Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Канцелариска столица

Lokvan

poweruser
12 јануари 2016
4.758
6.461
SK
99% не сум се помешал, затоа што другарка работеше таму со години (иако ова беше пред години). Испорачуваа за некој контролен центар (фабрика/електрана или слично - ова веќе претпоставувам - не знам точно што беше).
Тогаш веројатно не се заинтересирани да се замараат со една нарачка... Ваљда слично како што јас не сум заинтересиран за Брадо моделите што ги имаат на лагер. :)

JasSum

poweruser
8 мај 2007
2.622
3.169
Негираат дека од нив имало такви столици/бренд (или дека можат да донесат). Да не си се помешал со некоја друга овдешна продавница/фирма?
таков тип столица имаш во реформ - позади буњаковец.
кога ќе одиш таму, седни на hawroth - fern.

Lokvan

poweruser
12 јануари 2016
4.758
6.461
SK
Ja пробал некој столицава?

576922030_122170385150587285_92695974033399191_n.jpg

Мислењето е автоматски споено:

Хаха, ликов долу како ја исплука столицата смеа ме фати. :)

View: https://youtu.be/2kmo-f-ziRQ

И после... Наеднаш се било ОК. :D
Абе не треба ич да се верува на ревјуава по видеава. Повеќе ќе ги земам во обзир на редит или така по форуми... Мислам ок ништо без да седнеш и да пробаш, ама друго е на минута во продавница а друго неколку часови работа. И издржливоста/трајноста во ниеден ривју нема да ја видиш.

View: https://youtu.be/t9PWrRj7Grc

Последна промена:

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.055
14.134

Не знам како ги дефинираат цениве но оваа изгледа со злато и дијаманти е полнета. Јес дека има 15 години гаранција. А и еден флегшип телефон денес чини толку пари што се вика. Ама стварно не разбирам што толку материјали и ум се внесени во овој производ или воопшто во столици кои чинат баснословни суми на пари.

JasSum

poweruser
8 мај 2007
2.622
3.169
@Lokvan ги пробав во салон и двете.
Првата е премногу чудна и веројатно треба време да се навикнеш како функционира. Но мене ми е премала секако.
Фернот ми беше топ, ама седев 5 минути и не забележав проблем.
Треба да седиш барем еден саат за да осетиш како се седи и дали нешто ти смета или не.

Моја препорака ти е ова

@gokica има преголема инфлација и цените што беа високи станаа луди. Реално нема столица што кошта повеќе од 500евра сосе развој и што се не. Ама продажни салони ти нудат за тие пари кинеско ѓубре. Па ако ѓубрето е 500 евра, тогаш саглам столица е 1000. А ептен ептен добра столица е 1500.
Тоа е резонот со цените.

Daniel86

poweruser
28 мај 2013
4.278
11.752
Скопје, Карпош 1
www.facebook.com
Daniel86's setup  
Processor & Cooler
i5 11400 & Deepcool AK620
Motherboard
Gigabyte Z590 UD AC
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 500GB & Samsung 980 PRO NVMe 1TB & WD Blue WD10EZEX 1TB
PSU
Asus Rog Strix 850W
RAM
2X 16GB DDR4 3200MHz Kingston Fury Beast CL16 RGB
Video card
Intel UHD730 & Asus RX5700XT OC 6GB
Case
Deepcool Tesseract SW Black/Blue
Mouse
MX Master 3
Keyboard
Aula Moon Slasher
Audio
Kenwood KRF-V5020 + Kenwood LS76
Monitor
Asus TUF Gaming VG27AQ3A
OS
Windows 11 Pro
Со здравје да си се служиш, одлично изгледа, сега и јас сум заинтересиран да ја земам хаха. Сподели импресии после неколку дена користење ако не ти е мака.

Insanious

hello world
18 јануари 2025
279
361
Росоман
linktr.ee
Со здравје да си се служиш, одлично изгледа, сега и јас сум заинтересиран да ја земам хаха. Сподели импресии после неколку дена користење ако не ти е мака.
Brate pred ovaa imav kancelariska isto ja utepav 6 godini i u zadnje vreme bukvalno lezev na nea sega mi e cudno posto ovaa te drzi ispraveno ubavo, lesno se sklopuva a i dobra e na izgled :)

JasSum

poweruser
8 мај 2007
2.622
3.169
Brate pred ovaa imav kancelariska isto ja utepav 6 godini i u zadnje vreme bukvalno lezev na nea sega mi e cudno posto ovaa te drzi ispraveno ubavo, lesno se sklopuva a i dobra e na izgled :)
6 години не е многу време за добра столица.
оваа што си ја земал нема нагибување на грб и тоа е сериозно лоша особина.

Blagoj322

The More You Buy, The More You Save
4 март 2017
48
67
Како се цените на steelcase во нашата држава. Освен delight каде ѓи има на друго место? И постои ли црн петок за нив? Цените се повисоки за разлика од европа или фер се?

VerGer

poweruser
9 ноември 2016
2.026
1.841
Скопје
Moze da se navali nanazad ako mislis na toa :D
газот со грбот е споен со потпирачите на рацете, не мисли на тоа :) со оваа кога ќе навалиш грбот, нозете ти идат нагоре.

Како се цените на steelcase во нашата држава. Освен delight каде ѓи има на друго место? И постои ли црн петок за нив? Цените се повисоки за разлика од европа или фер се?
500+ од Series 1 нагоре .. одамна е кога јас прашував, тогаш не беа многу оф цените, за попусти до сега немам наслушано, а исто сем делајт незнам друг да носи.

JasSum

poweruser
8 мај 2007
2.622
3.169
Еден ден, да речеме. Под 185, незначително под 90.
среќлија.

Moze da se navali nanazad ako mislis na toa :D
Не. Мислам на синхро механизам кој го навалува наслонот под различен агол од седалото. Кај тебе седалото и наслонот се фиксирани и никогаш нема да има добро наслонување.

Lokvan

poweruser
12 јануари 2016
4.758
6.461
SK
Kaжи некој збор за искуството со столицава... На пример како функционира целата таа работа/дизајнот со немање фиксирање на наслон.

Читав подоста рецензии и дискусии за humanscalе freedom, ги има подоста што се жала дека столиците направени пред 20тина години се тенкови, а новите модели неретко се кршат/пукаат баш кај металната конструкција, исто и за неквалитет на другите материјали. Као цената у небеса, а квалитетот надолу.

Сличен муабет како со другиве столици ама посебно тие од повисока среда и висока класа. Со инфлацијата од пред 4-5 години се е отидено у... :(

Размислувал некој за зимање поскапа столица од Србија, можеби Бугарија/Грција? Во Србија гледам дека малтене сѐ е поевтино, плус такс фри повратот им функционира. И не прават срања цариниците, како Бугарите на пример што редовно се просераваат кога им бараш да направат такс фри процедура.

Fredy

Ербап
12 октомври 2014
1.223
3.270
Skopje
Fredy's setup  
Processor & Cooler
AMD 7800x3d/Deepcool AK620
Motherboard
Gigabyte B850 DDR 5
Storage
970 evo plus 500gb + Kingston A2000 NvMe 1Tb + SSD Samsung 850 pro 256gb
PSU
EVGA SuperNova 750 G3
RAM
2x16GB DDR5 Kingston Fury Beast @6000Mhz
Video card
Gigabyte 5070ti windforce
Case
Thermaltake View 380 TG rgb black
Mouse
Logitech G502 X Lightspeed wireless
Keyboard
G.Skill Ripjaws KM780 RGB cherry mx brown
Audio
Sennheiser HD 518 + Kurzweil KS40A
Monitor
Asus RoG PG279Q 1440p 165Hz IPS + MSI Mag 273QP OLED 1440p 240hz
OS
Windows 11 Pro

InSides

lurker
21 февруари 2009
758
2.019
Kaжи некој збор за искуството со столицава... На пример како функционира целата таа работа/дизајнот со немање фиксирање на наслон.

Мораш да ја пробаш, не се опишува едноставно. Држи без проблем, и удобноста е врвна. Треба малку да се потрудиш околу подесувања. Малку и доверба мора да имаш во механизмот и ќе ти стане природно.

Реално навалување користам типично при гејминг со контролер.

А што се однесува дали ќе се крши или не... имам уште 14 години да не се секирам околу тоа.

Што се однесува на инфлација, се прашувам да не е проблемот локално кај нас.

Во моментов Herman Miller Aeron се наоѓа за ~1К во Германија. Нов. Кај нас пред години беше 2К+.

TheMarshal

user
3 јануари 2019
1.759
2.770

Ретко, ама многу ретко знаат да пуштат попуст. Пред скоро 5 години Steelcase Gesture, со сите опции освен headrest беше околу 850е на попуст. Само они ги носат и на официјалниот сајт на Steelcase они се дистрибутери за речиси цел ex-yu регион.

Искрено, најдобро е да си појдеш и кај нив и во B2 и да испробаш различни столици. Може нешто друго ќе ти лежи најдобро.

JasSum

poweruser
8 мај 2007
2.622
3.169
Има многу интересни понуди по европа од пропаднати фирми што распорадаваат топ столици што се стари по 1-2 години.
Тоа е супер опција за купување на добра столица за добри пари, само да има некако да се собереме и да ги увеземе :)

GreenVlach

hello world
11 мај 2020
161
107
Скопје
Има многу интересни понуди по европа од пропаднати фирми што распорадаваат топ столици што се стари по 1-2 години.
Тоа е супер опција за купување на добра столица за добри пари, само да има некако да се собереме и да ги увеземе :)
јас успеав да начекам на пазарот во Куманово (бувљак) пред месец дена Steelcase Think v1 за 1700 денари и тоа во топ состојба, за жал беше само една и можам да кажам дека е топ столица за 170цм/80кг особено за таа цена :ROFLMAO:

Ron26

poweruser
4 мај 2019
2.214
2.644

Тоа како да жениш некоја што ја свртел цел град. Какви газеви има, у стање се да распаднат столица и по неколку месеци користење.

JasSum

poweruser
8 мај 2007
2.622
3.169
Тоа како да жениш некоја што ја свртел цел град. Какви газеви има, у стање се да распаднат столица и по неколку месеци користење.
ролс ројс со поминати 100.000 почнал да се развозува.
југо со поминати 50.000 има уште 15 до отпад.
Затоа овие имаат 12 години гаранција. За и такви газови да ја седат. И пак ќе издржи 12 години и пак ќе седеш поудобно од некое кинеско срање што тука ти го нудат за 500еур.

јас успеав да начекам на пазарот во Куманово (бувљак) пред месец дена Steelcase Think v1 за 1700 денари и тоа во топ состојба, за жал беше само една и можам да кажам дека е топ столица за 170цм/80кг особено за таа цена :ROFLMAO:
ако видиш пак такво нешто, купувај веднаш и пиши ми порака. ја откупувам дента :)

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно