Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Мтел Македонија

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.805
5.517
Лајка не банкротираше. Лајка е целосно преземена од МТЕЛ. Како немаат обврска за платено однапред? Тогаш треба да ги вратат парите и да овозможат слободно портирање на друг оператор, така?
Аман бре луѓе. Никој не прави муабет за платеното однапред.

Sent from my SM-A546B using Tapatalk

kosmos78

lurker
9 јули 2023
773
859
Лајка не банкротираше. Лајка е целосно преземена од МТЕЛ. Како немаат обврска за платено однапред? Тогаш треба да ги вратат парите и да овозможат слободно портирање на друг оператор, така?
Така е!
Мислењето е автоматски споено:

Аман бре луѓе. Никој не прави муабет за платеното однапред.

Па, ние правиме, како никој...

kosmos78

lurker
9 јули 2023
773
859
Ги замолувам сите кои добија одговор на приговорот, со повик или на мејл, ако не сте задоволни од одговорот/решението, да испратите приговор до АЕК.

А, сигурен сум дека не сте задоволни, со оглед дека не се понудени никакви релевантни решенија, туку само некакви банални и бесцелни констатации на очигледното и некакви смешни упатства за вадење и враќање на СИМ картичката во уредот. Сигурно секаде е истото испратено/кажано.

Во приговорот до АЕК вметнете го истиот што е испратен до МТЕЛ, со мал вовед дека е испратен до МТЕЛ и не сте задоволни од одговорот/решението.

За помош: Упатство за користење на услуга – Приговор од краен корисник

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.805
5.517
Така е!

Па, ние правиме, како никој...
Добро, ајде. Изгледа само во мојот случај се што имав платено во лајка како пакет (последниот оној со12Г на 6месеци) сѐ уште ми трае и важи и во МТел и после префрлањето, без никаков проблем. Само еден рестарт на уред требаше кога малиот примети дека нема мрежа откако го префрлија. Роаминг не сме провериле, ќе биде и тоа за 20тина дена, му објаснив како да си игра со СИМ тулкитот ако нејке автоматски.

Ts011

user
31 март 2020
1.430
1.084
Добро, ајде. Изгледа само во мојот случај се што имав платено во лајка како пакет (последниот оној со12Г на 6месеци) сѐ уште ми трае и важи и во МТел и после префрлањето, без никаков проблем. Само еден рестарт на уред требаше кога малиот примети дека нема мрежа откако го префрлија. Роаминг не сме провериле, ќе биде и тоа за 20тина дена, му објаснив како да си игра со СИМ тулкитот ако нејке автоматски.

Za 2 nedeli i jas ke bidam 4 denovi vo srbija pa ke vidime povici/sms/data, vo mejgu vreme ke prasam dal nesto sleduva osvem dojdovni povici i sms(pisuva deka se free)na lyca se rabotese i dojdovni i pojdovni...

kirev

senior
31 мај 2010
9.064
7.739
The plot thickens. Повици од австриски МТЕЛ кон македонски МТЕЛ работат САМО ако не станува збор за портирани броеви од Телеком. Значи обични МТЕЛ бројчиња и А1 портирани на Лајка па на МТЕЛ - работат фајн. Sвонење од МТЕЛ.АТ на 070 број (од Лајка префрлен) на МТЕЛ исфрла Invalid number. (Од МТЕЛ.МК накај МТЕЛ.АТ си работи и е нула денари за илјада минути месечно за портираните од Лајката).
Инаку денес пријавено на српскиот сапорт во МТЕЛ.АТ, ваљда утре и на нашите...

Патем, не е ова малку чудно каде се наоѓа темава за мобилните услуги на МТЕЛ? И имаат воопшто „обичен“ интернет?

1741216922061.png

Последна промена:

Ts011

user
31 март 2020
1.430
1.084
The plot thickens. Повици од австриски МТЕЛ кон македонски МТЕЛ работат САМО ако не станува збор за портирани броеви од Телеком. Значи обични МТЕЛ бројчиња и А1 портирани на Лајка па на МТЕЛ - работат фајн. Sвонење од МТЕЛ.АТ на 070 број (од Лајка префрлен) на МТЕЛ исфрла Invalid number. (Од МТЕЛ.МК накај МТЕЛ.АТ си работи и е нула денари за илјада минути месечно за портираните од Лајката).

Патем, не е ова малку чудно каде се наоѓа темава за мобилните услуги на МТЕЛ? И имаат воопшто „обичен“ интернет?

Погледнете го атачментот 147794
Lyca brojce 079 ,1 mesec veke na mtel ,testirano zvoni kon mTel de, i kon mts srbija free,.so 0mkd, samo prethodno super200/12m od lyca sto imase sega probav i na mtel.at na support brojot zvoni vika na germanski dobredojdobte vo mtel austria,i na de, i na Ch.

Атачменти

• IMG-1163e1619f2305b34b755dd8980d0ea4-V.png
    IMG-1163e1619f2305b34b755dd8980d0ea4-V.png
    209,6 KB · Прегледи: 24
  • IMG-d8aa342636896181146959d4d192333a-V.jpg
    IMG-d8aa342636896181146959d4d192333a-V.jpg
    51,2 KB · Прегледи: 22
Последна промена:

KeepCalm

hello world
4 мај 2013
127
82
Дали сега е возможно да се има припејд бројче на Мтел? Односно, да си ставам кредит БЕЗ да активирам месечни пакети, значи само да се троши кредит кога ќе користам услуги.

Бројот не ми е примарен и нема поента да плаќам 300 денари за број на кој не користам повеќе од 2 повика а интернет воопшто не.

mihovkris

poweruser
1 јуни 2016
4.783
4.501
Неготино
Дали сега е возможно да се има припејд бројче на Мтел? Односно, да си ставам кредит БЕЗ да активирам месечни пакети, значи само да се троши кредит кога ќе користам услуги.

Бројот не ми е примарен и нема поента да плаќам 300 денари за број на кој не користам повеќе од 2 повика а интернет воопшто не.
Можеш.

KeepCalm

hello world
4 мај 2013
127
82
Треба нешто да менувам на постоечкиот број што веќе е припејд или ништо? Бидејќи ми стигна смс кој гласи: "Дополнителниот пакет xtraTALK ќе се обнови на xtraTALK M, не заборавајте да ја надополните вашата сметка пред наведениот датум."

mihovkris

poweruser
1 јуни 2016
4.783
4.501
Неготино
Треба нешто да менувам на постоечкиот број што веќе е припејд или ништо? Бидејќи ми стигна смс кој гласи: "Дополнителниот пакет xtraTALK ќе се обнови на xtraTALK M, не заборавајте да ја надополните вашата сметка пред наведениот датум."
Ќе треба мислам да го оставиш да истече пакетот. Кај мајка ми надополнивме така и ене си тера бројот.

DrMTR

senior
27 март 2014
7.944
8.438
Пошо темата за Lycamobile е затворена и во истата не може повеќе да се коментира, денес ми се јавија од Мтел на телефон, и ме прашуваа како сум задоволен од квалитет на повици,од интернетот, потоа ме прашуваа дали сум имал проблеми со повици, со интернет бла бла.. Исто така ме прашаа дали не телефонот ми пишува Mtel или Lycamobile, и пошо не сум мигриран сеуште, им кажав дека уте си стои Лајка. Искористив шанса да прашам во врска со акивирање на пакети на подолг рок. Иако не сум мигриран на Мтел, ми кажа дечкото дека ке можам да активирам пакет на Лајка, ама НЕМА да можам да активирам пакет на подолг рок преку Лајка, туку само на месец дена. Значи иако не сум мигриран сеуште, не дозволуваат активирање на пакет на подолг рок преку Лајка веќе ! Кога ке ме мигирале на Мтел тогаш ке сум можел да активирам пакет на подолг рок. Какви циркузанти, али тоа е што е. Лапај си.

Ts011

user
31 март 2020
1.430
1.084
Пошо темата за Lycamobile е затворена и во истата не може повеќе да се коментира, денес ми се јавија од Мтел на телефон, и ме прашуваа како сум задоволен од квалитет на повици,од интернетот, потоа ме прашуваа дали сум имал проблеми со повици, со интернет бла бла.. Исто така ме прашаа дали не телефонот ми пишува Mtel или Lycamobile, и пошо не сум мигриран сеуште, им кажав дека уте си стои Лајка. Искористив шанса да прашам во врска со акивирање на пакети на подолг рок. Иако не сум мигриран на Мтел, ми кажа дечкото дека ке можам да активирам пакет на Лајка, ама НЕМА да можам да активирам пакет на подолг рок преку Лајка, туку само на месец дена. Значи иако не сум мигриран сеуште, не дозволуваат активирање на пакет на подолг рок преку Лајка веќе ! Кога ке ме мигирале на Мтел тогаш ке сум можел да активирам пакет на подолг рок. Какви циркузанти, али тоа е што е. Лапај си.
Najavi se na app, so Otp kupisi paket 12m,.i ke si go imas istiot i na Mtel(koga ke te migriraat ) so vkluceni sms/paketite od Mtel,se bez sms i balkan roaming,
inaku lyca ne postoi, inaku internetot e 5x pobrz preku mtel od toj sto bese na lyca, iako e a1 (istata mreza) IMG-399d8d7a923951908dab5169ca78b3c3-V.jpg Screenshot_2025-03-10-20-08-54-826_com.android.chrome-edit.jpg

Edna molba,bidejki si uste na lyca, dali mozes da spodelis call forwarding wheh unrichable e +38979200111???ili koe e brojceto.??Tnx

Последна промена:

DrMTR

senior
27 март 2014
7.944
8.438
Najavi se na app, so Otp kupisi paket 12m,.i ke si go imas istiot i na Mtel(koga ke te migriraat ) so vkluceni sms/paketite od Mtel,se bez sms i balkan roaming,
inaku lyca ne postoi, inaku internetot e 5x pobrz preku mtel od toj sto bese na lyca, iako e a1 (istata mreza) Погледнете го атачментот 148003Погледнете го атачментот 148002

Edna molba,bidejki si uste na lyca, dali mozes da spodelis call forwarding wheh unrichable e +38979200111???ili koe e brojceto.??Tnx
Чекај сакаш да кажеш дека овие што ми се јавија ме лажат и дека уште можам да активирам пакет на долг рок?

За второво прашање не те разбрав. Што сакаш да пробам?

Ts011

user
31 март 2020
1.430
1.084
Чекај сакаш да кажеш дека овие што ми се јавија ме лажат и дека уште можам да активирам пакет на долг рок?

За второво прашање не те разбрав. Што сакаш да пробам?
Stom si uste lycamobile i mozis da se najavis na app(ne na web) kupisi paket,
vtoroto prasajne e koj br,e za forwarding call when unreachable

DrMTR

senior
27 март 2014
7.944
8.438
Stom si uste lycamobile i mozis da se najavis na app(ne na web) kupisi paket,
vtoroto prasajne e koj br,e za forwarding call when unreachable
Да можам да се најавам на апликацијата со ОТП. За бројот не знам кој е, немам потреба од такво нешто. Каде го правеше спид тестот од погоре? Скопје регион или ?

kirev

senior
31 мај 2010
9.064
7.739

Погледнете го атачментот 147794
Оправено. Или го оправија од Австрија. Или од Македонија. Некој од МТЕЛ го оправи :)

Todor91

lurker
8 јануари 2008
859
793
Дечки има ли некој искуство со м тагот од мтел? Го купив и го сетирав по упаството но пак нешто не работи

Mar tiN

lurker
2 јануари 2014
882
646
Mar tiN's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-12400F
Motherboard
ASUS PRIME B660M-A D4
Storage
SAMSUNG 500GB SSD 970 EVO Plus M.2 + Western Digital 4TB
PSU
Cooler Master B500 ver.2
RAM
Kingston HyperX FURY™ 64GB
Video card
ASUS Dual GeForce RTX™ 3050 OC Edition 8GB
Case
Cooler Master K350
OS
Windows 11 Pro x64

Todor91

lurker
8 јануари 2008
859
793
не е истиот таг. Мтел имаат посебни и се регистрира преку српскиот сајт ама некако рампите не се отвараат и на патарина се оградуваат бидејки не бил нивни туку српски па нив да сум ги прашал....

kirev

senior
31 мај 2010
9.064
7.739
не е истиот таг. Мтел имаат посебни и се регистрира преку српскиот сајт ама некако рампите не се отвараат и на патарина се оградуваат бидејки не бил нивни туку српски па нив да сум ги прашал....
Има логика. Ги праша? А ти работи на српска патарина? Јас имам постпејд српски (го конвертирав скоро) ама не сум го пробал кај нас пошто ме мрзи (и ме лути дека не работат таговите секаде, а имав и наш го дадов зашто не е баш корисен).

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно