Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Знаете ли како EVN ве краде? Еве како.

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.788
5.507
Можи ЕВН не кради, ама и на ЕВН им ги украле нашите податоци!

Погледнете го атачментот 161179

Треба да се загрижам, или...?
Оваа проверка воопшто не значи дека на ЕВН им ги украле податоците. Само значи де тој маил и пасс кој ги користиш на тој и тој сајт се најдени во некоја листа на пробиени податоци.

Sent from my SM-A546B using Tapatalk

CBB_6

BBC
9 декември 2016
351
1.075
од кај го доби ова предупредување?
Гугл Хром си прај проверки и известува.

не значи дека на ЕВН им ги украле податоците.
Овој мејл и специфичен пасс ги користам исклучиво само за логирање на сајтот на ЕВН и никаде на друго место, шо значи за некој да ги "пробие" или
1. Ја хакнал базата на податоци на ЕВН
2. Хакнати се серверите на Гугл
3. Хакнато ми е ПЦ-то, најмалку веројатно пошто заштитено е со легален Касперски, а и многу по битни јузери и пасови и други битни податоци до сега ќе беа злоупотребени пред акаунтов на EVN Home.

Инаку, немам против, нека се логира и нека ми ги плати сметките за струја :LOL:

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.788
5.507
Гугл Хром си прај проверки и известува.

Овој мејл и специфичен пасс ги користам исклучиво само за логирање на сајтот на ЕВН и никаде на друго место, шо значи за некој да ги "пробие" или
1. Ја хакнал базата на податоци на ЕВН
2. Хакнати се серверите на Гугл
3. Хакнато ми е ПЦ-то, најмалку веројатно пошто заштитено е со легален Касперски, а и многу по битни јузери и пасови и други битни податоци до сега ќе беа злоупотребени пред акаунтов на EVN Home.

Инаку, немам против, нека се логира и нека ми ги плати сметките за струја
Само пассот е проблематичен. Најверојатно е на некоја пробиена листа. Не мора ти, може некој друг го користел. Овде те известува само дека е ликнат некаде и некако. А поради која од 3те причини или останати 33 е настанато, нема никад да дознаеш. А можда ни тогаш.

Sent from my SM-A546B using Tapatalk

CBB_6

BBC
9 декември 2016
351
1.075
Го загледав денес броилото, и црвената диода која нели треба да трепка на одредени интервали, свети нон-стоп без прекин.

Дали е то нормално?

На FF нема никакви грешки..

IMG20260608152145~2.jpg

Chiller

user
8 март 2012
1.542
1.144
Скопје Аеродром
Го загледав денес броилото, и црвената диода која нели треба да трепка на одредени интервали, свети нон-стоп без прекин.

Дали е то нормално?

Погледнете го атачментот 162219
Кога свети нонстоп, значи дека нема приклучено потрошач после броилото, не се троши воопшто струја.

Последна промена:

CBB_6

BBC
9 декември 2016
351
1.075
Кога свети нонстоп, значи дека нема приклучено потрошач после броилото
Реновирам низ дома, па моментално нема ништо по штекери.

Не знаев за ова и ми падна чудно, никогаш немам видено до сега цело време да свети.
Штедња малце :)

18 август 2019
1.213
1.184

Дали е то нормално?

Погледнете го атачментот 162219
Трепка, трепка. Само треба да седнеш и да чекаш. Ќе се изгаси, можеби после 5-10 минути или половина час.

Не се сеќавам на колку потрошено се гасеше, потоа на исто толку се пали. Колку поголема потрошувачка има, побрзо трепка. Сега бидејќи сѐ е исклучено, трепкањето е многу бавно (само за онаа минимална потрошувачка која секогаш ја прави броилото).

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно