Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Samsung паметни телефони - генерална дискусија

Quasimodo

hello world
2 септември 2016
154
119
Prilep
Јас го користам 1 месец A54 до сега немам забелешка телефончето убо оптимизирано и јас бев скептичен оти Ексиност па испадна убо .. активно 1,30м да го користеш може да загрее малце и многу брзо се лади како сите телефони загреваат и A71 што го имав исто беше ...

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.505
31.946
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Јас го користам 1 месец A54 до сега немам забелешка телефончето убо оптимизирано и јас бев скептичен оти Ексиност па испадна убо .. активно 1,30м да го користеш може да загрее малце и многу брзо се лади како сите телефони загреваат и A71 што го имав исто беше ...

Не е лош иред далеку од тоа, само не може да се носи со 52S кој иако постар, сеуште е непобедлив за цената

DrMTR

senior
27 март 2014
7.950
8.447
Уште еден промашен телефон од Самсунг. Exynos 2200 во S23 FE

Последна промена:

mdeni

senior
24 септември 2012
6.088
6.021
Прекрасно! Ексинос со соодветна ознака и намалена цена. As god intended. Вака, пеки.

DrMTR

senior
27 март 2014
7.950
8.447
Лански чипсет (катастрофа од чипсет уствари) планираат да го стават во овогодишен буџет флегшип и да го шиткаат за 500 евра најмалку. Ај да не.

mdeni

senior
24 септември 2012
6.088
6.021
Барем не те лажат и не ти го упикуваат како до вчера. Сега имаш ИЗБОР.

DrMTR

senior
27 март 2014
7.950
8.447
Каков фејл од телефон ке биде ова..

Exynos 2200 за Европа, а на Американците SD Gen 1 .

Двата најкатастрофални чипсети ке бидат користени во S23FE. Нема "утка" и со двата.

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.579
19.288
Exynos 2200 за Европа, а на Американците SD Gen 1 .
Самсунг од секогаш прави „Дик мув“ со телефоните.
И со софтверот во нив.

Иначе, за да не го вознемирувам Псај, A52S излезе ненадјебово добар телефон во секој поглед (па и во камерата)
Решив да бидам безобразен и не го рестартирав два (2) месеца. Не се ни накашла!
Од октомври лани па се до сега батеријата трае како и првиот ден а телефонот доби едно чудо апдејти во меѓувреме.

Штета што имаат ретардирани одлуки во поглед на достапноста на Samsung (значи, лично нивен) софтвер на глобално ниво. Пред се мислам на Goodlock

Ali G

hello world
28 мај 2023
218
298
Самсунг од секогаш прави „Дик мув“ со телефоните.
И со софтверот во нив.

Иначе, за да не го вознемирувам Псај, A52S излезе ненадјебово добар телефон во секој поглед (па и во камерата)
Решив да бидам безобразен и не го рестартирав два (2) месеца. Не се ни накашла!
Од октомври лани па се до сега батеријата трае како и првиот ден а телефонот доби едно чудо апдејти во меѓувреме.

Штета што имаат ретардирани одлуки во поглед на достапноста на Samsung (значи, лично нивен) софтвер на глобално ниво. Пред се мислам на Goodlock
Шо користите толку од Goodlock па шо толку ви фалит? Озбилно прашвам, инсталирав пред 2 години негде апк "nicelock" се викаше, ама буквално ништо не ме натера пак да ја инсталирам све ми беше гимик некако. То шо ме прајт да се врзам за самсумг се едино рутините и One hand operation+ и стабилниот софтвер нормално.

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.579
19.288
Шо користите толку од Goodlock па шо толку ви фалит? Озбилно прашвам, инсталирав пред 2 години негде апк "nicelock" се викаше, ама буквално ништо не ме натера пак да ја инсталирам све ми беше гимик некако. То шо ме прајт да се врзам за самсумг се едино рутините и One hand operation+ и стабилниот софтвер нормално.
Не ми беше тоа поентата
Поентава е што не е достапен на сите пазари од непознати причини (а не се во прашање лиценцни права или приватност)

Chaeld10_8

user
29 март 2011
1.064
926
Случајно некој да знае каде можам да најдам вакво конвертерче? Македонски Телеком – Најдобрата мрежа во Македонијa никаде неможам да најдам
Имав 2 нарачано од чичко Али Али еден го поклонив минатиот месец многу добар квалитет го користам со TRN Cs2
f4aec67989ecbe2370d775640eef070d.jpg

Sent from my V2208 using Tapatalk

Ali G

hello world
28 мај 2023
218
298
Имав 2 нарачано од чичко Али Али еден го поклонив минатиот месец многу добар квалитет го користам со TRN Cs2
f4aec67989ecbe2370d775640eef070d.jpg

Sent from my V2208 using Tapatalk
Ти функционират со самсунг уред? Дека имам дома едно шаоми ама не работит на самсунг телефон

Buzuki

hello world
16 јули 2013
202
52
Имам дома с10+ со скршено стакло (екранот има мала црна дамка која не смета).. Прашував на 2 места ми викаат мора да се смени и стакло и дисплеј 12.000 денари..

Гледам половни има вакви по 200 евра, па која е логиката само стаклото толку да кошта?
Некој да ми препорача или знае како да се среди телефонот по некоја разумна цена? На алиекспрес комплет е околу 3500 денари..

DrMTR

senior
27 март 2014
7.950
8.447
Имам дома с10+ со скршено стакло (екранот има мала црна дамка која не смета).. Прашував на 2 места ми викаат мора да се смени и стакло и дисплеј 12.000 денари..

Гледам половни има вакви по 200 евра, па која е логиката само стаклото толку да кошта?
Некој да ми препорача или знае како да се среди телефонот по некоја разумна цена? На алиекспрес комплет е околу 3500 денари..
Тој на Алиекспрес за 3500 не е Амолед екран и е катастрофа, џабе фрлени пари. Ако не ти се даваат 12К за екран (колку што кошта за тој модел) разгледај ја опцијата да смениш телефон.

KarajanN

hello world
2 јуни 2010
71
59

Имаш пазарна вредност на уред и цена на дел со работна рака.
Модел на телефон од 2019 нормално е да има ниска пазарна вредност, но тоа не значи дека цената за изработка на делот и работната рака по автоматизам би паѓала заедно со вредноста на уредот.
Твое е да одлучиш дали ти се исплаќа да го поправаш.

389mk

hello world
16 јануари 2020
282
316
После повеќе од две години скоро ексклузивно користење Самсунг уреди, флегшип, ниска и средна класа, ги менував на неколку месеци, сега еден месец користам ниско средна класа од друг производител и сум заборавил како е денот да го завршувам со 30 до 50 посто батерија и барем 4 сати скрин он тајм.

Искуството со штедењето на батеријата кај Самсунг е прилично лошо, особено кај флегшип уредите. Кај овој телефон немам пропуштено известување, ниту од месинџер, што пак ми се случуваше во последно време кај самсунгот.

Само ми недостигаат некои опции и професионалниот филинг на оперативниот систем. Следниот телефон скоро сигурно повторно ќе биде Самсунг, но освежување е вакво искуство со батеријата.

mdeni

senior
24 септември 2012
6.088
6.021
После повеќе од две години скоро ексклузивно користење Самсунг уреди, флегшип, ниска и средна класа, ги менував на неколку месеци, сега еден месец користам ниско средна класа од друг производител и сум заборавил како е денот да го завршувам со 30 до 50 посто батерија и барем 4 сати скрин он тајм.

Искуството со штедењето на батеријата кај Самсунг е прилично лошо, особено кај флегшип уредите. Кај овој телефон немам пропуштено известување, ниту од месинџер, што пак ми се случуваше во последно време кај самсунгот.

Само ми недостигаат некои опции и професионалниот филинг на оперативниот систем. Следниот телефон скоро сигурно повторно ќе биде Самсунг, но освежување е вакво искуство со батеријата.
Земи С23/С23+/С23У и уклучи лајт перформанс. Ќе ме благословуваш барем 3 години кога ќе видиш како уствари треба да изгледа нормален самсунг уред. Ниеден друг модел, СТРОГО тие 3.

389mk

hello world
16 јануари 2020
282
316
Земи С23/С23+/С23У и уклучи лајт перформанс. Ќе ме благословуваш барем 3 години кога ќе видиш како уствари треба да изгледа нормален самсунг уред. Ниеден друг модел, СТРОГО тие 3.
некој од тие ќе биде следно, само моменатално работното место ми е во поекстремни надворешни услови и ми е жал за телефонот и парите. и ќе почекам некаде во март 2024.

462 членови онлајн
1.042.106мислења
51.209теми
37.452членови

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно