Со здравје да го збориш. Нема слушалки, барем така гледав во unboxing видеа на youtube. И мене ми е чудно на бубици да штеделе.
Иначе да ти кажам искрено не си згрешил со Tipo-то. Кумот мој зема Алкател 955 го гледав, го бенчмаркував, го користев итн, и иако има солиден хардвер, софтверот е тапа. Помалце лагира кога скролаш низ екрани, drawer кога отвараш знае да сецне итн. Такви мали работи. Нормално тоа лесно се средува софтвер е, па дури и се мења ама вака out of the box не ми направи мерак.
Со здравје да си го користиш, а можеби и јас ќе си го земам деновиве...
него за слушалките и јас забележав од видеата дека на некои има на некои не.. Не знам како се цените за слушалчиња, но валда не се скапи, така да не е голема работа...
Со здравје да си го користиш, добар избор.. за алкател нема толкава поддршка ни ништо.. сонито ти е суперgo zemav soni typo konecno go dobia vo vip... ama cudno mi e nema slusalki vo pakotot :S... znae li nekoj dali ne doaga so ovaj telefon slusalki ili nekoj od vip si gi dignal od paketot ? :S
Со здравје да се служиш. Кажи ми само дали забележуваш кочење при работа ? Оти има 800 ка процесор, а ИЦС на него... Ме интересира како го тера.
Сакам да си земам и јас ваков, ке го продолжувам договорот на Т Мобиле, за 4К доплата.
Za sho bi ti sluzel senzorot za svetlina ?
i dali ima senzor za magnet .. oti kako sho zaprimetiv ne prepoznava metal i kompasot ne raboti.
inace procesorot perfektno raboti na Ice Cream Sandwich (operating system),
za da se namaluva svetlosta na ekranot vo temnica (stedi mnogu baterija i ne ti bode oci) i da se zgolemuva svetlosta koga si vo dobro osvetlena prostorija ili nadvor koga e soncevo (za da mozes da vidis nesto vsusnost na ekranot).
senzor za magnet ? :S zar imaat takvi nesta telefonive ? :S
i zasto bi sluzelo toa
Pa imaat na htc imav videno.. i slucajno spustiv kompas pa ne funkcionirase potoa probav i vtor i tret i ne mi rabotea :/
inace za svetlinata racno ke si podnesvas preku ikonceto "sonce"
so 1 klik max britnes so uste eden te vraka na predhodnoto kolku shto imase namesteno
Има некој докови имаат магнет и кога ќе го ставиш телефонот во док автоматски се префрла во Car mode или Dock mode. Само што има една маана, во некои телефони ја нема опцијата Disable Dock Observer, па кога ќе го ставиш во футрола на магнетче се активира модот и троши батерија.
Poubo e avtomatski ama zedovme ubaj mobilni za mali pari
ako spustis kompas pisi dali ti raboti
http://www.gsmarena.com/sony_xperia_tipo-4718.php
Sensors Accelerometer, proximity, compass
pisi deka ima -.-'
Го земав прееска телефонот, можам да кажам дека ме бендисува како работи и сл.
За 4К поарно нема да се најде мислам...
Типото... Сигурно нема Алкател да зеам...![]()
епа ај кога веќе се фалиме, и јас да си се пофалам дека и јас си го земав денеска(сонито исто
)
Можеш да направиш анкета за кој бренд се користи но за секој модел тешко, листата може да ти испадне бесконечнаDa napravime edna anketa za da vidime koj e najzastapen mobilen na forumot
neka otvori nekoj tema so glasanje i so moznost da se vmetni nov mobilen dokolku ne go ima vo listata (ako mozi ofc)
Znam deka ke ima mnogu zatoa barav so otvorena opcija za vmetnuvanje primer sekoj user da mozi da si go dodadi svojot model na mobilen a ako go ima veke nekoj drug dodadeno samo glas plus da se smeta.Svesen sum deka e kompliciran uslovot pa ako mozi da se ostvari neka otvori tema nekojМожеш да направиш анкета за кој бренд се користи но за секој модел тешко, листата може да ти испадне бесконечна...