Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Ваши искуства со Сетек

thexfiles125

hello world
29 април 2013
409
276
Де бре не можеш на телефон да ги добиеш овие... се јавив за резервирање уред, крена, но саат после да прашам што направија пробувам на секои 30 минути, не крева никој...
стварно што е со ова, цел ден пробувам ни еден салон не креваат....

mihovkris

poweruser
1 јуни 2016
4.789
4.503
Неготино

Го меркам процесоров.
Знам дека е ваден од pre-builts .. ме интересира колку легитимна би била гаранцијата што ја нудат?

zemakius

hello world
17 октомври 2020
288
291

Го меркам процесоров.
Знам дека е ваден од pre-builts .. ме интересира колку легитимна би била гаранцијата што ја нудат?
Самиот ти ќе си дадеш гаранција, одиш во продавница го отвораат пред тебе и прво гледаш дали физички некои иглички се оштетени, дали има burn marks, па земи го дома напрај му стрес тест, види како ќе се понаша дали е во маржата на сите други 5700Х. Ако се е ко шо треба земи го

mihovkris

poweruser
1 јуни 2016
4.789
4.503
Неготино
Самиот ти ќе си дадеш гаранција, одиш во продавница го отвораат пред тебе и прво гледаш дали физички некои иглички се оштетени, дали има burn marks, па земи го дома напрај му стрес тест, види како ќе се понаша дали е во маржата на сите други 5700Х. Ако се е ко шо треба земи го
Фала. На крај решив да нарачам од Hivetec.
Имаа последно парче, некористен процесор за 6400 денари. Се разбравме преку вајбер, вратија за секунда.
Е сеа, има една година гаранција, ама не е проблем.

aleks989

hello world
19 ноември 2016
272
530
Битола
стварно што е со ова, цел ден пробувам ни еден салон не креваат....
Денес истиот проблем, се отепав јавување на овај бројот за онлајн да ги добијам, ги нема, ги барам во локал овде во Битола, и таму не креват... крајно неспособни се. :mad:

Sparkplug folf

hello world
5 јануари 2021
362
280
Дечкиве малку подраниле со повелкување на 7% кешбек. Стандардно е 3%. Хаха баш искористив тајминг и мислам дека купив производ со 7% кешбек, ако не ќе си барам да ми дополнат. Втф??????????
Screenshot (4433).png
Screenshot (4434).png
Screenshot (4435).png
Мислењето е автоматски споено:

Screenshot (4436).png

Sparkplug folf

hello world
5 јануари 2021
362
280
Купена на 20.09.2025. Не влече многу но колку пари толку музика. На седмо вклучување почна да грее многу и да мириса на запалено. Сега копа цела куќа. Топ! Ја нареков бескорисна, и ги повредив чувствата и реши да се убие. Сетек - се од техника

Последна промена:

mihovkris

poweruser
1 јуни 2016
4.789
4.503
Неготино
Купена на 20.09.2025. Не влече многу но колку пари толку музика. На седмо вклучување почна да грее многу и да мириса на запалено. Сега копа цела куќа. Топ! Сетек - се од техника
Kaко бе колку пари толку музика, не е 900 денари ова па да не влече. Од 2000 денари правосмукалки теписи дигаат, не заебавај.
Плус СТ е.

Sparkplug folf

hello world
5 јануари 2021
362
280
Kaко бе колку пари толку музика, не е 900 денари ова па да не влече. Од 2000 денари правосмукалки теписи дигаат, не заебавај.
Плус СТ е.
Кои се тие што дигаат за 2000? Не сум видел такви до сега. Клајте препорака.

Vlad944

lurker
3 март 2015
786
1.759
Што е ова чкарт брендови напукани во Сетек!?
Ај реков да разгледам што има од куќишта и напојувањa,кога беше во рок од 4-5 месеци целото ѓубре од GameMax го собрале,едно асално напојување 750/850W 80+ Gold модуларно немаат под 9000 денари.

Aлтернатива?
Анхоч не ги мешам зaљубените во дипкул.
Нексио останаа со System power 9 и 11

Sparkplug folf

hello world
5 јануари 2021
362
280
Ај реков да разгледам што има од куќишта и напојувањa,кога беше во рок од 4-5 месеци целото ѓубре од GameMax го собрале,едно асално напојување 750/850W 80+ Gold модуларно немаат под 9000 денари.

Aлтернатива?
Анхоч има помали гаранции за многу работи, зошто да се купува за исти пари со помалку гаранција?

Богами чкарт има секаде, служи да се фрлат пари, да помоне гаранција и да се фрли во депоноја. GayMax се фиктивна клошарска неоригинална фирма што не исполнува гаранции и копира дизајни само колку да ги ископира и прави сладџ. Ги боли Стојан. PowerBox, Trevi, MeanIT, Oscall и компанија се исто ѓубре. Не сваќам зошто луѓето купуваат кога не вреди во однос на цена/перформанси/гаранција? Се што е евтино не е квалитетно / убаво.

Има и убави Cooler Master голд немодуларни напојувања во Сетек со 3-5 години гаранција. Мора да е модуларно? Поскапи за мал бенефит, ако се изгуби кабел ќе биде оф леле. На заменски кабли не би верувал бидејќи може да пасува но да спржи нешто кога ќе се вклучи. Топла препорака: psu tier list.
Мислењето е автоматски споено:

Имам купено и фен од ST на попуст од 1700 на 1000, 2 години стар и си грми. Квалотетот на ОЕМ варира од модел до модел, дури и од сегментот на прпозвпдот. Би било логично квалитетот на скоро сите производи на таа фирма да биде горе-доле стандардизиран / унифициран. Чудна работа.

Последна промена:

spiritBreaker

LaravelMaster
27 октомври 2015
3.834
4.976
Писти Охту

Aлтернатива?
имаш убав избор во Hivetec - Компјутерска опрема и галантерија

Vlad944

lurker
3 март 2015
786
1.759
Има и убави Cooler Master голд немодуларни напојувања во Сетек со 3-5 години гаранција. Мора да е модуларно? Поскапи за мал бенефит, ако се изгуби кабел ќе биде оф леле. На заменски кабли не би верувал бидејќи може да пасува но да спржи нешто кога ќе се вклучи. Топла препорака: psu tier list.
Убавите од Cooler Master почнуват од V-серијата
а напојувања со 3г гаранција не ги ни погледнувам а особено бронзените со дебели кабли ко за во автомобил.Ако не си претпазлив и си сматок ќе ги изгубиш не само каблите и напојувањето ќе ти го снема :D се движиме по патот на прогресот,несме 2010 ера со расфрлани кабли.Следен билд ми е повторно SFX или mITX куќаре со помалце каблина а моќно,кај нас нема избор на SFX напојувања,и тие од LianLi SP750-850w се тргнати од продажба.Инаку PSU TierList напамет ја научив.

Insanious

hello world
18 јануари 2025
292
372
Росоман
linktr.ee
Убавите од Cooler Master почнуват од V-серијата
а напојувања со 3г гаранција не ги ни погледнувам а особено бронзените со дебели кабли ко за во автомобил.Ако не си претпазлив и си сматок ќе ги изгубиш не само каблите и напојувањето ќе ти го снема :D се движиме по патот на прогресот,несме 2010 ера со расфрлани кабли.Следен билд ми е повторно SFX или mITX куќаре со помалце каблина а моќно,кај нас нема избор на SFX напојувања,и тие од LianLi SP750-850w се тргнати од продажба.Инаку PSU TierList напамет ја научив.
Тогаш што мислиш за моево брат Antec HCG 1000W Gold ??

Martin Arsov

hello world
17 октомври 2016
234
126
Дали имате искуство со замена на производ сеуште не доставен. Пример купив телевизор во неделата и чекам да ми се достави, меѓутоа Сетек влагаат со попуст на друг подобар ТВ за 1к повеќе. Дали ќе можам да доплатам 1к и да го заменам?

petkotrajko

poweruser
16 јуни 2017
2.515
2.970
Дали имате искуство со замена на производ сеуште не доставен. Пример купив телевизор во неделата и чекам да ми се достави, меѓутоа Сетек влагаат со попуст на друг подобар ТВ за 1к повеќе. Дали ќе можам да доплатам 1к и да го заменам?
Прашај ги што побрзо нив.
Овде каков и да добиеш одговор, сигурно ќе биди понерелевантен, него ли директ со нив ако искомуницираш.

Sparkplug folf

hello world
5 јануари 2021
362
280
Кажи им по грешка си го нарачал и откажи. Пoрачај го другиoт и терај со здравје.

partaloskip

read-only
9 август 2023
36
58
Дали само мене ме вадат од такт рекламиве на Сетек со тој гнасен прегласен звук?

Мислам дека некој ден ќе почнам да ги спамирам на секој можен начин, буквално ми ствара одбивност према компанијата...

Sparkplug folf

hello world
5 јануари 2021
362
280
Дали само мене ме вадат од такт рекламиве на Сетек со тој гнасен прегласен звук?

Мислам дека некој ден ќе почнам да ги спамирам на секој можен начин, буквално ми ствара одбивност према компанијата...
Гласот е за привлекување внимание и да биде "уникатна" рекламата. Као омг леле палете се на попустиве! Предизвикува стрес, анкциозност, тахикардија кои го намалуваат животниот век. Прави јак soundscare(jumpscare) и може да бои гаќи ако некој е фатен во лош момент. Мене тоа да ми се деси ќе им праќам љубезни писменца со секој ден од тогаш натаму.

partaloskip

read-only
9 август 2023
36
58
Гласот е за привлекување внимание и да биде "уникатна" рекламата. Као омг леле палете се на попустиве! Предизвикува стрес, анкциозност, тахикардија кои го намалуваат животниот век. Прави јак soundscare(jumpscare) и може да бои гаќи ако некој е фатен во лош момент. Мене тоа да ми се деси ќе им праќам љубезни писменца со секој ден од тогаш натаму.
Мислам дека мораме да мислиме на постарите луѓе зошто тие и се оние кои што најчесто се пред телевизор - можам да замислам многу лоши сценарија каде што може да им предизвика стрес рекламава и да се деси нешто лошо...

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.577
19.284
Ако не се лажам мислам дека тоа е забрането. Видете АЕК што вели

Конкретно, во Америка се забранети вакви поигрување со јачината на звукот.

И уште нешто.
Видете во опциите на телевизорот дали има подесување за ова под име Loudness equalisaton/normalisation и сл.

Gligorov

hello world
25 февруари 2021
115
129
Има ама не помага многу.
Како што има ублажувачи, успорувачи на бранови на море, ама за цунами не помага
Рекламите се бетер од цунами.

462 членови онлајн
1.042.106мислења
51.209теми
37.452членови