Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Проблем со рутер KÖNIG

Статус
Затворена за нови мислења.

Batman

read-only
7 април 2008
20
0
Вака сега, иам рутер KONIG WIRELESS LAN ROUTER 54 MBPS, до вчера све си функционираше одлично и наеднаш све се сјеба. Значи едвај се конектирав на интернет (вајрлес и преку кабел) и сега одкога ги прочепкав сетинзиве комплетно не функционира ништо. Значи финтава е што не можам ни у рутерот да пристапам, еднаш сака еднаш не и ако успеам некако одма ме дисконектира и од нет и од рутер. Му ги вратив сетинзите фабрички ко што се и сеа па не можам да го наместам. :)
Моментално го исклучив и не го користам пошто никако не можам да се конектирам на интернет, значи преку кабел сум директно само на еден ПЦ.
Ај ако има некој живци нека ми објасни како да го приклучам одпоново онака пошто ја неам нерви веќе да пробувам I'm pissed off ќе се обесам!
:eek:besen:
И дали има шанси од on.net да ми чепкале у рутеров пошто знам дека ништо не сјебав ја, одеднаш се заеба самиот.

Тенк ју. :zasramen2:

linksys

Баниран/a
14 март 2009
507
22
А што си барал да чепкаш во рутерот т.е во сетинзите? :)

Вака сега. Рестартирајго рутерот и од ново сетирајго, ако неможеш да се снајдеш пиши слободно ке ти помогнам колку што можам и колку што знам:)

Не ми се верува од On.net да чепкале нешто

Batman

read-only
7 април 2008
20
0
Не чепкав ништо, едноставно од пред 2 дена почна да трипа да дисконектирува али онака нон стоп, со ептен спора брзина, не можев да влезам во него и сл. Одкога пробав све шо знаев тогаш чепкав низ сетинзите и го зафкнав уште повеќе.
Иначе го ресетирав, па ајде бујрум ако знаеш вака на прост начин како да го средам од нула.

linksys

Баниран/a
14 март 2009
507
22
1. SETUP: E sega vaka vlezi vo ruterot. i odi vo toa menito gore Setup i izberi PPPoE i odkako ke go napravis toa ke ti bide dostapna opcijata User name i Pasword tuka treba da go vnesis korisnickoto ime od Internetot a vo poleto za pasword normalno pasword-ot :)

2. Wireless: vo toa meni ke napravis Enable, za da ruterot emituva Wireless (bezicni) signali

jas mojot ruter na toj nacin go imam setirano i funkcionira bez greska, staklo e :) ,ako nemozes da se snajdis vlezi vo ruterot i napravi eden Screenprint da vidam pa ke ti kazam sto kako treba

Batman

read-only
7 април 2008
20
0
В ред, тоа знам и го средив. Ок, функционира сега незнам што му беше претходно, дали дека во локал ариа конекшн не сменив тоа што требаше, врска неам. Него можеш да ми кажеш што треба да внесам кај Radius Server IP сакам да ставам WPA/WPA 2 заштита но не знам што да внесам ми бара некои цифри.

Batman

read-only
7 април 2008
20
0
Пак не работи ко што треба. Значи не ми треба помош за обично конектирање на рутер туку ме интересира што се дешава зошто така трипа рутеров де има нет де не, да не треба покрај обичните сетинзи уште нешто да се сетира.

linksys

Баниран/a
14 март 2009
507
22
1.Vo Radius Server IP ne vnesuvaj nisto, za da stavis zastita na Mrezata odberi WEP i odberisi kolkava bitna zastita sakas da imas dali 64 bit-na ili 128 bit-na e sega neznam dali toj ruter ima opcija so pogolem broj na cifri kako na primer 128 bit-na, jas imam Linksys kaj niv moze.

Пак не работи ко што треба. Значи не ми треба помош за обично конектирање на рутер туку ме интересира што се дешава зошто така трипа рутеров де има нет де не, да не треба покрај обичните сетинзи уште нешто да се сетира.

2. E toa sto koga imas net koga ne moze da e i do noekoi opcii vo Local Area Conection, i jas go imav istiot problem mi pagase Netot, a ruterot mi bese setiran kako sto treba. problemot bese vo Wireless Conection. eve edna slika vidi kako e kaj tebe. vaka treba da bide

Атачменти

• untitled.jpg
    untitled.jpg
    92,8 KB · Прегледи: 9

Batman

read-only
7 април 2008
20
0
Проблемот бил до стариов компјутерот. Го наместив преку лап топ и сега одлично функционира. Btw не ја користам таа заштита ти што ја користиш, ја ставив WPA-PSK/WPA2-PSK, ми текна како беше.
Фала што проба да помогнеш, тука сите се прават експерти а никој ништо не рече.
Поздрав

Топиков може сега слободно да иде во канта.

Статус
Затворена за нови мислења.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно