Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Проблем Поправање/Премостување на бакарен вод (точка)

DrMTR

senior
27 март 2014
7.967
8.507
Да си здрав и жив. Инаку си ги сјебал контактите ради тоа што леткумот ти бил 100 ватен :) (кажано фигуративно, гарант ти бил некој соломон од 35 вати)
Овие водови се лемат со леткумче до 15 вати, иначе со водовите ке се случи тоа што ти се случило на тебе :)
letkumot so koj sto lemese tipot bese profesionalen ama mnogu bese jak, morase da go namaluva koga proba da prelemuva po vtorpat (otkako gi sjebavme Tp_in I Tp_out tockite)

DrMTR

senior
27 март 2014
7.967
8.507
Да си здрав и жив. Инаку си ги сјебал контактите ради тоа што леткумот ти бил 100 ватен :) (кажано фигуративно, гарант ти бил некој соломон од 35 вати)
Овие водови се лемат со леткумче до 15 вати, иначе со водовите ке се случи тоа што ти се случило на тебе :)

neznam kolku vaten bese letkumot na tipot ams bese profesionalen, poso e elektricar :)

ova e mojot sto go imam. Go kupiv vo Francija kpga bev.

D4S0KjX.jpg

DoomiX_MDK

hello world
9 април 2007
174
109
Ако не си ја фрлил плочката и уште имаш желба да пробаш да го оправиш рутерчето, сликни ја плочката , да видиме колку е оштетена од претходното лемење... можеби би успејале да смислиме нешто :)

По ова што читнав, рутерчето уште можеш да го спасиш. C55 и C57 ко што гледам од шемата се декаплинг кондензатори најверојатно нешто како 100N. R82 e 10K pullup и најверојатно компонентите се 0805 или 0603 footprint, кој што се леми :) Се зависи колку ти е оштетена плочката од претходно лемење.

Последна промена:
— членови онлајн
—мислења
—теми
—членови

Офтопик

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно