Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Помош за деца без родители

gOJDO

sensei
23 јануари 2008
11.065
19.034
Skopje
www.insomnia.mk
gOJDO's setup  
Processor & Cooler
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Motherboard
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&#BGP5555PGBB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Storage
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#G5YY5PB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
PSU
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&GY!^:~7JJJJ??77777??JJY5PGB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
RAM
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#5!: ..:^~~!7??JYYYYJJJJJJYYPG#&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Video card
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&5!. .^!?YPB&&@@@@@@@@@#B#@@@@@@@@@@&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Case
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&P7. :?5G#@@@@@&BGB@@@@@@@@PPP&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Mouse
@@@@@@@@@@@@@@@@@G7:.~. ^5@@@@@@@@&P5P#@@@@@@BPPG@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Keyboard
@@@@@@@@@@@@#&@@@@@@@@@@@@@@&BY7~^^!7YPGBBB#&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Audio
@@@@@@@@@@@@@@#Y~~JG&@#Y^ .7G&@@@@@#PPPGB#BBP5PG&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Monitor
@@@@@@@@@@@@&PJ5#@@@@@@@@BY~. :75B&@@@&BGPPPPGB&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Било кој Core 2 дериват на 2.4GHz брка работа.

tomi

Sensei Модератор
16 април 2007
9.876
3.884
Скопје
Ќе се обидам во овој проект да вклучам и некоја наша IT Фирма да донира нешто симболично. Се надеваме дека ке излезат во пресрет.

gOJDO

sensei
23 јануари 2008
11.065
19.034
Skopje
www.insomnia.mk
gOJDO's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&#BGP5555PGBB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Storage
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#G5YY5PB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
PSU
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&GY!^:~7JJJJ??77777??JJY5PGB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
@@@@@@@@@@@@#&@@@@@@@@@@@@@@&BY7~^^!7YPGBBB#&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Audio
Monitor
@@@@@@@@@@@@&PJ5#@@@@@@@@BY~. :75B&@@@&BGPPPPGB&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Побарај матична плоча B75 или процесор G1620. Најдовме меморија 2x2GB DDR3!

stoneeater

hello world
23 јули 2010
97
102
Ќе ми се јави подоцна Toteto, па ќе му ги дадам хард дискот и TV картичката да ги донесе Скопје утре.

uwemi

poweruser
20 февруари 2011
4.761
4.323
Skopje
2b.com.mk
uwemi's setup  
Processor & Cooler
Intel i5 3450s
Motherboard
Gigabyte GA-z68xpUD3
Storage
Samsung EVO 840 / 320GB + 1TB HDD.
PSU
CM SilentPro 700W
RAM
2x4GB Kingston - 1333mhz
Video card
Sapphire R9 280x Vapor-X
Case
CoolerMaster K-350
Mouse
Logitech MX-518
Keyboard
A4Tech B120 Red BackLight
Audio
Creative Inspire P380 2.1
Monitor
BenQ RL27" + SyncMaster 24"
OS
Windows 7 / 64Bit
Od mene 1Gb ddr2 i ,PSU 300W real.

O

Oliver!

Гостин
Офф, дека видов " - 4GB DDR2/DDR3 RAM" на старт, па веднаш пишав...
Сеедно, ако треба различно од моево, ако сака некој друг од форумов нека даде замена DDR2, а нека ги земе моите... секако ги давам.

Корекција:
всушност биле 2 плочки по 2GB Kingston @ 1333MHz
(гаранција до Мај 2017)

gOJDO пиши ПП кога си во можност како да ти ги доставам. :]

cobe_j

read-only
13 јануари 2014
0
1
имам некои делови кои сакам да ги донирам.може ли да ми каже некој каде да ги донесам?

FrukaZ

hello world
16 август 2013
317
429
- http://forum.it.com.mk/attachments/img_2644-1-jpg.14543/
- Матична Asrock AGP 8x Sata ATA 133 USB 2.0 незнам дали е функционална ако може да се искористе нешто некој дел супер ако
- https://www.asus.com/Graphics_Cards/A9200SET64M/
- Картица за телефон - http://pics.ricardostatic.gr/14_719805006_Big/hardware/microcom-inporte-faxmodem.jpg
Ако е потребно само ова го имам нема проблем се ке дадам ..

saljgan

read-only
13 јануари 2014
0
1
Имам бежично и оптичко глувче(на оптичкото само скролот не му работи).Е сега ,дали може да се прифати модем постар модел( http://goo.gl/KoVnmk )?

DaVoRkNe

poweruser
1 септември 2011
4.082
4.347
Скопје
лелеле ме наеживте и ме омекнафте со темава,јас вакво нешто не сум сретнал до сега.е вака сеа пошто сме мајчини.ке контактирам со неколку новини секако зборам,вест,вечер,новамкаедонија и итн,сево ова да се напише (нормално позитивна преголема работа)

господ здравје да му даде на човекот кој ја отвори темава да не именувам.браво мајсторе браво е ова е човек со големо срце.

момци секоја ви чест абе ахххх ме расплакавте бреееееееееее :D секоја чест за секој оној кој донирал за преголем респект е браво уште еднаш.

gOJDO

sensei
23 јануари 2008
11.065
19.034
Skopje
www.insomnia.mk
gOJDO's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
PSU
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Audio
Monitor
Деловите може да ги донесете кај мене. На работа сум од 8 до 16 часот на Ленинова кај Грчка Амбасада во зградата на ЕВН. Ако сум излезен на состанок или на терен може да ги оставите на портирница за Кирил Ачкоски од Висок Напон.

Барајте ме на 070 545-946, Кирил.

Од деловите кои ќе бидат донирани ќе се склопи компјутер. Од рестото најверојатно ќе склопиме уште еден или два, послаби компјутери. Истите можеме да ги донираме во СОС Детско Село.

Денес земав една плочка од 2GB DDR3 и WiFi рутер без адаптер од 12v(мислам дека ќе најдам, ако не најдам ќе бараме и тоа) од Steam и еден HDD 250GB од MarkoHF.

Сега за сега имаме во најва:
2x2GB DDR3
G1620
куќиште
напојување
тастатура
глушец
звучници
хард диск од 1TB
DVD-RW

На сметка кај мене се пристигнати две уплати од по 1000 денари од igor_xxx и Necromancer.

Уште еднаш голема благодарност до сите!

ке контактирам со неколку новини секако зборам,вест,вечер,новамкаедонија и итн,сево ова да се напише (нормално позитивна преголема работа)
Нема потреба од никаков публицитет. Напротив не би сакал да се крева џева околу ова. Имињата на донаторите ги пишувам јавно само за да биде транспарентен процесот на прибирање на средствата.

Ако сакаш да помогнеш на некаков начин тоа ќе го направиш со тоа што ќе се откажеш од едно искачање или седнување во кафана кои што верувам нема многу да ти сменат, но некому и те како ќе му го направат животот посреќен и помалку суров.

gOJDO

sensei
23 јануари 2008
11.065
19.034
Skopje
www.insomnia.mk
gOJDO's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
PSU
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Audio
Monitor
Во претходниот пост објаснив кога е најзгодно. Но може и да се договориме да се најдеме некаде ако не те носи патот кон центар на Скопје.

saljgan

read-only
13 јануари 2014
0
1
Не сум од Скопје,не го познавам доволно.Има ли некој од Автокоманда? Евентуално ГТЦ(околина) ?

Pocahontas

read-only
29 ноември 2013
6
11
Јас имам нешто од училишен прибор и книги, лектири да понудам,доста сочувани. ...
(само да ми кажеш кое одделение се)...... Секоја чест за иницијатијава . :)

FrukaZ

hello world
16 август 2013
317
429
Ако може така со книги ова она кажите јас си мислам само за техника е ?

gOJDO

sensei
23 јануари 2008
11.065
19.034
Skopje
www.insomnia.mk
gOJDO's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
PSU
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Audio
Monitor
Им фали мала трпезариска масичка/масичка за во кујна. Ќе проверам што друго им фали па ќе пишам.

Todor91

lurker
8 јануари 2008
861
797
Им фали мала трпезариска масичка/масичка за во кујна. Ќе проверам што друго им фали па ќе пишам.
Имам и мала масичка за пц плус столче ако треба кажете,Исто така и телевизор Самсунг со полурамен екран,малце е матна сликата ама мислам дека може да се направи т.е @Sale69 да го види.

pLaToOn

hello world
24 јануари 2012
227
190
@gOJDO, те молам, пошто гледам дека имаш барем до сега увид во она што е понудено да ги известиш сите „добитници“ кои треба да ги достават компонентите. Лично јас незнам дали во списокот нешто е мое ...
ВЕРУВАМ дека и за вишокот опрема (проблем така-така), ако може да се складира (мал проблем), може и тоа како да најде примена во слични ситуации. Покрај опремата, факт е дека ќе мора да се јави некој кој ќе жртвува од своето време (голем проблем) да истестира и состави втора, трета, па ххх-та стабилна (внимавај ... не јака, туку стабилна) машина од она што е пријавено за донација.
Мислам дека просторор за складирање, па дури и деловите не се голем проблем во споредба со потребата од квалитетни „хаус-мајстори“ кои сето тоа на крај би го спакувале во функционална машина.

gOJDO

sensei
23 јануари 2008
11.065
19.034
Skopje
www.insomnia.mk
gOJDO's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
PSU
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Audio
Monitor
Јас се нафаќам да го средам компјутерот за овој случај., Исто така имам простор за складирање на донираните хардвери. Мислам дека ќе склопиме уште еден или два компјутери. Ќе се информирам (имам пријатели кои работат таму) дали во СОС детско село имаат потреба од компјутери, и ако тоа е случај ќе ги донираме таму.

bogoevski

user
29 ноември 2009
1.706
2.757
Hønsebybotn
bogoevski's setup  
Processor & Cooler
Повеќејадрен со множител
Motherboard
Црна со црвени детали
Storage
Препун
PSU
Предимензионирано
RAM
Доволно
Video card
Нај јака со 8 гигавати
Case
Гломазно
Mouse
Немам, чувам мачки.
Keyboard
Тивка
Audio
Стерео со двигател
Monitor
Прецизен
OS
Џам
Не сум од Скопје,не го познавам доволно.Има ли некој од Автокоманда? Евентуално ГТЦ(околина) ?
Еве ме мене, што имаш да донираш може да ми предадеш на мене во Автокоманда, па јас ќе проследам докај gOJDO.
Јас ќе донирам интересни стерео звучници, драге воље ќе помогнам во припрема на конпујтерите.

smole

poweruser
18 април 2007
3.909
4.588
Говедо, кога си слободно барај ме или ќе ти поминам или ти помини ми да ти дадам кеш, било кое време.

gOJDO

sensei
23 јануари 2008
11.065
19.034
Skopje
www.insomnia.mk
gOJDO's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
PSU
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Audio
Monitor
Дај помини до кај мене на работа, остави ми.

— членови онлајн
—мислења
—теми
—членови

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно