Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Проблем со батерија.

Rac58

Баниран/a
5 јануари 2017
315
243
Скопје
Добар ден на сите на овј Форум, имајте прекрасен ден и направете ми го и мене ако можете. Имено се работи за батеријата на мојот лаптоп DELL. Вчера си реков ајде да ја ставам батеријата која 10-15 дена собираше прашина, и се тргна добро, веднаш почна да се полни иако беше на 69%. Но ѓаволот ме натера почнав да чепкам преку панелот за подесување на батеријата, сменив некои поставки и со Aplly ,Ok го затворив подесувањето. Денес наутро прво го вадам полначот и пробав да се вклучам со батеријата, но не сакаше да стартува, јас го боцнав полначот и кога стартуваше се појави текст "your battery experienced a permanent failure, and needs to replaced" а во редот подоле F-1 за понатака и F-2 за влез во Bios. Го отворив сетингот за батерија но состојбата не се менуваше. На индикаторите наместо бела боја за батеријата трепка црвена и не се полни батеријата која застанала со полнење на 78%. Го инсталирав повторно драјверот за BIOS но немаше никаков ефект. Во BIOS подесувањата се исчитува полнацот кој прикажува 90 W а додека за батеријата исто како погоре "your battery experienced a permanent failure, and needs to replaced".Еве и слики од панелот за сетинзи на батеријата, молам ако некој може да ме насочи или помогне да го решам овој проблем. Untitled1.png Untitled1.png Untitled - Copy.png

Fatihh

hello world
14 април 2007
372
50
Скопје
saaf.mk
Fatihh's setup  
Processor & Cooler
Intel Core i7 - 6700
Motherboard
ASUS TUF
Storage
2TB Western Blue + 480GB SSD A-DATA
PSU
SPIRE SILENTEAGLE 550W REAL
RAM
4x 8GB DDR4
Video card
STRIX GTX 1050Ti 4GB
Case
Case Cooler Master K380
Mouse
Mouse Genesis kypton 500
Keyboard
A4 TEC B318
Monitor
Samsung 27" 4K
OS
win10
Пробај Со :
1. друга батерија
2. друг адаптер
3. упдате на биос
4. драјверите сите да бидат инсталирани од официјалниот сајт
5. ако покрај овие го прави истиот проблем помини во редовите на СААФ или во ИТД однеси го .

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни огласи

ИТ маркет

На врв Дно