Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Mi - паметни телефони (Xiaomi) генерална дискусија

Misko6000

user
5 април 2015
1.131
1.005
Кои се главните разлики (и придобивки) - доколку ги има во однос на 13ката?

Испратено од телефоно.
сеуште не сум го расчепкал,два дена како ми е инсталиран, на осет пофлуиден и побрз

Ron26

poweruser
4 мај 2019
2.263
2.698
Има ли МИУИ 13 за Poco X3 NFC? Овој последниов 12.8 мислам беше. Нови апдејти одамна не ми искочиле.

Misko6000

user
5 април 2015
1.131
1.005
Има ли МИУИ 13 за Poco X3 NFC? Овој последниов 12.8 мислам беше. Нови апдејти одамна не ми искочиле.
стабилен мислам дека има , ако кодното име му е surya, преку TWRP се флешува

Sent from my M2101K9G using Tapatalk

mihovkris

poweruser
1 јуни 2016
4.782
4.501
Неготино

Nikola100

poweruser
30 септември 2019
5.306
5.291
Скопје
hackitfree.github.io
What? MIUI 14 излегува за еден месец :D 13ка имам скоро година.
Сега стигна..
За Редми 9, дури сега брзо стигна, и мислам дека го успоре телефонот.
Мене чудесно ми ослободи простор - имав само 5гб слободно - сега имам 14 гб !
Дали нешто избриша или фајловите од старите МИУИ апдејти ги избриша - не знам ..
За брзина - не сум приметил дека нешто е успорено - и така мене ми е на балансед мод...

NikolovskiM

hello world
20 април 2019
161
279
Здраво дечки, после подолго време, дојде ред да се смени Mi MIX 3 и да се иде на нешто подобро.

Вака на брзинка што видов, најмногу у очи ми паѓа Xiaomi 11T Pro кој го најдов за околу 380-400€.
Прашањето ми беше, дали некој го користел телефонов, да сподели искуство и сл. или евентуално ако знаете да предложите нешто друго добро у квалитативниот и ценовниот ранг на овој телефон (±100€) :)

@psyside знам дека ти си еден од главните коа станува муабет за телефони па не би ме чудело да ти прошол некој 11T Pro низ раце :unsure::)

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.503
31.942
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Здраво дечки, после подолго време, дојде ред да се смени Mi MIX 3 и да се иде на нешто подобро.

Вака на брзинка што видов, најмногу у очи ми паѓа Xiaomi 11T Pro кој го најдов за околу 380-400€.
Прашањето ми беше, дали некој го користел телефонов, да сподели искуство и сл. или евентуално ако знаете да предложите нешто друго добро у квалитативниот и ценовниот ранг на овој телефон (±100€) :)

@psyside знам дека ти си еден од главните коа станува муабет за телефони па не би ме чудело да ти прошол некој 11T Pro низ раце :unsure::)

Не, батали го. Ако мора ximo, тогаш ова,

NikolovskiM

hello world
20 април 2019
161
279
Изборот секако не е ограничен само на Xiaomi, они ми беа прв избор пошо до сеа сум задоволен (и од телефонот, но и од други нивни уреди) и мислам дека се добива најмногу вредност за дадените пари.

Е сеа, после коментарот од вчера, се задлабочив малку поише у истражувањето за телефони и сфатив дека ќе морам да го зголемам буџетот за да го добијам тоа што го сакам.

За жал голем дел од уредите отпаднаа заради „проблематичните“ 2 процесори на Snapdragon (888 и 8 Gen 1), па така некако у потесна листа за избор ми влегоа Xiaomi 12T Pro и Google Pixel 7. Цените по кои можам да ги земам овие се ~600€ за Xiaomi-то и 650€ за Pixel-от.

Мислења/искуства некој? Евентуално некој друг добар предлог во оваа класа и ценовен ранг?

SiPy`

poweruser
23 јуни 2015
3.115
5.321
Изборот секако не е ограничен само на Xiaomi, они ми беа прв избор пошо до сеа сум задоволен (и од телефонот, но и од други нивни уреди) и мислам дека се добива најмногу вредност за дадените пари.

Е сеа, после коментарот од вчера, се задлабочив малку поише у истражувањето за телефони и сфатив дека ќе морам да го зголемам буџетот за да го добијам тоа што го сакам.

За жал голем дел од уредите отпаднаа заради „проблематичните“ 2 процесори на Snapdragon (888 и 8 Gen 1), па така некако у потесна листа за избор ми влегоа Xiaomi 12T Pro и Google Pixel 7. Цените по кои можам да ги земам овие се ~600€ за Xiaomi-то и 650€ за Pixel-от.

Мислења/искуства некој? Евентуално некој друг добар предлог во оваа класа и ценовен ранг?
Ова е лесно. Земи си Pixel.

petkotrajko

poweruser
16 јуни 2017
2.512
2.965

Еве некој продава пиксел 7:
Pixel 7 Pro

Испратено од телефоно.

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.503
31.942
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64

12T Pro + gcam = го тепа Pixel од аспект на природно DSLR style процесирање, Pixel тепа во оној вештачки HDR, брзина на процесирање и практичност. 12TP лесно го победува Pixel во чипсет/процесор, како и графичка и модеми.

Pixel тепа во кориснички интефрејс, поддршка, апдејти, заедница итн. Исто така помазен е и посигурен избор се зависи од тоа што се приоритети.

NikolovskiM

hello world
20 април 2019
161
279
Се одлучив да идам со Pixel 7, го нарачав веќе, би требало за некој ден да стаса па ќе споделам импресии (во темата за Pixel нормално :)).

Иако сум фан на Xiaomi, презадоволен од моменталниот Mi MIX 3 и веројатно наредниот телефон пак ќе ми е нивен, главната работа што пресуди за Pixel 7 е тоа што одамна иам ќејф за некој нивен телефон, ама у Македонија тешко се стасуе до нив (бар не за добра цена) и обично се преку некои мобилари со „сомнително потекло“ :ROFLMAO: Сега имав добра прилика да го земам за нормална цена и не сакав да испуштам, а Xiaomi може у секој момент да се купи.

Друга работа е што гледав/читав многу позитивни review-а за седмиците на Pixel, особено за процесирање на слика, самиот оперативен систем и сл., а и видов дека имаат доста разлики, особено со Xiaomi (демек „најчист андроид“ vs. MIUI) па ми беше интересно малце да видам промена.

Според тоа што читав периодов, се уште сметам дека 12T Pro е одчичен избор за таа цена (можеби и најдобар) и немаше да направам грешка и него ако го земев, буквално одлучуваа ситници, ама морав да пресечам пошо ако се мислев уште малце, ќе останев без телефон :)

Gronk

hello world
20 март 2021
143
195
Се одлучив да идам со Pixel 7, го нарачав веќе, би требало за некој ден да стаса па ќе споделам импресии (во темата за Pixel нормално :)).

Иако сум фан на Xiaomi, презадоволен од моменталниот Mi MIX 3 и веројатно наредниот телефон пак ќе ми е нивен, главната работа што пресуди за Pixel 7 е тоа што одамна иам ќејф за некој нивен телефон, ама у Македонија тешко се стасуе до нив (бар не за добра цена) и обично се преку некои мобилари со „сомнително потекло“ :ROFLMAO: Сега имав добра прилика да го земам за нормална цена и не сакав да испуштам, а Xiaomi може у секој момент да се купи.

Друга работа е што гледав/читав многу позитивни review-а за седмиците на Pixel, особено за процесирање на слика, самиот оперативен систем и сл., а и видов дека имаат доста разлики, особено со Xiaomi (демек „најчист андроид“ vs. MIUI) па ми беше интересно малце да видам промена.

Според тоа што читав периодов, се уште сметам дека 12T Pro е одчичен избор за таа цена (можеби и најдобар) и немаше да направам грешка и него ако го земев, буквално одлучуваа ситници, ама морав да пресечам пошо ако се мислев уште малце, ќе останев без телефон :)

Нема да зажалиш со Pixel :) Еве веќе месец ипол го користам и сум презадоволен. Се мислев мегу 7 и 6 Про, на крај се одлучив на вториот. Исто по сугестија на @psyside :)

^^GoRiLLaZ^^

hello world
7 април 2008
254
184
После 2ипол години почнаа проблемите со Mi Mix 3, од вечерва ме зафркава power button... само го држи некогаш и се рестартира. Треба да го заштракаш повеќе пати за да се среди, но со неколку штракања во нормално користење повторно се активира самото претискање на power.

Redmi Note со MediaTek после 1 година цркна процесорот. M Mix-ов после 2 години покажува проблеми, изгледа ќе треба да се вратам на Samsung :confused:

SiPy`

poweruser
23 јуни 2015
3.115
5.321
После 2ипол години почнаа проблемите со Mi Mix 3, од вечерва ме зафркава power button... само го држи некогаш и се рестартира. Треба да го заштракаш повеќе пати за да се среди, но со неколку штракања во нормално користење повторно се активира самото претискање на power.

Redmi Note со MediaTek после 1 година цркна процесорот. M Mix-ов после 2 години покажува проблеми, изгледа ќе треба да се вратам на Samsung :confused:
И треба да се вратиш, златното време на Xiaomi помина.

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.503
31.942
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
И треба да се вратиш, златното време на Xiaomi помина.

Кога било златно време на Xiaomi? Xiaomi не направи ништо што наликува на прав флагшип, се до Mi 10 серијата, ако мислиш на платено/добиено онда да, порано (5 год +-) беа топ во тој ранк.

Ron26

poweruser
4 мај 2019
2.263
2.698
тоа е дечки, Шаоми ве чита и наскоро би требало да стави кључ на врата и да батали смарфон бизнисот.

SiPy`

poweruser
23 јуни 2015
3.115
5.321
Кога било златно време на Xiaomi? Xiaomi не направи ништо што наликува на прав флагшип, се до Mi 10 серијата, ако мислиш на платено/добиено онда да, порано (5 год +-) беа топ во тој ранк.
Па за тоа време зборев, последниве 2 години дури и цените ги кренаа. Нема логика да се купува, поготово од кога излезе OneUI.

тоа е дечки, Шаоми ве чита и наскоро би требало да стави кључ на врата и да батали смарфон бизнисот.
Не е дека ќе стави клуч, ама во флегшип сегментот се МНОГУ послаби од порано.

Буџет телефоните сеуште се држат.

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.503
31.942
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Па за тоа време зборев, последниве 2 години дури и цените ги кренаа. Нема логика да се купува, поготово од кога излезе OneUI.

Не е дека ќе стави клуч, ама во флегшип сегментот се МНОГУ послаби од порано.

Буџет телефоните сеуште се држат.

Јас би рекол дека е обратно, сега имаат добри флагшип уреди, со супер хардвер ама тотал junk софтвер.

mdeni

senior
24 септември 2012
6.084
6.017
Силата на Xiaomi секогаш била во Redmi Note уредите од дамнина па до денес. Секако тука се вмеша X3 Про како нехумано добра понуда покрај редмијата.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно