И не го раскина договорот?Истиот проблем го имам и ја со Оне ... требаше после неколку дена да ми се зголеми брзината, на пакет од 12 мегабити сум, а сеуште не е зголемена поминаа 2 месеци. Им вртев секој дн и после се откажав.
Што барав по интернет некои калкулатори што ја пресметуваат максималната брзина која можам да ја добијам според Line Attenuation и Noise Margin е 17-18 мегабити, а имам 5.5 од 12 што треба да ги имам ..
Како е кај тебе има зголемување на брзината или сеуште не?
Пффффф си имал среќа ти се погодил продавачотАбе ај коа веќе споделуваме офф топик информации, тоа кој знае коолку пати сум се тупел со АМЦ, Анхоч, СЕТ, Нептун, ВИП. Е доаѓам во Њу Јорк и таму шетам по улиците и ми требаше Американско бројче со интернет и влегувам во едно салонче тражам Т мобајл со план 60 долари месечно и 10 гб интернет, ме информира се убаво типот што како. Имав галакси с3 ама со кастам ром, и ја става тоа микро сим картичката и треба да подесаи АПК, и му викам дозволи да внесам јас АПК, имам кастам ром и он ми вика dont worry man ми го дава телефонот после 2 секунди со внесен АПК и со проработен интернет.
Си викам воа ако и го дадам у ВИП кај нас телефонот да сетираат нешто ќе помине 2 години.
Нажалост не, немам подобар избор освен Т хоум кои се доста поскапи и локална кабелска која има доста проблеми со стабилноста на интернетот. Од понеделник се ангажирам пак вртам и ако немам соодветна брзина ќе поднесам приговор до АЕК.И не го раскина договорот?![]()
Абе па и ти, почекај интернетот да го научи новиот пат по каблите, после лесно е„знаеме дека во моментов протокот на интернет е со брзина од 5 мегабита ама мора да разбереш дека мора да поминат 20 дена за интернетот т.е. протокот да се навикне на каблите па така ќе биде подобар“
Тука за тој "проблем" ќе ти го земат телефонот и ќе ти го држат 3 недели во "сервис"Абе ај коа веќе споделуваме офф топик информации, тоа кој знае коолку пати сум се тупел со АМЦ, Анхоч, СЕТ, Нептун, ВИП. Е доаѓам во Њу Јорк и таму шетам по улиците и ми требаше Американско бројче со интернет и влегувам во едно салонче тражам Т мобајл со план 60 долари месечно и 10 гб интернет, ме информира се убаво типот што како. Имав галакси с3 ама со кастам ром, и ја става тоа микро сим картичката и треба да подесаи АПК, и му викам дозволи да внесам јас АПК, имам кастам ром и он ми вика dont worry man ми го дава телефонот после 2 секунди со внесен АПК и со проработен интернет.
Си викам воа ако и го дадам у ВИП кај нас телефонот да сетираат нешто ќе помине 2 години.
Мене...Незнам дали постои некој на форумов на кого АЕК му излегол во пресрет при сличен или ист случај со провајдер. Баш ме интересира ако има некој да сподели нешто![]()
Da dobri picinja ima.Osobeno taa sto raboti na priem vo servis na vodnjanska e mnogu jako parce.Има добри пичиња во Анхоч, ја само ради тоа купувам таму. Посебно на Водњанска. :* :* :*
Добрите шефот си ги држи околу себе![]()
Од памет зборуваш?Пффффф си имал среќа ти се погодил продавачоттие таму се три пати понеобразовани од нашите
h:
Ало....Anhoch HR department....дали се слушаме?Читам ГЛУПОСТИ и намерно напраив акаунт за да прашам некој од овие "прекфалификуваните" или дечкиве со се разбираат од ИТ зашо не се вработиле во Анхоч или во некоја друга ИТ компанија...? Демек премногу знаеме ахахах ме насмеавте ни еден приватен газда или споственик на фирма не би дозволил квалификувана особа да не се покаже во неговата фирма или па да му каже извини ти си преквалификуван.Прво газдата има ќар а со тоа и самата фирма така да вие премногу што знаете останете ми со здравје и пак мудурувајте за механички тастатури и микро усб кабли..
Нешто си смешал другар али како и да е не беше постот наменет само за Анхоч ако прочита убаво во горенаведениот текст.Анхоч го напоменав зашо е тема на муабетот.Ало....Anhoch HR department....дали се слушаме?