Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Предлог Маус до 40е

IgorYNWA

read-only
22 октомври 2014
18
5
Предлог гејминг маус до 40е по можност да е одма достапен во наши продавници да се купи веднаш . Благодарам

Steam.

user
31 мај 2011
1.098
1.025
Чаир
Steam.'s setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5700X3D w/ Thermalright Peerless Assassin 120 Digital ARGB White
Motherboard
ASUS TUF B550M-PLUS
Storage
Samsung 970 EVO PLUS 1TB + 2TB WD20EZRX x2 + WD SN770 1TB
PSU
Corsair RM1000e
RAM
32GB DDR4@2666MHz
Video card
Gigabyte RTX 5070 Ti WINDFORCE OC SFF
Case
LIAN LI Lancool 206 White
Mouse
Darmoshark M2
Keyboard
Epomaker HE80
Audio
JCally JM20 MAX w/ Sennheiser HD 599
Monitor
AOC Q27G4ZR + ASUS ROG XG27ACS
OS
Windows 11
Abyssus никако, најсрање сензор. G102 најдобар од сите овде, sensor/build quality wise, ама се е до дали ќе ти легне на рака маусот. Ја имаш и wireless верзијата од него во Нексио, G305 - 2990ден. Не е 40, ама ако си за да не мафташ кабли лево десно, вреди да доплатиш.

champagnepepe

Баниран/a
21 ноември 2019
125
253
Скопје
Razer viper mini - мислам дека нексио и амако вршат нарачки.
Razer / Zowie / Logitech / Glorious / G-Wolves.
Калкулатор тука:
https://www.rocketjumpninja.com/mouse-search

За FPS игрици:
Голем мауспад (45х40 или 90х40 , никако 70х30 ) + лесен маус 60-90грама на 1000 херци + 400 DPI 2 sens во Source Engine [CS GO Apex Legends TitanFall 2] или 800D DPI 1 Sens + 144 херци и нагоре монитор + 0.5 ms timer resolution + 1709 Windows 10 за невештачки QPC тајмер и драстично намалена варијација во херцажата на маусот.

Препораки :
Razer Viper [3500 во галерија со попуст]
Logitech G pro Wireless [110 eур vo germanija used]
Zowie FK2 / Divina S2 / EC-2A ако си фан на DeathHadder
Glorious Model O minus во бугарија за 100 лева
Rival 3 е супер, нов, но за истите пари Viper Mini е далеку подобар со драстично подобар кабел (review на името). Не сум сигурен за quality control , така да пази.
G102 е неуништлив, но постар (review на името).

Последна промена:
9 јуни 2015
1.390
2.205
Скопје
Јас скоро се подновив со Rival 3, маусот е одличен единствена забелешка/маана му е кабелот - обичен е, меѓутоа во тој ценовен ранг не би одбрал ништо друго. Кликовите и 'feeling'-от на G102 ми делуваат многу... ефтино.

fuzzjaw

poweruser
13 јануари 2014
2.062
3.832
Abyssus никако, најсрање сензор. G102 најдобар од сите овде, sensor/build quality wise, ама се е до дали ќе ти легне на рака маусот. Ја имаш и wireless верзијата од него во Нексио, G305 - 2990ден. Не е 40, ама ако си за да не мафташ кабли лево десно, вреди да доплатиш.

G305 мислам беше на попуст во Галерија пред скоро, дали 2,490 или 1,990, не сум сигурен. Кое и да е, јас би рекол дека е best buy до тие пари ако ти лежи в рака.

dariuus

hello world
19 ноември 2018
85
116
Купив Logitech G403 и сум презадоволен Wired е и супер лежи во рака. Најмногу го играм за CS:GO, со Logitech Hub-от си го користам RGB-то и доаѓа со 10g тегче тежи околу 87g+10g. Го имам со 3366 сензорот за жал го купив пред да испадне HERO 16K верзијата.
11/10

IgorYNWA

read-only
22 октомври 2014
18
5
Според тоа што разгледувам и тоа што понудивте g102 i rival 3 како најдобра опција ми стојат супер е и g305 само секаден е 3 илјади. Сакам и некој мауспад да земам обичен до кај 500 600 денари

Се одлучив за rival 3 од анхоч па разгледував обични маус пад помош и околу тоа дали воопште да трошам пари на тие?

Изменето од модератор:

mdeni

senior
24 септември 2012
6.108
6.051
Razer viper mini - мислам дека нексио и амако вршат нарачки.
Razer / Zowie / Logitech / Glorious / G-Wolves.
Калкулатор тука:
https://www.rocketjumpninja.com/mouse-search

За FPS игрици:
Голем мауспад (45х40 или 90х40 , никако 70х30 ) + лесен маус 60-90грама на 1000 херци + 400 DPI 2 sens во Source Engine [CS GO Apex Legends TitanFall 2] или 800D DPI 1 Sens + 144 херци и нагоре монитор + 0.5 ms timer resolution + 1709 Windows 10 за невештачки QPC тајмер и драстично намалена варијација во херцажата на маусот.

Препораки :
Razer Viper [3500 во галерија со попуст]
Logitech G pro Wireless [110 eур vo germanija used]
Zowie FK2 / Divina S2 / EC-2A ако си фан на DeathHadder
Glorious Model O minus во бугарија за 100 лева
Rival 3 е супер, нов, но за истите пари Viper Mini е далеку подобар со драстично подобар кабел (review на името). Не сум сигурен за quality control , така да пази.
G102 е неуништлив, но постар (review на името).
Каде да се најде Випер Мини кај нас?

zipi123

lurker
14 јануари 2016
559
492
Скопје
zipi123's setup  
Processor & Cooler
Intel I7 9700+Gigabyte Aorus atc700
Motherboard
Asus Tuf B360-Gaming Plus
Storage
NVMe kingston a1000 240gb+Kingston UV480gb+1TB seagate barracuda
PSU
Riotoro enigma G2 650w 80+ gold Full modular
RAM
2x8gb Gskill SniperX 3000mhz cl16
Video card
RTX 2060 Ventus 6GB GDDR6
Case
Aerocool xpredator x3
Mouse
Corsair Harpoon Gaming
Keyboard
Razer Cynosa v2
Audio
Razer Kraken Tournament Edition
Monitor
Benq ex240n mobiuz 165hz
OS
Win 10 pro x64
HARPOON RGB Gaming Mouse
go imam od septemvri, vrv maus, okolu 30 evra doagja so kvaliteten i dosta dobar softwere, sto se poddesuva skoro se.

mdeni

senior
24 септември 2012
6.108
6.051
Де бе никој ли нема маус салам? Мене најважно ми е кога ќе кликнам 100.000% да има риспонз на компјутерот, особено на десен клик. А доста мауси знаат еднаш на 100 пати да направи "цк" а да не е кликнато, и ми го ремети раатот.

Продавнициве се хаос, ништо нема на лагер.

Випер мини каде има кај нас незнае никој?
Лоџитек г305 кај да се побара како бежично решение?

Некој друг со 5-6 копчиња со лесен клик? G103 лоџитек не ми бега како најдобра опција, ама има кабел што доколку е можно да го нема. Ама ако мора тоа е.

Гледам и Лоџитек М330, нема копчиња, ама па тивок...

Лоџитек 705 од тито, има се, ама пак ласер прастар, којзнае дали има тракинг или од прилика гаѓа...

Лоџитек М590 ми делува супер. Има копчиња ем е тивок, супер батерија. Ама дали е рилајабл на клик кој да знае? Дали е од овие безжични мауси кај што не се осеќа дека е безжичен? Модерниве лоџитекој?

Последна промена:

blackelf

lurker
14 декември 2013
619
546
Каде да се најде Випер Мини кај нас?
Ги прашав Анхоч, рекоа за 3-4 недели би требало да биде кај нас.

