Термални падови имаш во Анхоч а дебелината ти е најверојатно 2мм на нет што видовНемам, нема никаде тука. Ќе морам да нарачам од некаде.
Термални падови имаш во Анхоч а дебелината ти е најверојатно 2мм на нет што видовНемам, нема никаде тука. Ќе морам да нарачам од некаде.
Стави си thermal putty, исто така во анхоч ја имаш.Немам, нема никаде тука. Ќе морам да нарачам од некаде.
Нежно со прстите или со некоја крпичка. Се трга лесно тоа.Туку како да го исчистам тоа што е како „сронето“ на сликата?
Има во Анхоч, како што ти кажа ПанеНемам, нема никаде тука. Ќе морам да нарачам од некаде.
Што мора да одиш до Скопје, порачај си онлајн. А за чистење прво тргаш се што можеш со прстите или чачкалица и потоа бришеш со 96% алкохол, го има по аптеките. Ова со алкохолот и не мора, само ако си ептен перфекциониста, за тргање на мрснотијата од прстите е.Фала ви.
Ок сум со температури за сега:
Погледнете го атачментот 159162
Следно одење накај Скопје или некој ако доаѓа наваму, нарачувам и менувам.
Туку како да го исчистам тоа што е како „сронето“ на сликата?
Кога го видов денес ова од Nvidia, прво мислев дека hijacked им е профилот. Буквално описот на GamerNexus, значи DLSS 5.0 изгледа како смрден AI flop, оргиналниот 3Д модел е тотално деградиран и земент со некој cheapshit AI generated. Massive pushback ќе јадат за ова, незнам со кој памет. Наместо AI да биде искористено за генерирање NPC-а кој ќе бидат по-тешки, позахтевни за да ги совладаш, тие воведоја TikTok AI slop overlay над карактерите.
Цела среќа само на 5090-ките ќе оди, а потака и за останатите 50 series како upgrade feature. Уште една причина да не ги купам ми дадоја.
Делот на environmental е добар, иако не секаде ми се допаѓа.
![]()
NVIDIA DLSS 5 Delivers AI-Powered Breakthrough In Visual Fidelity For Games
NVIDIA DLSS 5 infuses pixels with photorealistic lighting and materials to bridge the gap between rendering and reality.www.nvidia.com
Погледнете го атачментот 159632
View: https://www.youtube.com/watch?v=4ZlwTtgbgVA
Од цела екипа само он уште гејма со мерак.Само Линеман испадна човек со интегритет.
Ја поише го гледам како кечап.Аналогијата тука знаете што е? Hot dog.
Топ е хот дог-от со сите мастрафи, но кога ќе научиш како се прави (сите остатоци од свињите), ти се одмилува.
А јас си викам ова е нешто добро да се премини на нгридиа и сега што е подобар избор 9070 или 5070 за 2к ?Фрејмџенот е топ, али ова со генерирање АИ слопови тежок гимик, дури ни не изгледа убаво.
5070, али не поради ова, поради подобар рејтрејсинг и фрејмџен.А јас си викам ова е нешто добро да се премини на нгридиа и сега што е подобар избор 9070 или 5070 за 2к ?
Брат јас сакав да земам нова џпу поради рагнарок пошто мислев дека нема да ми дава добар фпс али со fsr frame gen играта си тераше супер со некои 200fps e сега не сум гледал дали фраме генот на нвидиа е подобар и дали вреди да се прави апгрејд од 6800xt na 5070?5070, али не поради ова, поради подобар рејтрејсинг и фрејмџен.
Ако ти е само за господаро на војничката, поарно PS5 купи си, поевтино ќе ти испадне него ли графика да земаш само за једна игрица.Брат јас сакав да земам нова џпу поради рагнарок пошто мислев дека нема да ми дава добар фпс али со fsr frame gen играта си тераше супер со некои 200fps e сега не сум гледал дали фраме генот на нвидиа е подобар и дали вреди да се прави апгрејд од 6800xt na 5070?
Прикажаното демо врска нема со реализам, типичен гнасен безживотен ВИ слоп што ти излегува на рилови и реклами на фејсбук, инста, тикток... Плус, фактот што за да го направат "демото" кое уствари е 5 секундни клипчиња од игри каде што карактерот уствари стои статично и само позира им требало да користат ДВЕ 5090-КИ е ЛООООЛ.Јас ќе одам контра, супер е DLSS 5.0, ниво на реализам што соодветно имплементиран ќе прескокне една декада развој на хардвер, односно 2026-та ќе понуди реализам што инаку ќе требаше 2035-та да го видиме. Штета што ќе ја одложат GTA 6.0 уште 3 години кога ќе го видат ова...
Зависи од тоа што играш, али генерално не ти се исплати на тебеБрат јас сакав да земам нова џпу поради рагнарок пошто мислев дека нема да ми дава добар фпс али со fsr frame gen играта си тераше супер со некои 200fps e сега не сум гледал дали фраме генот на нвидиа е подобар и дали вреди да се прави апгрејд од 6800xt na 5070?
SSD M.2 256GB KINGFAST F8N NVMe , 1.988/1.522MB/, KF2321DCS25BF-256
3.370,00 ден
NOTEBOOK 14" LENOVO ThinkPad E14 Gen 7 Black - Ultra 5 225U/16GB DDR5 5600MHz/512GB SSD NVME 2242/ WUXGA (1920x1200), Backlit KB, 21SX008MRI
61.990,00 ден
SSD M.2 1TB CRUCIAL P310 NVMe PCIe Gen4, CT1000P310SSD8
9.960,00 ден
MB AM5 X870 STEEL LEGEND ASROCK 4xDDR5 8000(OC),1xPCIe5.0x16,1xPCIe4.0x16,1xM.2 Gen5,2xM.2 Gen4,4xSATAIII,HDMI,DP
16.760,00 ден
MOUSE WIRELESS USB LOGITECH G PRO X SUPERLIGHT 2 DEX (HERO 2 Sensor, Lightforce Switches), Black, 910-007357
9.950,00 ден
CPU INTEL i7-14700 max turbo 5,4GHz, 20 CORE, 33MB s.1700 TRAY
24.570,00 ден