Mercilesss
hello world
- 20 февруари 2023
- 399
- 299
Здраво,
Имам проблем со Samsung Galaxy S20 FE. Телефонот се изгаси сам од себе вчера и од тогаш многу тешко се уклучува. При boot најчесто заглавува на „Samsung Galaxy S20 FE - secured by Knox“. Понекогаш после повеќе обиди успева да влезе во систем, но е нестабилен и повторно се гаси. Вчера успеав неколку пати да го уклучам, но пак се изгаси. Денес не сум успеал ни еднаш.
Пробано до сега:
Прашaњето ми е -
Секаков совет е добредојден. Нов телефон секако ќе земам, но ако има шанса и овој барем кратко да проработи за да извадам податоци, би било супер.
Фала!
Имам проблем со Samsung Galaxy S20 FE. Телефонот се изгаси сам од себе вчера и од тогаш многу тешко се уклучува. При boot најчесто заглавува на „Samsung Galaxy S20 FE - secured by Knox“. Понекогаш после повеќе обиди успева да влезе во систем, но е нестабилен и повторно се гаси. Вчера успеав неколку пати да го уклучам, но пак се изгаси. Денес не сум успеал ни еднаш.
Пробано до сега:
- Force restart (Power + Vol Down)
- Полнење со различни полначи
- Влегување во recovery (Vol Up + Power) - имам опција за secure erase / factory reset (не сум направил)
- Немам направено wipe cache partition уште
- Успеав да влезам во телефонот преку Safe Mode, но после ~30-40 минути пак се изгаси
Прашaњето ми е -
- Дали ова повеќе личи на софтверски проблем или на батерија / матична?
- Дали има некој трик да се стабилизира барем кратко за да влезам во WhatsApp?
- Дали има начин да се пристапи до WhatsApp преку друг уред (поврзување со PC или слично)?
Секаков совет е добредојден. Нов телефон секако ќе земам, но ако има шанса и овој барем кратко да проработи за да извадам податоци, би било супер.
Фала!