Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Pomos .. | FPS na graficka

Статус
Затворена за нови мислења.

Blocker

read-only
26 мај 2010
26
0
Zdravo :) Znaci vaka , kupiv nov pc i eve ja konfiguraciata
i7-920
6GB ram dd3
x58pro-e
ATI 5850
1TB HDD
Spire 550W
OS Windows 7 ultimate 64bit

Sega , problemot e vo toa shto so grafickava iam mnogu pomali fps odkolku sho treba da iam , eve na shto e sposobna grafickata

http://www.youtube.com/watch?v=leRClsvx3y0

no mojata pri 1280*1024 res so 8xAA iam 15-25 fps sho mnogu me nervira :mad:
Gi iam instalirano najnovite drajveri i overkloknato do max , procesorot ne e overkloknat
Proveriv dali e u tocniot slot na maticnata i kaj sho treba si e . Shto e problemot ?!?!:mad:
Ve molam pomagajte :(
*(izvinete no neam kirilica font)

RagingDemon

senior
24 март 2009
6.482
5.588
Абе и ти веруваш на се што е напишано по интернет? :)
Некој можеби ке напише дека добива 100FPS на Крајзис со 16x AA...

инаку да, дефинитивно нешто не е во ред со твојата конфигурација, сепак 1280x1024 не е којзнае колкава резолуција да ти вади толку малку.

На толку ниска резолуција игрите се повеќе зависни од процесорот неголи графичката. i7 920 вози на 2.66мхз, а Crysis е многу захтевна игра. 15-25 фпс е сосема нормално.

Купи си нов монитор, овој компјутер е греотка да го возиш на 1280х1024.

Blocker

read-only
26 мај 2010
26
0
Znam za nov monitor , najveroatno ke go shitnam segasniov 19" (samsung syncmaster 920n) i ke dodadam ushe nekoj denar za 22" .
Inace imate pretstava sho se desava so grafickava , ili ok e ? :/
@Vlatce pa valjda ne go renderiral videoto od 9 min :D

PilGriM

user
18 октомври 2008
1.513
534
Skopje
@Sephiroth
Еве резултати на 5850 со побрз процесор и на Crysis на таа резолуција добиле 54fps. Еве бидејќи Blocker има побавен процесор нека има 40fps.

@Blocker
Дефинитивно има некој проблем. Или имаш проблем со драјверите или е нешто хардверски. Тестирај со друга игра или со 3DMark, спореди резултати а и постирај ги тука, па ќе видиме понатака

Атачменти

• 5850.jpg
    5850.jpg
    77,2 KB · Прегледи: 13

Blocker

read-only
26 мај 2010
26
0
@Sephiroth
Еве резултати на 5850 со побрз процесор и на Crysis на таа резолуција добиле 54fps. Еве бидејќи Blocker има побавен процесор нека има 40fps.

@Blocker
Дефинитивно има некој проблем. Или имаш проблем со драјверите или е нешто хардверски. Тестирај со друга игра или со 3DMark, спореди резултати а и постирај ги тука, па ќе видиме понатака

Eve gi rezultatite so 3DMark Vantage v101
set.jpg

fps.jpg

Isto taka pogledni go i ova

rate.jpg

da ne e do hdd-to ? :/

Tomekk

hello world
4 декември 2009
174
212
Не би требало да е до HDD, кажи ми дали следиш температура додека играш, како реагира графичката во други игри, дали имаш пробано некои други игри, како GTA 4?

Blocker

read-only
26 мај 2010
26
0
@Sephiroth

@Blocker

set.jpg

fps.jpg

rate.jpg

Blocker

read-only
26 мај 2010
26
0
Ete gi slikite :)
@Tomekk Ja igram gta 4 so slenive setinzi :
reflection res very high
water quality very high
shadows high
night shadows high
texture filter quality anistropic x16
view distance 80
detail distance 100
vehicle density 75(deka nejkam da se lupam u koli x) )
definition ON
vsync ON

igrava leta , ne zaseckuva ni na momenti ( osven ako antivirusot pocne da skenira :D )

PilGriM

user
18 октомври 2008
1.513
534
Skopje
Ако во се друго бројот на fps си е како што треба, тогаш проблемот е со Crysis. А и не се секирај, ништо нема да пропуштиш ако не ја изиграш :bravo:

