Предлог за најисплатлив (.com) домен регистар?
Јас полека на porkbun префрлам повеќето домени.
Тоа бесплатен SSL сертификат важи засекогаш?
Повеќето нови хостинзи веќе имаат Let's Encrypt во самиот cPanel па така кога додаваш домен во панелот имаш да сетираш SSL, дури кај мене на хост по дифолт одма SSL си закачува на доменот. Така да купување SSL за обични страни не верувам некој да го прави. Cloudflare исто така ти доаѓа со SSL (како што има ИТ форумов).
Јас немам хостинг туку користам еден портфолио сајт кој што нуди можност да си закачиш свој домен наместо да стои брендингот/доменот на сајтот.
Е сега они нудат услуга да купиш преку нив домен ама цената е $25 за .art со тоа што напишале дека е вклучен SSL и некои останати тракатанци. А преку ова Porkbun како што веќе напишав е доста поефтино а исто пишува free SSL included, само ме збуни тоа што има дел кај што стои "90 days duration" па не знам дали после тие 90 дена автоматски ти издаваат нов бесплатно или треба да доплаќаш.
Let's Encrypt сертификатите се со важност од 3 месеци. Не гледам зошто би ти барале пари за обновување на сертификат, најверојатно сакаат да се пофалат дека користат short lived certificate, т.е. дека редовно се менува сертификатот на кратки интервали.
Фала дечки, купив од porkbun.com и автоматски изгледа го ставија, не треба да чепкам ништо
Фала @pipelin , од тоа што го видов стварно најевтино испадна преку Porkbun.
Октар, да тие беа проблемот што не беа извадени. Сега машината воопшто не тресе. Ја испробав и на 800 и на 1400rpm и не се поместува од место. Oдлично работи сега.А дали постоеше сомнеж во Брус? Го нема @StarBoy29 уште да потврди дека и неговиот проблем е надминат со иљачот од Брус.
Значи доменот бил проблем.Сега машината воопшто не тресе
Едно време мораше преку пошта да им испратиш печатено барање за регистрација на доменЕдно време можеше да се чукне на врата, сега незнам како е со летниве одмори.