Moгуче и реални. Јас од битпазар иам Casio земено за 1800 денари, жена ми (тогаш девојка) го тегнеше 7 години, плус ливчето внатре што беше го имаше точниот модел, проверено беше се живо на интернет и се беше legit. Така да, се е можно.
Имаш и поевтини касио, не се сите 300 евра. Ипак касио е.
Ако можи линкче од часовниците, баш сега имам отворено 10тина таба MyTime etc локални продавници![]()
sugesswatch.com
Треба да им се кажува на Али да пишуваат ~20евра/долари. Не 26, или 30 пошто тука влегуваш во тарифа за деночење и во потенцијални проблеми.Самошто имав среќа со скапи пратки (150 евра и 200 евра).
Механички часовници за коишто кинезиве БЕЗ ДА ИМ РЕЧАМ пишале многу пониски цени.
Не платив воопшто ни данок ни царина. ВИАПОСТ на рака ми ги донесе денес.
Погледнете го атачментот 150054
multiband-6 - не e само германскa, инаку да за Европа и за нас Германската (една е ко што знам) е релевантна, ама глобално се 6 антени распоредени по региониИмаат Касио некои поскапи модели, ама во основа се економски бренд за широки народни маси. Џ-шок на пример, пластични дигитални часовници со квалитетна изработка и смрт немаат... Само ремчињата им се слабост, ако сметаме за слабост распаѓање од повеќе години секојдневно носење. И прилично се точни, дали пар секунди по месец бегаат. А има и за тоа лек, имаат модели со синхронизација со германски радио станици. Плус соларни панелчиња, плус батерии што се полнат. Е тие се (по)скапи Касио модели. Но за мене тоа има поголема (употребна) вредност од скапи швајцарски аутоматици кои се повеќе за мерак и/или за статусен симбол.
Баш ме интересира кинескиве аутоматици како се покажуваат, по таа цена има руски Востоци со механизми кои датираат од Советскиот Сојуз и кои вака од ракав (неистражено) би кажал дека треба да се многу поквалитетни од било што кинеско. Ама којзнае, сѐ е можно а Кинезите имаат напредоци на секое поле во технолгијата.
Инаку имам собен часовник дома со синхронизација со германски радио станици, и во принцип sync-от функционира дури и овде во Македонија. Со тоа што некогаш треба по ден-два за да налета радио бран (до овде рикошет треба неколку пати да направи од атмосфера/облаци).
Мислењето е автоматски споено:
Касио јас земав и сеуште би земал од Јапонци на Ибеј, конкурентни цени и директно испорачано од Ибеј. Мојот Џ-Шок веќе 10+ години го носам секојдневно.
Така сум го запамтил, ете добро што објасни.multiband-6 - не e само германскa, инаку да за Европа и за нас Германската (една е ко што знам) е релевантна, ама глобално се 6 антени распоредени по региониги има и на google maps антените/кулите.
инаку да .. multiband-6 + tough solar .. и не се грижиш за местење време/батерија/навивање никогаш повеќе (бар 10+ години дур да попушти батеријата да не држи полнење).Така сум го запамтил, ете добро што објасни.![]()
Изволте (Sugess користат Seagull movements генерално).
Прочитав дека пред да започнат со изработка, Seagull праќале кинези швајцарија на обука.
Не е ова фирма од вчера туку 70 години стара компанија. Не е копија, не е инспирација, не е фушарија, туку кинески продукт поддржан од владата за кинезите да носат квалитетни часовници а да не плаќаат швицарски цени:
Погледнете го атачментот 150062
Не спијте и на San Martinкопии се и овие, али повисока класа. Ако ве занима квалитет нешто вакво да гледате, а не Сеико за 1800.
![]()
Moon Phase Watches | Moon Phase Master | Moon Phase Automatic Watches
Buy Moon Phase watches at Sugesswatch.com. Sugess Watch offers professional Moon Phase automatic watches to our customers. Order online Moon Phase Watch today!sugesswatch.com
Погледнете го атачментот 150059
Ги има на АлиЕкспрес.
San Martin, Seestern, Cronos, Ebohr имаат официјални продавници на Алиекспрес од познатите кинески брендови. Единствено не се достапни Memorigin и Peacock што има смисла пошто се луксузни кинески брендови со цена од околу 1000€+. Fiyta е исто така добар бренд за околу 250-400€ ранг, но не е достапен на Али директно.
Слушнав rumor дека ЕЛС веќе не носи и нема да носи АлиЕкспрес пратки! И ова на некој начин и го докажува тоа.среќа во несреќа што не оделе преку ЕЛС))
Ако курирот не стигнал вчера да испорача, таков статус става. Треба денеска да те побара, ако не се јави барај ги ти.
MICROPHONE WIRELESS SYSTEM BOYA BY-V4U, 2xMIC, USB-C Receiver, Black, BY-V4U
8.490,00 ден
COOLERS CASE FAN 120mm ARCTIC P12 Pro PST LN, Low-Noise PWM, 450-2000 RPM, BLACK, ACFAN00343A
740,00 ден
VGA ACER RX 9070 Predator BiFrost Radeon OC 16GB GDDR6 256-bit, HDMI, 3xDP, DP.Z4GWW.P01
40.790,00 ден
KEYBOARD MECHANICAL KEYCHRON K10 MAX HS Full Size RGB Keychron super Banana switch, Multi-Device 2.4 GHz & BT Black, K10M-H4
8.840,00 ден
GAMING CHAIR CORSAIR TC100 RELAXED LEATHERETTE, 120KG MAX, Black, CF-9010050-WW
17.220,00 ден
CASE LIAN LI ATX Vector V100 ARGB w/2x Tempered glass, 4x120mm RGB Fans, Black, V100RX
5.260,00 ден