Кај мене на узми шаоми брате работи еднаш во 10 пати вака. Морам да вклучам апликација.Нешто сте грешка и двајцата, NLB Pay работи само со отклучен телефон и вклучен NFC. Никако не е поспоро така отколку со Apple Pay или да вадиш физичка картичка.
Зошто ја палите апликацијата?
Кај мене на узми шаоми брате работи еднаш во 10 пати вака. Морам да вклучам апликација.
Пробав еднаш отклучив телефон да извадам пари така, 5 - 6 пати ми мавна грешка банкоматот па после дури прочита. Реков така веќе не правам. Вклучи си апликација и раат.
Не работеше кај мене само со отклучен телефон последно кога пробав, немам Android уред при рака за да пробам сега за жал.Нешто сте грешка и двајцата, NLB Pay работи само со отклучен телефон и вклучен NFC. Никако не е поспоро така отколку со Apple Pay или да вадиш физичка картичка.
Зошто ја палите апликацијата?
Ќе пробам деновиве пак. Фала ти.Смени го ова ако не ти е.
И Гугл пеј ми успеа со странски картичкиApple pay сервисот функционира во Македонија ама со картички од странски банки, нашите банки не се подржани.
Google pay воопшто не функционира во Македонија.
Мене не ми функционира на наши ПОС терминали. Каде во Македонија имаш плаќано со Google pay?И Гугл пеј ми успеа со странски картички
Плус, отклучување на телефон не ти е потребно кај Apple Pay, така да одма имаш чекор помалце. Само дупли клик на Lock копчето и плаќаш.
Не сум пробал - само ги пријавив картичкитеМене не ми функционира на наши ПОС терминали. Каде во Македонија имаш плаќано со Google pay?
Ако веќе ги тенчиме толку работите, отклучување со фингерпринт на дисплејот сепак е помал чекор од дупли клик на Lock копчето - пак е помалку од Ајфон
Не кликам ништо јас - вадам од џеб, прстот на екран и го доближувам телефонот до терминалот. Не знам за помалку чекори, а да е сепак secure (мене не ми е сигурно некој да ми плаќа во мое име со заклучен телефон).
Ти дури ставиш прст на екран, јас правам дупли клик. Ќе да се исто брзиМи беше муабетот дека мораш да отвориш апликација од NLB, ама ете го решиле и то.
Останвит на крај то дека си ограничен со твојата банка, вака ќе имаш опции за повеќе банки/платежни сервиси/loyalty картички, се на едно место. Корисно би било во секој случај, само дали ќе се десит.
Хахаха ме изнасмеа со тоа скриена камера.Се согласувам! Мое искуство со NLBPay:
1. 4ца пред мене тинекс зебра, ја пушам апликацијата, врти не ми ја вчитува картичката, гасам апликација, пак пуштам пак исто. Се заинаетив и чекав да видам колку ќе врти, стигнав на каса, со телефонот ко некоја тинејџерка, додека таа ми ги куцаше производите. Платив со картичка.
2. Неколку дена подоцна рамстор што е кај беверли во сивата зграда (менхетен ценарот) вадам апликација, пуштено НФЦ се тоа, пак loading. Си помислив дека е ова скриена камера и некој ме зеза.
Толку беа моите обиди да платам со NLBPay, и се уште ја телефон и секогаш кога не сум во продавница ми работи, а стапнам на каса и проблем.
Зошто се мислев дека пола од банкиве во Македонија се под Ассеко. Јас сум песимист за ова дека ќе дојде кај нас.
Дали со вакво плаќање се соочуваш со некои плус провизии кога префрлаш пари од македонска трансакциска кон оваа виртуелна картичка? И исто така дали има провизија при самото плаќање, можеби за некоја конверзија во валута или сл.?Ако сакате да користите Apple Pay има сервис шо го користам подолго време како алтернатива додека пуштат кај нас.
Прво треба на iPhone во Region Settings да смените на Србија, пошо таму има поддршка за Apple Pay, потоа ќе можете да додавате credit/debit card. Откако ќе ја додадете картичката може да се врати на Македонија.
Втора работа е да се регистрирате на сервисот FinTrust - https://bit.ly/3GF1UAi и да поминете верификација.
Откако ќе поминете верификација ќе креирате виртуелна картичка која кошта еднократко 10 EUR, после си креирате Currency EUR и можете online да правите top up.
Погледнете го атачментот 121161
Погледнете го атачментот 121164
И последно ќе си ја имате во Wallet.
Погледнете го атачментот 121163
Да се надеваме дека годинава ќе пуштат официјално и кај нас, пробувам да добијам нова имформација од Apple engineers, maybe very soon.
Дали со вакво плаќање се соочуваш со некои плус провизии кога префрлаш пари од македонска трансакциска кон оваа виртуелна картичка? И исто така дали има провизија при самото плаќање, можеби за некоја конверзија во валута или сл.?
Дали со вакво плаќање се соочуваш со некои плус провизии кога префрлаш пари од македонска трансакциска кон оваа виртуелна картичка? И исто така дали има провизија при самото плаќање, можеби за некоја конверзија во валута или сл.?
Епа за жал има провизии, мора од нешо пари да праат.
Еве ти пример за 50 ЕУР колку зема провизија за top-up, а после имаш и една ептен мала провизија кога правиш top-up на виртуелната картичка.
Погледнете го атачментот 121166
И нормално се губи нешо малце и на конверзија зашо сепак плаќаш МКД со ЕУР виртуелна картичка.
Искрено го користам сервисов за некој мали трансакции и такви глупости, ко за забава, ќе си стаам 50-100 ЕУР и терам некое време.

Што викате сеа? Ние што сме на НЛБ да мењаме банка за да имаме apple pay?
Бесплатна достава
COOLERS CASE FAN 120mm ARCTIC P12 Pro LN, Low-Noise PWM, 2000 RPM Max, BLACK, ACFAN00348A
740,00 ден
Бесплатна достава
GAMING CHAIR CORSAIR TC100 RELAXED FABRIC, 120KG MAX, Black/Grey, CF-9010052-WW
17.220,00 ден
Бесплатна достава
MOUSE WIRELESS USB LOGITECH G PRO X SUPERLIGHT 2 DEX (HERO 2 Sensor, Lightforce Switches), White, 910-007365
9.950,00 ден
Бесплатна достава
KEYBOARD WIRELESS MECHANICAL KEYCHRON V1 ULTRA 8K Polling Rate 75%, HS, RGB, Keychron Silk POM RED switch, OSA PBT, Black, w/knob, V1U-D1
7.380,00 ден
Бесплатна достава
PLAYING CARDS PALADONE STRANGER THINGS 5
790,00 ден
Бесплатна достава
KEYBOARD WIRELESS MECHANICAL KEYCHRON V1 ULTRA 8K Polling Rate 75%, HS, RGB, Keychron Silk POM BROWN switch, OSA PBT, Black, w/knob, V1U-D3
7.380,00 ден