Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Телевизори (искуства, препораки, совети, мислења...)

Deksa

user
9 февруари 2012
1.001
905
Poentata mi bese da ne se lazat lugje po blaupunkt, ST, Neo I slicno... Ne zborime za modeli, se razbira deka od model do model ima razlika.

Sent from my Redmi Note 3 Pro using Tapatalk

bobipp

hello world
13 ноември 2009
454
298
bobipp's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 7 2700X with Wraith Prism Cooler
Motherboard
Asrock B450 Pro 4
Storage
SSD Samsung 860 EVO 250 GB
PSU
Riotoro Enigma G2 650W Gold full modular
RAM
2x8 GB G. Skill Ripjaws V 3200 Mhz
Video card
MSI GTX 1650 SUPER 4 GB OC Edition
Case
Riotoro CR400 2x120 mm fans
Mouse
A4Tech X-710BK
Monitor
AOC i2269vwm 21.5" IPS
OS
Windows 10 Pro
Јас лично не би ризикувал со андроид, посебно на поефтина марка. Ако веќе некој сака андроид само Сони. Замислете какви се ефтините телефони со андроид. Зошто би било поинаку и кај телевизорите? Јас ќе го сведам изборот на LG, Samsung и евентуално Sony ама мали се шансите за нив пошто се поскапи и со андроид.

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.125
14.266
Не ги гледајте толку смарт функциите. Сепак телевизорите имаат најчесто многу спори процесори и чипсети за да понудат пријатно искуство. Гледајте најмногу панел.

А за добро андроид искуство сеуште ви е потребен засебен андроид бокс. Ми Бокс на пример па да ве види господ.

Cika

poweruser
8 декември 2009
2.771
1.642
Гледам у последно време ич не се спомнуваат Панасоник, а пред некоја година беа океј за просечен корисник доколку истиот телевизор има IPS панел. Ги прегазија ли ЛГ и другиве?

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.509
31.966
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Не ги прегазиле, едноставно бренд имињата на LG/Samsung си го прават своето, сеедно било кој IPS базиран телевизор ќе има во најмала рака добар приказ, така да функционалноста - и квалитетот на изработка треба да биде во 1 план.

• ми се допаѓа
Реакции: Cika

STEALTH

Баниран/a
22 февруари 2015
474
593
Времето кога брендовите имаа предност наспороти моделите е одамна завршено.

Пример, иако Philips генерално не се на ниво на LG/Samsung, Philips има модели од 2.000 евра со најнапредни технологии, ако тој модел го спроедиме со модел од 500 евра на LG, што мислиш кој ќе биде подобар?

Кандидат за најглуп пост на форумов.
Што правиме ако земеш тој Филипс да го споредуваш со ЛГ од 2000 евра???

Исто како да човек да рече - Абе Опел има со најнапредни технологии во Инсигниа.. и земеш да го споредиш со најевтиниот Мерцедес во основна верзија. А ако го споредуваш со Мерцедес од ист ценовен ранг?

Мизерија споредба ццц.

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.509
31.966
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Поминаа времињата кога се објаснував со тебе, јасно е се кога кај одреден човек еден најoбичен пост може да предизвика толкав гнев, а воедно наједноставниот пример неможе да се разбере, или поточно намерно се толкува погрешно за да се оправда опсесивно компулсивна реакција.

STEALTH

Баниран/a
22 февруари 2015
474
593
Поминаа времињата кога се објаснував со тебе, јасно е се кога кај одреден човек еден најoбичен пост може да предизвика толкав гнев, а воедно наједноставниот пример неможе да се разбере, или поточно намерно се толкува погрешно за да се оправда опсесивно компулсивна реакција.

Секако дека ти го толкувам погрешно... Смешки пост, честито номинација за најглуп пост.

Пример, иако Philips генерално не се на ниво на LG/Samsung, Philips има модели од 2.000 евра со најнапредни технологии, ако тој модел го спроедиме со модел од 500 евра на LG, што мислиш кој ќе биде подобар?

PandaBomber

hello world
13 јуни 2012
489
669
А имал некој можност да прочепка/користи телевизор со Android OS ? И каков е впечатокот, кои се апликации може да се инсталираат на истиот од android store?

Sent from my SM-T700 using Tapatalk

Еве ќе споделам мое искуство, јас имам Sony 50W80C (45-50к денари, 2gb ram) и мој другар зема Philips 40PFT5500 (22к денари, 1.5 gb ram). Јас кога купував бев голем скептик за софтверот, поточно ми беше сеедно каков е, сите софтвери за телевизор ги сметав за лоши и секако го поврзувам телевизорот со PC, ама кога го видов AndroidTV пријатно се изненадив. Сега го сметам за изум на 2015-та година, и е се што му треба на еден телевизор.

Ова е едно кратко видео што го снимив дента кога го купив за да му покажам на другарче.
View: https://youtu.be/tgvC9gtHqX0

Sony-то не работеше добро со xbox 360 wireless receiver и controller па го почастив со PS4 controller и сум презадоволен и од респонзивноста и од игрите на playstore, работат нешто како на snapdragon 800, проценка од око. Другите програми како Kodi, Twitch и останати streaming сервиси итн... работат перфект, многу подобро од на Xiaomi Mi Box што исто така го имам и со него правам споредба. Изборот на playstore се гледа дека е помал, апликациите треба да поддржуваат маневрирање со даљинско или gamepad, ама има доволно и игри и алатки, и редовно се додаваат нови. Ако те интересира нешто поконкретно прашувај.

Philips-от е понизок ценовен ранг и на мое изненадување андроидот работи одлично скоро исто како на мојот Sony, се гледа дека е послаб само на поинтензивни игри како Asphalt ама баш е игриво. Се друго работи брзо и мазно. Овој го прифати xbox 360 контролерот убаво и сите копчиња се мапирани. Има само една маана, за мене е голема ама секој со своите приоритети, Philips не поддржува инсталирање from unknown sources, значи sideload на apk неможе да се направи кај другарми, лимитиран си само на playstore, што не е лошо ама нема пиратски игри.

Кога купував јас ги имав во предвид и други производители ама ако нема андроидТВ стварно е смешно да се споредува, барем за мене.

Astraion

poweruser
24 ноември 2012
2.172
3.227
Струмица
Philips не поддржува инсталирање from unknown sources
Другар ми има од 8700 серијата 65". Пред некое време не можеше да се инсталираат апликации from unknown sources, а пред недела дена спомна дека со последниот апдејт ја убациле и оваа опција.

Twisted

hello world
3 јануари 2016
286
189
Секако дека ти го толкувам погрешно... Смешки пост, честито номинација за најглуп пост.
Откако сум член на форумов (4-5 месеци отприлика) немам видено да напишеш некој пост кој ќе биде корисен на форумов, што ќе помогне на некој член и сл. Цело време се расправаш со некого, контрираш итн. Незнам можеби е и до мене, случајно да не сум ги протолкувал твоите постови погрешно?

viktorce

hello world
13 март 2015
436
338

Обично најобичните модели на самсунг не ги обожавам,бидејќи ставаат тиња делови.После мислам дека е сеуште многу рано за 4К(она што велат ќе се најде ми е безвезе некако).Да ќе се најде после 5 години,ама тогаш веќе и телевизорот ќе биде стар,со старо мени и без апгрејд на софтвер,и нормално со слаб процесор и останато)
А 4к ќе биде во овие години неискористена.

Сум за телевизор пример Филипс или Сони,или обичен телевизор нормално марка и андроид бокс за да се има најдоброто.

StalkeR

poweruser
5 декември 2009
5.517
6.741
Новите к серии на Самсунг се перверзии во секоја смисла на зборот.
А за Андроидот, работи перфектно на сони w80 сериите. Исто така морам да потврдам дека и филипс 5500 се справува одлично со него.

Sent from my Redmi Note3 Pro.

STEALTH

Баниран/a
22 февруари 2015
474
593
Откако сум член на форумов (4-5 месеци отприлика) немам видено да напишеш некој пост кој ќе биде корисен на форумов, што ќе помогне на некој член и сл. Цело време се расправаш со некого, контрираш итн. Незнам можеби е и до мене, случајно да не сум ги протолкувал твоите постови погрешно?

Па сигурно нема да траам на ноторни глупости. Дечкото над тебе пишал да земеме Филипс од 2000 евра и ЛГ од 500 евра и да правиме споредба т.е сакаше да докаже дека угледот на компаниите е небитен, демек треба да ги гледаме посебно моделите. А он споредува уреди кои се ЧЕТИРИ пати разлика во цена и не се иста класа.

Исто како да споредуваш најскапа верзија на Опел со сите додатоци со основна верзија на Ауди А1. Нема никаква логика, кои и да се фирмите.

Кандидат за глуп пост во историјата на форумот.

Necromancer

poweruser
24 февруари 2012
4.249
5.579
Скопје
Кандидат за глуп пост во историјата на форумот.
Добро бе, доста провоцираш, три пати го повтори ова.

Момакот сакаше само да каже дека не можеш да кажеш LG/Samsung чинат, другите не, бидејќи и останатите брендови имаат посупериорни модели од претходно споменативе, нормално се е соодветно на цената.

И во право е членот погоре, мислам на три форуми, со некои 300 активни членови ти секојдневно се закачаш/пријавуваш/пушташ пораки, стварно не можам да разберам како воопшто ти се замара да контраш и тоа онака намерно, да пецкаш.

Факинг гет а лајф човече, одмори малку.

Deksa

user
9 февруари 2012
1.001
905
Ocigledno samo Stealth ja razbira nelogicnosta vo postot na psyside ali nvm, let's all just chill :)

Sent from my Redmi Note 3 Pro using Tapatalk

bobipp

hello world
13 ноември 2009
454
298
bobipp's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 7 2700X with Wraith Prism Cooler
Motherboard
Asrock B450 Pro 4
Storage
SSD Samsung 860 EVO 250 GB
PSU
Riotoro Enigma G2 650W Gold full modular
RAM
2x8 GB G. Skill Ripjaws V 3200 Mhz
Video card
MSI GTX 1650 SUPER 4 GB OC Edition
Case
Riotoro CR400 2x120 mm fans
Mouse
A4Tech X-710BK
Monitor
AOC i2269vwm 21.5" IPS
OS
Windows 10 Pro
Обично најобичните модели на самсунг не ги обожавам,бидејќи ставаат тиња делови.После мислам дека е сеуште многу рано за 4К(она што велат ќе се најде ми е безвезе некако).Да ќе се најде после 5 години,ама тогаш веќе и телевизорот ќе биде стар,со старо мени и без апгрејд на софтвер,и нормално со слаб процесор и останато)
А 4к ќе биде во овие години неискористена.

Сум за телевизор пример Филипс или Сони,или обичен телевизор нормално марка и андроид бокс за да се има најдоброто.
Има такви боксови во продажба кај нас и дали се добри?

the_maker

poweruser
14 август 2014
3.869
6.037
UNIVERSE
www.miui.mk

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.125
14.266

Astraion

poweruser
24 ноември 2012
2.172
3.227
Струмица
Има нова верзија на тој што лани го дискутиравме тука, само што не стигнав темата да ја турам и тука на ИТ.. Еве инфо:
http://forum.miui.mk/index.php?threads/mi-box-3-pro-Инфо.269/
Ова е веќе нешто. 2 гига РАМ и Андроид 5.1, фала богу.
Досега бев загреан за Minix Neo U1, ама солен е малце. Гледам овие од hi.mk го немаат донесено сеуште кај нас тројката..
Како да се стигне до Mi Box 3 Pro и по која цена? :)

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.509
31.966
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
2XA72, & [email protected], боксов има појак процесор од телефони од 400 евра - лол!

the_maker

poweruser
14 август 2014
3.869
6.037
UNIVERSE
www.miui.mk
Ова е веќе нешто. 2 гига РАМ и Андроид 5.1, фала богу.
Досега бев загреан за Minix Neo U1, ама солен е малце. Гледам овие од hi.mk го немаат донесено сеуште кај нас тројката..
Како да се стигне до Mi Box 3 Pro и по која цена? :)
Го има, ама не е ставен за продажба поради техничкото средување. Ќе се стави денес некое време. Инаку работи кине кинезот :)

Sent from my MI NOTE Pro using Tapatalk

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.125
14.266
Го има, ама не е ставен за продажба поради техничкото средување. Ќе се стави денес некое време. Инаку работи кине кинезот :)

Sent from my MI NOTE Pro using Tapatalk

Ова е најдобриот бокс кој може да се купи во Македонија!!!

Ај пиши ми ПП за цена ако сакаш. После треба да одам до град па ако има време ќе поминам да си купам нешто онака колку од мисла.

— членови онлајн
—мислења
—теми
—членови

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно