Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Проблем Problem so serverot

• Ја почнал/а темата zlaki
  • Време на почнување
Z

zlaki

Гостин
Dosega nekolku pati koga prv pat ja vklucuvam IT.COM.MK od Google chrome mnogu tesko se otvara,isto i koga sakam da se odjavam cesto pati se pokazuva Serverot ima problem.Dali ova e samo kaj mene ili se slucuva i kaj drugite.Isto taka koga odam od tema vo tema se slucuva da zastane - zakoce nekolku momenti na 1-2 min, se pojavuva izvestuvanje deka ima problem serverot.Se slucuva li ova kaj drugite ili samo kaj mene?

DaciSS

lurker
3 јануари 2008
949
289
San Francisco
www.linkedin.com
Се случува и кај мене истото. Најчесто приметувам, кога ќе отворам повеќе табови, а изгледа и од време на време има некој auto refresh на страната и притоа страните прават timeout. Ми се случува од дома каде што имам така/така нет исто и од работа каде што имам супер брз и стабилен интернет. Дефинитивно до серверот каде што е хостирана странава е...али мислам дека имаше ваква тема више отворено претходно.

LaLi

hello world
3 февруари 2010
336
218
Jas mislam deka ne e do serverot nego nekoja softverska greska sto treba da se vidi vo logs ili taka nesto ...

alumen :)

user
6 јануари 2012
1.122
594
Скопје
Ретко ми се дешава и мене ова,
сеа пред 1 мин ми правеше проблем со датабазата, ама сеа се среди.

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.679
13.738
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
i7-2600K @4,6 GHz, Noctua NH-D14
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
Samsung 840 Pro 256 Gb SSD, Samsung Spinpoint F3 1 Tb
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Filco Majestouch-2, Logitech G710+
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Проблем е известувањето што покрива и мора да го кликнеш. Секогаш отварам на “непрочитани“ и ги отварам темите кои сакам да ги читам во нови табови. И ако заглавил, дали е четот, дали е не знам што, имам 20 известувања да кликнам. А страните се вчитани, се гледа. Стварно мислам дека известувањето е непотребно.

uwemi

poweruser
20 февруари 2011
4.761
4.323
Skopje
2b.com.mk
uwemi's setup  
Processor & Cooler
Intel i5 3450s
Motherboard
Gigabyte GA-z68xpUD3
Storage
Samsung EVO 840 / 320GB + 1TB HDD.
PSU
CM SilentPro 700W
RAM
2x4GB Kingston - 1333mhz
Video card
Sapphire R9 280x Vapor-X
Case
CoolerMaster K-350
Mouse
Logitech MX-518
Keyboard
A4Tech B120 Red BackLight
Audio
Creative Inspire P380 2.1
Monitor
BenQ RL27" + SyncMaster 24"
OS
Windows 7 / 64Bit
Kaj mene izvestuvanja imam samo koga nekoj ke lajkne mojot komentar ili pak citira komentarot.

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.679
13.738
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
i7-2600K @4,6 GHz, Noctua NH-D14
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
Samsung 840 Pro 256 Gb SSD, Samsung Spinpoint F3 1 Tb
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Filco Majestouch-2, Logitech G710+
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Не известување како оние горе, туку прозорче (modal window, ако сакаме да се расфрламе сега со поими :)), што е многу лоша идеја затоа што бара да кликнеш на него.

Лоша идеја е и што воопшто постои тоа прозорче. Да разглобиме малку: Еве, некој елемент не се вчитал (т.е. четот), и можни се два случаи: ми треба тој елемент или не ми треба. Без тоа прозорче и онака ќе видам дека го нема тоа што ми треба и ќе реагирам со refresh или ќе чекам, а вака не прави ништо корисно освен што ми кажува дека го нема тоа што ми треба (YOU DON'T SAY) и ништо не добивам ако го кликнам, а ако не го кликнам, ништо не можам да правам.

Ако не ми треба тој елемент, баш ми е гајле што не се вчитал (најчесто се` друго е вчитано), а пак ме блокира прозорчево. Ако го кликнам, добивам барем пристап до тоа што го има (YAY!), а ако не го кликнам, пак ништо не можам да правам.

Проблемот со кликањето е што треба да се нанишани и погоди малото крукче (што често и не е видливо кај мене).

Значи, од четири исходи, од два имам зијан (ништо не можам да правам), еден исход е благо позитивен (информиран сум дека го нема она што ми треба, но не можам ништо да направам) и еден е благо негативен (кликање вишок).

Плус: Имам отворено 20 табови и се` е во ред со нив. Излегувам на пет минути и се враќам, сите блокирани зашто во меѓувреме, во една од тие пет минути, во некое прозорче, не стигнал четот. (во меѓувреме стигаат, џабе им е). FFFUUUU!

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни теми

Офтопик

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно