Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

SONY XPERIA TIPO vs ALCATEL OT-995

Spamalot

lurker
13 јуни 2011
943
308
go zemav soni typo konecno go dobia vo vip... ama cudno mi e nema slusalki vo pakotot :S... znae li nekoj dali ne doaga so ovaj telefon slusalki ili nekoj od vip si gi dignal od paketot ? :S

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.396
12.336
Скопје
androgaming.com
Со здравје да го збориш. Нема слушалки, барем така гледав во unboxing видеа на youtube. И мене ми е чудно на бубици да штеделе.

Иначе да ти кажам искрено не си згрешил со Tipo-то. Кумот мој зема Алкател 955 го гледав, го бенчмаркував, го користев итн, и иако има солиден хардвер, софтверот е тапа. Помалце лагира кога скролаш низ екрани, drawer кога отвараш знае да сецне итн. Такви мали работи. Нормално тоа лесно се средува софтвер е, па дури и се мења ама вака out of the box не ми направи мерак.

Spamalot

lurker
13 јуни 2011
943
308
Со здравје да го збориш. Нема слушалки, барем така гледав во unboxing видеа на youtube. И мене ми е чудно на бубици да штеделе.

Иначе да ти кажам искрено не си згрешил со Tipo-то. Кумот мој зема Алкател 955 го гледав, го бенчмаркував, го користев итн, и иако има солиден хардвер, софтверот е тапа. Помалце лагира кога скролаш низ екрани, drawer кога отвараш знае да сецне итн. Такви мали работи. Нормално тоа лесно се средува софтвер е, па дури и се мења ама вака out of the box не ми направи мерак.

fala :)
da i jas gledav na youtube na nekoi ima ne nekoi ne :S cudno mi e....
za alkatelot da ima zaviden hardver ama za mene odlucno bese sto e pregolem za da go nosis vo dzep... kako tabletce za vo zenska tasna e :D... toa ako ti treba za videa i sliki top e ama za se ostanato samo smeta :(

''TcM>>

lurker
6 јануари 2008
961
39
Со здравје да си го користиш, а можеби и јас ќе си го земам деновиве... :)
него за слушалките и јас забележав од видеата дека на некои има на некои не.. Не знам како се цените за слушалчиња, но валда не се скапи, така да не е голема работа...

Spamalot

lurker
13 јуни 2011
943
308
Со здравје да си го користиш, а можеби и јас ќе си го земам деновиве... :)
него за слушалките и јас забележав од видеата дека на некои има на некои не.. Не знам како се цените за слушалчиња, но валда не се скапи, така да не е голема работа...

fala :)
da da znam deka ne se skapi a i sigurno imam nekoi po doma od pretxodni telefoni (zte, vodafone...)... ama nivniot kvalitet ne veruvam deka e ist so soni :/
kako i da e sepak si rekov da se rasparasam za posigurna informacija poso nesakam da me kradat i da se izvlecat so toa... za sekoj slucaj :D

vlatko_95

read-only
14 јули 2010
33
23
Скопје / Аеродром
go zemav soni typo konecno go dobia vo vip... ama cudno mi e nema slusalki vo pakotot :S... znae li nekoj dali ne doaga so ovaj telefon slusalki ili nekoj od vip si gi dignal od paketot ? :S
Со здравје да си го користиш, добар избор.. за алкател нема толкава поддршка ни ништо.. сонито ти е супер :D

StalkeR

poweruser
5 декември 2009
5.517
6.741
Со здравје да се служиш. Кажи ми само дали забележуваш кочење при работа ? Оти има 800 ка процесор, а ИЦС на него... Ме интересира како го тера.
Сакам да си земам и јас ваков, ке го продолжувам договорот на Т Мобиле, за 4К доплата.

Spamalot

lurker
13 јуни 2011
943
308
Со здравје да се служиш. Кажи ми само дали забележуваш кочење при работа ? Оти има 800 ка процесор, а ИЦС на него... Ме интересира како го тера.
Сакам да си земам и јас ваков, ке го продолжувам договорот на Т Мобиле, за 4К доплата.

epten retko kako i na sekoj drug telefon. nisto posebno.
pozitivni strani, odlicen touch, odlicen kvalitet na slika na ekranot, ima android 4, baterija 1500 ma
negativni strani... nema senzor za svetlina, nema slusalki, nema blitc.
se ostanato e onaka prosecno kolku sto zabelezav

Spamalot

lurker
13 јуни 2011
943
308
Za sho bi ti sluzel senzorot za svetlina ?
i dali ima senzor za magnet .. oti kako sho zaprimetiv ne prepoznava metal i kompasot ne raboti.
inace procesorot perfektno raboti na Ice Cream Sandwich (operating system),

za da se namaluva svetlosta na ekranot vo temnica (stedi mnogu baterija i ne ti bode oci) i da se zgolemuva svetlosta koga si vo dobro osvetlena prostorija ili nadvor koga e soncevo (za da mozes da vidis nesto vsusnost na ekranot).
senzor za magnet ? :S zar imaat takvi nesta telefonive ? :S
i zasto bi sluzelo toa

Problemo

hello world
21 мај 2011
212
7
Pa imaat na htc imav videno.. i slucajno spustiv kompas pa ne funkcionirase potoa probav i vtor i tret i ne mi rabotea :/
inace za svetlinata racno ke si podnesvas preku ikonceto "sonce"
so 1 klik max britnes so uste eden te vraka na predhodnoto kolku shto imase namesteno

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.396
12.336
Скопје
androgaming.com
za da se namaluva svetlosta na ekranot vo temnica (stedi mnogu baterija i ne ti bode oci) i da se zgolemuva svetlosta koga si vo dobro osvetlena prostorija ili nadvor koga e soncevo (za da mozes da vidis nesto vsusnost na ekranot).
senzor za magnet ? :S zar imaat takvi nesta telefonive ? :S
i zasto bi sluzelo toa

Има некој докови имаат магнет и кога ќе го ставиш телефонот во док автоматски се префрла во Car mode или Dock mode. Само што има една маана, во некои телефони ја нема опцијата Disable Dock Observer, па кога ќе го ставиш во футрола на магнетче се активира модот и троши батерија.

Spamalot

lurker
13 јуни 2011
943
308
Pa imaat na htc imav videno.. i slucajno spustiv kompas pa ne funkcionirase potoa probav i vtor i tret i ne mi rabotea :/
inace za svetlinata racno ke si podnesvas preku ikonceto "sonce"
so 1 klik max britnes so uste eden te vraka na predhodnoto kolku shto imase namesteno

da znam deka mozam da podesam... ama neli e podobro koga si e avtomatski :)
a za kompasot da be procitav stvarno imalo..... sega ke spustam nekoja app da probam pa ke pisam

Има некој докови имаат магнет и кога ќе го ставиш телефонот во док автоматски се префрла во Car mode или Dock mode. Само што има една маана, во некои телефони ја нема опцијата Disable Dock Observer, па кога ќе го ставиш во футрола на магнетче се активира модот и троши батерија.

ne sum znael, ama i taka ne be mi koristelo, pa ne sum propustal mnogu :D

StalkeR

poweruser
5 декември 2009
5.517
6.741
Го земав прееска телефонот, можам да кажам дека ме бендисува како работи и сл.

За 4К поарно нема да се најде мислам...

Spamalot

lurker
13 јуни 2011
943
308
епа ај кога веќе се фалиме, и јас да си се пофалам дека и јас си го земав денеска :p (сонито исто :) )

so zdravje da si go koristis, ne si pogresil.. jas sum mnogu zadovolen.... kvalitetot na slikata na ova telefonce e neverojaten.... si staviv pozadina full hd 1920x1200 i ne mi se veruva koj detali gi pokazuva :S... ja staviv istata i na vodofon spart 2, iako ekranite imaat ista rezolucija, ista golemina, i ista gustina na pixeli... kvalitetot na slikata e mnogu razlicen... sony si e sony

ja zakaciv... ako saka nekoj da si ja stavi

Атачменти

• flower_wallpaper.jpg
    flower_wallpaper.jpg
    643 KB · Прегледи: 28

Problemo

hello world
21 мај 2011
212
7
Da napravime edna anketa za da vidime koj e najzastapen mobilen na forumot
neka otvori nekoj tema so glasanje i so moznost da se vmetni nov mobilen dokolku ne go ima vo listata (ako mozi ofc)

gremlin

Octogenarian/2
18 октомври 2009
2.937
2.525
Скопје
gremlin's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 9700X
Motherboard
Gigabyte B850 Gaming Wifi6
Storage
WD SN850X 1TB
PSU
750W NZXT CX
RAM
32GB Kingston Renegade 6000Mhz CL30
Video card
Gigabyte RX 9070 16GB Gaming OC (3100Mhz, 240W+10%, -100mv, +400 core)
Case
CM H500 ARGB
Mouse
Logitech G703
Keyboard
SteelSeries TKL
Audio
Realtek
Monitor
27" Mi 2K 165Hz
OS
Windows 11 Pro 64Bit
Da napravime edna anketa za da vidime koj e najzastapen mobilen na forumot
neka otvori nekoj tema so glasanje i so moznost da se vmetni nov mobilen dokolku ne go ima vo listata (ako mozi ofc)
Можеш да направиш анкета за кој бренд се користи но за секој модел тешко, листата може да ти испадне бесконечна :) ...

Problemo

hello world
21 мај 2011
212
7
Можеш да направиш анкета за кој бренд се користи но за секој модел тешко, листата може да ти испадне бесконечна :) ...
Znam deka ke ima mnogu zatoa barav so otvorena opcija za vmetnuvanje primer sekoj user da mozi da si go dodadi svojot model na mobilen a ako go ima veke nekoj drug dodadeno samo glas plus da se smeta.Svesen sum deka e kompliciran uslovot pa ako mozi da se ostvari neka otvori tema nekoj :D ako ne jbg
celta mi bese najzastapen model na mobilen na forumot.

1 април 2012
1.480
982
подобро е само тема и секој член да си пише што мобилен има... А јас мислам дека најзастапен од смартфоните е xperia x8

— членови онлајн
—мислења
—теми
—членови

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно