Клими - Најголема понуда stiklirajte GREE ... i to je to!Pozdrav za sve na forumu.Izvinjavam se sto ne pisem na Makedonskom ali se nadam da se razumemo.
Imam jedno pitanje za klime Gree.Koji modeli i oznake klima uredjaja su kod vas u ponudi ?
Клими - Најголема понуда stiklirajte GREE ... i to je to!Pozdrav za sve na forumu.Izvinjavam se sto ne pisem na Makedonskom ali se nadam da se razumemo.
Imam jedno pitanje za klime Gree.Koji modeli i oznake klima uredjaja su kod vas u ponudi ?
070273608 resiverot ti e otiden.ke ti sredatНе прима команди од даљинското. Даљинското е ок, колку што можев да тестирам, и климата работи на физичко дугме.
Мала просторија планирам да загревам со инвертер. Тундра, Ломо или АЕРИ се опциите, здравје за идната зима ....Соба 4Х4м.Јас би ти рекол да ја погледнеш тундра 18ката, зошто е со подобар пдесигнх. И има 900м3/час што е многу. И тоа треба да се врачуна во перформансите, дека нема да може да даде толкави перформанси како на тестот на еуровент зошто ќе се користи главно на пониските нивоа на внатрешно дување.
Има промени на цени кај HAIER на пазарот, ке има и кај нас за неколку дена.Kako e mozno kompanija koja prodava pred se IT oprema i bela tehnika uredi za domakinstvo kako mikseri fenovi, tosteri.... (popatno i klimi) da e pokonkurentna te da ima poniska cena od kompanija koja se bavi samo so klimatizacija i e direkten uvoznik!? Primer modelot na Haier Tundra AS12TA2HRA/1U12BE8ERA SMART WIFI Haier Tundra AS12TA2HRA/1U12BE8ERA SMART WIFI go nudat vo SETEK po cena od 26.000 Denari (a 27.500 koja li kompanija bese za klimatizacija!?) eve i клими.мк HAIER Tundra AS12TA2HRA/1U12BE8ERA по супер цена од 27.490 ден. Kinez so kompresor Mitsubishi i so Eurovent (koj pa za parite 26K i ne e taka los).... Golem konkurent na Lomo ili AEZI!
Ke bese ubvavo nekoj sto ja ima da kazese za iskustvoto so Tundrata!
18ка во соба 4х4 ?! ТОТАЛЕН ОВЕРКИЛ.Многу мал избор има на средни клими. Ама не би требало да имаш проблем со било која салам 12ка. Ломото ако можеш со добар попуст да го начекаш или аери би било супер.
Јас би Аери 18ка или фх35ве од мицубиши. И ќе си отворам и врати како човек.
Sent from my SM-N910F using Tapatalk
Kako e mozno kompanija koja prodava pred se IT oprema i bela tehnika uredi za domakinstvo kako mikseri fenovi, tosteri.... (popatno i klimi) da e pokonkurentna te da ima poniska cena od kompanija koja se bavi samo so klimatizacija i e direkten uvoznik!? Primer modelot na Haier Tundra AS12TA2HRA/1U12BE8ERA SMART WIFI Haier Tundra AS12TA2HRA/1U12BE8ERA SMART WIFI go nudat vo SETEK po cena od 26.000 Denari (a 27.500 koja li kompanija bese za klimatizacija!?) eve i клими.мк HAIER Tundra AS12TA2HRA/1U12BE8ERA по супер цена од 27.490 ден. Kinez so kompresor Mitsubishi i so Eurovent (koj pa za parite 26K i ne e taka los).... Golem konkurent na Lomo ili AEZI!
Не гледам дека некој спомна дека се исти или спореди воопшто 12ка АЕРИ со 12ка ФХ35ВЕ, муабетот дека нема потреба од 1000 евра клима а поготово не од клима со огромен минимален издув во 16м2 просторија.Сме заклучиле до сега дека не е важна „бројката“ на климата туку капацитетот на компресорот.
12ka AEZI и 12ка ломо еко и 12ка фх35ве и 12ка уруру сарара, везе си немаат едно со друго. А се иста „бројка“. Затоа Аери „18ка“ е блиску до реална 12 фх35ве по големина на компресор, а не „12ка“ аери.
GREAT REVIEW!Искуство со FH35VE, овие денови температурата падна и до -2 -3 степени кај нас во Штип, и конечно мислам дека климата работеше стабилно без On\Off циклуси. Се осеќаше дека дува ептен топло, бидејќи кога е надвор повисока температура и зададени степени на аутофан, се лигави. Ако зададам 25 степени на климата долу во собата е околу 23 степени, а на мел клаудот гледам дека кај неа горе е 25-26 степени измерено. И ако надвор е повисока температурата воздухот што го дува не е толку топол освен ако не ја напам на 31 степен, споредба со коа беа температурите во минус или околу 0 кога и да застанев до неа ептен врело дуваше. Претходно коа е температурата над 6-7 степени. чат пат работи како On\Off клима. И ова зборувам за 35 м2, понекогаш ја отварам и кујната околу 45м2. Мое мислење дека во овој простор при надворешни температури од околу -10 степени нема да имам никаков проблем со загревање на простор па дури и -15 да допре не би имал проблем.
Она што сакав да го потенцирам а истото го прочитав на српски, бугарски, хрватски форуми итн... е дека ваквите единици како FH35VE и останати од тој калибар, би рекол и Хансолот? Се наменети да работат во голем простор, т.е во поголем салон, не се за во соба од 12-20 m2. Мислам дека дури и fh25ve нема да работи како што треба во соба од 12-20 м2. А бидејќи спалната ми е 20 m2 и детската околу 16m2 се мислев FH25VE две такви за во двете соби, но се плашам дека се оверкилл. Голем дел од времето ќе работат како on/off и дека поради големата внатрешна единица ќе има колку и да е тивка, а е екстремно тивка, пак ќе стварат нелагодност.
Затоа, која би била правилно димензионирана клима за 12-20m2 простор. нешто како Toshiba Daisekai 8, 2.5.
Хајер на хартија не изгледа лошо - за парите. Проблемот е што веќе со години чекаме некој јунак да се реши да го земе и да пренесе искуства каква клима е во реалност. После толку време ниедно искуство, изгледа дека најверојатно го купуваат само луѓе што не учествуваат во вакви дискусии. Самото тоа зборува многу за целната група на муштерии.HAIER Tundra AS12TA2HRA/1U12BE8ERA по супер цена од 27.490 ден. Kinez so kompresor Mitsubishi i so Eurovent (koj pa za parite 26K i ne e taka los).... Golem konkurent na Lomo ili AEZI!
Kako e mozno kompanija koja prodava pred se IT oprema i bela tehnika uredi za domakinstvo kako mikseri fenovi, tosteri.... (popatno i klimi) da e pokonkurentna te da ima poniska cena od kompanija koja se bavi samo so klimatizacija i e direkten uvoznik!? Primer modelot na Haier Tundra AS12TA2HRA/1U12BE8ERA SMART WIFI Haier Tundra AS12TA2HRA/1U12BE8ERA SMART WIFI go nudat vo SETEK po cena od 26.000 Denari (a 27.500 koja li kompanija bese za klimatizacija!?) eve i клими.мк HAIER Tundra AS12TA2HRA/1U12BE8ERA по супер цена од 27.490 ден. Kinez so kompresor Mitsubishi i so Eurovent (koj pa za parite 26K i ne e taka los).... Golem konkurent na Lomo ili AEZI!
Кој го вика ова конкретно? Ајде да разјасниме детално. Од каде го најде ова конкретново што го кажа? А? Ајде 3,2,1.Муабетот е дали да платиш 5000ден и да добиеш еуровент или да не платиш и да заштедеш а добиеш ист проивод.
Или веќе даваш 27к можеш:
а) да се водиш по голем број на ЛИЧНИ искуства и од и надвор од форум и да добиеш подобар производ
б) да му веруваш на еуровент и да добиеш послаб производ
За мене секогаш ЛИЧНО искуство е 100 пати подобро мерило отколку еуровент.
HAIER Tundra треба да е добар клима уред, не е популарен па и за тоа немам некое мерило за квалитет и слично. ДО сега НЕМА поплаки но и број на продадени е прилично мал. Како и да е со моменталниот ценовник МЕНЕ не би ми бил баш прв избор. Но со оглед дека на пазарот се нудат модели со многу полош квалитет и перформанси за слична или пак и за повисока цена не би рекол ни дека HAIER Tundra е лош избор.
Капларата значи он офф работа (компресор повеќе страда) кога е потопло и нерамномерна температура.Капилара не значи скоро ништо. Освен дека нема да симне под рецимо 500w и ќе дува потопло дури и на минимум.
А од работи кои ги има се: еуровент.
И според него нема потреба да се замараш сам да измислуваш топла вода зошто некој веќе ја измислил.
Sent from my SM-N910F using Tapatalk
ова е шо ти сијалица
GAMING CHAIR FragON 2X Rev. 2.0 BLACK/WHITE
11.780,00 ден
KEYBOARD MECHANICAL KEYCHRON Q6 ULTRA 8K RGB FULL SIZE Metal body, HS Keychron Silk POM Banana Switch Multi-Device (2.4Ghz & BT), Black, w/knob,Q6U-M4
16.460,00 ден
USB Flash Drive 3.2 Gen1 32GB INTENSO TWIST LINE, USB-A&USB-C, 3539480
570,00 ден
PHONE MOBILE PROTECTION CASE Roskilde ICON MagSafe for iPhone 17 Pro Max,ROK9ICBL6659
450,00 ден
MOUSE WIRELESS KEYCHRON BM24, 2.4Ghz/Bluetooth, 2400 DPI PixArt PAW3212 sensor, 1000Hz, Metal Grey, BM24-C61
1.290,00 ден
NET LAN WIRELESS DUAL BAND WIFI6, USB 2.0, CUDY WU300
470,00 ден