Blocker

read-only
26 мај 2010
26
0
Ако во се друго бројот на fps си е како што треба, тогаш проблемот е со Crysis. А и не се секирај, ништо нема да пропуштиш ако не ја изиграш :bravo:
PilGrim sea koa ke podrazmislam ponekoash koa ke svrtev naglo so mausot zidovite bea bez detali i posle sekunda se pojavuvaa detalite , valjda ne stanuva zbor za artifacts . Mozda e do losh pach .. sho mislis ? :/

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.500
31.941
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Најди ја верзијата Full Rip бѕ Skulptura и таа инсталирај ја.

Играта ти е багната, ако има артефакти и разноразни неправилнсоти тогаш фремовите паѓаат многу. Истово го имам приметено.

Ах да, пробај и со постари драјвери, една верзија постари.

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.076
14.171
Најди ја верзијата Full Rip бѕ Skulptura и таа инсталирај ја.

Играта ти е багната, ако има артефакти и разноразни неправилнсоти тогаш фремовите паѓаат многу. Истово го имам приметено.

Ах да, пробај и со постари драјвери, една верзија постари.

Точно така. Проблемот е во верзијата на Crysis која ја имаш. Пробај да ја извозиш со Vista SP2 compatibility mode иако се сомневам дека тоа ќе го реши проблемот.

Со конфигурацијата во потпис во Win7 64bit (DirectX 10) на 1680Х1050 кај мене во просек имам 35 фрејмови во секунда со единечни дропови и до 22 fps со сите сетинзи на максимум и со 4АА. Барем со мојата верзија на Crysis што сигурно повторно не е финален и најповолен резултат.

Crysis e powerhog кога станува збор за јадење на системски ресурси и според мене воопшто не треба да е репер за моќта на конфигурацијата посебно кога ќе се земат во предвид сите различни верзии, пачови и кракови како и различни драјвери со различен степен на оптимизација со што човек лесно може да дојде до погрешни заклучоци.

Blocker

read-only
26 мај 2010
26
0
Nema veze mene ne mi e dotolku za crysis , nego prasuvav dali grafickata e ok i dali e normalno da ide so tie fps na very high so 8xAA na 1280*1024 ?
Isto taka da ve prasam dali se dobri skorovite vo 3DMark Vantage ?

PilGriM

user
18 октомври 2008
1.513
534
Skopje
Пушти default-ен 'P' performance тест без да изменуваш што и да е...
А тоа што Sephiroth ти објаснува се вика cpu bottleneck и се јавува на ниски резолуции како твојата на пример.

А откако ќе го направиш тестот еве ти линк да споредиш:

5850 3DMark Vantage

RagingDemon

senior
24 март 2009
6.482
5.588
А и можно е да е до играта како што велите. Инсталирав две верзии кај мене (не онаа од Skullptura) и на двете ми трокира ненормално и е невозможно да се игра, а Crysis Warhead ја играв и ја свртев трипати без никакви проблеми.
Сега ке ја симнам и јас таа од Skullptura :)

Инаку, 100FPS на Крајзис на цел свет можат да извадат само Чак Норис и Кице со неговата магична 9500GT :)

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.500
31.941
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Мислам дека не е во прашање, цпу ботлнек. Него проблеми со драјвери а најверојатно лоша копија од играта.

Blocker

read-only
26 мај 2010
26
0
Пушти default-ен 'P' performance тест без да изменуваш што и да е...
А тоа што Sephiroth ти објаснува се вика cpu bottleneck и се јавува на ниски резолуции како твојата на пример.

А откако ќе го направиш тестот еве ти линк да споредиш:

5850 3DMark Vantage

resultati.jpg

ete gi rezultatite

@Psyde ovie rezultati gi dobiv so najnovite drajveri .. da smenam na 10.3 verziata ?

PilGriM

user
18 октомври 2008
1.513
534
Skopje
Од резултатите од Vantage може да се види дека компјутерот ти е супер. Тоа со Crysis е некаков проблем со самата игра и не е cpu bottleneck.

Статус
Затворена за нови мислења.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно