Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Проблем со ЛАН интернет

TheDoctor

hello world
20 јануари 2011
124
1
Интернетот е од т-хоум го делиме 3 луге преку аццес поинт е сега проблемот е тоа што кај овие двајца си вади убаво нетот со 200кб/с , а кај мене вади 3 кб/с па некогаш достигнува и до 10 кб/с , бтв лимитот не е пројден и никој од нив нема пуштено торент да вади нешто , исто така ги исклучивме и двата компјутера да пробаме да не ми одземаат тие нешто но пак исто :chudenje: До што може да биде проблемот ?

Едит Заборавив да напоменам дека кај нив се е поврзано преку интергрирана мрежна карта а кај мене е обична ставана на х16 пци слот

masterficx

user
5 јули 2009
1.345
354
masterficx's setup  
Processor & Cooler
Intel Q8200 + CM Hyper 212+
Motherboard
GA-G41MT-S2PT
Storage
Spinpoint F3 1TB
PSU
CM Elite 460
RAM
8GB DDRIII@1333Mhz
Video card
Gigabyte GT640 2GB
Case
DeepCool Tesseract Black
Monitor
LG 22" TN
OS
8.1 64-bit
прашањево ти е мањак со специфични информации,

- кој тип на акцес поинт е?
- дали акцес поинт-от се закачува на пппое конекција или оди преку тие шугавите бели рутери од т-хоме ?
- на кој начин е конфигуриран акцес поинт-от ?
-ако акцес поинт-от ти е во Repeater мод или ако се закачува безжично со рутерот колку се далеку еден од друг ?
-како ти се закачуваш преку акцес поинт-от (Wan или Lan) ?
-кој оперативен систем користиш и која адд-он мрежна карта користиш и верзија на драјвери ?
- каква софтверска заштита (антивирус и огнен зид) ?
-кој пакет од т-хоме ?

TheDoctor

hello world
20 јануари 2011
124
1
-Rolline
-obicno preku MODEM
-se zakacuva bezicno eden so drug daleku se okolu 60 metri
-preku LAN
-koristam xp sp2 , mrezna karta nekoja si chinesse RTL89D modelot drajveri se tie od cd-to
-imam eset nod32 antivirus ognen zid toj sto si e od windows drugo nemam stavano
-obicniot paket Call & Surf

Mao

user
5 јуни 2007
1.342
1.098
Mao's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 9 3900X + BeQuiet Dark Rock Pro 4
Motherboard
Asus Rog Strix B450-F Gaming
Storage
Samsung Evo Plus 970 M2 nVME SSD
PSU
CM 850W M2 Silent Pro
RAM
Kingston Predator/Fury 32GB 3200Mhz
Video card
Asus Rog Strix 1070 8GB
Case
DeepCool Mattrex RGB
Mouse
Logitech G502 Hero
Keyboard
Cooler Master MK750
Monitor
Alienware 25" 240hz
OS
Win 10 Pro
-Rolline
-obicno preku MODEM
-se zakacuva bezicno eden so drug daleku se okolu 60 metri
-preku LAN
-koristam xp sp2 , mrezna karta nekoja si chinesse RTL89D modelot drajveri se tie od cd-to
-imam eset nod32 antivirus ognen zid toj sto si e od windows drugo nemam stavano
-obicniot paket Call & Surf

Se zakacuva preku modem so pppoe konekcija ili kako repeater go zakacuvas da zema od bezicniot thome router ? Mislam deka roline ap-te nemaat opcija za pppoe konekcija, a isto ke ti kazam i deka 60 metri se golema razdalecenost. Ti kolku si odalecen od Roline access pointot i tvoite drugari dali se prikacuvaat na ruterot od thome ili acess pointot?

TheDoctor

hello world
20 јануари 2011
124
1
nene ne me razbravte ubavo , sega kaj eden covek ima postaveno max adsl Call & Surf paket preku ruter e sega imame kupena edna antenna kako repetitor e i na nea se konektirame nie dvajcata a toj se konektira direktno na ruterot sega me razbravte li ? jas i repetitorot sme daleku okolu 40 m

Dr.Oljo

read-only
19 август 2011
2
0
Користам adsl call and surf, но имам еден проблем секогаш кога ми звони или звонам на фиксниот телефон ми паѓа интернетот. Најверојатно се работи за грешка со поврзувањето на линијата. Дали некој знае како сам да ја поправам оваа грешка?

igor_xxxx

user
10 септември 2010
1.309
1.756
Имаш телефон, аларм или сличен апарат поврзан пред адсл сплитерот, мораш да го најдеш, да го откачиш и да го поврзеш после сплитерот

Dr.Oljo

read-only
19 август 2011
2
0
Ќе пробам да се снајдам , да најверојатно вториот телефон прави проблем. Фала :)

— членови онлајн
—мислења
—теми
—членови

Последни теми

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно