Ги додадов картичката и IBAN акаунтот на PayPal акаунтот, ништо комплицирани (исто како што би додал било која друга картичка или bank account).
едно појаснување овде, ако може. за да си ги префрлам од TW на банкарска с-ка во мк, не ми треба картичка?Но пошто ја немаш нивната Net+ картичката (која е поврзана со сите твои сметки од TW) немаш начин како да ги трошеш парите, освен:
1. Да си ги повлечеш на банкарска сметка у МК.
Точно. Врзи си ја МК банкарска сметка со TW и направи си трансфер сам на себе.едно појаснување овде, ако може. за да си ги префрлам од TW на банкарска с-ка во мк, не ми треба картичка?
Значи и да ја нарачам да ми стигне во некоја ЕУ држава, не мора да докажам дека сум резидент таму? Што значи "дека имате валидни документи за картичката"? Македонските документи со кои сум ја отворила с-ката на TW?Може да се направи акаунт со македонска адреса, но кога ќе нарачувате картичка мора да одберете држава што е поддржана. Испораката може да биде било каде по ваша желба од поддржаните држави, но откако ќе ја платите пред да биде испорачана ќе мора да закачите идентификација каде ќе докажете дека имате валидни документи за картичката.
Кога ќе ти легнат на сметка тогаш ќе ти земат провизија за водење девизна сметка бла бла,исто мислам и за самата трансакција имаат фиксна сума од мин 500ден или ако е повисока сума некој постотак...Бар така е за правни лица.Апдејт - стигнаа парите т.е. уште не се до крај стигнати (пишува статус: внесен чека контрола). Пратени од странски клиент (на два пати различни суми во ЕУР) поради негови сметководствени потреби на моја девизна сметка во НЛБ (во ЕУР) преку TransferWise. Иако се различни суми, прво TransferWise земал по едно евро за двете транскации. Второ, странската банка што ја искористил TransferWise (во случајов некоја белгиска банка) земала 15 евра од транскација (значи без ралика на сумата). НЛБ пишува дека нема да земат ништо ама ќе чекам да се реализира целосно трансакцијата да не има некое изненадување.![]()
Тоа изгледа за правни лица важи. Парите стигнаа целосно на сметkа со нула провизија од страна на НЛБ. Уште да можеше и таа провизија од странската банка да се избегне ќе беше суперКога ќе ти легнат на сметка тогаш ќе ти земат провизија за водење девизна сметка бла бла,исто мислам и за самата трансакција имаат фиксна сума од мин 500ден или ако е повисока сума некој постотак...Бар така е за правни лица.
Sent from my SM-N950F using Tapatalk
Денес ми стигна за двете трансакции по 50 денари провизија дека ми наплатиле од НЛБ. Изгледа виделе дека ги фалиме, па да земат за кафе баремСега можи да се потврди тоа што го зборував погоре дека НЛБ не наплаќа провизија.
Sent from my GM1910 using Tapatalk
Ги подигна средствата или уште се на сметка?Денес ми стигна за двете трансакции по 50 денари провизија дека ми наплатиле од НЛБ. Изгледа виделе дека ги фалиме, па да земат за кафе барем![]()
На сметка се и не планирам да ги подигамГи подигна средствата или уште се на сметка?
Sent from my GM1910 using Tapatalk
Чудно мене во неколку наврати пратени средства не ми наплатиле ништо,последно пратив пред два месеци,изгледа почнати се сега скоро да наплаќаат.На сметка се и не планирам да ги подигам. Во моментов чекам од УЈП да ми одобрат да им платам данок.
CASE CORSAIR FRAME 4000D WOOD RS, Black/Walnut, CC-9011340-WW
9.850,00 ден
UPS 2200VA / 1200W POWERWALKER VI 2200 SHL, 2xSHUKO, 2x IEC C13, USB, RJ11, 10120098
11.590,00 ден
COMBO KEYBOARD MOUSE AND MOUSEPAD WIRED GEMBIRD RGB, Black, KBS-UML-01
1.000,00 ден
GAMING CHAIR NEXT LEVEL RACING GTLite Junior Racing Cockpit, 80kg, BLACK, NLR-S041
12.100,00 ден
DOCKING STATION TYPE-C 3 in1, HDMI / USB 2.0 / USB 3.1 / Type-C PD max 90W/ CABLEXPERT/ Space gray/ A-CM-COMBO3-05
1.560,00 ден
MOUSEPAD BLIZZARD World of WarCraft The War Within XL 900x420x4mm
1.690,00 ден