Инаку и јас купив Rival 3 пред една недела, ама некако не ми се допаѓа формата на маусот. Чекам да дојде Viper Mini ќе го земам и ќе направам еден краток review на тема Rival 3 vs Viper Mini. Ќе ги тестирам и тој што нема да ми се допаѓа ќе заврши на продажба.

mdeni

senior
24 септември 2012
6.108
6.051
Ги прашав Анхоч, рекоа за 3-4 недели би требало да биде кај нас.

Инаку и јас купив Rival 3 пред една недела, ама некако не ми се допаѓа формата на маусот. Чекам да дојде Viper Mini ќе го земам и ќе направам еден краток review на тема Rival 3 vs Viper Mini. Ќе ги тестирам и тој што нема да ми се допаѓа ќе заврши на продажба.
Да сме живи и здрави до тогаш, ривалот ќе оди на продажба значи. Ама мислам дека ми е со потврди копчиња од г103 и дека е згора на тоа поскап.

Нормално дека не сум ги пробал маусиве, зошто немам каде. Ова е од што сум исчитал вагон ривјуа барајќи обичен добар маус.

IcePick

hello world
19 ноември 2013
317
262
Да сме живи и здрави до тогаш, ривалот ќе оди на продажба значи. Ама мислам дека ми е со потврди копчиња од г103 и дека е згора на тоа поскап.

Нормално дека не сум ги пробал маусиве, зошто немам каде. Ова е од што сум исчитал вагон ривјуа барајќи обичен добар маус.
G102 го има во Анхоч на лагер моментално, G305 прашај во Нексио. Ако имаш поголем буџет ја би одел со G305, нема никаква разлика во прецизност освем ако немаш рутер до пц знае да направи проблем, но даваат USB extender со него да го ставиш ресиверот поблиску до маусот и нема да имаш никаков проблем. Исто така многу изненаден од батеријата, поминаа 250 саати и сеуште не е ни до 50%, а цело време го користам во Preformance Mode.

mdeni

senior
24 септември 2012
6.108
6.051
G102 го има во Анхоч на лагер моментално, G305 прашај во Нексио. Ако имаш поголем буџет ја би одел со G305, нема никаква разлика во прецизност освем ако немаш рутер до пц знае да направи проблем, но даваат USB extender со него да го ставиш ресиверот поблиску до маусот и нема да имаш никаков проблем. Исто така многу изненаден од батеријата, поминаа 250 саати и сеуште не е ни до 50%, а цело време го користам во Preformance Mode.
Дали се нежни копчињата на г305? Или посилно треба да ги притискаш? Ако веќе го имаш?

Тој податок многу тешко го наоѓам. И како за помал го зборат 103/305 ама за claw grip треба да е океј.

Дали се многу гласни копчињата?

Го фалат како еден од најдобрите на планетава, не во класа, туку во сите класи.

250 саата како 11 дена или 250 саати работа како 4 месеци?

IcePick

hello world
19 ноември 2013
317
262
Дали се нежни копчињата на г305? Или посилно треба да ги притискаш? Ако веќе го имаш?

Тој податок многу тешко го наоѓам. И како за помал го зборат 103/305 ама за claw grip треба да е океј.

Дали се многу гласни копчињата?

Го фалат како еден од најдобрите на планетава, не во класа, туку во сите класи.

250 саата како 11 дена или 250 саати работа како 4 месеци?

Кликовите се лесни, пред нив користев маус со потешки кликови и на почетокот ми се случуваше да кликнам по грешка.
За големина зависи од раката се држам на правило 60% од RJN и до сега прилично е точно +/-, маусот е мал јас го користам со fingertip, но за повеќето луѓе треба да е добар за claw.
Копчињата се нешто погласни од повеќето гејминг мауси (бар јас што сум користел) но за чувството на кликот вреди тоа малце погласно.
Страничните копчиња на G102 се подобри од тие на G305 и тркалцето бар на мојава копија е многу погласно на G305. G102 знае да има проблем со федерот на DPI дугмето кога ќе го чукнеш да прави звук, иако мојот го има тој проблем користам висок DPI/SENS и не ми било проблем до сега.
250 работни часа се поминати очекувам кај и да е да откаже батеријава, но доста сум задоволен.
Потполно се сложувам дека е врв маус, сум имал прилика да пробам доста мауси, но овие сега за сега ми се најдобра опција.

mdeni

senior
24 септември 2012
6.108
6.051
Во нексио и во галерија има бел, што не доаѓа во обѕир. Ќе се чујам за проверка следна недела да видам дали има црни.

Сепак е дупло поскап од г103 кој е ненормално добра цена за тие карактеристики и многу ми мати работа.

Муабетот ми е дали со г305 на пример си осетил подобрување во работата (утнат клик, да кликнам а да не регистрира) во однос на обични мауси. Или пак во движењето да си знае да си забега па да го враќаш. Некои и на пошарен мауспад забегаваат обичниве.

Кој и да си го имал претходно, дали осеќаш подобрување?

IcePick

hello world
19 ноември 2013
317
262
Во нексио и во галерија има бел, што не доаѓа во обѕир. Ќе се чујам за проверка следна недела да видам дали има црни.

Сепак е дупло поскап од г103 кој е ненормално добра цена за тие карактеристики и многу ми мати работа.

Муабетот ми е дали со г305 на пример си осетил подобрување во работата (утнат клик, да кликнам а да не регистрира) во однос на обични мауси. Или пак во движењето да си знае да си забега па да го враќаш. Некои и на пошарен мауспад забегаваат обичниве.

Кој и да си го имал претходно, дали осеќаш подобрување?
Осејќам подобрување со тоа што е многу добар облик и големина за мене, сензорот како и на повеќето нови мауси е топ, стандарден lift of distance кој не се подесува, spin out и да промашиш клик е невозможно.
Пробан на сите можни мауспадови шарен,црн,спид,контрол итн. (освем алуминиум) на никој нема проблем.
Прва препорака на било кој ако му одговара обликот ми е G102 преформансите се еднакви на било кој top tier маус, а поради обликот за многу вклучувајќи ме и мене е подобар избор.

xhktw

x
2 август 2009
1.466
1.945
xhktw's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 7 5700X3D / Macbook Pro M4 14' 16/512
Motherboard
MSI B350 Tomahawk
Storage
Samsung 870 EVO 1 TB SSD
PSU
Gigabyte Odin 1200W PSU
RAM
G.Skill DDR4-3200 64GB
Video card
PNY 3090 24GB
Case
Logic Portos Case
Mouse
ROG Harpe Ace AimLab Edition
Keyboard
AK820Pro / Monsgeek Fun60 Pro / Custom 3D Printed
Monitor
34" MSI MAG342CQPV 100Hz / ASUS 27" ROG Strix OLED XG27AQDMG
OS
macOS Sequoia / Arch Linux
Го порачав овој маус rival 3 и овој маус пад steelseries мислење?
Супер е мауспадот, јас тој ќе ти го препорачав али мислев дека ти е надвор од буџет. QCK+ користам последниве 10 години, моментално сум на 3тиот мислам.

mdeni

senior
24 септември 2012
6.108
6.051
G600 да не сте го забележале кај нас или за нарачка? Го има на попусти и за 30-40еур по амазоните, ама без шипинг до кај нас.

Гледам редрагон импакт м908 го имаЛО во галерија. Сега го нема. Формава безвезе, ама може да се покаже како пректичен ако нема нешто посаглам од тој тип.

За комбинирање со autohotkey овие се злато.

P.s. и нагата ја нема на лагер. Хаос се продавнициве.

Последна промена:
членови онлајн
мислења
теми
членови

Офтопик

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно