www.mecool.com
Гледај да биде нешто помоќно за тој буџет со Amlogic S922X/XJ или пак 928 чипсет. Тие се six cores, овие другите се со четири.Некој да дајт мислење за андроид бох? Се думам меѓу 3 опции.
Е сега сем хиаоми овие другиве дали вредат да се потрошат пари или да си земам хиаоми ?
Или предложете нешто солидно вие од искуство до кај 100 еур мах.
фала на одговорите.
![]()
MECOOL KM6 Android TV Box
MECOOL KM6 Deluxe Edition Android TV Box comes with the latest Amlogic S905X4 which supports free AV1 video codec and transmits high-quality video efficiently using less data. It runs the ATV 10 OS differently from other Android boxes that run AOSP. It has Wifi 6, Bluetooth 5.0, and Gigabit Lan.www.mecool.com
![]()
X96 max plus ultra smart tv box android 11 amlogic s905x4 4gb 64gb av1 8k wifi bt 4,1x96 max 6k media player 3d 4k set top box - AliExpress 44
Smarter Shopping, Better Living! Aliexpress.comid.aliexpress.com
![]()
Јас користам стик од Хиаоми и си брка работа, не е нешто woow али си тера, за греење колку што знам не грее@kirev како си задоволен од стикот? Имам постар тв, без јутуб, па да купам еден стик, да гледаат серии моите.
Да не има проблем со греење или друго нешто?
Ова е одлично, криво ми е летска во германија што не го земав за 40 евра беше обичната 1080 верзија (не 4к)Во Анхоч има и Chromecast со Google tv
Поскап е од тој Xiaomi 2nd Gen што е во Setec.
Се апдејтираше, си работиНе сум го упалил цела година и кусур… Стои за бекап
Мислам и најдобра опција e Chromecast со Google TV за тие пари, имам Fire Stick 4k, али чат пат знае да зеза. Секако најдобра опција е Nvidia Shield Pro за тој што има 200 евра вишок![]()
Има ли проблеми со пуштање 4к контент од стремио? Пример ХДР филмови и слични торенти со огромни големини? Дали евентуално почнува да прегрева/кочи?Јас баш за стремио го зедов, си брка скроз работа. Ако немаш потреба од усб портовите, не губиш ништо.
Не бе друже кажав у смисла да не е веќе слаб, во тој контексШто има шаоми со апликациите, проблемот е во гоогле што ги исфрла
70гб 4к торент не ми кочеше, не заприметив дали е хдр. За греење да, знај да е жежок на допир ама не му смета во работа, по 12 саати без прекин си работи и не тротла.Има ли проблеми со пуштање 4к контент од стремио? Пример ХДР филмови и слични торенти со огромни големини? Дали евентуално почнува да прегрева/кочи?
само ако телефонот има hdmi output на type-c портата. и не е баш нешто добро решение, пошто:Пробал ли некој ова? Од телефон со адаптер да го закачи на телевизор. Оваква солуција е подобра од било кој бох.
Овој е адаптерот Page Not Found - Aliexpress.comсамо ако телефонот има hdmi output на type-c портата. и не е баш нешто добро решение, пошто:
- ти треба dock кој ќе може и да полни
- телефонот ќе се грее ако цело време е активен
- телефонот нема даљинско
- телефонот оди во sleep
Замарање. Телефонот треба цело време да ти е на полнач а тоа воопшто и не е добро.Овој е адаптерот Page Not Found - Aliexpress.com
На стар телефон со нефункионален дисплеј и да го отвориш телефонот и да му ставиш ладилници на процесор.
Даљинско има мини тастаура што ќе ја закачиш на адаптерот.
Има програми кои не му даваат на телефонот да оди во sleep.
Целата работа е да се има повеќе рам и сториџ од било кој Андроид Бокс кој во моментот се многу малку.
Во ваков случај нема потреба тефонот од батерија, само добар адаптер.Замарање. Телефонот треба цело време да ти е на полнач а тоа воопшто и не е добро.
Поарно ќе си купиш бокс уред еден квалитетен или телевизор со Android tv/Google tv.
А зошто ти е на андроид бокс толку многу меморија? Нема потреба од толку простор како на телефон. Куп апликации и намени на телефонот за кои е потребна меморија, едноставно немаат смисла на бокс.Во ваков случај нема потреба тефонот од батерија, само добар адаптер.
Немам сретнато Android Box или Смарт ТВ со пример 8Gb ram и 128Gb сториџ.
HDD 3,5" 12TB WD PURPLE PRO 7200RPM 512MB 24x7 SATAIII WD122PURP
30.120,00 ден
GAMING CHAIR FragON 2X Rev. 2.0 BLACK/WHITE
11.780,00 ден
CASE FRACTAL DESIGN ATX Mid-Tower NORTH MOMENTUM EDITION, 3x120mm Momentum 4-pin PWM fans, w/WINDOW, Front wood panel, Charcoal Black, FD-C-NOR1C-05
11.950,00 ден
NET Switch CUDY 8-port Gigabit GS108U, Plastic, White, GS108U
950,00 ден
MOUSE WIRELESS USB KEYCHRON M6 BLACK (Premium Wheel), w/bluetooth, 30K DPI, 1K polling rate,All silent micro switch, M6S-A1
4.030,00 ден
MOUSE WIRELESS USB A4TECH Bloody Gaming R72 PRO, 2.4Ghz+USB, 26000CPI, 1000Hz, Black, R72 PRO
2.310,00 ден