Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Samsung паметни телефони - генерална дискусија

Goran.

hello world
19 септември 2017
198
165
Во право си 70% песјажи и ноќни фотографии од архитектури се интересни на почеток, после е бадиела. 30% е корисен најт мод ако имаш новороденче и не смееш да сликаш со блиц или шпиунски некој кај што спие. За се друго постои блиц. 80% од времето сликаш луѓе. 20% од времето сликаш пошто те мрзи да пишуваш или за на работа или пред да одиш на шопинг сликаш производи. Ако си ентузијаст сликаш се и сешто.

Испратено од LYA-L09 преку IT.mk форум апликација

Точно.
99% вака ги користат телефоните.

И на тие што ги произведуваат тоа им е јасно.
Аппле 3 години по ред инвестира во подобар блиц има најава и за оваа година.
Мислиш проблем му е најт мод да стават :)

И кога бришам слики низ телефонот секогаш бришам темни глупости што зафаќаат место а се неупотребливи ни за покажување.

Најт мод е таков гимик за да можат да си го мерат брендовите за нешто Безначајно.

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.503
31.942
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Изменето од модератор:

Happy

user
21 јуни 2010
1.578
751
Во природа
www.conspirazzi.com
Happy's setup  
Processor & Cooler
G630 Sandy Bridge 2.7Ghz
Motherboard
H61
Storage
500Gb Hitachi 7200RPM
PSU
Gambird 700W
RAM
4Gb DDR3
Video card
Sapphire 6770 1Gb GDDR5
Mouse
Gigabyte 6800
Keyboard
Diana
Audio
Lampashko (prodavam ako ima zainteresirani)
Monitor
Belinea
OS
XP; Vista; 7
Кај е детето што си игра во темница??

Шала на страна, P30pro е едно 50% подобар од mate20pro за ноќе слики.

Најт мод надокнадува што телефоните имаат гној блиц. Да стават добар xenon блиц не би функционирал како светилка(tourch) и затоа користат послаба алтернатива.

cyberbaze

hello world
20 јуни 2009
291
250
Кај е детето што си игра во темница??

Шала на страна, P30pro е едно 50% подобар од mate20pro за ноќе слики.

Најт мод надокнадува што телефоните имаат гној блиц. Да стават добар xenon блиц не би функционирал како светилка(tourch) и затоа користат послаба алтернатива.

Да, оти многу е тешко (ако стават) покрај xenon да додадат и лед за светилка која ќе ги чини 1$ (ако не е помалку).

Goran.

hello world
19 септември 2017
198
165

Па затоа и кажав изгледа на луѓе само како тебе му е битна каква е лулашката во 12 саат навечер,
Или,
Бојата на плочките во Wc со изгасена сијалица.

Јас поента на тие слики ниту можам да најдам нит сакам да најдам.

Сликите кои што се споредуваат се тотално Неупотребливи а ти продолжи да докажуваш.
Сепак е забавно :)

Но добро е претходно и да размислиш.

tupacan

user
10 септември 2007
1.733
2.391
Абе уште има луѓе што мислат дека ипхоне е на врвот? Уууу, браво!

И какво е чувството сеуште да се живее во 2012-та?

Happy

user
21 јуни 2010
1.578
751
Во природа
www.conspirazzi.com
Happy's setup  
Processor & Cooler
G630 Sandy Bridge 2.7Ghz
Motherboard
H61
Storage
500Gb Hitachi 7200RPM
PSU
Gambird 700W
RAM
4Gb DDR3
Video card
Sapphire 6770 1Gb GDDR5
Mouse
Gigabyte 6800
Keyboard
Diana
Audio
Lampashko (prodavam ako ima zainteresirani)
Monitor
Belinea
OS
XP; Vista; 7
Да, оти многу е тешко (ако стават) покрај xenon да додадат и лед за светилка која ќе ги чини 1$ (ако не е помалку).
Е ај оди разбери се.

@psyside дај ургирај во самсунг да стават кзенон блиц, прв муштерија ке им бидам.

Абе уште има луѓе што мислат дека ипхоне е на врвот? Уууу, браво!

И какво е чувството сеуште да се живее во 2012-та?
Каснатато јаболко не е лош уред. Имаат поусовршени процесори и камерата има одлични бои и пред се снимање на видео е доста солидно. Сепак XS MAX ако го споредам со жаоми mi9 кој кошта 350Е со достава од кина ке го скине ајфонот во 80 посто од споредбата. Максимум ајфонот треба да кошта до 350Е ни денар повеќе. Да се разбереме ајфон е луксузен предмет за покажување статус во општеството во форма на телефон. Исто ко ролс роис што кошта 1милион а на драг стаза ке го посерам со киа стингер од 60к евра.

Изменето од модератор:

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.503
31.942
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Каснатато јаболко не е лош уред. Имаат поусовршени процесори и камерата има одлични бои и пред се снимање на видео е доста солидно. Сепак XS MAX ако го споредам со жаоми mi9 кој кошта 350Е со достава од кина ке го скине ајфонот во 80 посто од споредбата. Максимум ајфонот треба да кошта до 350Е ни денар повеќе. Да се разбереме ајфон е луксузен предмет за покажување статус во општеството во форма на телефон. Исто ко ролс роис што кошта 1милион а на драг стаза ке го посерам со киа стингер од 60к евра.

Не споредува mi9 со ipXs во буквално секоја работа сем што има iOS е подобар max от, какви црни 350е. Реална цена би била 650.

7 февруари 2013
950
1.088
Заклучок. Поентата на најтмод е во ноќни услови без блиц да се извади светла слика, и во тоа успеваат и самсунг, и пиксел, и хуавеи, ама епл сеуште вади мрачни темни слики кои горан ги брише од телефон.

И не нема да сликам со блиц во диско, кафич, локал сите да ме гледаат. Затоа најт мод. И епл ќе ви докаже дека не е кога ќе го стави, за година две три, како се друго во што касни и каснел со години.

Испратено од SM-N960F преку IT.mk форум апликација

Goran.

hello world
19 септември 2017
198
165
Заклучок. Поентата на најтмод е во ноќни услови без блиц да се извади светла слика, и во тоа успеваат и самсунг, и пиксел, и хуавеи, ама епл сеуште вади мрачни темни слики кои горан ги брише од телефон.

И не нема да сликам со блиц во диско, кафич, локал сите да ме гледаат. Затоа најт мод. И епл ќе ви докаже дека не е кога ќе го стави, за година две три, како се друго во што касни и каснел со години.

Испратено од SM-N960F преку IT.mk форум апликација

Ало Бате :),

Аппле има најт мод имам во апликација за камерата Procam.

Никогаш не ми требала.Не ја користам.

Ајфонот ваде фантастични слики во места каде што има некаква светлина.
Улично светло, Дискотека и сл.

Но не и во тотален мрак. Точно.

Не сваќам и нема да сватам на која будала би и требале слики во тотален Мрак?!?!

Заклучок еве сите имаат најт мод Аппле нема.
Во секој друг случај сите пасат трева позади Ајфон Xs.
Видео, Слика со Блиц, Стабилизација, слики преку ден убедливо најдобри, Портрет неспоредливо и ете најслаби се во Најт мод хахах браво за сите останати.

spiritBreaker

LaravelMaster
27 октомври 2015
3.832
4.975
Писти Охту
Ало Бате :),

Аппле има најт мод имам во апликација за камерата Procam.

Никогаш не ми требала.Не ја користам.

Ајфонот ваде фантастични слики во места каде што има некаква светлина.
Улично светло, Дискотека и сл.

Но не и во тотален мрак. Точно.

Не сваќам и нема да сватам на која будала би и требале слики во тотален Мрак?!?!

Заклучок еве сите имаат најт мод Аппле нема.
Во секој друг случај сите пасат трева позади Ајфон Xs.
Видео, Слика со Блиц, Стабилизација, слики преку ден убедливо најдобри, Портрет неспоредливо и ете најслаби се во Најт мод хахах браво за сите останати.
Другар, procam не е производ на епл. Џабе се избрука само. Еве ти и скриншот дека не е.

9e0e0b75f217485c0a4993150eaa3e53.jpg

Goran.

hello world
19 септември 2017
198
165
Другар, procam не е производ на епл. Џабе се избрука само. Еве ти и скриншот дека не е.

9e0e0b75f217485c0a4993150eaa3e53.jpg

Реков имам апликација која има најт мод.
Но не ја користам.

Пријател бе хаха никаде не реков дека таа апликација е на Аппле. :)

spiritBreaker

LaravelMaster
27 октомври 2015
3.832
4.975
Писти Охту
Реков имам апликација која има најт мод.
Но не ја користам.

Пријател бе хаха никаде не реков дека таа апликација е на Аппле. :)
Ај прочитај се сам и да видиш дека тврдењата ти се спротиставени...

c930e60b2ba9ba7690726e15309a6d61.jpg

c8d91c870a29fd64ec58058ffc56c775.jpg

fuzzjaw

poweruser
13 јануари 2014
2.062
3.832
Имам во АПЛИКАЦИЈАТА хахахах не на Аппле!!!

Но имам а не користам.

Ако мислиш дека third party апликација ќе извади резултат добар како native мод во камерата, стварно без коментар ме оставаш. А за другиве муабети дека дневните слики биле убедливо најдобри и дека сите пасат трева позади Xs Max, се надевам само дека не си озбилен.

Goran.

hello world
19 септември 2017
198
165
Ако мислиш дека third party апликација ќе извади резултат добар како native мод во камерата, стварно без коментар ме оставаш. А за другиве муабети дека дневните слики биле убедливо најдобри и дека сите пасат трева позади Xs Max, се надевам само дека не си озбилен.

Ок да резонираме .

Не ми треба.
Не ме интересира бојата на плочките во wc со изгасено светло.
Дали сега сум Јасен?

Ок најдобар и најважен е НАЈТ МОДОТ .

Alucard

poweruser
22 октомври 2012
2.036
2.075
Скопје, Македонија
Ок да резонираме .

Не ми треба.
Не ме интересира бојата на плочките во wc со изгасено светло.
Дали сега сум Јасен?

Ок најдобар и најважен е НАЈТ МОДОТ .
Резимираме...?

tupacan

user
10 септември 2007
1.733
2.391
Не сваќам и нема да сватам
Да резонираме. За почеток, не сваќаш, туку сфаќаш. А дали ќе сфатиш, е твој проблем.

Друго, не ти требал досега најт мод само затоа што си го немал. Не ни знаеш какво е чувството, пошто немаш.

Ова од искутсво - до пред 2 недели мислев дека не ми е потребен DSLR апарат, јер нели телефоните се на приближно ниво.
Имав прилика еден викенд да сликам со DLSR и сфатив дека поглуп став не сум имал одамна и еве разгледувам каков апарат да купам.

Тоа "night mode" од third party апликации.... тури му К.

Rac58

Баниран/a
5 јануари 2017
315
243
Скопје
Да резонираме. За почеток, не сваќаш, туку сфаќаш. А дали ќе сфатиш, е твој проблем.

Друго, не ти требал досега најт мод само затоа што си го немал. Не ни знаеш какво е чувството, пошто немаш.

Ова од искутсво - до пред 2 недели мислев дека не ми е потребен DSLR апарат, јер нели телефоните се на приближно ниво.
Имав прилика еден викенд да сликам со DLSR и сфатив дека поглуп став не сум имал одамна и еве разгледувам каков апарат да купам.

Тоа "night mode" од third party апликации.... тури му К.
Сфаќај ли г-дине Tupacan дека ЈЕР е во Србија, додека кај нас се користи БИДЕЈЌИ.

Испратено од SM-A705FN преку IT.mk форум апликација

tupacan

user
10 септември 2007
1.733
2.391
Сфаќај ли г-дине Tupacan дека ЈЕР е во Србија, додека кај нас се користи БИДЕЈЌИ.

Испратено од SM-A705FN преку IT.mk форум апликација
Благодарам на персирањето.

Кога веќе се правиме паметни - "јер" е србизам, т.е. дијалект или "slang" или како сакаш кажи го.
On the other hand, сваќа наместо сфаќа е доза на неписменост.

Се извинувам доколку некој навредив, не ми е тоа намерата.

Rac58

Баниран/a
5 јануари 2017
315
243
Скопје
Благодарам на персирањето.

Кога веќе се правиме паметни - "јер" е србизам, т.е. дијалект или "slang" или како сакаш кажи го.
On the other hand, сваќа наместо сфаќа е доза на неписменост.

Се извинувам доколку некој навредив, не ми е тоа намерата.
Oк, каде во писменоста се користи дијалект, или кој тоа професор по македонски јазик, ќе дозволи писмена или усмена задача да се раскажува на некој си "sleng". Убеден сум дека тоа во ниедно училиште го нема. Битно е дека и со Ф или В ние разбравме што сакаше човекот да каже, исто како и Вас. Ниту јас сум лектор нити ова е книжевно дело, туку едноставно коментирање на одредена тема, во овој случај за и околу Самсунг телефоните.

Последна промена:

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно