Abyssus никако, најсрање сензор. G102 најдобар од сите овде, sensor/build quality wise, ама се е до дали ќе ти легне на рака маусот. Ја имаш и wireless верзијата од него во Нексио, G305 - 2990ден. Не е 40, ама ако си за да не мафташ кабли лево десно, вреди да доплатиш.
Каде да се најде Випер Мини кај нас?Razer viper mini - мислам дека нексио и амако вршат нарачки.
Razer / Zowie / Logitech / Glorious / G-Wolves.
Калкулатор тука:
https://www.rocketjumpninja.com/mouse-search
За FPS игрици:
Голем мауспад (45х40 или 90х40 , никако 70х30 ) + лесен маус 60-90грама на 1000 херци + 400 DPI 2 sens во Source Engine [CS GO Apex Legends TitanFall 2] или 800D DPI 1 Sens + 144 херци и нагоре монитор + 0.5 ms timer resolution + 1709 Windows 10 за невештачки QPC тајмер и драстично намалена варијација во херцажата на маусот.
Препораки :
Razer Viper [3500 во галерија со попуст]
Logitech G pro Wireless [110 eур vo germanija used]
Zowie FK2 / Divina S2 / EC-2A ако си фан на DeathHadder
Glorious Model O minus во бугарија за 100 лева
Rival 3 е супер, нов, но за истите пари Viper Mini е далеку подобар со драстично подобар кабел (review на името). Не сум сигурен за quality control , така да пази.
G102 е неуништлив, но постар (review на името).
Земи некој подобар пад,барем 450x400 најдобро е 450х450 или ако сакаш desk pad 900х450.Се одлучив за rival 3 од анхоч па разгледував обични маус пад помош и околу тоа дали воопште да трошам пари на тие?
Ги прашав Анхоч, рекоа за 3-4 недели би требало да биде кај нас.Каде да се најде Випер Мини кај нас?
Да сме живи и здрави до тогаш, ривалот ќе оди на продажба значи. Ама мислам дека ми е со потврди копчиња од г103 и дека е згора на тоа поскап.Ги прашав Анхоч, рекоа за 3-4 недели би требало да биде кај нас.
Инаку и јас купив Rival 3 пред една недела, ама некако не ми се допаѓа формата на маусот. Чекам да дојде Viper Mini ќе го земам и ќе направам еден краток review на тема Rival 3 vs Viper Mini. Ќе ги тестирам и тој што нема да ми се допаѓа ќе заврши на продажба.
G102 го има во Анхоч на лагер моментално, G305 прашај во Нексио. Ако имаш поголем буџет ја би одел со G305, нема никаква разлика во прецизност освем ако немаш рутер до пц знае да направи проблем, но даваат USB extender со него да го ставиш ресиверот поблиску до маусот и нема да имаш никаков проблем. Исто така многу изненаден од батеријата, поминаа 250 саати и сеуште не е ни до 50%, а цело време го користам во Preformance Mode.Да сме живи и здрави до тогаш, ривалот ќе оди на продажба значи. Ама мислам дека ми е со потврди копчиња од г103 и дека е згора на тоа поскап.
Нормално дека не сум ги пробал маусиве, зошто немам каде. Ова е од што сум исчитал вагон ривјуа барајќи обичен добар маус.
Дали се нежни копчињата на г305? Или посилно треба да ги притискаш? Ако веќе го имаш?G102 го има во Анхоч на лагер моментално, G305 прашај во Нексио. Ако имаш поголем буџет ја би одел со G305, нема никаква разлика во прецизност освем ако немаш рутер до пц знае да направи проблем, но даваат USB extender со него да го ставиш ресиверот поблиску до маусот и нема да имаш никаков проблем. Исто така многу изненаден од батеријата, поминаа 250 саати и сеуште не е ни до 50%, а цело време го користам во Preformance Mode.
Дали се нежни копчињата на г305? Или посилно треба да ги притискаш? Ако веќе го имаш?
Тој податок многу тешко го наоѓам. И како за помал го зборат 103/305 ама за claw grip треба да е океј.
Дали се многу гласни копчињата?
Го фалат како еден од најдобрите на планетава, не во класа, туку во сите класи.
250 саата како 11 дена или 250 саати работа како 4 месеци?
Осејќам подобрување со тоа што е многу добар облик и големина за мене, сензорот како и на повеќето нови мауси е топ, стандарден lift of distance кој не се подесува, spin out и да промашиш клик е невозможно.Во нексио и во галерија има бел, што не доаѓа во обѕир. Ќе се чујам за проверка следна недела да видам дали има црни.
Сепак е дупло поскап од г103 кој е ненормално добра цена за тие карактеристики и многу ми мати работа.
Муабетот ми е дали со г305 на пример си осетил подобрување во работата (утнат клик, да кликнам а да не регистрира) во однос на обични мауси. Или пак во движењето да си знае да си забега па да го враќаш. Некои и на пошарен мауспад забегаваат обичниве.
Кој и да си го имал претходно, дали осеќаш подобрување?
Супер е мауспадот, јас тој ќе ти го препорачав али мислев дека ти е надвор од буџет. QCK+ користам последниве 10 години, моментално сум на 3тиот мислам.Го порачав овој маус rival 3 и овој маус пад steelseries мислење?
Го порачав овој маус rival 3 и овој маус пад steelseries мислење?