Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Препорака за електричен тротинет

Alucard

poweruser
22 октомври 2012
2.037
2.075
Скопје, Македонија
На мисла сум да земам електричен тротинет (или обичен, уште размислувам), па да прашам некој да не има искуство да препорача нешто? Го гледав Razor E300, и демек ок бил, ама ако имате искуство/познавање за некој друг бренд/модел, споделете мислења...

Во игра ми е и обичен, нешто како Oxelo Town 9 EF 16, да речеме, така да добредојдени се и препораки за обичен...

Е сега, проблемот е што во Скопје не успеав да најдам ништо слично, така да ако имате инфо каде во Скопје има продавница со квалитетни тротинети за возрасни, споделете инфо... Во спротивно ќе треба да разгледам некоја варијанта за од странство...

П.С. Во случај на некој да му смета темава што е на ИТ Форум, тротинетов ќе се користи за ИТ потреби :p

stefan_mkd

lurker
18 март 2015
843
669
На мисла сум да земам електричен тротинет (или обичен, уште размислувам), па да прашам некој да не има искуство да препорача нешто? Го гледав Razor E300, и демек ок бил, ама ако имате искуство/познавање за некој друг бренд/модел, споделете мислења...

Во игра ми е и обичен, нешто како Oxelo Town 9 EF 16, да речеме, така да добредојдени се и препораки за обичен...

Е сега, проблемот е што во Скопје не успеав да најдам ништо слично, така да ако имате инфо каде во Скопје има продавница со квалитетни тротинети за возрасни, споделете инфо... Во спротивно ќе треба да разгледам некоја варијанта за од странство...

П.С. Во случај на некој да му смета темава што е на ИТ Форум, тротинетов ќе се користи за ИТ потреби :p

Не знам колкав ти е буџетот, но за добар можам да ти го препорачам ова

The L6 - Magic INMotion SCV

Го имам возено, и стварно е перверзно добро. Имаш инстант забрзување до 20 и после полека вози до 30. Што и да земаш, би ти препорачал да го тестираш прво. Јас лани начекав фестивал за велосипеди, кај што имаше буквално се. Извозев 10тина модели, и само овој тротинет ми остави впечаток

Alucard

poweruser
22 октомври 2012
2.037
2.075
Скопје, Македонија
Не знам колкав ти е буџетот, но за добар можам да ти го препорачам ова

The L6 - Magic INMotion SCV

Го имам возено, и стварно е перверзно добро. Имаш инстант забрзување до 20 и после полека вози до 30. Што и да земаш, би ти препорачал да го тестираш прво. Јас лани начекав фестивал за велосипеди, кај што имаше буквално се. Извозев 10тина модели, и само овој тротинет ми остави впечаток

Го има негде во Македонија овој? Фестивалот за велосипеди претпоставувам не бил во Македонија? :)

ivsss

hello world
16 февруари 2012
345
700
2 x Oxelo и 1 Firefly на располагање за проба во секој момент, само јави ми се. Незнам која е поентата на електричен тротинет, за низ Скопје мислам дека без проблем можеш да се движиш и со обичен, а сметам дека поентата на тротинет е размрдувањето кое делумично го губиш со електричните модели. Не сум возел електричен за да можам да дискутирам но за солиден обичен тротинет можам да кажам дека во брзина може да се споредува со велосипед, а за флексибилност и преносливост му нема рамен.

Поздрав,
Ивс.

goranzoran

poweruser
21 јануари 2011
3.316
2.808
скопје
2 x Oxelo и 1 Firefly на располагање за проба во секој момент, само јави ми се. Незнам која е поентата на електричен тротинет, за низ Скопје мислам дека без проблем можеш да се движиш и со обичен, а сметам дека поентата на тротинет е размрдувањето кое делумично го губиш со електричните модели. Не сум возел електричен за да можам да дискутирам но за солиден обичен тротинет можам да кажам дека во брзина може да се споредува со велосипед, а за флексибилност и преносливост му нема рамен.

Поздрав,
Ивс.
За размрдувањето се согласувам во потполност но за брзината е доста побавен од велосипед.

the_maker

poweruser
14 август 2014
3.869
6.037
UNIVERSE
www.miui.mk
Топ е знам, од све такво големо електроника што требаше да се донесе, со све се чека уште за одобрување. Како ми изгледа овој скутер може прв да стигне :) Почеток на јуни ќе има точно инфо.

Alucard

poweruser
22 октомври 2012
2.037
2.075
Скопје, Македонија
Топ е знам, од све такво големо електроника што требаше да се донесе, со све се чека уште за одобрување. Како ми изгледа овој скутер може прв да стигне :) Почеток на јуни ќе има точно инфо.

Да? Браво ;) Кажи ми, малопродажна цена +/- од прилика знаеш колку би му била? :)

the_maker

poweruser
14 август 2014
3.869
6.037
UNIVERSE
www.miui.mk
Имаат забрана за носење, на сите начини, уште барам. И мене ептен ми треба да ти кажам искрено :)
Ќе има инфо сигурно, ќе претумбам еден контејнер ако треба.

Sent from my MI 5s

SYM_J

hello world
3 декември 2012
61
60
@Alucard ако ти прави кеиф Xiaomi електричен тротинет, мислам дека овде имаат на лагер Xiaomi Smart House

Немам искуство, но доколку моделот е М365 има многу добри коментари во ривјуата за тротинетот.

Ако се јавиш, пиши за кој модел точно станува збор и дали даваат гаранција. 500 евра е ок цена во споредба со цените на ибеј.

bobmkd

hello world
18 ноември 2008
362
183
Скопје
По најавата на Град Скопје дека ќе се субвенционира купувањето на електрични тротинети во висина од 50% или макс. 10.000 денари мислам дека треба да се разработи темава.
Прво @the_maker што бидна со увозот?
Еве мој предлог: Да се пријават форумџии што би сакале тротинет, да се одбере модел/модели, да се најде некоја фирма (може и на форумџија) која би ги увезла (нормално со свој интерес) и лапај си субвенции.
На пример еве еден со федер на предно тркало за нашиве дупки: Carbon Fiber Shockproof 4.4Ah 5.5 inch Folding Electric Scooter - $372.99 Free Shipping|GearBest.com

kubelka

read-only
7 јули 2014
26
6
1.000.000 мкд поделено со 10.000 мкд по субвенција излегува дека има дамо 100 субвенции. Така да подобро да не се надеваме на субвенциите.... :)

Banjifiko

poweruser
28 октомври 2008
3.964
6.061
Skopje
Постои глобален и многу подлабок проблем со нашиот сообраќај, кој не се средува преку ноќ. Сите овие опции треба да бидат личен избор, а не решение. Кој сака пешки, кој сака нека вози велоспед, тротинет... Мене на пример ми е мерак со автомобил да одам секаде. Но, се сложувам да се направи центарот на Скопје pedestrian zone, а ако си мангуп да возиш автомобил, бујрум бате, плати 300 денари дневен pass. Па потоа нека паркираат џипови со вклучени четири трепкачи на тротоар, додека пиат 2-4 часа едно кафе, и слично курчење.
Инаку, проблемот со сообраќајот не го сметам за главен причинител на загадувањето...

corpz

hello world
12 април 2007
67
117
Јас го пазарив Xiaomi M365 (бел) од Intersport во Cosmos трговскиот центар во Солун. Кошташе четрсто евра од кои 45 евра ми вратија данок и ми дојде околу 350 евра. Презадоволен сум досега, ѕирни на форумов имаш и посебна тема.

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни теми

Последни огласи

ИТ маркет

На врв Дно