Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Кафемат што да купам

Fatal1ty_

Großmeister
28 февруари 2008
23.781
33.884
roka.mk
Ми треба хелп да изберам најдобар кафемат што може да се најде кај нас.
Јас не конзумирам кафе и немам поима ништо околу тоа, за подарок на жена ми е па сакам да знам што да земам.
Од разговор знам дека сака да има мелница, да има онакво шипче за млеко матење. Не сака на капсули.
Да препорачате бренд или модел базиран на вашето искуство?

Благодарам

28 ноември 2014
1.224
820
Скопје
Антониј.К's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 5600
Motherboard
Asus Prime B550M-K
Storage
Samsung SSD 980
PSU
Cooler Master
RAM
ADATA 2x8gb
Video card
MSI N750TI/OC EDITION
Case
Cooler Master MB511 RGB
Keyboard
GHOSTWRITER CLASSIC | RIOTORO
Monitor
SAMSUNG C24F396FHU 24" Curved AMD Freesync Monitor
OS
Microsoft Windows 10 Pro
Кафематот што го предложи членот е топ и го има кај нас - DE LONGHI Кафемат ECAM 290.31.SB Magnifica Evo - Elipso
Исто, види ги кафематите на Филипс и тие се океј - КАФЕМАТИ
Конкретно другар го користи овој и ги има сите работи што ги бараш - Кафемат PHILIPS EP 1220/00

Јас конкретно користам Сименс и сум презадоволен веќе 6та година.

mdeni

senior
24 септември 2012
6.058
5.989
Крупс треба да е марката. Модел кој сакаш.

petkotrajko

poweruser
16 јуни 2017
2.479
2.924
Јас не конзумирам кафе и немам поима ништо околу тоа, за подарок на жена ми е па сакам да знам што да земам.
Од разговор знам дека сака да има мелница, да има онакво шипче за млеко матење. Не сака на капсули.

Благодарам
И од мене топла препорака за кафематите од делонги ево, како што посочил армакедон и антоније.
Купи го од таму кај што е со најниска цена, мислам дека не менува тоа во квалитетот на уредот.
Иначе, јас имам дома таков (со кутивче за правење пена од млеко), и задоволен сум од него како кафемат, бар до сега.
Тој додатокот за млеко не го користам, ама функционира, прави пена.

Alex3

hello world
20 декември 2018
212
251
јас имам Делонги без мелница. ако се потрудиш и имаш добро кафе ќе направиш поубаво кафе отколку што ќе ти донесат во повеќето кафичи.

мелница е бучна работа. ќе си купуваш смелено кафе, или купи си посебна мелница, од 1.500 до 4.000ден се посебните мелници.

свежо смелено е најдобро, но 250 грама кафе ако правиш по 3-4 кафиња на ден се троши за десетина дена. така што нема да почувствуваш голема квалитативна разлика меѓу цело зрно и веќе смелено.

Astraion

poweruser
24 ноември 2012
2.164
3.213
Струмица
Овој го користам веќе 2 години, одличен модел за тие пари. За чистење не мора да зимаш од тие "специјалните" течности, раствори една кеса лимонтус (10гр.) во топла вода и имаш готова течност.

28 јануари 2017
2.050
4.706
Ресен
Од кафемати не се разбирам ич (имам рачка за мануелно еспресо) ама за мелниците што ги наведе @Alex3 ти е исто како да сакаш да пресечеш некое мало ливче сантиметар квадратен и за тоа земиш ножица за жива ограда, ни под разно таква за добро кафе ако дојде ред мелницата да е башка.

vlatko175

hello world
15 јули 2008
296
134
"Ми треба хелп да изберам најдобар кафемат што може да се најде кај нас"

Ако парите не се проблем, и е навистина голем
љубител сопругата на добра кафица вакво нешто VBM Domobar Super Electronic-polovna

Можеш и таму на лице место да пробаш некое кафенце па да видиш и други модели секако.

Ron26

poweruser
4 мај 2019
2.214
2.643
џабе пари давање ми е ова, ептен за фетишисти само. Има некои снимаат контент со ова, едино со тоа да правиш пари. Иначе инаку никако ова не носи пари.

Fatal1ty_

Großmeister
28 февруари 2008
23.781
33.884
roka.mk
"Ми треба хелп да изберам најдобар кафемат што може да се најде кај нас"

Ако парите не се проблем, и е навистина голем
љубител сопругата на добра кафица вакво нешто VBM Domobar Super Electronic-polovna

Можеш и таму на лице место да пробаш некое кафенце па да видиш и други модели секако.
Ја сакам брат ама многу желби има за да дадам 100 000 за кафемат :)
џабе пари давање ми е ова, ептен за фетишисти само. Има некои снимаат контент со ова, едино со тоа да правиш пари. Иначе инаку никако ова не носи пари.

Задоволство е во прашање не профит.

mkextremer

user
4 февруари 2014
1.275
1.145
Зависи од тоа дали сака мануелен или автоматски кафемат. Ако одиш со варијанта автоматски оди со делонги бидејќи кај нас мислам дека само за тој бренд има официјален сервис.

28 јануари 2017
2.050
4.706
Ресен
Не мора за сè да се има мислење кога не се разбираш во случајов од кафемати и ќејф, допринос во минус, само му правиш тригер на кафеџиите а можда и тоа е поентата.

boksata

Fast & Curious
27 декември 2017
576
941
Ако е за жената, ќе те советувам автоматик како на сликата:
PhilipsKafe_c3007056-3849-4661-acad-94d2161690d0.jpeg

Тоа шипчето за млеко матење треба многу пракса за да го изучиш да прави добра пена, и плус загорва млекото на него дека метално и жешко.
Ова само ја прави пената и полесно се чисти.

TheMarshal

user
3 јануари 2019
1.759
2.770

Благодарам

Ако ти треба нешто едноставно, go for the Phillips.

Најпратично ти е, затоа што заменски делови, филтри, дотатоци и се останато буквално имаш во секоја продавница за бела техника. Достапни се со години на нашиот пазар и ќе бидат со години. Од тој аспект не размислувај за друго. Други брендови се појавуваат, ги носат година дена, ги снемува.

Според буџетот одбери кој модел го сакаш. Во споредба со засебна мелница + кафемат нема да добиеш ист резултат. Ама не е ни лошо кафето од bean 2 cup, машинити. Особено што за секунда имаш кафе.

Мислам дека наједноставниот модел со мелница + frother ќе ти заврши работа за тоа што бараш.

Види си цена и на Ананас, често има купони.

И ова го фалат по Нет, Кафемат NINJA ES601EU

dddragan

hello world
12 август 2014
434
595
Кај Филипс супераутоматик кафематите едина разлика во цена (и серија на модел) е колку различни кафиња знае да праи (и дали сам знае да го чисти фротерот). Пример тој од 60к прави и ладни, тој од 40к ќе прави само топли. А топлото кафе меѓу тој од 60к и тој од 40к ќе биде исто.

Чисто информативно, да не се залеташ со “поскап, бољи делови ќе има”, пошо истите се.

А за дома, за жена што ќе сака готово кафе, не да го подесува и да си игра со кафематот секое правење, само супераутоматик. Ни рачка за кафе, ни стапче за млеко. И за двете треба вештина и знаење, што не секој сака да се зеза со тоа по дома.

shooter

lurker
2 март 2010
656
585
Погледнете го атачментот 160133

Тоа шипчето за млеко матење треба многу пракса за да го изучиш да прави добра пена, и плус загорва млекото на него дека метално и жешко.
Шо модел е ова?

Necromancer

poweruser
24 февруари 2012
4.233
5.545
Скопје
Јас би ти препорачал Gaggia од Интерфуд. Само види што има на залиха.

Имаат сопствен сервис и делови, увозници се.

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.763
10.096
Погледнете го атачментот 160133

Супер предлог, сега уште да изгатаме што е моделов и топ

SpiritBond

hello world
21 август 2015
412
901
Aerodrom
Од човек кој што има давано над 3000е на кафе опрема, сум користел све и свашта ова ми е моменталниот сетап, и со оглед на тоа што машинава што ќе ја купуваш ќе биде за жената, ти препорачувам да идеш со предлозите со автоматската машина што ја препорачаа членовите погоре, дали делонги или филипс што и да е...
Ако идеш со мануелна машина ке треба да земеш и мелница, каде што за добра мелница за парите ќе дадеш 200-300е, но жената(или ти) ќе треба да посветат многу време за да се научи све како треба за да испадне добро епсресото, нешто што со автоматска машина многу брзо ќе го решиш и ќе ти биде мирна главата.
Погледнете го атачментот IMG_7189.jpeg

boksata

Fast & Curious
27 декември 2017
576
941
43.999 мкд конкретниот модел.
Беше пример само, не дека е единствен...

MetalGear

poweruser
14 април 2007
3.026
544
www.ibiz.mk
дома го имам De Longhi EC885.BG заедно со мелница, Combo.
треба пробување кое кафе ке лега најубаво, според мој вкус најубаво е esse selezione
и за макијато додека се научиш убаво млекото да го спремиш да бидне перфектно кремасто.

на работа го имаме исто што го пушти @boksata PHILIPS EP 1220 супер кафе прави, и полесно,
со De Longhi треба мелење,натиснување,.. повеќе финеси, али реално вреди за замарање

со De Longhi сум повеќе од 5 години, и искрено не менувам

Fatal1ty_

Großmeister
28 февруари 2008
23.781
33.884
roka.mk
Под фул автоматски што се подразбира? Само ставаш кафе и стискаш копче? А ако не е фул автоматски што треба да се прави дополнително?

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно