Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Новиот Nexus 6 [2014]

gug11

Баниран/a
15 октомври 2014
267
149
Толку го чекавме ривјуто на црнецот ииииииииии феилд.
Разочарувачко за фановите на нексус и дефинитвно ривјуво даде до знаење дека телефонот не вреди за парите и другите алтернативи се боље.
оноа звучниците кој феил се. Тролаа го аппле за камерата.

17 август 2014
1.867
1.380
Скопје
И јас тоа сакав да кажам.
Маркус е многу попален по Гугл и сл.
Ама за нексус 6 онака реакцијата му беше meh....
Се гледа дека не е ништо посебно и џабе му е таа напумпана цена.

+ он сака големи телефони, ама чим и за него самиот вика дека е многу многу голем,дури и у тоа у кола кај што си ги ставал сите телефони не му го собирало :D

Последна промена:

The_Man

poweruser
18 ноември 2009
2.341
2.044
Толку го чекавме ривјуто на црнецот ииииииииии феилд.
Разочарувачко за фановите на нексус и дефинитвно ривјуво даде до знаење дека телефонот не вреди за парите и другите алтернативи се боље.
Што е феилд?

MKBHD e секогаш објективен, ти очекуваше да не каже недостатоци?
Нормално дека постојат алтернативи. Ајфон и Ноте имаат бољи камери.

Ако сакаш сток андроид искуство тогаш нексус 6,ако не тогаш имаш ноте. Тоа е цело видео.

17 август 2014
1.867
1.380
Скопје
Што е феилд?

MKBHD e секогаш објективен, ти очекуваше да не каже недостатоци?
Нормално дека постојат алтернативи. Ајфон и Ноте имаат бољи камери.

Ако сакаш сток андроид искуство тогаш нексус 6,ако не тогаш имаш ноте. Тоа е цело видео.
ејејеј немој така, знаеш дека сите а и тука на форумов беа попалени, најак телефон ова она,перфекција што ли уште не...

Avid

senior
21 јануари 2009
6.466
11.537
Скопје
Не знам, јас од ривјуто на црнецот сфатив дека дури ни за сток андроид искуство не вреди телефонот.
Феилд е телефонот/кешот/перформансите во однос на алтернативите.
И јасен ми е дека црнецот е објективен ама ти не си ме сфатил. :)
Слушај го од 7:50 и се треба да е јасно.

Последна промена:

The_Man

poweruser
18 ноември 2009
2.341
2.044
Не знам, јас од ривјуто на црнецот сфатив дека дури ни за сток андроид искуство не вреди телефонот.
Феилд е телефонот/кешот/перформансите во однос на алтернативите.
И јасен ми е дека црнецот е објективен ама ти не си ме сфатил. :)
Слушај го од 7:50 и се треба да е јасно.
Не е mindblow брзина. Има лаг што го нема кај 1080p телефони. Ама ова е софтвер проблем што значи дека може да биде решено со апдејт. Башка телефонот едвај некој да го има,кога ќе стигне до масите девелоперите ќе апдејтуваат и оптимизираат апликации. Ова е скок од hd на qhd, од далвик на арт, не би судел прерано.

ејејеј немој така, знаеш дека сите а и тука на форумов беа попалени, најак телефон ова она,перфекција што ли уште не...
Ако ја прочиташ темава ќе видиш дека токму спротивното се збореше.

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.510
31.966
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64

Има голема шанса проблемите кои ги има во оваа фаза да се поврзани со софтвер, но дури и во оваа фаза, Nexus 6 е измисислен за сите другите телефони освем Note 4, факт.
оноа звучниците кој феил се. Тролаа го аппле за камерата.

Каков е тој фејл, објасни те молам. И кој и зошто ја тролал камерата на iPhone?

Не е mindblow брзина. Има лаг што го нема кај 1080p телефони.

Лагот е од енкрипцијата, нема врска резолуцијата, ти гарантирам.

the_maker

poweruser
14 август 2014
3.869
6.037
UNIVERSE
www.miui.mk
Нема да има проблем со ништо телефонот. Извинете, ама све сте експерти на невидено.. Тоа само двајца знам што правеа build ROM на невидено, од кои едниот беше во Самсунг главен дев (го земаа од XDA) а другиот е тој што ја направи основата за CM... Па ни они не би коментрирале ако не се 100% сигурни..

Све ќе среди Гугл кога ќе почнат масовно да се продаваат телефоните, нормално е тоа.. Сите го прават.. И MIUI 6 излезе 1 месец порано од планираното... Да, имаше багови, јас сум ги пцуел за таа камера (@psyside знае по моето зборење :) ), ама тоа е човечко тестирање.. Мора све сите да прочепкаат за да се оправи.. Таму мислите дека има вработено 13.000 тестери? Не бре, тоа се купувачите или First Adopters (тие што ќе пукнат по 700-800 ЕУР) како заморчиња.

Но искрено, од искуство, само може да има проблем со батеријата.. Тоа дел ќе се оправи со софтвер, но ќе му биде маана.. Друга нема да има, можам да се кладам...

The_Real_Vojvoda

poweruser
26 октомври 2012
2.151
3.443
Скопје
The_Real_Vojvoda's setup  
Processor & Cooler
i7 4790k @4.5ghz - 1.2v || Noctua D14
Motherboard
Asus z97-A
Storage
OCZ Vector 128gb (OS) + Samsung 840 pro 512gb + WD Blue 320gb + WD Blue (EZEX) 1TB
PSU
Antec TPC 650w 80+ Gold
RAM
2x8gb DDR3 G-Skill Sniper CL11 @2400mhz
Video card
XFX RX 580 GTS
Case
CM Storm Trooper
Mouse
Logitech G502 Proteus Spectrum/Logitech G400S/Logitech mx310
Keyboard
Asus Strix Tactic Pro ( CherryMX Brown)
Audio
E-MU 0202 + Marantz sr5500 + DIY speakers + Eltax Atomic A 10 sub + SteelSeries 9h
Monitor
Dell U2414H 1080p @74hz
OS
Windows 10 Enterprise LTSB
пола форум како пекурка била, а сеа овоа што е ?
Грешка си за ова. Ејпл фановите ги тролаа андроид смартфоните, за камерата која била како печурка, па сега во ајфон 6/6+ и тие ставија печурки па ги криеја во официјалните реклами на телефоните, и затоа следи реметот. :)

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.510
31.966
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.510
31.966
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Демек Маркус не се разбира а ти точно знаеш?
Така испаѓа работава

Што знае Маркус повеќе од обичен корисник? Маркус прави real world рецензии и има искуство со голем број на телефони, ама е далеку од tech geek како нас. Веќе е тестирано на Nexus 5 со и без енкрипција разликата е ден и ноќ.

Искрено, најдобро би било ти и gug11, да си се вратите на iPhon-те, затоа што забележувам дека цело време пробувате од околу да прикажете како вашето исксутво сега е лошо, и некако се каете. Тргни ја 5-та од продажба, стај го Nexus-от место неа, и свиркај си.

gug11

Баниран/a
15 октомври 2014
267
149
Што знае Маркус повеќе од обичен корисник? Маркус прави real world рецензии и има искуство со голем број на телефони, ама е далеку од tech geek како нас. Веќе е тестирано на Nexus 5 со и без енкрипција разликата е ден и ноќ.

Искрено, најдобро би било ти и gug11, да си се вратите на iPhon-те, затоа што забележувам дека цело време пробувате од околу да прикажете како вашето исксутво сега е лошо, и некако се каете. Тргни ја 5-та од продажба, стај го Nexus-от место неа, и свиркај си.
колку има такви како нас...

17 август 2014
1.867
1.380
Скопје

Дадада како викаше демон си-гу-рно....

Маркус ако го рамњаш со просечен корисник....

Иначе го шитнав ајфонот за твое знаење...

И во иднина планирам да си купам ми4...

А мислам и самиот факт што се палеше дека ке го купиш и мораш да го имаш новиот нексус 6....

И некако одеднаш се сврти кон ноте 4 ...
Малце чудно нели :)

gOJDO

sensei
23 јануари 2008
11.065
19.034
Skopje
www.insomnia.mk
gOJDO's setup  
Processor & Cooler
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Motherboard
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&#BGP5555PGBB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Storage
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#G5YY5PB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
PSU
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&GY!^:~7JJJJ??77777??JJY5PGB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
RAM
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#5!: ..:^~~!7??JYYYYJJJJJJYYPG#&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Video card
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&5!. .^!?YPB&&@@@@@@@@@#B#@@@@@@@@@@&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Case
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&P7. :?5G#@@@@@&BGB@@@@@@@@PPP&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Mouse
@@@@@@@@@@@@@@@@@G7:.~. ^5@@@@@@@@&P5P#@@@@@@BPPG@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Keyboard
@@@@@@@@@@@@#&@@@@@@@@@@@@@@&BY7~^^!7YPGBBB#&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Audio
@@@@@@@@@@@@@@#Y~~JG&@#Y^ .7G&@@@@@#PPPGB#BBP5PG&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Monitor
@@@@@@@@@@@@&PJ5#@@@@@@@@BY~. :75B&@@@&BGPPPPGB&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Psyside брчеше, брчеше и на крај ќе зема Note 4... А за тие пари може да добие три пати GTX970 OC по саат-ипол, два....

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.510
31.966
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Рецензиите ги прави за просечни корисници, и се задржува на реално сценарио на употреба, во кое ретко кој би флешувал кастом ром со исклучена енкрипција, затоа не спомна ништо за неа. Или пак не се информирал доволно заради тоа што во тој период додека се збореше за неа, (за прв пат) он го правеше ривјуто за N6, и немаше време нити би било non geek сценарио да проба со исклучена и вклучена.
Psyside брчеше, брчеше и на крај ќе зема Note 4... А за тие пари може да добие три пати GTX970 OC по саат-ипол, два....

Кај мене нема простор за бренд преференци, него за подобар уред, таму се моите преференци, кога Nexus 6 ќе биде среден скроз од софтверски аспект, ќе го сменам N4-та.

Иначе ова објаснување за форумџии, знам што сакаш да кажеш :D :D :D :D

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.510
31.966
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Да де, баш заради тоа јас се одлучив за N4, мора да се види како ќе се среди проблемот со енкрипцијата, и батеријата....имајте во предвид дека телефони со далеку послаб хардвер, летаат на L така да според мене не е до резолуцијата.

Како и да е тоа не го менува фактот дека Nexus 6 и Note 4 се лидери телефони во моментов, после нив би го ставил G3 S805 верзијата.

gOJDO

sensei
23 јануари 2008
11.065
19.034
Skopje
www.insomnia.mk
gOJDO's setup  
Processor & Cooler
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Motherboard
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&#BGP5555PGBB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Storage
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#G5YY5PB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
PSU
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&GY!^:~7JJJJ??77777??JJY5PGB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
RAM
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#5!: ..:^~~!7??JYYYYJJJJJJYYPG#&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Video card
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&5!. .^!?YPB&&@@@@@@@@@#B#@@@@@@@@@@&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Case
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&P7. :?5G#@@@@@&BGB@@@@@@@@PPP&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Mouse
@@@@@@@@@@@@@@@@@G7:.~. ^5@@@@@@@@&P5P#@@@@@@BPPG@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Keyboard
@@@@@@@@@@@@#&@@@@@@@@@@@@@@&BY7~^^!7YPGBBB#&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Audio
@@@@@@@@@@@@@@#Y~~JG&@#Y^ .7G&@@@@@#PPPGB#BBP5PG&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Monitor
@@@@@@@@@@@@&PJ5#@@@@@@@@BY~. :75B&@@@&BGPPPPGB&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Ами сега за клецање шо прајме? GT210?!??

17 август 2014
1.867
1.380
Скопје
Абе јас не реков дека нечинат телефоните.
Зборам дека пред да искочат ревјуата се палеше како точак на удолница,ете иди неколку страни наназад прочитај се...
И после одеднаш избега од него како ѓавол од крст :)

И сега викаш дека е софтверски проблемот,купи го де ке го средат може ти коа ке го купиш или се копкаш нешо :)

И немој да ме разбереш погрешно купи си што сакаш не ти се мешам,ама многу си ми интересен коа ке ми текне што пишуваше тогаш а што сега :))))

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.510
31.966
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Зошто да го купам сега и да уживам помалце него што треба, кога за 2 месеца ќе го купам и ќе извадам максимум од него, а воедно нема да изгубам ни денар на препродавањe?

Што ако сакам да ги имам 2-та телефона? дури и да беше перфектен Nexus 6, пак ќе ги имав двата телефона, сакам да видам што нудат 2 -та.

Малце сте ми смешни со изјавиве, мислењата се менуваат, како и преференците, да не мислеше дека само заради тоа што сум го фалел Nexus 6 ако има нешто што не е ок според мој критериум дека ќе го земам по секоја цена само за да се оправдам за пишуваното? :D па не сме мали деца да му се сневиди..

И како тоа сум избегал како ѓавол од крст, дај не зборете глупости, реков дека е втор најдобар телефон, не зборам дека не го бива или го деградирам, во оваа фаза е послаб од Note 4, тоа е се.

За крај,

1. Nexus 6 ќе касни, јас сум скоро 2 месеца со телефон од 2006, да чекам уште 1 месец најмалце не ми е во план....не се издржува.

2. Таман додека да дојде, и да се испеглаат стварите ќе го користам Note 4, а кога конечно ќе дојде и ќе се испегла све, ќе го земам по добра цена и практично без загуба, тоа ти се вика win win.

— членови онлајн
—мислења
—теми
—членови

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно