Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

HBO Max во Македонија

ekonomist

user
17 јуни 2008
1.245
675
HBO ќе имале нова апликација, само Max... Е проблемот е што старата апликација не функционира, а новата не е уште достапна кај нас... Или ова е само кај мене, на Mi Box...

petkotrajko

poweruser
16 јуни 2017
2.608
3.092
HBO ќе имале нова апликација, само Max... Е проблемот е што старата апликација не функционира, а новата не е уште достапна кај нас... Или ова е само кај мене, на Mi Box...
Па, во една друга тема, се збораше ова:

M@RKO

user
3 јуни 2009
1.498
572
Неофицијaлнa информација е дека HBO Max се купени од страна на Netflix. Netflix дале голема понуда за купување.

aleks989

hello world
19 ноември 2016
275
547
Битола
Неофицијaлнa информација е дека HBO Max се купени од страна на Netflix. Netflix дале голема понуда за купување.

Официјално веќе потврдија кај нив, ама ова не е за поздрав, многу филмој ќе ги тргнат и нема воопшто да имаат кино проекција, ќе одат дирек кај нив, да не зборам за квалитетот на серии како Stranger Things кој Netflix
веќе одамна го нема, а незнам шо ќе се случи со HBO Max, ама веројатно ќе го исклучат и се ќе се префрли на Netflix.

M@RKO

user
3 јуни 2009
1.498
572

Официјално веќе потврдија кај нив, ама ова не е за поздрав, многу филмој ќе ги тргнат и нема воопшто да имаат кино проекција, ќе одат дирек кај нив, да не зборам за квалитетот на серии како Stranger Things кој Netflix
веќе одамна го нема, а незнам шо ќе се случи со HBO Max, ама веројатно ќе го исклучат и се ќе се префрли на Netflix.
HBO Max и Netflix веројатно ќе се спојат во една стриминг услуга. Дали тоа ќе ја искористат од HBO Max платформата што е направена или од Netflix останува да видиме.
Нема да постои како HBO поточно името HBO Max ќе го избришат.

Има доста работи што ќе одземе со ова купување но има и некој работи што ќе донесе.

Како прва добра работа е што можеби конечно ќе си добие Netflix на дел од содржината и македонскиот јазик затоа што HBO Max е локализиран и сите содржини му се со превод и на македонски јазик.

Друго е дека Netflix ќе добие спортски преноси од Eurosport и неколку телевизиски канали како Discovery, HBO 1, 2, 3 Cinemax, Eurosport и други.

Лошото е што со ова ќе се направи монопол во дел од европскиве држави каде е достапен Netflix, една стриминг услуга со преголем избор на содржини. Верувам ќе се зголеми и претплата на Netflix.
Останува само како друга опција избор SkyShowtime кај нас достапен и една локална стриминг услуга Gley кој нема голема база претплатници. Други стриминг услуги и да постојат кај нас не се ни актуелни. Netflix има голема база претплатници.

M@RKO

user
3 јуни 2009
1.498
572
Netflix се повлече од купување на Warner Bros. Остана сега Paramount Skyshowtime да си го земе HBO Max и Warner Bros studio a тука веројатно спаѓа и се што е во каталогот нивни Cartoon Network, DC, Eurosport и друго што све има.

Ќе биде интересно да се види како сето ова ќе помине. Колку ќе се качи цената, дали воопшто нешто ќе менуваат во делот од Warner Bros и така натаму.

Последна промена:

krema

OG
24 јуни 2009
15.772
15.854
youtu.be
Paramount ќе ги спои HBO Max и Paramount+ во една стриминг услуга по спојувањето со WBD.

Денес извршниот директор на Paramount Дејвид Елисон потврди дека компанијата ќе ги спои своите стриминг услуги HBO Max и Paramount+ во една платформа по победата на Paramount Skydance во трката за преземање на Warner Bros.

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.870
4.118
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS