Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

A1 (поранешно VIP)

PeroLozac

hello world
11 јули 2018
196
226
Вработената вчера во салонот го поднесе моето барање.
Да се самоцитирам и одговорам, ми рекоа дека нема можност за зголемување на брзината бидејки важело само за нови договори кои во моментов ќе склучат.
Ние со важечки договори ќе си чекаме истек на договорите.

cgfreak

hello world
1 октомври 2010
474
658
Дома
Да се самоцитирам и одговорам, ми рекоа дека нема можност за зголемување на брзината бидејки важело само за нови договори кои во моментов ќе склучат.
Нормално, ќе се изненадев да беше поинаку. Никогаш досега не пуштиле некаков бенефит за постоечки пакет, никогаш. Ни А1, ни ВИП, ни Космофон.

Ts011

user
31 март 2020
1.431
1.084
Std,procedura za a1 ... koj naceka naceka ...

PeroLozac

hello world
11 јули 2018
196
226
Не дека ми е лошо 100/5, ама 200/20 би било подобро, повеќе брзина за исти пари секако е добредојдена.

Што е тоа е, за мене беа фер барем кога обновував договор, да ги задржам старите претплати за мобилните и така продолжив да плаќам исто пари за целото комбо како претходно кога бев со 50/3 брзина.

XV22E

read-only
21 август 2017
24
71
А1/Vip/Blizoo/Handy и уште сто пати да се ребрендира , ќе биде и ќе остане најтињарската фирма на светов. Од катастрофален интернет и сигнал за кабловска до измислени пенали за не вратена опрема(кабел) при регурален прекин на договор 40 дена пред истек на 2години каде што обжалив и ги добив на суд ,со нај не услужливи, најмрзливи и безобразни вработени скоро во секој салон, секогаш си го поставувам прашањето како сеуште воопшто имаат корисници?! Само за споредба , за исти пари од конкуренција БЕЗ ОБВРЗУВАЧКИ договор wireless ( директно од модем е скоро секогаш над 950 mbps)
1685210376397.png

PeroLozac

hello world
11 јули 2018
196
226
Затоа што не секаде ги има сите оператери како можност. Јас конкретно треба да бидам само помеѓу телеком и А1.

А доста поскапо е на телеком. Јас не се жалам од ништо од нив, немам проблеми со интернетот, но чисто сакав да видам дали би искочиле во пресрет и овој пат.

18 септември 2020
937
881
Македонија
А1/Vip/Blizoo/Handy и уште сто пати да се ребрендира , ќе биде и ќе остане најтињарската фирма на светов. Од катастрофален интернет и сигнал за кабловска до измислени пенали за не вратена опрема(кабел) при регурален прекин на договор 40 дена пред истек на 2години каде што обжалив и ги добив на суд ,со нај не услужливи, најмрзливи и безобразни вработени скоро во секој салон, секогаш си го поставувам прашањето како сеуште воопшто имаат корисници?! Само за споредба , за исти пари од конкуренција БЕЗ ОБВРЗУВАЧКИ договор wireless ( директно од модем е скоро секогаш над 950 mbps)
Погледнете го атачментот 126569
Cosmofon, One, Vip, Blizoo, pa one.vip и сега A1 оператор создаван од многу фирми и со многу нелегеалнато спојување на one и vip и земање на милионски суми за грабање на народот со легален начин со договор, бонувче, телефонче, па тетката да ти дај повеќе попуст па да те шармираат на две години и што уште не. Според потребите секој си зема пакет од оператор, најчесто само интернет и припејд бројчиња кои не прават високи суми и немаш којзнае каков трошок. Сегде скоро имаш вифи, кај немаш имаш интернет пакети и си активираш согласно потребата и кредитот.
Моменално дома сме на интернет што достигнува брзина до 20/1, припејд бројчиња со дополна на кредит и припејд пакет сакам на А1 сакам на лајка и телевизија обична на антена со македонските канали и тв бокс на кој го пуштам за музика најчесто. Сега сум си презадоволен од сите услуги и не ги менувам, а ако сакам спорт и нешто плус да гледам подобро ќе се измачам и ќе инсталирам некоја ип листа и ако треба ќе земам претплата за цела година. Од мобилниот сум 99% задоволен и разговорите ми се доста чисти и јасни, ама мора на 3g only да ми биди за да фаќам сигнал секаде, оти не му е средена уште салам мрежата.

Ts011

user
31 март 2020
1.431
1.084
Cosmofon, One, Vip, Blizoo, pa one.vip и сега A1 оператор создаван од многу фирми и со многу нелегеалнато спојување на one и vip и земање на милионски суми за грабање на народот со легален начин со договор, бонувче, телефонче, па тетката да ти дај повеќе попуст па да те шармираат на две години и што уште не. Според потребите секој си зема пакет од оператор, најчесто само интернет и припејд бројчиња кои не прават високи суми и немаш којзнае каков трошок. Сегде скоро имаш вифи, кај немаш имаш интернет пакети и си активираш согласно потребата и кредитот.
Моменално дома сме на интернет што достигнува брзина до 20/1, припејд бројчиња со дополна на кредит и припејд пакет сакам на А1 сакам на лајка и телевизија обична на антена со македонските канали и тв бокс на кој го пуштам за музика најчесто. Сега сум си презадоволен од сите услуги и не ги менувам, а ако сакам спорт и нешто плус да гледам подобро ќе се измачам и ќе инсталирам некоја ип листа и ако треба ќе земам претплата за цела година. Од мобилниот сум 99% задоволен и разговорите ми се доста чисти и јасни, ама мора на 3g only да ми биди за да фаќам сигнал секаде, оти не му е средена уште салам мрежата.
Seto toa vip, pa one-vip pa posledno a1, e mizerija na kvadrat ... site se dezorentirani, eden ti odgovara edno po 1cas sosema drugo ...
ovde vo nordistan sto i da pravis bez dogovor tie najdobro za da mozes sekogas da se otkacis od bilo sto i bilo koj ...

Ts011

user
31 март 2020
1.431
1.084
За мене аједан се најбољи. Тачка.
Jas nemam izbor, za Mno,so telekom na sud bevme pred +10god, i samo A1 ostanuva se drugo e bledo/nedovrseno/so praznini.....
Moeto nezadovolstvo e so argumenti/sliki/video- imam +5 prijavi za problemi so meseci se resavaat, (denes gi potsetiv za site''gospodine se bara resenie za prijavite) od pred 3 dena, prijaven + problem a kapak na se denes posleden problem so a1 fix gsm pripejd nasleden od One....

cgfreak

hello world
1 октомври 2010
474
658
Дома
За мене аједан се најбољи. Тачка.
Ги користам од Космофон навака, буквално без ден прекин. Никаков проблем со поддршка, мрежа или стабилност досега, ама факт е дека не пуштиле ништо "гратис" за постоечки корисници, камо ли трајно зголемување брзини на постоечки пакети, non sense.

goceiva

hello world
25 октомври 2009
116
89
Генерирано од ChatGPT :)

Напиши барање до интернет провајдерот А1 да ми ја зголемат брзината на интернетот без зголемување на претплатата. Претплатник сум кај нив 10 години.

Почитувани,

Со ова писмо сакам да изразам мојата долгогодишна лоялност и задоволство како претплатник кај А1, како и да искажам барање за зголемување на брзината на мојата интернет конекција, без зголемување на мојата тековна месечна претплата. Веќе сум претплатник кај вас веќе 10 години и се доволно доволен/доволна со квалитетот на услугите што ги пружате.

Со тековните напредоци во технологијата и потребите за интернет, забележувам дека моите барања и потреби стануваат поинтензивни. Затоа, со оглед на ова, се надевам дека би било можно да го зголемите капацитетот на мојата интернет конекција, без дополнително зголемување на мојата тековна месечна претплата.

Сум свесен/свесна дека ова може да предизвика промени во техничките аспекти и трошоците на вашата страна, но мојата цел е да го подобрам моето интернет искуство без дополнителни финансиски отпадоци. Сакам да продолжам да ја задржам мојата претплата кај вас и ви се благодарам за вашето непрекинато внимание кон квалитетот на услугите.

Ве молам, разгледајте го моето барање и испитајте ги можностите за зголемување на брзината на мојата интернет конекција, без зголемување на тековната месечна претплата. Би било многу ценето ако можевте да ги испитате различните опции и да ме информирате за можностите и условите што се однесуваат на ова барање.

Ви благодарам за вашето време и внимание. Се надевам дека ќе го разгледате моето барање соодветно и ќе пронајдете начин да ги задоволите моите пот

Ts011

user
31 март 2020
1.431
1.084
Генерирано од ChatGPT :)

Напиши барање до интернет провајдерот А1 да ми ја зголемат брзината на интернетот без зголемување на претплатата. Претплатник сум кај нив 10 години.

Почитувани,

Со ова писмо сакам да изразам мојата долгогодишна лоялност и задоволство како претплатник кај А1, како и да искажам барање за зголемување на брзината на мојата интернет конекција, без зголемување на мојата тековна месечна претплата. Веќе сум претплатник кај вас веќе 10 години и се доволно доволен/доволна со квалитетот на услугите што ги пружате.

Со тековните напредоци во технологијата и потребите за интернет, забележувам дека моите барања и потреби стануваат поинтензивни. Затоа, со оглед на ова, се надевам дека би било можно да го зголемите капацитетот на мојата интернет конекција, без дополнително зголемување на мојата тековна месечна претплата.

Сум свесен/свесна дека ова може да предизвика промени во техничките аспекти и трошоците на вашата страна, но мојата цел е да го подобрам моето интернет искуство без дополнителни финансиски отпадоци. Сакам да продолжам да ја задржам мојата претплата кај вас и ви се благодарам за вашето непрекинато внимание кон квалитетот на услугите.

Ве молам, разгледајте го моето барање и испитајте ги можностите за зголемување на брзината на мојата интернет конекција, без зголемување на тековната месечна претплата. Би било многу ценето ако можевте да ги испитате различните опции и да ме информирате за можностите и условите што се однесуваат на ова барање.

Ви благодарам за вашето време и внимание. Се надевам дека ќе го разгледате моето барање соодветно и ќе пронајдете начин да ги задоволите моите пот
korisno ova, ke mu pustam eden mail....

PeroLozac

hello world
11 јули 2018
196
226
Мене уште еднаш ме исконтактираа во однос на моето барање, повторно по телефон им објаснив дека чисто барам само 200/20 брзина наспроти сегашните 100/5 бидејки станува за ист интернет пакет, со иста претплата.

Рекоа дека ќе ме исконтактираат повторно, еве ги нема сеуште.

Ts011

user
31 март 2020
1.431
1.084
Мене уште еднаш ме исконтактираа во однос на моето барање, повторно по телефон им објаснив дека чисто барам само 200/20 брзина наспроти сегашните 100/5 бидејки станува за ист интернет пакет, со иста претплата.

Рекоа дека ќе ме исконтактираат повторно, еве ги нема сеуште.
I jas istoto go baram ,kombo M od 50/3 na 100/10mbps,nisto ne baram preku leb pogaca....
Me iritira samo upload nisto drugo

Stru4nak

hello world
16 април 2007
416
177
Stru4nak's setup  
Processor & Cooler
INTEL Core i7 7700K
Motherboard
Asus Strix Z270F
Storage
Crucial M4 128GB
PSU
CM 620W
RAM
DDR4 3200MHz G.Skill TridentZ 16GB
Video card
R9 290 Tri-X 4GB
Case
Cooler Master Enforcer
Monitor
Asus LED 24"
OS
Windows 10 Enterprice 64bit
Јас го обновив договорот пред 2 месеци демек 200 со 20 но брзината пак не е мрдната од100 со 5 два пати му пишав пред некој ден абер немаат.

MALINOV.A

lurker
8 септември 2022
577
394
Јас го обновив договорот пред 2 месеци демек 200 со 20 но брзината пак не е мрдната од100 со 5 два пати му пишав пред некој ден абер немаат.
Pa javi se be brat buni se, jas od edno javuvanje odma mi pustija 100/10 a mi bese 50/3, ti vekje dva meseci ic ne te zanima ubavo im e taka na niv prodolzi taka.

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.784
3.960
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
WD SN5000S 512gb + Samsung QVO 870 1tb
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Треба да им се досадува ама чим си потпишал сега потешко ќе биде да ги убедиш. Покварени се, молат колат за потпување или обнова на договор а после тоа кој те шиша понашање имаат

snowkit

hello world
21 август 2015
176
159
Прати приговор дека не ти ја обезбедуваат брзината според договорот мора да ти обезбедат 50% од договорената брзина

18 септември 2020
937
881
Македонија
Јави им се во контакт центарот работат и во недела и речи му нека ти пуштат, во спротивно барај да ти ја намалат сметката.

filipvselena

poweruser
7 април 2007
2.934
193
Погледнете го атачментот 127019
A1 Wifi Calling iOS17, probal nekoj? Mislam deka treba da nemam signal za da se aktivira

Изгледа тестираат овие, не верувам дека ќе работи до септември али очигледно А1 ќе го воведе ова како опција. Дури малце ми е неразбирливо со оглед на тоа што имаме добра мрежа бар за разговор

mrmarko4fun

hello world
26 јули 2017
220
229
Куманово
Погледнете го атачментот 127019
A1 Wifi Calling iOS17, probal nekoj? Mislam deka treba da nemam signal za da se aktivira

eae1cb9f824976c3a56e1f5d6d59eede.jpg

Не е уште достапно на А1, ова го добив по активирање

Sent from my iPhone using Tapatalk

Stru4nak

hello world
16 април 2007
416
177
Stru4nak's setup  
Processor & Cooler
INTEL Core i7 7700K
Motherboard