Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Aliexpress

kirev

senior
31 мај 2010
9.062
7.737
cccae1a02d868707ad17f555e08110c8.jpg

Би можел да ја подигнам пратката со ова у пошта или мора да чекам картонче?
*Дека у близина сум,па да поминам до Пошта

Испратено од iPhone преку IT.mk форум апликација
Можеш. Ама не верувам дека е вратена. После 16/17ч. И тоа зборам од искуство од најдобрата пошта у Македонија - Карпош :)

28 ноември 2014
1.224
820
Скопје
Антониј.К's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 5600
Motherboard
Asus Prime B550M-K
Storage
Samsung SSD 980
PSU
Cooler Master
RAM
ADATA 2x8gb
Video card
MSI N750TI/OC EDITION
Case
Cooler Master MB511 RGB
Keyboard
GHOSTWRITER CLASSIC | RIOTORO
Monitor
SAMSUNG C24F396FHU 24" Curved AMD Freesync Monitor
OS
Microsoft Windows 10 Pro

Riste19

lurker
14 ноември 2016
654
264

Riste19

lurker
14 ноември 2016
654
264
За никаде е кинескава пошта... Сите избегнувајте ја особено логистиката "China Post Ordinary Small Packet Plus", 50% од пратките се губат и вооошто не пристигнуваат...

Еднаш брат ми ќе порача нешто од Али и тоа да не стигне баш, ужасс.. му требаше заштитно стакло за телефон и ок ај му порачав..

Еве преку 50дена поминаа го нема и го нема..
06634585078

И како ќе отварам диспјут за само 90 центи. :(

Astraion

poweruser
24 ноември 2012
2.166
3.218
Струмица
Како шо кажа професорот, батерии само од нкон. Докажано од многумина на форумот и нема подобро, што се однесува за нормалното македонче.
Стигаат за 12-15 дена.

Ако си ненормално македонче, порачувај батерии од Али. :innocent:

Riste19

lurker
14 ноември 2016
654
264
Имав направено нарачка за тие батериите и не е платена, во меѓувреме испорака за македонија повеќе нема, "Can not deliver to Macedonia" а кога ја направив имаше, ме интересира што ќе се случи во овој случај ако некој ја плати сега? :confused:

Audiofil

user
28 октомври 2007
1.155
556
Нема проблем.Планирам да земам и ваков полнач кој во себе ги има сите можни функции вклучувајки ја и онаа REFRESH за регенерирање на АА и ААА батерии после неколку кратно полнење и прaзнење откако ќе се појави мемориски ефект:Opus BT-C3100 V2.2 Smart LCD 12V Battery Charger for Li-ion NiCd NiMh Batteries | eBay

Riste19

lurker
14 ноември 2016
654
264

Ти па од продавач со само 25 Feedback купуваш. Ај дај боже да ти се погодат, и пиши кога ќе ги добиеш. :)

Нема проблем.Планирам да земам и ваков полнач кој во себе ги има сите можни функции вклучувајки ја и онаа REFRESH за регенерирање на АА и ААА батерии после неколку кратно полнење и прaзнење откако ќе се појави мемориски ефект:Opus BT-C3100 V2.2 Smart LCD 12V Battery Charger for Li-ion NiCd NiMh Batteries | eBay

$26? Не е премногу скапо? Во грција (лидл) имаше исти и брендиран за 12евра.

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.503
31.942
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
26 скапо? тој продук у реалност треба да е 50$, толку е добар.

Audiofil

user
28 октомври 2007
1.155
556
Ти па од продавач со само 25 Feedback купуваш. Ај дај боже да ти се погодат, и пиши кога ќе ги добиеш. :)

$26? Не е премногу скапо? Во грција (лидл) имаше исти и брендиран за 12евра.
Никогаш не купувај полнач за батерии доколку нема опција REFRESH па макар и најевтин да е.А што се однесува до оној што си го видел во ЛИДЛ е најобичен како и сите останати бидејки до сега никогаш во ЛИДЛ не се продавал асален полнач.Го пратам веќе 10 години низ сите европски земји каде има маркети и кога има на продажба е постојано иста роба под брендот TRONIC за кој искрено не вреди да фрлаш пари.

Primology

read-only
Primology's setup  
Processor & Cooler
А10 - 6800K - Igloo 125W
Motherboard
Gigabyte F2a78m-ds2
Storage
1ТБ
PSU
700W
RAM
8GB
Video card
Radeon 8670D
Mouse
X7
Keyboard
Gigabyte Aivia 6800K v2
Audio
Realtek
Monitor
Samsung SyncMaster 931bW
OS
Windows 8.1 Pro
Попуст на АлиЕкспрес не постои. Се практикува "Нов" тип на маркетинг и многу луѓе паѓаат на него. :noonecare:^^

Audiofil

user
28 октомври 2007
1.155
556
За никаде е кинескава пошта... Сите избегнувајте ја особено логистиката "China Post Ordinary Small Packet Plus", 50% од пратките се губат и вооошто не пристигнуваат...

Еднаш брат ми ќе порача нешто од Али и тоа да не стигне баш, ужасс.. му требаше заштитно стакло за телефон и ок ај му порачав..

Еве преку 50дена поминаа го нема и го нема..
06634585078

И како ќе отварам диспјут за само 90 центи. :(
Истиот проблем го имам и јас со пратки нарачани од ebay поточно Хонгконг. Месец дена и уште ги нема.Кога отидов во поштата кај нова железничка за да добијам попрецизни информации ми кажаа дека имало голем застој во Прага и затоа бааги пратки доцнеле.Инаку од август месец на нивниот официјален сајт се појавуваат и регистрираат сите пратки кои имаат било каков код поради честите кражби и ако има 11 цифрен број пратката тогаш нашите лепат регистарски код 2 букви па 9 броеви и на крај МК за да се има увидд каде е пратаката така што и да го упишеш 11 цифрениот број на сајтот ако е стигната пратката ќе си пишува дали е во главната или локалната пошта.

Riste19

lurker
14 ноември 2016
654
264
Истиот проблем го имам и јас со пратки нарачани од ebay поточно Хонгконг. Месец дена и уште ги нема.Кога отидов во поштата кај нова железничка за да добијам попрецизни информации ми кажаа дека имало голем застој во Прага и затоа бааги пратки доцнеле.Инаку од август месец на нивниот официјален сајт се појавуваат и регистрираат сите пратки кои имаат било каков код поради честите кражби и ако има 11 цифрен број пратката тогаш нашите лепат регистарски код 2 букви па 9 броеви и на крај МК за да се има увидд каде е пратаката така што и да го упишеш 11 цифрениот број на сајтот ако е стигната пратката ќе си пишува дали е во главната или локалната пошта.

Можно е... Минатата година крајот на октомври имав порачано LCD дисплеј заменски дел и стигна дури после 3 месеци преку препорачана пратка од чајна пост (40 дена стоеше во прага (се гледаше и на тракингот)). Така да се надевам дека ќе ми пристигнат за скоро.. :)

DarthJe5us

poweruser
2 јануари 2012
3.100
2.342
Никогаш не купувај полнач за батерии доколку нема опција REFRESH па макар и најевтин да е.А што се однесува до оној што си го видел во ЛИДЛ е најобичен како и сите останати бидејки до сега никогаш во ЛИДЛ не се продавал асален полнач.Го пратам веќе 10 години низ сите европски земји каде има маркети и кога има на продажба е постојано иста роба под брендот TRONIC за кој искрено не вреди да фрлаш пари.

Што прави оваа опција?

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно