаки" андроидите таму, не ги правете темите за телефони каша попара. До кога вака?

Он-топик: Јас имав андроиди (и се` уште имам), ама откако го купив мојот прв IPhone 7 Plus 128GB верзијата дознав што значи "лизгање" на апликациите. Никогаш не успори, не закочи и не сум го рестартирал поради преголема оптеретеност.
Презадоволен сум! Се справува со се` што ќе побарам да биде извршено. И не викам дека е перфектен, ама уживам користејќи го.
Најголем недостаток според мене е префрлувањето на музика, за се` останато ми е одличен.

Измена:
Се полне бавно навечер додека спијам и имал дроп на фрејмови во пораки :).
Мојот го нема тој проблем што читам по форуми дека споро се полнеле. Не сум мерел точно од нула до сто проценти, ама брзо полни (околу 1 - 1ч:30мин.).

@psyside не ти доликува како модератор толку да хејташ и поттикнуваш на хејт за Apple. Не ме сваќај лично, ти се обраќам како на модератор.

Последна промена:

toshex

the fool
18 септември 2013
6.597
8.243
Мелмак
Друже, арогантност е проблемот за темиве.

Јас имам пишувано назад за кои ми се позитивни и негативни страни на епл телефони, и зошто не купувам епл на крај на денот, и ти скокаат одма да негираат да бранат да те прават сиромашен, љубоморен, итн.

Тоа е тоа шо пречи и шо поттикнува вакви дискусии.

И не само за епл, и за самсунг и сите. Ако кажеш дека самсунг е топ ама си земал ајфон или шаоми ради некоја работа шо тебе повеќе ти се допаѓа некој секако ќе те направи глуп.

И тоа е проблемот, премногу арогантни и пристрасни членови има на форумот, ама искрено - најискрено - епл фанатиците до сеа ме имаат најмногу навредувано.

А заборавате дека сите само си кажуваме сопствени мислења. И самсунгот кошта колку ајфон, и ми микс, и гугл пиксел, едноставно си правиш избор шо сакаташ да купиш, тебе шо ти одговара.

Ама луѓе сме и сакаме да се натпреваруваме со моето е поарно од твоето. Се иам замарано порано да дебатирам, за да докажам дека иако ајфонот е прекрасен телефон има многу маани шо субјективно мене ми пречат, пред се бејзели и екран, и со тоа поголем телефон а помал екран - и дискусијата никад не одела ко: е да, малку заостануваат во тој поглед спрема конкуренцијата; напротив, луѓево тука излегле со: помал волумен има телефонот, цепидлачиш, не можеш да го купиш... :))

За да има асална дискусија - треба сите да престанат да мислат пристрасно.

Земи пример светски коментатори за спортски и е-спортски настани, или јутуб канали за технологија, итн. И они имаат фаворити, ама секогаш коа коментираат зборуваат со: мое милење е ова, мое мислење е она. И сите се доволно возрасни и интелектуално израснати да почитуваат дека некој може да има различно мислење од нив, и дека не е само тоа шо тие го мислат апсолутна вистина - туку дека има многу подеднакво добри работи лево и десно, а нивната е само една од тие.

DennyMK

lurker
5 февруари 2009
643
998
тaму
www.twitch.tv
DennyMK's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
PSU
RAM
Video card
Gigabyte GTX980Ti XTREME
Case
Mouse
Steel Series Rival 600
Keyboard
Audio
Microphone: Samson C01U Pro USB Studio Condenser Microphone/Audio Card: On-Board/Speakers: Rosewill SP-7260
Monitor
OS
Windows 10 Pro x64
Друже, арогантност е проблемот за темиве.

Јас имам пишувано назад за кои ми се позитивни и негативни страни на епл телефони, и зошто не купувам епл на крај на денот, и ти скокаат одма да негираат да бранат да те прават сиромашен, љубоморен, итн.

Тоа е тоа шо пречи и шо поттикнува вакви дискусии.

И не само за епл, и за самсунг и сите. Ако кажеш дека самсунг е топ ама си земал ајфон или шаоми ради некоја работа шо тебе повеќе ти се допаѓа некој секако ќе те направи глуп.

И тоа е проблемот, премногу арогантни и пристрасни членови има на форумот, ама искрено - најискрено - епл фанатиците до сеа ме имаат најмногу навредувано.

А заборавате дека сите само си кажуваме сопствени мислења. И самсунгот кошта колку ајфон, и ми микс, и гугл пиксел, едноставно си правиш избор шо сакаташ да купиш, тебе шо ти одговара.

Ама луѓе сме и сакаме да се натпреваруваме со моето е поарно од твоето. Се иам замарано порано да дебатирам, за да докажам дека иако ајфонот е прекрасен телефон има многу маани шо субјективно мене ми пречат, пред се бејзели и екран, и со тоа поголем телефон а помал екран - и дискусијата никад не одела ко: е да, малку заостануваат во тој поглед спрема конкуренцијата; напротив, луѓево тука излегле со: помал волумен има телефонот, цепидлачиш, не можеш да го купиш... :))

За да има асална дискусија - треба сите да престанат да мислат пристрасно.

Земи пример светски коментатори за спортски и е-спортски настани, или јутуб канали за технологија, итн. И они имаат фаворити, ама секогаш коа коментираат зборуваат со: мое милење е ова, мое мислење е она. И сите се доволно возрасни и интелектуално израснати да почитуваат дека некој може да има различно мислење од нив, и дека не е само тоа шо тие го мислат апсолутна вистина - туку дека има многу подеднакво добри работи лево и десно, а нивната е само една од тие.
Поентата ми беше дека се забегува до бескрај надвор од темата.
Ги сакам и андроид и iOS уредите, не сум пристрасен, а уште помалку сакам да се докажувам со некого, посебно не во погрешна тема.
Тоа што се мешаат баби и жаби во иста тема е тоа што ме нервира, и сега сум дошол на темава да поднаучам нешто за iOS, а се` што можам да прочитам е карактеристики за андроид телефони.
Па ако тоа е решение, нека се соединат сите теми за телефони во една, па нека се пука 24/7 за тоа кој телефон бил подобар и зошто.
Btw, коментаров ти е потполно на место.

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.506
31.953
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64

@psyside не ти доликува како модератор толку да хејташ и поттикнуваш на хејт за Apple. Не ме сваќај лично, ти се обраќам како на модератор.

Дај цитирај да видиме каде хејтам и потикнувам хејт, вие мешате преференци и став со хејт, или одговарање со иста мера на небулози. Уствари суштината на проблемот е тоа што јас не ги оправдувам вашите лични ставови т.е. глорифицираање на Apple/iPhone-те, па после заради некоја чудна само на вас позната причина тоа ве иритира. После тоа, исто така ме ословувате како нерален и хејтер, а ги пресконувате неверојатните небулози кои се пишуваат од страна на iOS фановите на темиве, пред да ми спомнеш мене било што, би те советувал да ги прочиташ другите постови.

За крај, нити ти нити било кој друг ќе ме натера да ги сменам моите ставови - ако моето лично искуство не се поистоветува со сугерираното, ако мислиш дека правам нешто не прописно - или не етички, стисни пријави и ќе биде разгледано од администрација, не е првпат да приметам дека имаш замерки за мене само заради тоа што не се клањам на вашите богови.

Најголемата хипоркизија, е што ставаш лајкови на директни напади/навреди према членови, а ти смета што јас "хејтам" бренд, пред да пишуваш вакви постови во иднина, размислете на тоа дека ве читаат повеќе членови, тоа што ме таргетираш мене наместо дискусијата, е уште еден доказ дека форумите не функционираат како што треба кај нас, бон тон фали, не помалце хејт КОН БРЕНД.
Мојот го нема тој проблем што читам по форуми дека споро се полнеле. Не сум мерел точно од нула до сто проценти, ама брзо полни (околу 1 - 1ч:30мин.).

Ќе заборавев, уште една причина зошто нема поента за дискусија за било што vs Apple, крај, од 3h на 1 намали, врв.

Последна промена:

SaleSk

Arzt
20 април 2007
4.697
5.491
додатно на ова се самите презентации на Apple и нивниот став и тврдење дека се број еден, истото го доловуваат и корисниците.

A10 е најбрзиот процесор у моментот заедно со Kirin 960, следен од 8890, значи процесорот е најдобриот.

Тоа не е став на самите нив директно, него тој став е изграден од корисниците.
И покрај милион телефони кои ми се свртија во раце и со кои сликав, единствено во моментов никаква маана не му најдов на iPhone 7+, кој слика како SLR, но за мои потреби е преголем и прескап.
Значи телефонот во моментот е совршенство.
И во дизајн, и во изглед, и во изработка и во држење на батерија.
Телефонот има преку 7 саати ЅОТ без А да каже.

DennyMK

lurker
5 февруари 2009
643
998
тaму
www.twitch.tv
DennyMK's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
PSU
RAM
Video card
Gigabyte GTX980Ti XTREME
Case
Mouse
Steel Series Rival 600
Keyboard
Audio
Monitor
OS
Windows 10 Pro x64
Дај цитирај да видиме каде хејтам и потикнувам хејт, вие мешате преференции и став со хејт, или одговарање со иста мера на небулози. Уствари суштината на проблемот е што тоа што јас не ги оправдувам вашите лични ставови т.е. глорифицираање на Apple/iPhone-те, па после заради некоја чудна само на вас позната причина тоа ве иритира. После тоа, исто така ме ословувате како нерален и хејтер, а ги пресконувате неверојатните небулози кои се пишуваат од страна на iOS фановите на темиве, пред да ми спомнеш мене било што, би те советувал да ги прочиташ другите постови.

За крај, нити ти нити било кој друг ќе ме натера да ги сменам моите ставови - ако моето лично искуство не се поистоветува со сугерираното, ако мислиш дека правам нешто не прописно - или не етички, стисни пријави и ќе биде разгледано од администрација, не е првпат да приметам дека имаш замерки за мене само заради тоа што не се клањам на вашите богови.

Најголемата хипоркизија, е што ставаш лајкови на директни напади/навреди према членови, а ти смета што јас "хејтам" бренд, пред да пишуваш вакви постови во иднина, размислете на тоа дека ве читаат повеќе членови, тоа што ме таргетираш мене наместо дискусијата, е уште еден доказ дека форумите не функционираат како што треба кај нас, бон тон фали, не помалце хејт КОН БРЕНД.
Значи јас сега треба да седнам пред компјутер и да ги проверувам мислењата што си ги напишал во темава? Можам и тоа, иако и самиот си признаваш дека хејташ на неколку страни наназад.
Јас никаде не сум кажал на некого дека мојот телефон е "најдобар на свет", a се` останато е со маани, дали мали или големи небитно.
Никаде до сега се немам препукувано ниту заземано страна било да е за компанија или производ (воопшто), притоа набедувајќи ги останатите производи како "тиња".
Моите лајкови се мое право, а не се дадени според твојата претпоставка дека го правам тоа бидејќи заземам страна. Не, го правам затоашто од тема за Apple е направена каша попара (дојдов на темава да научам нешто како тотален почетник со iOS), а ти како модератор можеш да го сопреш тоа, само кој ќе им објасни после дека има и андроиди што се помоќни од било кој ајфон.
Значи не ми пречи што хејташ бренд, ми смета што го правиш тоа во Apple тема, а не во Samsung паметни телефони темата.
И пак ќе повторам, немам ништо лично против тебе, ама како модератор, би требало да бидеш пример, а не да иницираш оф-топик мислења во погрешни теми.

Последна промена:
  • ми се допаѓа
Реакции: voah

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.506
31.953
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Тоа не е став на самите нив директно, него тој став е изграден од корисниците.
И покрај милион телефони кои ми се свртија во раце и со кои сликав, единствено во моментов никаква маана не му најдов на iPhone 7+, кој слика како SLR, но за мои потреби е преголем и прескап.
Значи телефонот во моментот е совршенство.
И во дизајн, и во изглед, и во изработка и во држење на батерија.
Телефонот има преку 7 саати ЅОТ без А да каже.

Како не е, кога секоја презентација е таква? сите до една сум ги гледал. Не прават заостанати, со споредба на ip7 vs ip2, 40 пати побрз процесор имал....

Камерата си е одлична конечно кај IPhone-те, не ја ни спомнуваме више како недостаток, сем мизерното снимање во моно 60kbps, мислам дека тоа е јасно на темава, порано имаше дискусија за камера како негативност, сега не. Друго, нема начин да се измери SOT кај iOS.

Последна промена:

SaleSk

Arzt
20 април 2007
4.697
5.491
Како немаш кога имаш јузиџ?
Имаш колку време ти е на стенд бај од последно полнење и колку време е користен телефонот.
Тоа време што е користен, сигурно не е користење у стенд бај.
Штом на девојче кое е 24/7 на телефон, батерија трае ден ипол, значи можеби сот и да е 10 часа, гарантирам со глава.

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.506
31.953
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Значи јас сега треба да седна пред компјутер и да ги проверувам мислењата што си ги напишал во темава? Можам и тоа, иако и самиот си признаваш дека хејташ на неколку страни наназад.
Јас никаде не сум кажал на некого дека мојот телефон е "најдобар на свет", a се` останато е со маани, дали мали или големи небитно.
Никаде до сега се немам препукувано ниту заземано страна било да е за компанија или производ (воопшто), притоа набедувајќи ги останатите производи како "тиња".
Моите лајкови се мое право, а не се дадени според твојата претпоставка дека го правам тоа бидејќи заземам страна. Не, го правам затоашто од тема за Apple е направена каша попара, а ти како модератор можеш да го сопреш тоа, само кој ќе им објасни после дека има и андроиди што се помоќни од било кој ајфон.
Значи не ми пречи што хејташ бренд, ми смета што го правиш тоа во Apple тема, а не во Samsung паметни телефони темата.
И пак ќе повторам, немам ништо лично против тебе, ама како модератор, би требало да бидеш пример, а не да иницираш оф-топик мислења во погрешни теми.

Ај сега иди провери ги мислењата во Samsung темата, и види какви се, за што се збори, и од кого се пишувани, и после ќе дискутираме. Не зборев за моите мислења иначе, него општо за сите мислења.

Да де, еве исто дали можеби јас сум кажал дека мојот телефон е најдобар, и дека останато е со мани? дали некогаш сум рекол дека iPhone-от е тиња?

Премногу лесно се вреѓате, и многу сте нежни, што да се каже повеќе незнам, прво ви сметаше дека сум пишувал hehe, сега ви смета што не го делиме истото мислење? најди ми тема, или форум каде што се збори СТРИКНО за 1 работа, и јас се што предлагаш ќе направам, па самите вие на секој 2 поста споредувате со Samsung, немој те молам да бидеш смешен. Имаш лично против мене, ама тоа е небитно, да немаше - воопшто немаше да ме цитираш и да ми кажуваш како сум хејтал и да ставаш лајкови на директни навреди - обвинувања према мене, сеедно i'm done со објаснување во детали што и како - а најмалце од се да се правдам на секој втор кој се осеќа повреден на рандом форум на интернет, i'm done и со темава, дефинитивно нема со вас разбирање, нити има поента да се збори.
Како немаш кога имаш јузиџ?
Имаш колку време ти е на стенд бај од последно полнење и колку време е користен телефонот.
Тоа време што е користен, сигурно не е користење у стенд бај.
Штом на девојче кое е 24/7 на телефон, батерија трае ден ипол, значи можеби сот и да е 10 часа, гарантирам со глава.

Не е исто. + телефон што не е у стендбај долго време, секогаш ќе вади одлични батерски времиња.

SaleSk

Arzt
20 април 2007
4.697
5.491
@psyside , да не се лажеме.
Телефонот има огромен екран, моќен процесор, перфектна камера, најоптимизиран софтвер на планетава. Тоа сите го знаеме и можеме да хејтаме колку сакаме. Јас Ајфон не користам неколку години, мојот последен беше 3ГС.
7+ има 2900 милиампер часа батерија.
Мојот Ми има 5 инчен екран, има послаб процесор, појака батерија, 3080 милиампер часа.

Ако мојот телефон извади 1/4 сот колку што ке извади 7+, јас еве јавно кажувам дека сум спремен на сите активни членови на темава да им купам по еден телефон на ново до 500 евра по нивна желба!

Сакаш во стенд бај, сакаш во работа, како сакаш ке ги оставиме да се тестираат.
Секогаш сум за реален тест, он д фејс он д плејс.
Барем сите сега имаме телефони од таков калибар, ништо не не чини да тестираме.

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.506
31.953
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
@psyside , да не се лажеме.
Телефонот има огромен екран, моќен процесор, перфектна камера, најоптимизиран софтвер на планетава. Тоа сите го знаеме и можеме да хејтаме колку сакаме. Јас Ајфон не користам неколку години, мојот последен беше 3ГС.
7+ има 2900 милиампер часа батерија.
Мојот Ми има 5 инчен екран, има послаб процесор, појака батерија, 3080 милиампер часа.

Ако мојот телефон извади 1/4 сот колку што ке извади 7+, јас еве јавно кажувам дека сум спремен на сите активни членови на темава да им купам по еден телефон на ново до 500 евра по нивна желба!

Сакаш во стенд бај, сакаш во работа, како сакаш ке ги оставиме да се тестираат.
Секогаш сум за реален тест, он д фејс он д плејс.
Барем сите сега имаме телефони од таков калибар, ништо не не чини да тестираме.

Знам дека е топови батеријата, коментирав строго за тоа дека не постои SOT кај apple, другачие ги мерат вредностите, еве некој друг ќе коментира за тоа од мене толку на темава, извини комшо - со тебе би дискутирал до бесконечност, али ќе ме разбереш ваљда. Твојот Mi4c има S808, тапа процесор за потрошувачка BTW.

ivan88

hello world
22 февруари 2012
389
424
ivan88's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-4460| Deep Cool GAMMAX 400
Motherboard
Gigabyte GA-Z97 HD3
Storage
Samsung Evo 840 120GB| WD Blue 500GB
PSU
Deep Cool DA500-M Aurora 500w
RAM
Kingston Fury Red Series 8G
Case
Deep Cool Tesseract SW White
Mouse
Gigabyte Eco 600
Keyboard
Apple Wireless Keyboard
Audio
LLogitech x530
Monitor
Dell S2240L
OS
Mac OSX Yosemite| Windows 7
Па озбилно не ли ви здосади ? Истиот муабет и на гсм и на ит.. Без разлика за кој правиме муабет дали за Епл или Самсунг фановите.. Не зборувам само за тебе, зборувам за сите членови кои што пишуваат во темава.

Еве кажи ми која е таа бизнис идеа на било која фирма дека од старт нема да се замараат со проектот и дека ќе ги фрлаат парите у вода ?
Јас ова го зборам веќе некое време. Имате избор, моментално во премиум сегментот што и да се купи нема да згрешите.
он топик: едина мана на 7+ за мене се безелите. Ако малку физички помал го направеле ќе беше голем плус за мене. На 10.1 сум (чекам стабилен ЏБ) и лагот во пораките уште го има (не знам дали на 10.2 е решен), другото супер работи. Камерата е топ. Батеријата исто.

DennyMK

lurker
5 февруари 2009
643
998
тaму
www.twitch.tv
DennyMK's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
PSU
RAM
Video card
Gigabyte GTX980Ti XTREME
Case
Mouse
Steel Series Rival 600
Keyboard
Audio
Monitor
OS
Windows 10 Pro x64
Ај сега иди провери ги мислењата во Samsung темата, и види какви се, за што се збори, и од кого се пишувани, и после ќе дискутираме. Не зборев за моите мислења иначе, него општо за сите мислења.

Да де, еве исто дали можеби јас сум кажал дека мојот телефон е најдобар, и дека останато е со мани? дали некогаш сум рекол дека iPhone-от е тиња?

Премногу лесно се вреѓате, и многу сте нежни, што да се каже повеќе незнам, прво ви сметаше дека сум пишувал hehe, сега ви смета што не го делиме истото мислење? најди ми тема, или форум каде што се збори СТРИКНО за 1 работа, и јас се што предлагаш ќе направам, па самите вие на секој 2 поста споредувате со Samsung, немој те молам да бидеш смешен. Имаш лично против мене, ама тоа е небитно, да немаше - воопшто немаше да ме цитираш и да ми кажуваш како сум хејтал и да ставаш лајкови на директни навреди - обвинувања према мене, сеедно i'm done со објаснување во детали што и како - а најмалце од се да се правдам на секој втор кој се осеќа повреден на рандом форум на интернет, i'm done и со темава, дефинитивно нема со вас разбирање, нити има поента да се збори.
Значи упорно се обидуваш да ја извртиш ситуацијата.

1. Ми пречи мешање на други телефони во Apple темата исто како и мешање на Apple телефони во теми со други телефони, и.т.н. (Се губи значењето на темата);
2. Како модератор можеш да бидеш подобар, тоа е факт! Едно дека си интелигентен, а друго ја имаш привилегијата да бидеш модератор;
3. Како би можел да имам нешто лично против тебе, кога ниту те знам, ниту те познавам? Се` што знам за тебе е текстот што го читам од тебе;
4. Можеби е до мене и моите повисоки очекувања за однесување на модераторите? Не викам не;
5. Значи ми пречат првите 2 точки и тоа е се` што сакав да кажам кога те тагирав.

Btw, I'm done with the subject as well. Have a nice day.

SaleSk

Arzt
20 април 2007
4.697
5.491
Јасно ми е дека е тапа, ама потапа се тие софтверашите што го оптимизираат софтверот. Као у стилу секој апдејт што го прават е за оптимизација.
Е па што оптимизираа ако батеријата трае 30% помалку?
Пребарувач? Гугл Хром? Некој посрани апликации небитни за секојдневна употреба?
Како може ЛГ со истиот процесор и хардвер да вади 4 часа СОТ, а мојот сега да вади едвај 2?
Која е оптимизираноста тука?
Но да не ја разводнуваме темата понатаму за други телефони.

Едноставно сакам да кажам дека во моментот 7+ е најсовршениот телефон според она што успеав да го видам, да го користам малку, да сликам со него и да си играм.
7-ца не сум чепкал и не знам што се случува со неа.
6Ѕ е перфектен телефон за цената по која се продава на пазарот. Значи од 400 до 450 евра има прекрасни примероци.
6 е веќе во заминување, но се држи без проблем. Батеријата е задоволителна односно без проблем трае еден ден. Се што е под еден ден е брутално користено и амортизирано.
Претходните не сакам да ги коментирам, веќе се историја.

И искрено, штом сум на мислење да се вратам после 4 години повторно на иОс, и покрај сите ограничувања, значи стварно ми запукал филм од гадните и одвратни андроиди, кои цело време све нешто се оптимизираат, све нешто вадат хардвер, а со каква цел? За на крај да ти дојде да го треснеш телефонот од земја :)
Тоа е тоа.

voah

Баниран/a
5 септември 2014
626
521
Јасно ми е дека е тапа, ама потапа се тие софтверашите што го оптимизираат софтверот. Као у стилу секој апдејт што го прават е за оптимизација.
Е па што оптимизираа ако батеријата трае 30% помалку?
Пребарувач? Гугл Хром? Некој посрани апликации небитни за секојдневна употреба?
Како може ЛГ со истиот процесор и хардвер да вади 4 часа СОТ, а мојот сега да вади едвај 2?
Која е оптимизираноста тука?
Но да не ја разводнуваме темата понатаму за други телефони.

Едноставно сакам да кажам дека во моментот 7+ е најсовршениот телефон според она што успеав да го видам, да го користам малку, да сликам со него и да си играм.
7-ца не сум чепкал и не знам што се случува со неа.
6Ѕ е перфектен телефон за цената по која се продава на пазарот. Значи од 400 до 450 евра има прекрасни примероци.
6 е веќе во заминување, но се држи без проблем. Батеријата е задоволителна односно без проблем трае еден ден. Се што е под еден ден е брутално користено и амортизирано.
Претходните не сакам да ги коментирам, веќе се историја.

И искрено, штом сум на мислење да се вратам после 4 години повторно на иОс, и покрај сите ограничувања, значи стварно ми запукал филм од гадните и одвратни андроиди, кои цело време све нешто се оптимизираат, све нешто вадат хардвер, а со каква цел? За на крај да ти дојде да го треснеш телефонот од земја :)
Тоа е тоа.

До пред 6с користев само Премиум Андроиди и wp lumia 1520.
Имав мислење за Ајфон катастрофално.

Но после 6с и ИОС 9 работите се променети максимално.
Сега користам 7 + и кога ќе фанам да чачкам некој андроид со кој сум цело време опкружен Се чуствувам посреќен... кога гледам како функционираат.
Во моментот освен големината на телефонот по 5мм од горе и доле друго немам Никаква замерка.
Да земе некој да го користи барем 1-2 недели кога ќе се врати на Андроид ќе го свати ова...
Но да користи барем 6s да не се лажеме дека претходните ајфони беа Хардверски добри.
А камерата е :)

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

17 август 2014
1.867
1.380
Скопје
Еве и јас горд сопственик на и6с 64гб од пред два месеца и што да кажам.... телефонот е перверзии.... предходно имав ми5

До сеа проблеми до сеа е само камерата некад се кочи... ми се има десено у овие два месеца 3-4 пати...

Целото корисничко искуство е многу подобро за разлика од ми5 да речеме...

Иос си е иос...
Апликациите се земја ваздух...
Ептен подобро ми лежат...

Sent from my iPhone using Tapatalk

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно