Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

T-Mobile Pulse

d3m2

read-only
18 ноември 2009
8
0
Прочитав некаде погоре дека бил тивок. Сосем напротив, погласен е од повеќето на max (од drum 'n bass, Glich или слично, ушите ме болат:D)
Само нешто што ептен ме разочара е подршката од T-mobile и овластениот сервис. СЕУШТЕ НЕМААТ СОФТВЕРСКИ НАДГРАДБИ!!! Ќе мора да останеме заглавени на 1.5! Исконтактирав со луѓето од Промотел (овластениот сервис т.е. тие кои ги носат тел.овиве) и ми велат дека "сега за сега неможе да се прават надрадби". A баш се израдував дека Еклерот излезе. Ќе мора се чека! Не ми е баш најзгодно да наоѓам понови верзии на нет, затоа што Build Number-от е различен од тоа што го најдов. И да нема врска тоа, сепак е кодиран од T-mobile и тие се тие кој што треба да ни ги даваат надградбите. (провери страна 147 во упатството!: "Софтверот за надградба може да до симнете од: http://www.t-mobile.com.mk/mk/techninfo - а секако, страната не постои :)))

dimitars

user
8 мај 2007
1.691
343
Порачав, треба да ми стигне за некое време се надевам.

d3m2 гледам дека се разбираш, а тоа ме радува, бидејќи што се однесува до телефонски совтвер јас сум труп. Така да ако успееш да упдејтираш обавезно пиши овдека :d.

Уште едно прашање, дали го полниш секоја вечер? :D

mkd

hello world
5 јуни 2007
321
164
@dimitars
Ме интересира од каде го порача. Засега во салоните на T-Mobile го нема, а го нема ниту кај нивните партнери.

dimitars

user
8 мај 2007
1.691
343
Во Т-мобајл во Охрид. Тие ми рекоја дека веќе имале 2, но биле резервирани, па си резервирав и јас за следно кога ќе им дојде роба. Тие ми рекоја дека среда и петок им идала роба, па ќе видиме дали ќе ме исконтактираат сега брзо.

nCounTr

hello world
5 мај 2009
474
41
Јас чекам веќе 2 недели, ми рекоа дека денес е можно да пристигне, но ќе видиме што ќе биде. Ако е како w705-тката што го чекав цели 4 месеци да пристигне, пак ке се нервирам :)

mkd

hello world
5 јуни 2007
321
164
Вчерашна информација од квалитетен извор е дека T-Mobile го имаат во магацин во мала количина, но деновиве очекуваат да им пристигне поголема количина па за да го пуштат низ нивните продавници.

Денешна информација од една од нивните продавници е дека би требало телефоните да почнат да ги нудат во продавниците при крајот на овој месец (т.е. за една седмица).

filipvselena

poweruser
7 април 2007
2.934
193
Ќе беше поубаво ако можеше да се апдејтува на новиот Андроид софтвер телефонот...

dimitars

user
8 мај 2007
1.691
343
Filip, колку пари толку музика, барем за сега. Но верувам дека ќе направат 2.0 апдејт за овај телефон каде и да е.

filipvselena

poweruser
7 април 2007
2.934
193
Filip, колку пари толку музика, барем за сега. Но верувам дека ќе направат 2.0 апдејт за овај телефон каде и да е.

Тоа да..И ја сум во план за ново телефонче некаде до 15-16 000 и гледам добро испадна овоа.Ама малце сум фрик за најнови апдејти така да малце ме кочи...

