www.mecool.com
Гледај да биде нешто помоќно за тој буџет со Amlogic S922X/XJ или пак 928 чипсет. Тие се six cores, овие другите се со четири.Некој да дајт мислење за андроид бох? Се думам меѓу 3 опции.
Е сега сем хиаоми овие другиве дали вредат да се потрошат пари или да си земам хиаоми ?
Или предложете нешто солидно вие од искуство до кај 100 еур мах.
фала на одговорите.
![]()
MECOOL KM6 Android TV Box
MECOOL KM6 Deluxe Edition Android TV Box comes with the latest Amlogic S905X4 which supports free AV1 video codec and transmits high-quality video efficiently using less data. It runs the ATV 10 OS differently from other Android boxes that run AOSP. It has Wifi 6, Bluetooth 5.0, and Gigabit Lan.www.mecool.com
![]()
X96 max plus ultra smart tv box android 11 amlogic s905x4 4gb 64gb av1 8k wifi bt 4,1x96 max 6k media player 3d 4k set top box - AliExpress 44
Smarter Shopping, Better Living! Aliexpress.comid.aliexpress.com
![]()
Јас користам стик од Хиаоми и си брка работа, не е нешто woow али си тера, за греење колку што знам не грее@kirev како си задоволен од стикот? Имам постар тв, без јутуб, па да купам еден стик, да гледаат серии моите.
Да не има проблем со греење или друго нешто?
Ова е одлично, криво ми е летска во германија што не го земав за 40 евра беше обичната 1080 верзија (не 4к)Во Анхоч има и Chromecast со Google tv
Поскап е од тој Xiaomi 2nd Gen што е во Setec.
Се апдејтираше, си работиНе сум го упалил цела година и кусур… Стои за бекап
Мислам и најдобра опција e Chromecast со Google TV за тие пари, имам Fire Stick 4k, али чат пат знае да зеза. Секако најдобра опција е Nvidia Shield Pro за тој што има 200 евра вишок![]()
Има ли проблеми со пуштање 4к контент од стремио? Пример ХДР филмови и слични торенти со огромни големини? Дали евентуално почнува да прегрева/кочи?Јас баш за стремио го зедов, си брка скроз работа. Ако немаш потреба од усб портовите, не губиш ништо.
Не бе друже кажав у смисла да не е веќе слаб, во тој контексШто има шаоми со апликациите, проблемот е во гоогле што ги исфрла
70гб 4к торент не ми кочеше, не заприметив дали е хдр. За греење да, знај да е жежок на допир ама не му смета во работа, по 12 саати без прекин си работи и не тротла.Има ли проблеми со пуштање 4к контент од стремио? Пример ХДР филмови и слични торенти со огромни големини? Дали евентуално почнува да прегрева/кочи?
само ако телефонот има hdmi output на type-c портата. и не е баш нешто добро решение, пошто:Пробал ли некој ова? Од телефон со адаптер да го закачи на телевизор. Оваква солуција е подобра од било кој бох.
Овој е адаптерот Page Not Found - Aliexpress.comсамо ако телефонот има hdmi output на type-c портата. и не е баш нешто добро решение, пошто:
- ти треба dock кој ќе може и да полни
- телефонот ќе се грее ако цело време е активен
- телефонот нема даљинско
- телефонот оди во sleep
Замарање. Телефонот треба цело време да ти е на полнач а тоа воопшто и не е добро.Овој е адаптерот Page Not Found - Aliexpress.com
На стар телефон со нефункионален дисплеј и да го отвориш телефонот и да му ставиш ладилници на процесор.
Даљинско има мини тастаура што ќе ја закачиш на адаптерот.
Има програми кои не му даваат на телефонот да оди во sleep.
Целата работа е да се има повеќе рам и сториџ од било кој Андроид Бокс кој во моментот се многу малку.
Во ваков случај нема потреба тефонот од батерија, само добар адаптер.Замарање. Телефонот треба цело време да ти е на полнач а тоа воопшто и не е добро.
Поарно ќе си купиш бокс уред еден квалитетен или телевизор со Android tv/Google tv.
А зошто ти е на андроид бокс толку многу меморија? Нема потреба од толку простор како на телефон. Куп апликации и намени на телефонот за кои е потребна меморија, едноставно немаат смисла на бокс.Во ваков случај нема потреба тефонот од батерија, само добар адаптер.
Немам сретнато Android Box или Смарт ТВ со пример 8Gb ram и 128Gb сториџ.
UPS 2200VA / 1200W POWERWALKER VI 2200 SHL, 2xSHUKO, 2x IEC C13, USB, RJ11, 10120098
11.590,00 ден
GAMING CHAIR FragON 2X Rev. 2.0 BLACK
11.780,00 ден
KEYBOARD MECHANICAL KEYCHRON R6 QMK Retro, RGB LED, Super Red switch, Multi-Device (Wired+Wireless), Retro, R6-M1
5.450,00 ден
KEYBOARD MECHANICAL KEYCHRON R6 QMK Retro, RGB LED, Super Brown switch, Multi-Device (Wired+Wireless), Retro, R6-M3
5.450,00 ден
CASE LIAN LI E-ATX/EEB LANCOOL 217 INFINITY RGB Mid-Tower w/ Tempered glass, 2x170mm, 1x140mm ARGB, w/850W Seasonic Gold Fully Modular, Black, LANCOOL 217 INF + 850w
15.340,00 ден
SOUND AUDIO MIXER ELGATO WAVE XLR MK.2, 10MAN9901
10.480,00 ден