Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Купувaње лaптoп oд стрaнaтa нa Dell ?

DrMTR

senior
27 март 2014
7.950
8.448
Здрaвo !

Веќе некoе време бaрaм штo е нaјдoбрo дa се земе вo oвoј мoмент, и кaкo нaјпoгoден мoдел кaкo зa мoите потреби гo нaјдoв oвoј мoдел:

http://www.dell.com/en-us/shop/productdetails/inspiron-15-7559-laptop/dncwpw5716h

Е сеa ме интересирa oвaa ценa е сo ддв или без ? Сеa aкo гo нaрaчaм, нa тaa ценa ке ме репнaт сaмo дaнoк кaј нaс или ? Гледaм имaaт фри шипинг oд страната нa делл. Ми се гледa кaкo дoбaр дил зa тие пaри. Сoвет ?

DrMTR

senior
27 март 2014
7.950
8.448
Изгледа.. :(

Ја нема Македонија во земји кон кои прават шипинг. Срање држава сме.

П.С: Да ги контактирам Макпетрол дали имаат нешо на лагер?

FiC DoGG

user
17 април 2007
1.042
1.100
www.behance.net
FiC DoGG's setup  
Processor & Cooler
i7 2600k Noctua NH D14
Motherboard
Asus Sabertooth P67
Storage
840 pro 128GB + 500GB HDD + 1000GB HDD
PSU
CM Real Power 550W
RAM
2x4GB DDR3 1333
Video card
Gigabyte GTX 760 2GB
Case
CM Centurion 5
Mouse
A4tech X7
Monitor
2x Dell U2412m
OS
Windows 8.1 Pro
нема потреба да се заебаваш со шипинг, царини и глупости.
Прати им линк од конфигурацијата на макпетрол, и ќе ти кажат точно колку пари ќе биде и дали и колку ќе треба да чекаш. Плус ќе имаш домашна гаранција.

DrMTR

senior
27 март 2014
7.950
8.448
нема потреба да се заебаваш со шипинг, царини и глупости.
Прати им линк од конфигурацијата на макпетрол, и ќе ти кажат точно колку пари ќе биде и дали и колку ќе треба да чекаш. Плус ќе имаш домашна гаранција.
И ке ти ропнат 25% маржа на таа сум што ја гледаш на страната на дел. Работата беше да ги избегнам домашниве крлеж ИТ фирмички и нивната маржа.

NecrotoX

Undead
4 март 2013
5.589
6.864
Скопје
www.youtube.com
NecrotoX's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 2600 @ 3.40GHz & Cooler Master MasterAir G100M
Motherboard
ASUS PRIME B450M-A
Storage
Samsung 980 Pro 1TB NVMe SSD | WD10EZEX 1TB 7200 RPM HDD | WD Blue 1TB 5400RPM External HDD
PSU
Cooler Master MWE 500
RAM
32GB Kingston FURY Beast DDR4 @ 3200 MHz
Video card
EVGA GeForce RTX 3060 XC GAMING 12GB
Case
Cooler Master MB520
Mouse
Razer Basilisk V3 | Razer Cobra
Keyboard
Cooler Master CK530 Gateron Brown
Audio
Logitech Z333 2.1 Speakers | Genesis Gaming Argon 200 Black Headphones
Monitor
Dell U2518D 25" + Dell U2419H 24" + XP-Pen Artist 22 Pro
OS
Windows 11 Home
А ти зар стварно се понадева дека DELL ќе ти прават бесплатен шипинг до тука? Веќе и на AliExpress све поретко се гледа Free Shipping а не па DELL.

Пробај со сервис како shoppingusa.mk ако мислиш дека поефтино ќе те фати на таков начин.

DrMTR

senior
27 март 2014
7.950
8.448
Им пишав на Анхоч, да видам што ке ми одговорат. Знам дека Анхоч носат производи по нарачка. Знам по тоа кога го купував телефонот, го немаа тој модел на лагер воопшто, после неколку дека ме известија дека го добиле и го купив.

Најверојатно нема да ми одговорат денес, пошо сме викенд, ама утре сабајле сигурно ке имам некаков одговор. Анхоч досега на секоја моја порака ми одговориле профи.

Oktar

Хаќер без дрон
23 октомври 2012
6.182
18.823
Skopje
Oktar's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i9-9900k + Noctua NH D15 Chromax.black
Motherboard
Asus Prime Z370-A
Storage
SM951 256 + PM981 512 + 850 Pro 512 + 840 Evo 250 + WD Blue 1TB + WD Red 2TB + WD Red 3TB
PSU
Cooler Master Vanguard v850
RAM
Kingston HyperX Predator 2x16GB Kit (2x8GB) DDR4 3200MHz
Video card
MSI RTX3080 SuprimX
Case
BeQuiet Pure Base 600
Mouse
Logitech MX Master 2, Logitech MX Master 3, Logitech Wireless G Pro, Logitech G703
Keyboard
Keychron Q2, Keychron Q6, Logitech MX Keys Mini
Monitor
Dell U2515H
OS
Windows 11 + MacOS
Jas za na rabota naracuvav konfiguracija od sajt na dell preku makpetrol i pamtam deka bese ista cenata ili mozebi nekoja sitna razlika. Prasaj si, ne te kosta nisto. Mozes i vo lancom da prasas, ama tie bea poskapi togas.

DrMTR

senior
27 март 2014
7.950
8.448
Jas za na rabota naracuvav konfiguracija od sajt na dell preku makpetrol i pamtam deka bese ista cenata ili mozebi nekoja sitna razlika. Prasaj si, ne te kosta nisto. Mozes i vo lancom da prasas, ama tie bea poskapi togas.
Аха тогаш ако нема некоја голема разлика во цената, да им пишам и на Макпетрол тогаш..

Макпетрол ти ја направија нарачката за тебе?

P.S: на кој мејл да им пишам.

[email protected] или
[email protected] ?

STEFF

user
4 јули 2013
1.387
2.162
Скопје
Како знам дел макпетрол не вршат порачки на inspiron, тоа само што имаат на понуда тоа продаваат, но прашај си може нешто е сменето.

E

emet_

Гостин
П.С: Да ги контактирам Макпетрол дали имаат нешо на лагер?
да, ако станува за производ на Dell само нив би ги контактирал. кој што сака нека каже ама Макпетрол беа или сеуште се официјални партнери за 2016. лиценцата од сликата им е за 2015, не знам дали ја имаат обновено.
http://dell.makpetrol.com.mk/wp-content/uploads/2015/03/partner_dell.png

Плус ќе имаш домашна гаранција.
и меѓународна од 3 години. проверено!

Anhoch не е официјален парнтер на Dell и компјутерите ги земаат од препродавачи, а во случај на рекламација во странство Dell многу добро следат од каде е купен моделот.

на крајот од каде и да купуваш лаптоп на Dell секогаш гледај да биде од нивен официјален партнер. не е битно дали е макпетрол, анхоч или некој трет марктет, само да биде официјален.

DrMTR

senior
27 март 2014
7.950
8.448
Како знам дел макпетрол не вршат порачки на inspiron, тоа само што имаат на понуда тоа продаваат, но прашај си може нешто е сменето.

Им пишав мејл на Макпетрол. Да видам што ке ми вратат.

да, ако станува за производ на Dell само нив би ги контактирал. кој што сака нека каже ама Макпетрол беа или сеуште се официјални партнери за 2016. лиценцата од сликата им е за 2015, не знам дали ја имаат обновено.
http://dell.makpetrol.com.mk/wp-content/uploads/2015/03/partner_dell.png

и меѓународна од 3 години. проверено!

Anhoch не е официјален парнтер на Dell и компјутерите ги земаат од препродавачи, а во случај на рекламација во странство Dell многу добро следат од каде е купен моделот.

на крајот од каде и да купуваш лаптоп на Dell секогаш гледај да биде од нивен официјален партнер. не е битно дали е макпетрол, анхоч или некој трет марктет, само да биде официјален.

Секако. Фали ти за информацијава. :)

SaleSk

Arzt
20 април 2007
4.697
5.491
Хм, мејл, дај боже да споделиш дека ти одговориле..
Јас отидов директно во нивниот салон кај Југодрво пред неколку години и на официјалната страна ја направивме конфигурацијата. Цената е таа која беше прикажана на мониторот. Цената можеби за нешто ситно се разликуваше.
Е сега, доколку сакаш да зимаш Делл би ти препорачал да видиш што се нуди од линијата на Латитуд...
Искрено би ја заобиколил серијата Инспирон. У најмала рака оди на Востро...
Ако ме слушаш.
И имаше некоја добра понуда на Латитуд, дали беше во Анхоч или каде....Ич не ми текнува...Гледам сеа во Анхоч има само еден Востро модел...
Инаку еве ти конфигурација, на која треба да се достави рам, пошто оваа ја даде со 4Г

DrMTR

senior
27 март 2014
7.950
8.448
Многу се осакатени на перформанси Летитуде и Востро некако Сале. Инспиронов ми е топ конфигурација ко за мене. Што им фали на Инспироните, освен послабата изработка за разлика од Востро и Латитуде, кои се бизнис ориентирани серии на лаптопи.

Ps> Еве што нудат од Востро серијата.. Смешки. Не ми треба лаптоп направен од челик, а осакатен на перформанси. 4GB RAM ? Сериозно ? :D
Еве и од Латитуде. 7000-ката серија од латитуде ја скокнав пошо немаат 15 инчен модел. Исто и овде кај 3000-ката.

Солидан конфигурација која што би ми одговарала:

CPU: Core i76XXXHQ
RAM: 8GB или повеќе
HDD: 1TB + SSD 128GB
GPU: Nvidia 9604GB (истата од линкот најгоре би требало да е солидна, пошо секако не играм игри)
Добра Wi-Fi картица со AC поддршка.
FullHD екран 1920x1080 пропорачано.
Оптички Уред: Нема значење . 21 век сме какви DVD режачи веќе.

тоа би било накратко што би сакал да земам.

Последна промена:

DrMTR

senior
27 март 2014
7.950
8.448
Oригиналниот лаптоп на Dell e Latitude, а покасно ги направиле Inspiron-ите (пониска класа) и Latitude не може да се најде во 17'' варијанта.
На перформанси Latitude-то е доста осакатено ,ама затоа пак на квалитет е едно скалило погоре од Inspiron. Тоа ми е јасно, ама мене лаптопот не ми треба да го фурам по фирми , и да го малтретирам 24/7 и пак да работи. Плус цената кај Латитуде е доста повисока за тие перформанси што ми требаат. Не гледам модел, од Латитуде/Востро што ми одговарал за ОК цена $900 долари некаде (Се разбира кај нас нема да биде таа цена)

SaleSk

Arzt
20 април 2007
4.697
5.491
Не, Океј е, јас само го спомнав како многу посаглам избор.
Затоа што спаѓа во бизнис класа. Контролата е на многу повисоко ниво, квалитетот на изработка итн итн.
Па се оди и на варијанта поквалитетни батерии, полесен производ во глобала итн...
Ми се има случено на неколку пати да наидам на рефабрикувани делови во инспирон серијата.
Ке го сликнам и дискот и ке го постнам.
По мене рецимо многу подобра варијанта за тие пари би ти била да земеш Ацер...
Ама не од тука, ако имаш некој да ти го донесе директ од преку барата.

DrMTR

senior
27 март 2014
7.950
8.448
Тешко дека ке најдам некој да ми донесе Acer.. Нашиве фирми носат Dell модели ама сите се со U процесор, а јас сакам HQ модел на процесор.

Ми се има случено на неколку пати да наидам на рефабрикувани делови во инспирон серијата.

Какви се тие делови? Нешто во стил, дефектен дел што се вградува со latitude се преработува и го вградуваат со Инспирон или ?

E

emet_

Гостин
знам дека сакаш нов, но поентата со линкот е дека може да се најдат и латитуд модели кои се преправани.
а кај инспироните многу полесно може да се најде некој модел што не се наоѓа во мрежата на Dell или е преправан и без евиденција во мрежата.

ако се водиш по официјалните информации што тие ќе ти ги кажат и ги послушаш, никогаш нема да бидеш оштетен.
моето искуство е такво и затоа го споделив.

DrMTR

senior
27 март 2014
7.950
8.448
Аха. И јас би земал latitude ама нема таков модел што одговара на моите потреби и ми влегува во буџет. Листав по гугл и Инспиронот од првиот пост го кажуваат како best bay па сеа.

E

emet_

Гостин
само да не заборавам да напоменам, користам инспирон. :)
нема никаков проблем. ;)

членови онлајн
мислења
теми
членови

Нови мислења

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно