Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Проблем со интернет од Blizoo

kubelka

read-only
7 јули 2014
26
6
Dali nekoj znae koj se username i password na TC7200 modem/ruter od VIp. Nesposobnite od vip 25 dena si igraat so mene, ne mozat da mi go sredat netot, Mi postavile nov modem/ruter i povtorno ne moze da krene brzina pogolema od 45 Mb/s, a po pravilo treba da imam 150 Mb/s internet.

31 јануари 2014
1.261
1.439
Skopje
Nikola Sone's setup  
Processor & Cooler
i7 6700K | [email protected] | CM Nepton 240M
Motherboard
ASUS Maximus Hero VIII
Storage
840 EVO - 120GB; WD10EZEX
PSU
CM V850
RAM
HyperX Savage 32GB @2933MHz CL13
Video card
ASUS GTX TITAN 6GB || HerculeZ X3 Ultra Cooler
Case
SAMA Titan Gaming Black
Monitor
Dell U2412M || U2312HM
OS
Win 10 x64
види на модемот налепницата под серискиот број таму би требало да имаш SSID/WPA2 пробај ги тие како user/pass

eX3v1l

user
2 мај 2011
1.367
1.232
eX3v1l's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen™ 5 5600X
Motherboard
ASRock Fatal1ty X470 Gaming K4
Storage
Samsung 970 EVO 500GB
PSU
Cooler Master MWE 750w
RAM
32GB 3200MHz G.Skill Trident Z
Video card
RTX 3070 EAGLE
Case
Cooler Master K380
Mouse
G502
Keyboard
RIPJAWS KM570 MX-Brown
Monitor
Dell S2721DGF
OS
Windows 10
Dali nekoj znae koj se username i password na TC7200 modem/ruter od VIp. Nesposobnite od vip 25 dena si igraat so mene, ne mozat da mi go sredat netot, Mi postavile nov modem/ruter i povtorno ne moze da krene brzina pogolema od 45 Mb/s, a po pravilo treba da imam 150 Mb/s internet.

Пробај 089011011 / 089011011

Oktar

Хаќер без дрон
23 октомври 2012
6.182
18.823
Skopje
Oktar's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i9-9900k + Noctua NH D15 Chromax.black
Motherboard
Asus Prime Z370-A
Storage
SM951 256 + PM981 512 + 850 Pro 512 + 840 Evo 250 + WD Blue 1TB + WD Red 2TB + WD Red 3TB
PSU
Cooler Master Vanguard v850
RAM
Kingston HyperX Predator 2x16GB Kit (2x8GB) DDR4 3200MHz
Video card
MSI RTX3080 SuprimX
Case
BeQuiet Pure Base 600
Mouse
Logitech MX Master 2, Logitech MX Master 3, Logitech Wireless G Pro, Logitech G703
Keyboard
Keychron Q2, Keychron Q6, Logitech MX Keys Mini
Monitor
Dell U2515H
OS
Windows 11 + MacOS
А што ке направиш кога ке се логираш на рутерот? Брзинава ја мериш директно поврзан со кабел на модемот/рутерот или поинаку?

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.814
10.135
Само да ви кажам да не им верувате на мајмуните (и мајмунките) што работат на каса во Близу. Ретко користам вакви изрази, ама заради нив 20 дена немам интернет како што треба.

При потпишување на договор, ме прашува девојката дали сакам нов модем со рутер, и одговарам дека не ми е потребно (знаејќи дека гарант ќе има проблеми ако менувам) бидејќи си имам добар рутер и засега океј е модемот. Пуштаат интернет, иде 20 мегабита наместо 30. Проблемот е тоа што стариот модем не поддржувал поголеми брзини...Е тоа треба да го знае некој што работи на каса и да не поставува глупи прашања доколку немаме опција.

Сега ги чекам веќе 15 дена да дојдат да сменат рутер, ми забележаа две поплаки дека чекам, ама џабе...

П.с. Истата девојка со поддршка од колегата ме убедуваше дека нема шанси да работи дигиталната преку картица на мојот филипс телевизор, морало ресивер. Откако ми даде да пробам, стварно не работеше, ама бидејќи не ми ја активираше картицата. Резултатот е вкупно две дополнителни идења до Близу за џабе.

Кога дојде сервисерот, направи фаца како „остај, знам што глупости зборат овие во продавница“, сега се си работи како што треба.

DemoUser

Баниран/a
27 април 2010
1.457
1.632
Скопје / Автокоманда
Само да ви кажам да не им верувате на мајмуните (и мајмунките) што работат на каса во Близу. Ретко користам вакви изрази, ама заради нив 20 дена немам интернет како што треба.

При потпишување на договор, ме прашува девојката дали сакам нов модем со рутер, и одговарам дека не ми е потребно (знаејќи дека гарант ќе има проблеми ако менувам) бидејќи си имам добар рутер и засега океј е модемот. Пуштаат интернет, иде 20 мегабита наместо 30. Проблемот е тоа што стариот модем не поддржувал поголеми брзини...Е тоа треба да го знае некој што работи на каса и да не поставува глупи прашања доколку немаме опција.

Сега ги чекам веќе 15 дена да дојдат да сменат рутер, ми забележаа две поплаки дека чекам, ама џабе...

П.с. Истата девојка со поддршка од колегата ме убедуваше дека нема шанси да работи дигиталната преку картица на мојот филипс телевизор, морало ресивер. Откако ми даде да пробам, стварно не работеше, ама бидејќи не ми ја активираше картицата. Резултатот е вкупно две дополнителни идења до Близу за џабе.

Кога дојде сервисерот, направи фаца како „остај, знам што глупости зборат овие во продавница“, сега се си работи како што треба.
Проблемот е во близоо работат ДРВА нецепани недоцепани ставени се да лажат и да прават договори само затоа пред да идеш спреми иштампај си прашања од дома и мучи ги тамо директно јас кога отидов ги утепав 1 саат па да видиш како одма вртат кај што треба и ќе добиеш професионален одговор а иначе тие во салоните не што немаат врска туку НЕПИСМЕНИ се читаат и учат на памет и едно исто како роботи го кажуваат.

ПС : и на мене ми смениле усер и пасс за мојот модем SVG6540E ако некој го знае фала многу однапред ако ми го каже

Daniel86

poweruser
28 мај 2013
4.322
11.880
Скопје, Карпош 1
www.facebook.com
Daniel86's setup  
Processor & Cooler
i5 11400 & Deepcool AK620
Motherboard
Gigabyte Z590 UD AC
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 500GB & Samsung 980 PRO NVMe 1TB & WD Blue WD10EZEX 1TB
PSU
Asus Rog Strix 850W
RAM
2X 16GB DDR4 3200MHz Kingston Fury Beast CL16 RGB
Video card
Intel UHD730 & Asus RX5700XT OC 6GB
Case
Deepcool Tesseract SW Black/Blue
Mouse
MX Master 3
Keyboard
Aula Moon Slasher
Audio
Kenwood KRF-V5020 + Kenwood LS76
Monitor
Asus TUF Gaming VG27AQ3A
OS
Windows 11 Pro
пред да идеш спреми иштампај си прашања од дома и мучи ги тамо директно јас кога отидов ги утепав 1 саат
Хахахха ѕвер, ама ако, така и им треба за да се научат да работат :)

DemoUser

Баниран/a
27 април 2010
1.457
1.632
Скопје / Автокоманда
Хахахха ѕвер, ама ако, така и им треба за да се научат да работат :)
Moже стварно е глупо ама за нив само така они се напамет и брзо зборат нив не ги интересира ти што ќе ги прашаш бидејќи чим ти им поставиш некои асално стручно прашање они се кочат и незнаат што да одговорат и ти го вадат она флаерот и ти викаат еве господине читајте тука

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.814
10.135
Moже стварно е глупо ама за нив само така они се напамет и брзо зборат нив не ги интересира ти што ќе ги прашаш бидејќи чим ти им поставиш некои асално стручно прашање они се кочат и незнаат што да одговорат и ти го вадат она флаерот и ти викаат еве господине читајте тука

Не ми е проблем да не знае, ама ова е основна работа. Значи имаш брз интернет, треба нов модем и крај.

Втората работа е со телевизорот - ако не знаеш, дај картица и нека средат сервисерите, јас не знам што се мешаат во нивна работа. Можам да замислам што ќе биде со рутерот, ама ајде...

Oktar

Хаќер без дрон
23 октомври 2012
6.182
18.823
Skopje
Oktar's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i9-9900k + Noctua NH D15 Chromax.black
Motherboard
Asus Prime Z370-A
Storage
SM951 256 + PM981 512 + 850 Pro 512 + 840 Evo 250 + WD Blue 1TB + WD Red 2TB + WD Red 3TB
PSU
Cooler Master Vanguard v850
RAM
Kingston HyperX Predator 2x16GB Kit (2x8GB) DDR4 3200MHz
Video card
MSI RTX3080 SuprimX
Case
BeQuiet Pure Base 600
Mouse
Logitech MX Master 2, Logitech MX Master 3, Logitech Wireless G Pro, Logitech G703
Keyboard
Keychron Q2, Keychron Q6, Logitech MX Keys Mini
Monitor
Dell U2515H
OS
Windows 11 + MacOS
Мене од оне типката ме убедуваше 10 мин дека 2Г е за повици 3Г е за интернет и дека треба да ги мењам постојано спрема потребите, она така правела... шта речи... ја мислам дека во Оне дефинитивно работат најтапа супорт.

DemoUser

Баниран/a
27 април 2010
1.457
1.632
Скопје / Автокоманда
ако знае некој усер и пасс за

Modem Name: SVG6540E Vendor Name: CBN Inc

Untitled.png

Ќе му бидам благодарен порано беше админ админ или админ и немаше пасс сега нешто смениле фала однапред

DrMTR

senior
27 март 2014
7.950
8.448
Мене од оне типката ме убедуваше 10 мин дека 2Г е за повици 3Г е за интернет и дека треба да ги мењам постојано спрема потребите, она така правела... шта речи... ја мислам дека во Оне дефинитивно работат најтапа супорт.
Што знае женско што е 2Г а што 3Г. :D

P.S: Следен пат кога ке и појдеш, прашај ја што е 4Г. Ке ти каже дека е тоа е и да имаш интернет, и да правиш муабет без да менуваш 2г/3г на телефонот. ЕПИК: :D :eek:h::eek:h::eek:h:

HocusPocus

user
3 јули 2007
1.031
641

+1 за најтапа суппорт на Оне.

Пријавувам технички проблем за интернет, му викам немам интернет најверојатно рутерот е изгорен оти не реагира. Ми вика не е до рутерот најверојатно е до нас во централа. Му викам другар неможам да пристапам до рутерот, кога го исклучам од струја и го вклучам не се подига туку одма светнат сијаличките и тоа без кабли, неможам да му направам ресет ништо не се дешава кога го стиснам копчето. Одговор од него, штом светат значи ок е. Му викам неможам да му пристапам преку ИП, ми вика не ни можеш пошто немаш интернет.

Викам ај нека биде така, ми рече да проверат кај нив во централа па ќе ми се јават. Ми се јави друг тип после 4 дена. Ми вика, абе другар рутерот вклучен ти е во струја?! Му викам да вклучен е и 100% проблемот е до рутерот, му ги повторувам истите ствари како на првиот и овој ми вика дека неможам да му пристапам пошто нема интернет. Ми вика имавме проблеми вчера ваму таму можда е до тоа. Викам абре цела недела немам интернет, ми рече ке ми се јави пак да провери уште нешто. После 1 минута ми звони и ме прашува, извини заборавив да те прашам, а го ресетираше рутерот?! ГО РЕСЕТИРАВ 100 ПАТИ ГЛУП, проблемот е до рутерот. И пак рече ај пак да видиме кај нас па ќе ти се јавиме. После 2 саати ми стигна СМС да идам да си го заменам рутерот.

kubelka

read-only
7 јули 2014
26
6

kubelka

read-only
7 јули 2014
26
6
А што ке направиш кога ке се логираш на рутерот? Брзинава ја мериш директно поврзан со кабел на модемот/рутерот или поинаку?
Ne, ama da mozam da si smenam ime na mreza, kanal i password. Da brzinata ja meram preku Lan kabel. Sega povtorno im se javiv, i mi kazaa deka ke me iskontaktiraat vo tekot na denot po 100ti pat.

Последна промена:

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.505
31.946
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Што знае женско што е 2Г а што 3Г. :D

P.S: Следен пат кога ке и појдеш, прашај ја што е 4Г. Ке ти каже дека е тоа е и да имаш интернет, и да правиш муабет без да менуваш 2г/3г на телефонот. ЕПИК: :D :eek:h::eek:h::eek:h:

4G, ти е четири пути да погодиш G, if you know what i mean :D

Daniel86

poweruser
28 мај 2013
4.322
11.880
Скопје, Карпош 1
www.facebook.com
Daniel86's setup  
Processor & Cooler
i5 11400 & Deepcool AK620
Motherboard
Gigabyte Z590 UD AC
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 500GB & Samsung 980 PRO NVMe 1TB & WD Blue WD10EZEX 1TB
PSU
Asus Rog Strix 850W
RAM
2X 16GB DDR4 3200MHz Kingston Fury Beast CL16 RGB
Video card
Intel UHD730 & Asus RX5700XT OC 6GB
Case
Deepcool Tesseract SW Black/Blue
Mouse
MX Master 3
Keyboard
Aula Moon Slasher
Audio
Kenwood KRF-V5020 + Kenwood LS76
Monitor
Asus TUF Gaming VG27AQ3A
OS
Windows 11 Pro
Абе понекогаш и ги разбирам овие од техничка поддршка, нив уште од сабајле им почнува денот со 13 пензионери што им поставуваат некои незамисливо глупави прашања од типот зошто кога ќе ми се уклучи светло во фрижидерот ми стига нотификација за игра на фб.... Ама па од друга страна, има лица коишто се тотално необразувани и неписмени, дури и не сакаат да те разберат што сакаш да им објасниш, само како програмирани ти одговараат да ресетираш рутер, да пуштиш вода у вц, да ги загрееш теглите за ајвар пред да ги наполниш итн итн.
Кога и да се јавам во Близу, при половина разговор нервите ми попуштаат, почнувам да кревам тон, и тогаш абе некако магично разбираат се што им зборам.
Чист пример, пред некој ден без да ресетирам рутер, приклучив друг компјутер преку кабел, и нормално, нема ИП адреса ни на новиот ни на стариот, одма знам дека кај нив серверот повлекол две МАК адреси, и сега се буни, не знае на кој која ИП адреса да му ја додели, се што треба е од кај нив да се ресетира конекцијата. Обајснував некои 10 минути, посочив што да направи, толерирав глупави прашања, по петпати одговарав исто на исти прашања, добивав одговор дека кај нив се било во ред, и кога ми пукна филм па почнав да крештам како цацко на тоа мостот, чудесно ме разбра девојченцето, ресетираше конекција и веднаш дојде интернет, и ми рече дека до друго било проблемот, требало да се ресетира конекцијата од кај нив.... :eek:h:
Ја мислам дека веќе и ме имаат заведено таму како потенцијално опасен корисник хахаххахаха

@psyside Можеби и одамна некој ги нема погодено у G, па затоа вакви проблеми, губење фокус, дезориентација, memory loss итн... :eek:h:

членови онлајн
мислења
теми
членови

Нови мислења

ит маркет

На врв Дно