Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Samsung паметни телефони - генерална дискусија

Sludge.Factory

Баниран/a
7 февруари 2014
1.225
1.901
Gostivar
Кога излезе 4г, еден другар зеде нексус 5, еден од првите што поддржуваше, и мери на спидтест, 20мбпс. Од друга страна, јас на н+, 3г, извадив 18мбпс. 4г поддржува 100мбпс, а сепак ни пола од тоа не го добиваме.

Enquito

poweruser
8 август 2017
2.670
1.833
Кога излезе 4г, еден другар зеде нексус 5, еден од првите што поддржуваше, и мери на спидтест, 20мбпс. Од друга страна, јас на н+, 3г, извадив 18мбпс. 4г поддржува 100мбпс, а сепак ни пола од тоа не го добиваме.
Па нормално кога мериш во центар на Скопје, каде има многу корисници поврзано на базната станица, оди измери на некоја базна станица во некое село и биди на 100метра од базната станица, ќе ја добиеш целосната брзина.

Balanar

Баниран/a
6 декември 2016
1.066
1.220

Не се слагам. ВИП посебно. Од најутепан било каков мобилен интернет - сега имаат најбрз 4G y државава.

Rac58

Баниран/a
5 јануари 2017
315
243
Скопје
Не се слагам. ВИП посебно. Од најутепан било каков мобилен интернет - сега имаат најбрз 4G y државава.
Се шегуваш или не кажуваш вистина. Оператор кој често губи врска и со бедна покриеност да има најбрз интернет, просто да не веруваш. Јас имам 4 Г од Телеком со 100 Мбс доунлоад и 45Мбс аплауд, ти сигурно 200 со 100 Мбс. Аууууууууу

Испратено од D6503 преку IT.mk форум апликација

9 август 2018
1.172
477
5G сеуште нема да има корист, како што кажавте, ама Samsung кога ќе го направи тој уред тие нема да го пуштат во 2020,туку 2019 заедно со S10 сериите. Тој уред кога ќе искочи ќе го има во одредени држави, а не насекаде. Како што ќе почне да се шири 5G низ светот, така тој уред ќе стане по - достапен, а ако нема да може да фати 5G мрежа во одредена ситуација, тогаш автоматски ќе се префрли на 4G.
Потенциални држави се:
Англија
Кореа
Кина
Америка
Германија
(А за други, тоа незнам).

Enquito

poweruser
8 август 2017
2.670
1.833
Еве од центар на Центар.
Погледнете го атачментот 68820

Еве од сервер точно 1.000km одалечен.
Погледнете го атачментот 68821

Испратено од SM-N950F преку IT.mk форум апликација
Зависи кога мериш, ако мериш во 2 по полноќ, не е исто како во прајмтајм, а за среќа Телеком нема Виртуелен оператор кој се шлепа на нивната мрежа или хибриден интернет со ЛТЕ. И да бидеме реални до скоро пакетите на ЛТЕ беа мизерни од 4-6ГБ месечно, тоа е околу 200-300МБ дневно, што не е некој голем предизвик да се потрошат и да направат успорување на мрежата. Мислам дека треба некој пакет со неограничен интернет или неограничен стриминг на Нетфликс, ХБО, Јутјуб или сл, да се осети право загушување на мрежата како во САД.

Rac58

Баниран/a
5 јануари 2017
315
243
Скопје
Note 9 избран за најдобар Андроид Смартфон за 2018 - та од Android Authority.
Best of Android 2018: the smartphone of the year is...
Дефинитивно заслужено! :carefree:
Заслужено за најнашминкани и виртуелни слики, кои немаат врска со реалноста. Ако добро погледнеш и прочиташ ќе видиш дека најдобри перформанси има Huwei Mate 20Pro. Телефон, било андроид или Иос не се купува за подобри слики, туку за подобри перформанси, како побрз или пордноставен пристап за информирање или забава, како и телефонирање, За сликање се користат современи фотоапарати или камери, кога тоа ќе го разбереш, ќе согледаш каде грешиш при избор на телефон. Погледни ги овие две видеа.
View: https://www.youtube.com/watch?v=EIZXk2uTHNw
View: https://www.youtube.com/watch?v=QUmoTujgXlM

Последна промена:
9 август 2018
1.172
477
Заслужено за најнашминкани и виртуелни слики, кои немаат врска со реалноста. Ако добро погледнеш и прочиташ ќе видиш дека најдобри перформанси има Huwei Mate 20Pro. Телефон, било андроид или Иос не се купува за подобри слики, туку за подобри перформанси, како побрз или пордноставен пристап за информирање или забава, како и телефонирање, За сликање се користат современи фотоапарати или камери, кога тоа ќе го разбереш, ќе согледаш каде грешиш при избор на телефон. Погледни ги овие две видеа.
View: https://www.youtube.com/watch?v=EIZXk2uTHNw
View: https://www.youtube.com/watch?v=QUmoTujgXlM
Како што кажав Samsung се заостанати во одделот за камера. Нормално дека Huawei Mate 20 Pro е еден од најдобрите телефони со најдобрата камера за сликање некогаш.
Еве погледни го видеото,изгледај го и ќе видиш:
2019 - та,се збори дека Samsung ќе се подобри значително во тој оддел. Note 9 освен во камерата,јас лично со други ствари немам маани,па така да имало причина зошто Note 9 го избрале.

RaZ-r

read-only
5 октомври 2018
19
5
Доколку ги споредите а7 и а8 во камера и батерија кој би победил според вас?

7 февруари 2013
951
1.090
пакет со неограничен интернет или неограничен стриминг на Нетфликс, ХБО, Јутјуб или сл, да се осети право загушување на мрежата како во САД.
Ова веќе го има Телеком, опција Видео се вика и е 100 денари дополнително месечно. Ја користам од кога излезе.

И самсунг се далеку од заостанати во камерите, прво хардвер сензорите и леќите и и тоа што имаме Ф1.5 и Ф2.4 не прави далеку подобри од хуавеито. Сликите се нереални пошто користи АИ сцена препознавање и вештачки ги подобрува сликите.
Секако сеуште не си ја врши работата и поголем процент испаѓаат полоши. Исклучи го ова и добиваш одлична реална камера. Користи Гкам порт со ХДР+ и добиваш 2х пати подобра слика од хуавеито во најтешките услови со различни извори на светлина.
Отвори шатер малце подолго, со предобрата стабилизација и одлична леќа, ф1.5, добиваш и подобра ноќна слика.

Секако за се ова треба да се разбираш, ако си обичен корисник со ауто не е доброоо....
Муабетот ми е, со софтверски апдејти еднаш ја подобрија бајги, и во моментов пошто следам на форуми знаат самсунг и се свесни дека софтверот им треба подобрување па ќе видиме што камера ке има ноте9 со андроид пие.

Изменето од модератор:

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.125
14.266
Ај да си прашам нешто офтопик (се извинувам):

Дали за да се повикам на гаранција за телефон од Телеком или ВИП е потребно сопственикот кој е регистриран во систем да се појави со мене. Говорам за купување на телефон од друг а е на договор.

Rac58

Баниран/a
5 јануари 2017
315
243
Скопје
Ај да си прашам нешто офтопик (се извинувам):

Дали за да се повикам на гаранција за телефон од Телеком или ВИП е потребно сопственикот кој е регистриран во систем да се појави со мене. Говорам за купување на телефон од друг а е на договор.
Во сервис за телефони земени од Телеком не е потребно оној кој го зел телефонот да се појави, битно е да се покаже гарантниот лист. Проверено.

Испратено од D6503 преку IT.mk форум апликација

9 август 2018
1.172
477
Нормално, пошто тоа е А класа.
Прво за тест на А класа, па подоцна иста таква подобрена технологија на S класата.
Иначе уредот најверојатно би бил A8s што ќе има Infinity - O дисплеј, баш таков како што ќе биде кај S10.

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.125
14.266
Ај да се пофалам го земав ноут 9. Во Мобеликс беше 650 евра па така за плус 50 евра си земав clear view футрола и дојде нацело 700.

Сега за сега телефон како и секој друг. Камерата е навистина добра. Интернет побрз. Другото горе доле се ми е исто.

senait007

Баниран/a
15 јули 2014
38
8
Da ne ima nekoj problem so mobilniot internet i mrezata? Slaba mreza imam, so istata si na prwthodnikot iphone 8 plus se si bese vo red. Chare?

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

— членови онлајн
—мислења
—теми
—членови

Последни теми

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно