Misko6000
user
- 5 април 2015
- 1.131
- 1.005
сеуште не сум го расчепкал,два дена како ми е инсталиран, на осет пофлуиден и побрзКои се главните разлики (и придобивки) - доколку ги има во однос на 13ката?
Испратено од телефоно.
сеуште не сум го расчепкал,два дена како ми е инсталиран, на осет пофлуиден и побрзКои се главните разлики (и придобивки) - доколку ги има во однос на 13ката?
Испратено од телефоно.
стабилен мислам дека има , ако кодното име му е surya, преку TWRP се флешуваИма ли МИУИ 13 за Poco X3 NFC? Овој последниов 12.8 мислам беше. Нови апдејти одамна не ми искочиле.
Еве како е кај мене...
Погледнете го атачментот 120318
13ка одамна имам, дури мислам имав прашање тука дали вреди да се инсталира, итн...чудно, мене не ми искочило уште за апдејт. Ваљда ќе дојде евентуално![]()
xiaomiui.net
What? MIUI 14 излегува за еден месецMIUI 13 си ставивте ? Јас дури сега на Редми 9.
![]()
MIUI 13 - Top Features of Update - Xiaomiui.Net
You might be wondering what new features have been added in the new MIUI 13 update. The list of new features is impressively long, but some of the mostxiaomiui.net
Сега стигна..What? MIUI 14 излегува за еден месец13ка имам скоро година.
Мене чудесно ми ослободи простор - имав само 5гб слободно - сега имам 14 гб !За Редми 9, дури сега брзо стигна, и мислам дека го успоре телефонот.
Здраво дечки, после подолго време, дојде ред да се смени Mi MIX 3 и да се иде на нешто подобро.
Вака на брзинка што видов, најмногу у очи ми паѓа Xiaomi 11T Pro кој го најдов за околу 380-400€.
Прашањето ми беше, дали некој го користел телефонов, да сподели искуство и сл. или евентуално ако знаете да предложите нешто друго добро у квалитативниот и ценовниот ранг на овој телефон (±100€)
@psyside знам дека ти си еден од главните коа станува муабет за телефони па не би ме чудело да ти прошол некој 11T Pro низ раце![]()
Ова е лесно. Земи си Pixel.Изборот секако не е ограничен само на Xiaomi, они ми беа прв избор пошо до сеа сум задоволен (и од телефонот, но и од други нивни уреди) и мислам дека се добива најмногу вредност за дадените пари.
Е сеа, после коментарот од вчера, се задлабочив малку поише у истражувањето за телефони и сфатив дека ќе морам да го зголемам буџетот за да го добијам тоа што го сакам.
За жал голем дел од уредите отпаднаа заради „проблематичните“ 2 процесори на Snapdragon (888 и 8 Gen 1), па така некако у потесна листа за избор ми влегоа Xiaomi 12T Pro и Google Pixel 7. Цените по кои можам да ги земам овие се ~600€ за Xiaomi-то и 650€ за Pixel-от.
Мислења/искуства некој? Евентуално некој друг добар предлог во оваа класа и ценовен ранг?
Еве некој продава пиксел 7:Изборот секако не е ограничен само на Xiaomi, они ми беа прв избор пошо до сеа сум задоволен (и од телефонот, но и од други нивни уреди) и мислам дека се добива најмногу вредност за дадените пари.
Е сеа, после коментарот од вчера, се задлабочив малку поише у истражувањето за телефони и сфатив дека ќе морам да го зголемам буџетот за да го добијам тоа што го сакам.
За жал голем дел од уредите отпаднаа заради „проблематичните“ 2 процесори на Snapdragon (888 и 8 Gen 1), па така некако у потесна листа за избор ми влегоа Xiaomi 12T Pro и Google Pixel 7. Цените по кои можам да ги земам овие се ~600€ за Xiaomi-то и 650€ за Pixel-от.
Мислења/искуства некој? Евентуално некој друг добар предлог во оваа класа и ценовен ранг?
Изборот секако не е ограничен само на Xiaomi, они ми беа прв избор пошо до сеа сум задоволен (и од телефонот, но и од други нивни уреди) и мислам дека се добива најмногу вредност за дадените пари.
Се одлучив да идам со Pixel 7, го нарачав веќе, би требало за некој ден да стаса па ќе споделам импресии (во темата за Pixel нормално).
Иако сум фан на Xiaomi, презадоволен од моменталниот Mi MIX 3 и веројатно наредниот телефон пак ќе ми е нивен, главната работа што пресуди за Pixel 7 е тоа што одамна иам ќејф за некој нивен телефон, ама у Македонија тешко се стасуе до нив (бар не за добра цена) и обично се преку некои мобилари со „сомнително потекло“Сега имав добра прилика да го земам за нормална цена и не сакав да испуштам, а Xiaomi може у секој момент да се купи.
Друга работа е што гледав/читав многу позитивни review-а за седмиците на Pixel, особено за процесирање на слика, самиот оперативен систем и сл., а и видов дека имаат доста разлики, особено со Xiaomi (демек „најчист андроид“ vs. MIUI) па ми беше интересно малце да видам промена.
Според тоа што читав периодов, се уште сметам дека 12T Pro е одчичен избор за таа цена (можеби и најдобар) и немаше да направам грешка и него ако го земев, буквално одлучуваа ситници, ама морав да пресечам пошо ако се мислев уште малце, ќе останев без телефон![]()
И треба да се вратиш, златното време на Xiaomi помина.После 2ипол години почнаа проблемите со Mi Mix 3, од вечерва ме зафркава power button... само го држи некогаш и се рестартира. Треба да го заштракаш повеќе пати за да се среди, но со неколку штракања во нормално користење повторно се активира самото претискање на power.
Redmi Note со MediaTek после 1 година цркна процесорот. M Mix-ов после 2 години покажува проблеми, изгледа ќе треба да се вратам на Samsung![]()
И треба да се вратиш, златното време на Xiaomi помина.
Па за тоа време зборев, последниве 2 години дури и цените ги кренаа. Нема логика да се купува, поготово од кога излезе OneUI.Кога било златно време на Xiaomi? Xiaomi не направи ништо што наликува на прав флагшип, се до Mi 10 серијата, ако мислиш на платено/добиено онда да, порано (5 год +-) беа топ во тој ранк.
Не е дека ќе стави клуч, ама во флегшип сегментот се МНОГУ послаби од порано.тоа е дечки, Шаоми ве чита и наскоро би требало да стави кључ на врата и да батали смарфон бизнисот.
Па за тоа време зборев, последниве 2 години дури и цените ги кренаа. Нема логика да се купува, поготово од кога излезе OneUI.
Не е дека ќе стави клуч, ама во флегшип сегментот се МНОГУ послаби од порано.
Буџет телефоните сеуште се држат.
VGA PNY RTX 5080 TRIPLE FAN 16GB GDDR7, HDMI ,3xDP, VCG508016TFXPB1
89.450,00 ден
KEYBOARD MECHANICAL KEYCHRON R6 QMK Retro, RGB LED, Super Red switch, Multi-Device (Wired+Wireless), Retro, R6-M1
5.450,00 ден
KEYBOARD WIRELESS MECHANICAL KEYCHRON Q1 ULTRA 8K ALUMINIUM HS RGB LED 75% Silk POM BANANA switch,Multi-Device (Wired,2.4Ghz,BT), BLACK, Q1U-M4
15.770,00 ден
VGA GIGABYTE RTX 5090 AORUS MASTER 32GB GDDR7, 3xDP, 1xHDMI, GV-N5090AORUS M-32GD
244.350,00 ден
MICROPHONE FIFINE K658 DYNAMIC RGB, USB Type-C, Black
4.880,00 ден
NET LAN WIRELESS PCI-E CUDY BE9300 Tri-Band WiFi 7, BT 5.4, WE9300S
2.590,00 ден