Vaping 'can damage vital immune system cells'
Еве едно истражување кое покажува дека не е се така розево.
Еве едно истражување кое покажува дека не е се така розево.
Cherry picking much?
Cherry picking much?![]()
Шала на страна. Не ми се чурнува воопшто. Имам татко и тетка заминати од светов поради тоа чурнување и последиците од рак на бели дробови. Не мислам и моите деца да ги подложувам на таков хорор. Можеби ќе умрам од рак на мозок In the end ама имам доволно материјал да советувам луѓе да откачат чурнување за до крајот на животот и нема да престанам до последниот здив.Ајде знаеме дека ти се чурнува електронска. Не се срами, кажи си. Наши луѓе сме тука. Одма ќе ти препорачаме нешто.
Шала на страна. Не ми се чурнува воопшто. Имам татко и тетка заминати од светов поради тоа чурнување и последиците од рак на бели дробови. Не мислам и моите деца да ги подложувам на таков хорор. Можеби ќе умрам од рак на мозок In the end ама имам доволно материјал да советувам луѓе да откачат чурнување за до крајот на животот и нема да престанам до последниот здив.
Вие сите сте ми драги и чувствувам обврска да ги дадам моите 5 центи за да неме гризе мене совест после како што ме гризе сега.
The following flavors were added to the reference e-liquids separately: ethyl butyrate (11.1 mg/mL); ethyl maltol (27.2 mg/mL); hexyl acetate (2.5 mg/mL); sucralose (2.0 mg/mL); and triacetin (11.6 mg/mL)
Лесна им.А еве едно прашање, како успеаја и моиве да се откажат туку така преку ноќ? И викаа не е тешко ние не сме знаеле колку е лесно да се остават цигарите. Ама морало нешто сериозно да ги исплаши. Мајка ми куртули оти се есплаши на време, татко ми и тетка ми задоцнија.
Било лесно, али касно.
Јас да сум власт на сите пушачи и пијачи ќе им секнам здравствено осигурување па нек се чешаат.... Јас да плаќам за да се лечат? Fuck that.
Ама побрзо ќе умрат и нема да плаќаш долго.
Плус ќе земаш богати акцизи од нив (ако си држава).
Слатките ароми во пареата штетни за забите
Нашле четирикратно зголемување на лепењето на микроби за глеѓта, двојно зголемување на формирањето биофилм и до 27% намалување на тврдоста на глеѓта во споредба со пареа без арома.
Течноста била 20ПГ/80ВГ, 10 мг/мл никотин и на прво читање не видов колкав процент на ароми ставале... Најдов:
Изгледа бутале чисти засладувачи (ги препознавам етил малтол и сукралоза кои се користат како засладувачи). Не се во премногу голем процент (1-3%), но ние не ги користиме толку многу и толку често (како кој :hay. Не знам ни во колкав процент се застапени во комерцијалните течности или ароми (претпоставувам во помал).
Во секој случај, почесто миење заби сосема би го решило овој проблем. Исто би помогнале и паузи (менување течности) за да не биде долготрајно изложување во текот на цел ден.
Јас, освен што не користам течности со засладувачи, забележувам подобрено здравје на забите во овие 4 и кусур години додека вејпам.
Суво грло е друго, не е тоа.
Бесплатна достава
MOUSE WIRELESS KEYCHRON BM24, 2.4Ghz/Bluetooth, 2400 DPI PixArt PAW3212 sensor, 1000Hz, Metal Grey, BM24-C61
1.290,00 ден
Бесплатна достава
TOOL Extralink Turbo Jet Fan, Portable Multi-Function USB Blower
2.650,00 ден
Бесплатна достава
MONITOR 32" BENQ PD3226G 4K, 144Hz,WIDE IPS, HDMI, DP, THUNDERBOLT 4, USB Type-C, VESA 100x100, Anti-Glare, w/speakers, Black, 9H.LMVLA.TBE
67.500,00 ден
Бесплатна достава
COOLERS CPU ARCTIC Freezer 36-S (SINGLE FAN) BLACK Intel LGA1700, LGA1851/AMD AM5, AM4, ACFRE00196A
1.800,00 ден
Бесплатна достава
VGA GIGABYTE RTX 5090 AORUS MASTER 32GB GDDR7, 3xDP, 1xHDMI, GV-N5090AORUS M-32GD
244.350,00 ден
Бесплатна достава
KEYBOARD WRIST REST SILICON KEYCHRON V1/V2/Q2/Q9/Q1 Pro/Q2 Pro, Black, PR47
940,00 ден