Почна да крцка после 1 месец, не премногу ама доволно да смета. Мојата оценка паѓа на 3/10. Не ја препорачувам.После 2 недели користење на Sense7 Sentinel, имам океј импресии. Не е лоша, добра е, не е wow. 7.5/10. За 10к, скроз океј. Не крцка воопшто. Ќе видиме колку време ќе остане вака. Според сомнителни youtube reviews викаат дека оваа верзија е најцврста и издржлива. Мигрирав од Ikea Marcus чисто да осетам како е гејмерска столица, а и да добијам колку толку lumbar support. Жртвував далеку поубав изглед и отидов со текстилна варијанта од аспект дека е подобра за во лето и на топли температури, а и поиздржлива како материјал. По некое кратко истражување на интернет дојдов до заклучок дека еко кожата на mid-low end столици трае ~2 години пред да испука сегде.
Во врска со брендов, нема никакви информации на интернет. Најверојатно е полска фирма ентитет, со тешка кинезарија custom-logo увоз. Нешто измеѓу Natec Genesis Anhoch и ST Сетек.
View: https://www.youtube.com/watch?v=Gn7ET5UFJgw&ab_channel=Sense7
Почна да крцка после 1 месец, не премногу ама доволно да смета. Мојата оценка паѓа на 3/10. Не ја препорачувам.
Се почесто и почесто се лизга сега подигнатата позиција. Ама не откажа се уште.Новитет после 2 месеци:
Тој механизмот што ти го крева седиштето сега веќе не може да ме држи на највисоката позиција и самиот се лизга доле по неколку станувања или седнувања во текот на денот. За рбетот е супер од тоа што имав претходно и се чуствувам поисправен од тогаш. Ако имаш помалку од 100кг, можеби ќе ти трае повеќе ама ова е само 4 месеци од користењето, да бев потемпераментен за овие работи веќе ќе го заокружев како лош стол ама не сум стигнат се уште до тоа ниво. Ако механизмот комплетно откаже и ми направи да се чуствувам како џуџе пред биро, тогаш ќе биде доволно да се отпише овој бренд на столови и да се каже дека тоа е очекувањето од столови за 10000 денари.
Исто така кога го купив беше 9500 денари, го поскапиле малку.
Тие потпорите или перничињата за бутовите се чуствуваат ако имаш голем агол на ширење, инаку не сметаат и те топлат.
Мислам дека до 120 или 130 кг.Не пишува до колку кг е.
Една од полошите столици што сум ја користел. За кратко (2-3 месеци употреба) цела се раскрцка, удобност никаква у споредба со маалку поскапи столици, делот кајшто се седи значително поише запотува од други столици. Квалитет на изработка - мех. Исто за 2-3 месеци почна да има некоја луфта и цела се ниша лево-десно, да ти е страв да се потпреш на тоа потпирачите.Погледнете го атачментот 127430
Не е баш гејмерска ама според мене е неспоредливо поудобна од 90% гејмерските. Земена од Сетек со попустот шо беше сега пред 1 недела за 7500 денари. Моментално е 8000 мислам, а имате и со црна боја на задниот потпирач за 9000 денари.
За парите мислам е супер, удобна е ептен, лесно се легнува потпирачот за грб за дури гледате филмој итн., шо мене ми беше основна работа оти ненормално неудобни ми се гејмерските. Има потпирач за нозете шо излегва одоздола, не е гимик и стварно е ко на фотеља да седиш со него. Не е баш најцврст значи неможи со цело тело да му се опниш, ама само нозете да си ги крениш е топ.
Mesh е задниот дел, значи диши и нема потење многу. Квалитетот на изработка личи добар, посебно за парите. Лесно беше и да се склопи, 15 минути работа. Ако некој се дума нека земи ваква. Ќе видиме за 4-5 месеци како ќе се покажи со крцкање и такви работи, засега супер е ама.
![]()
Ќе видиме како ќе се покажи, можи лимон имаше малер да начекаш. Искрено мене ми е удобна ептен, баш оти можам целосно да ја испрам и е баш испраена а не некоја семи-легната положба, и можам да ја легнам целосно за гледање филм или нешто. Пробав и дупло и три дупло поскапи столици (30к Cooler Master во Сетек меѓу другите), и ова најмногу ми легна. Ќе репортирам за некој месец.Една од полошите столици што сум ја користел. За кратко (2-3 месеци употреба) цела се раскрцка, удобност никаква у споредба со маалку поскапи столици, делот кајшто се седи значително поише запотува од други столици. Квалитет на изработка - мех. Исто за 2-3 месеци почна да има некоја луфта и цела се ниша лево-десно, да ти е страв да се потпреш на тоа потпирачите.
Искрено би препорачал секому да одвои уште 2-3к и да избегне вакви столици. За парите (7.5к) мооооожда вреди, ама тоа би била ептен горна граница.
Кинд 203/Ипернет.Препорачајте некоја удобна офис столица дечки))
Фала.
Не ми е позната фирмава. Може онлајн да се купи и дали вршат достава до дома?Кинд 203/Ипернет.
Салон 29.
Sent from my SM-G975U using Tapatalk
Зависи до каде ти е лимитот за трошење пари, јас го зедов Хедра Ерго (Hedra Ergo-Chair | Ергономска столица), да малце е скапа ама вреди секој денар. Многу е удобна, се прилагодува на секој можен начин, не поти, не крцка, перфектна столица за седење цен дел искрено.Препорачајте некоја удобна офис столица дечки))
Фала.
Може и вршат до дома достава.Не ми е позната фирмава. Може онлајн да се купи и дали вршат достава до дома?
одма трзнав на дизајнот... па викам да видам кои се што се...Зависи до каде ти е лимитот за трошење пари, јас го зедов Хедра Ерго (Hedra Ergo-Chair | Ергономска столица), да малце е скапа ама вреди секој денар. Многу е удобна, се прилагодува на секој можен начин, не поти, не крцка, перфектна столица за седење цен дел искрено.
Па не знам дали е секогаш иста столицата, јас го имам 2 месеци веќе и ниеден од овие проблеми не постои што ги има на reviews во Амазон. Дечкото кај што бев да го пробам столицата го имаше повеќе од една година и и он беше многу задоволен со столицата, немаше никаква жалба.одма трзнав на дизајнот... па викам да видам кои се што се...
убав дизајн, делува удбно со сите карактеристики што ги има, дур не отвориш нет и побараш ривјуа...
за жал ефтина фенси кинезарија.
Си го згрешил брендот.одма трзнав на дизајнот... па викам да видам кои се што се...
убав дизајн, делува удбно со сите карактеристики што ги има, дур не отвориш нет и побараш ривјуа...
за жал ефтина фенси кинезарија.
salon29.com.mk
salon29.com.mk
Дали некој знае што е разликата меѓу овие две столици:
и![]()
Brado Kind 203 AP pvc Operative Working Chair – Salon29 Office Furniture
Anatomic office swivel chair with headrest. Black nylon base with pvc wheels, back in black plastic, with adjustable lumbar support, mesh to be assembled (availsalon29.com.mk
(4000 денари е разлика)![]()
Brado Kind 203 AP Operative Working Chair – Salon29 Office Furniture
Работна столица со пвц конструкција и пвц раконаслони на подесување ( напред - назад, нагоре -надолу), лизгачко седало, лумбарна подршка на грбот, главонаслон нsalon29.com.mk
Дали некој знае што е разликата меѓу овие две столици:
и![]()
Brado Kind 203 AP pvc Operative Working Chair – Salon29 Office Furniture
Anatomic office swivel chair with headrest. Black nylon base with pvc wheels, back in black plastic, with adjustable lumbar support, mesh to be assembled (availsalon29.com.mk
(4000 денари е разлика)![]()
Brado Kind 203 AP Operative Working Chair – Salon29 Office Furniture
Работна столица со пвц конструкција и пвц раконаслони на подесување ( напред - назад, нагоре -надолу), лизгачко седало, лумбарна подршка на грбот, главонаслон нsalon29.com.mk
Фала за одговорите, @kristijan_m75 и @gokica. А дали може да се легнува на столицата со спуштен релакс? Јас седам минимум 8 саати и некогаш сакам да го одморам грбот. Гледам друга опција е Hedra Ergo-Chair | Ергономска столица
Само не знам дали вреди да дадам 600 eur или оваа од 380 eur ќе заврши работа.
Фала, не сум размислувал до сега на тоа. Ако ги има истите можности јас би одел со Брадо. Ако може да добијам уште некој попуст топ ќе биде.Се спушта исто како на видеото за Хедра. Некаде околу 30-40 степени при што и седиштето се наслонува во косина кон наслоњачот.
Хедрата ми гледа на уште по квалитетна и уште подобро дизајнирана. Посебно горе држачот на вратот. Бар вака на слики.
Брадо имаат резервни делови во секој момент. После 6 години ја однесов на ремонт (механизми, пластики, ново седиште) и сега имам практично нова столица за некои 70-80 евра. Не знам за Хедра колку време ќе се продава но ете и тоа може да е значајно.
GAMING CHAIR NEXT LEVEL RACING F-GT PRO Cockpit, 150kg, BLACK, NLR-R003
78.600,00 ден
MOUSE WIRED USB A4TECH Bloody Gaming W60 Max Stone, 10000 cpi, 1ms, RGB, Black
1.400,00 ден
MOUSE WIRELESS USB KEYCHRON M6 WHITE (Premium Wheel), w/bluetooth, 30K DPI, 1K polling rate,All silent micro switch, M6S-A3
4.030,00 ден
MICROPHONE ELGATO WAVE 3 BLACK, 10MAB9901
11.280,00 ден
GAMING CHAIR CORSAIR TC100 RELAXED FABRIC, 120KG MAX, Black, CF-9010051-WW
17.220,00 ден
NET LAN WIRELESS DUAL BAND WIFI6, USB 2.0, CUDY WU300
470,00 ден