thexfiles125
hello world
- 29 април 2013
- 409
- 276
Тоа се случува на 0.1% од купувачите, слободно можиш да си порачаш без проблем со Paypal и ако се случи нешто и да не сакаат да ти вратат пари, си правиш рефунд преку Paypal.
Мала е веројатноста да се деси, ако се деси можи да се врати продуктот да биди заменет или парите вратени.
Тоа со мониторот е во наша пошта што си прават матни работи.
Царината се рачуна со се шипинг, така да Total order.
Добро да се знае. Фала на инфо на двајцатаЗемај работи шо се In stock и нема да имаш гајле со чекање. Јас имав порачано скоро цела конфигурација од ЦУ ама зедов ССД шо беше по порачка. Брзо го порачаја ама плус 4-5 дена додаде на чекањето. Ако земиш нешто шо го немат на залиха, ќе ти го порачат, ама не можи да ти гарантират кога ќе стигни кај нив. Така да мој совет ти е земај се на залиха, и онака скоро се најпопуларно и евтино на залиха имаат.
изгледаат предобро и двата со ниските тдп. Што мобо ќе спаруваш?Буквално паричка фрлав меѓу него и 7700. Секако планирам да го менувам за 1-2 години за некоја X3D варијанта. Колку за да влезам во платформата, супер е.
Само пази ако направиш enable на PBO процесорот ќе крева фреквенција и температура слично на Х моделот, ќе ти треба квалитетно ладење.Буквално паричка фрлав меѓу него и 7700. Секако планирам да го менувам за 1-2 години за некоја X3D варијанта. Колку за да влезам во платформата, супер е.
Asus TUF B650изгледаат предобро и двата со ниските тдп. Што мобо ќе спаруваш?
Веќе е на пат Arctic Liquid Freezer II 360, немам мака за ладење.Само пази ако направиш enable на PBO процесорот ќе крева фреквенција и температура слично на Х моделот, ќе ти треба квалитетно ладење.
Во поглед на оверклокување 5000 и 7000 серија Рајзен - апсолутно нема потреба од оверклок. Само непотребно ќе го оптеретува процесорот а може и да го деградира. Така добро си „бустаат„ и се прилагодуваат на секој „ворклоуд„ да разлика нема да приметиш во ништо. Само проблем со температури ќе имаш ...Само пази ако направиш enable на PBO процесорот ќе крева фреквенција и температура слично на Х моделот, ќе ти треба квалитетно ладење.
Сигурен сум дека ќе можам да ги контролирам температурите. Доволно е со PBO да држи под 80 и ќе бидам задоволен.Во поглед на оверклокување 5000 и 7000 серија Рајзен - апсолутно нема потреба од оверклок. Само непотребно ќе го оптеретува процесорот а може и да го деградира. Така добро си „бустаат„ и се прилагодуваат на секој „ворклоуд„ да разлика нема да приметиш во ништо. Само проблем со температури ќе имаш ...
Не е исто 3.8 сите јадра и 1-2 на 5.1 наспроти 4.7 сите јадра и 1-2 на 5.3 ... има разлика, мислам дека ти се помешале Х со обичните верзии но да не отидеме офф топик.Во поглед на оверклокување 5000 и 7000 серија Рајзен - апсолутно нема потреба од оверклок. Само непотребно ќе го оптеретува процесорот а може и да го деградира. Така добро си „бустаат„ и се прилагодуваат на секој „ворклоуд„ да разлика нема да приметиш во ништо. Само проблем со температури ќе имаш ...
Сега баш надградив 5600Х . Adrenalin Radeon софтверот што е - со графичката што доаѓа , има опција за автоматски оверклок. Тој му додаде +200Мхц на основна и на „буст„ фреквенција значи од Base Clock 3.7GHz на 3.9GHz и буст од 4.6GHz на 4.8GHz ама температурите не верувам дека под 85-90Ц ќе може да ги одржам - барем не со Wrath кулер.Сигурен сум дека ќе можам да ги контролирам температурите. Доволно е со PBO да држи под 80 и ќе бидам задоволен.
Пред да коментираш, скролни малце нагоре, има одговор шо ладење ќе користам.Сега баш надградив 5600Х . Adrenalin Radeon софтверот што е - со графичката што доаѓа , има опција за автоматски оверклок. Тој му додаде +200Мхц на основна и на „буст„ фреквенција значи од Base Clock 3.7GHz на 3.9GHz и буст од 4.6GHz на 4.8GHz ама температурите не верувам дека под 85-90Ц ќе може да ги одржам - барем не со Wrath кулер.
Толку температурите не се страшни колку што е напонот. Од максимум напон 1.35V насток колку што работеше - со оверклок скока до 1.42V - што не ми се допаѓа баш.
Total Power draw од 77W скока на 110W !
Сето тоа за 5-7% перформанси (во најдобар случај) или 2-5 фрејма не се исплати .
Супер си работи и на „сток„ и помали се шансите да го деградираш ...
View: https://youtu.be/kcr8mSBXLrU
За серија 7000 не сум тестирал ниту читал многу - претпоставувам дека е ист случај - но можеби грешам ?
Поентата е -независно дали на 40Ц ќе успееш да го одржиш , повисоки напони кои се потребни за да одржи високи работни фрекфенции може да го деградираат (едно или повеќе јадра) .Пред да коментираш, скролни малце нагоре, има одговор шо ладење ќе користам.
Така се паднало, овој пат и многу побрзи беа, прошлиот пат 10 дена беше на царина пред да се јават@thexfiles125 расположени биле следниот пат однеси им нешто благо и кафе.....
Јас до сега кај мене не биле расположени вака.
Дали под 100 евра не се плаќа царина или само беа расположени овие во пакетко? Денес се јавија и викаат не мора да плаќаш за ова, a за RAM од 120 евра платив 900 ден
Погледнете го атачментот 121274
Недифинирано искуство со computer universe, како за прва нарачкаЈа сеа исто нарачав на 31ви а беше пратено на 5ти така да 3-5 дена им е доста прецизно
Ти се погодило така инаку не е правило. Мене на третата нарачка (почеток на декември) ми се случи слично, во каталог стои "In stock and immediately available", откако купив наредниот ден во orders се промени во "Available approx. 31.12.2022".Недифинирано искуство со computer universe, како за прва нарачка
Ордерот ми беше откажан после 5дена, а парите вратени на сметка
Со разлог дека го немаат на сток, а кога ја правев нарачката, пишуваше дека производите ќе бидат испорачани за 3до5дена.
Прво намести земја шипинг мк, па додатни трошоци се шипинг (40тина евра), + 5 посто данок при увоз.Дечки прв пат ќе нарачувам, дали знаете колку отприлика би биле додатните трошоци за картица што кошта 826 евра?
Благодарам на советот, така ќе направамАко веќе земаш, земи повеќе работи да се исплати.
Вчера јас пресметував за процесор и матична за шипинг ми излегуваше околу 22 евра плус опција 4 евра за подобро да спакуваат да не се оштети, а инаку како работи шипингот ме интересира, дали до дома ќе ми стигне ова по брза пошта или ќе треба да го земам од некаде? не сум порачувал до сега од вакви страни.Прво намести земја шипинг мк, па додатни трошоци се шипинг (40тина евра), + 5 посто данок при увоз.
Фала на информацијаПрво намести земја шипинг мк, па додатни трошоци се шипинг (40тина евра), + 5 посто данок при увоз.
Дечки прв пат ќе нарачувам, дали знаете колку отприлика би биле додатните трошоци за картица што кошта 826 евра?