Ако не направат апдејт можеби ние ќе можеме да направиме :)

Зарем може?Ако треба нешто помош тука сум

nCounTr

hello world
5 мај 2009
474
41
Може но нема да ја имаш околината што е направена од т-мобиле, ке ја имаш оригиналната што оди со андроид, затоа подобро е т-мобиле да ја извади нивната околина па ние ке си го апдејтираме. Или некако да го симнеме од телефонот и да го модификуваме за андроид 2.0. Или пак само core фајловите да ги апдејтираме. Но кој ке превземе таков ризик? Јас сигурно не :)

kingpiN

Баниран/a
22 октомври 2008
84
8
www.vbmk.info
Ако можам да помогнам со правење на апдејти, викајте, отворен сум за соработка. BTW, изгледа ќе треба прво на 1.6 па на 2.0, или може директно на 2.0 ?

nCounTr

hello world
5 мај 2009
474
41
Ако можам да помогнам со правење на апдејти, викајте, отворен сум за соработка. BTW, изгледа ќе треба прво на 1.6 па на 2.0, или може директно на 2.0 ?

Тоа незнам ќе треба да се провери прво дали може да се направи бекап на околината која е дизајнирана специјално за т-мобиле која е милион пати подобра од оригиналната околина на андроид. Инаку ќе те имаме во предвид.

П.С. Мислам дека добро би дошло и да се направи одделен подфорум специјално за андроид. Вие што мислите?

the.Escapist

hello world
21 јануари 2009
266
20
П.С. Мислам дека добро би дошло и да се направи одделен подфорум специјално за андроид. Вие што мислите?

Ок, но што со Symbian или со Windows Mobile кои се каде каде позастапени (барем во моментов)?

Инаку, не гледам зошто за скоро време би немало официјален 1.6 апдејт од т-мобиле (за 2.0 малку потешко).

zarepp

read-only
11 септември 2009
3
0
Здраво.
Сакам да купам t-mobile pulse ама незнам дали да го почекам овај G2-touch. Дали некој знај некој по која цена ке се продава, карактеристики или нешто друго.. поздрав

nCounTr

hello world
5 мај 2009
474
41
Јас мислам дека помеѓу пулс и г2 тач нема многу разлики така да за кој и да се одлучиш нема да згрешиш.

stefan_off

lurker
29 октомври 2009
508
392
Радовиш
stefan_off's setup  
Processor & Cooler
Intel i7 7700K
Motherboard
Eurocom Torando F5
Storage
Samsung 960 Evo 256Gb m.2; Intel 660P 1Tb m.2; Seagate 2Tb 2,5inc 5400RPM
PSU
230W brick
RAM
16Gb DDR4 2x8Gb Kingston @2400mhz
Video card
MXM nVidia GTX 1070 8gb
Mouse
Logitech MX Master 2S
Keyboard
Logitech K520
Monitor
Benq BL3200PT 32`
OS
Win 10 64bit
па треба оваа недела негде да излезе новиот каталог на T-mobile, на страната уште и стои стариот каталог а по продавниците не знам дали почнале да го носат новиот каталог...

nCounTr

hello world
5 мај 2009
474
41
Вчерашна информација од квалитетен извор е дека T-Mobile го имаат во магацин во мала количина, но деновиве очекуваат да им пристигне поголема количина па за да го пуштат низ нивните продавници.

Денешна информација од една од нивните продавници е дека би требало телефоните да почнат да ги нудат во продавниците при крајот на овој месец (т.е. за една седмица).

Мене ми рекоа дека го нема никаде и немало да дојде.
Ако некој има информации за каде има имам намера да земам 2.

filipvselena

poweruser
7 април 2007
2.934
193
Мене ми рекоа дека го нема никаде и немало да дојде.
Ако некој има информации за каде има имам намера да земам 2.

Искрено,не им верувам на тие во салоните што продаваат бидејќи си работат за свои најблиски и од искуство некогаш мотаат.Немора да значи дека се сите исти ама мене тоа ми се случи еднаш.Обрати им се на нивниот меил го има на офицјалниот сајт или контактирај со контакт центарот на 122 и таму најисправно ќе ти кажат

olikomerc

poweruser
11 декември 2008
4.885
3.817
ај некој што го има телефонов нека пише за дисплејот каков е квалитетот на приказот и боите пошто е 65к, и дали у кутијата со него иде мемориска картица и некаква заштитна футрола (како на пример со нокиа 5800 што иде) и онака како е задоволен од телефонот?

гледам го има у т-мобиле па може ќе го земам утре на бизнис 350 за 5.990 и ме интересираат искуства ?

simple_user

Баниран/a
11 декември 2009
20
0
Odgovor za olikomerc:
Spored mene telefont e "grom". Jas mislam spored negovite funkcii vo segasno vreme e pomegju iphone i htc. Ako imas sansa zemaj go!:D

UnderMyRules

lurker
27 ноември 2008
748
264
UnderMyRules's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5600x 4.85GHZ with undervolt
Motherboard
ASUS PRIME B550M-A
Storage
970 evo PLUS 1TB + 870 evo 500gb
PSU
CoolerMaster 650w GOLD MW
RAM
32gb(2x16gb) Kingston Renegade Fury 3600MHZ
Video card
ASUS DUAL RX 6600XT 8GB
Case
COOLER MASTER TD500
Mouse
Logitech g305 wireless lightspeed
Keyboard
Logitech G413 CARBON
Audio
Sharkoon B1
Monitor
MSI g2412 24" IPS 170hz
OS
WINDOWS 11 x64
Odgovor za olikomerc:
Spored mene telefont e "grom". Jas mislam spored negovite funkcii vo segasno vreme e pomegju iphone i htc. Ako imas sansa zemaj go!:D

офф топик
@simple_user немора на секој одговор да ставаш ''одговор за оликомерц''
туку имаш копче цитат ке кликнеш и се знае дека на него се однесува,поздрав:)

Taurus

Модератор
13 октомври 2007
2.613
1.564
dribbble.com
Taurus's setup  
Processor & Cooler
i5-2500K Quad 3.3GHz LGA 1155 6MB + Cooler Deepcool Gammaxx 200
Motherboard
Gigabyte Z68P-DS3
Storage
WD 1ТB SATA3 Caviar Black 7200rpm 64MB + SSD 2.5" Samsung 850 Evo 250GB
PSU
460W Gigabyte Superb Real Power
RAM
2x4GB DDR3 1866Mhz Kingston CL11 HyperX Genesis
Video card
Sapphire ATI PCX R9 270X 2GB GDDR5
Case
Gigabyte LUXO X140
Mouse
Zalman ZM-M300 Black
Keyboard
Sweex Illuminating
Audio
DeLux 2.1
Monitor
Dell UltraSharp U2311H 23" e-IPS
OS
Win 8.1
Го немам телефонот лично (се уште) ама го имам работено неколку саати.

Боите на екранот се супер, немој да се лажите со тоа 16м бои кога како прво човечкото око не е способно да препознае толкав број на бои.
Осетливоста на допир е супер, баш е допир. Многу многу е поосетлив на допир од Нокиа 5800, нокиата ме разочара, повеќе е на притискање отколку на допир.

Футрола оди со телефонот, и мемориска картица од 2гб, али тоа се споредни не толку битни работи да се пресудни за купување на овој телефон.

Сурфав на интернет преку WiFi и баш е супер. Огромен екран, зоом ин - зоом оут, имаш прегледност за све, супер брзина, влегов на андроид маркет (регистрацијата е едноставна, само ти треба google account), таму има голем број на бесплатни апликации, подредени, со упатство како се користат, feedback, спуштањето е брзо и инсталацијата едноставна.

Батеријата е 1500, ама доста брзо се троши. Просек до 2 или 3 дена во зависност што правиш со него и на која мрежа си приклучен (3г побрзо ја цица батеријата).

ГПС-от добро функционирал. Мана му е (според мене) што користи Google maps, што значи мапите ги превзема од интернет и потреба е конекција додека ја прочита мапата. За разлика од Nokia Maps чии мапи се вметнати или можат да се вметнат во меморијата на телефонот. Ама затоа пак далеку се подетални мапите на Google, со сателитски снимки и слично.

Се на се, според мене уште нема телефон како T-mobile Pulse во однос на цена/перфоманси. Досега сум го препорачувал на тие што ме прашуваат и уште го препорачувам.

членови онлајн
мислења
теми
членови

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно