Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Помош при избор на мобилен

vlatko_95

read-only
14 јули 2010
33
23
Скопје / Аеродром
Треба да изберам мобилен до 10к ден. од вип на M претплата.. од таму што можам да изберам глеам HTC Desire X и LG L7, пишете ако мислите за некој др. подобар до таа цена... Сеа бев да го разгледам HTC -то ама мн. мал ми изгледа... овој LG-во нигде го нема изложено.. ај пишете некој совет!

droga1985

read-only
31 октомври 2012
7
3
HTC земи ако ти изгледа помал не ги знам цените и доплатите во вип али како телефон не се споредува ни од далеку ни со сони-то типо погоре наведено ни со лг л7. ДАЛЕКУ ПОДОБАР ПРОЦЕСОР ЗА АНДРОИД ТЕЛЕФОН од искуство со htc БИ ТИ ПРЕПОРАЧАЛ имам сменето 400 телефони за користенје и незнам колку ми поминале низ рака за продазба....се имам до пред некоја година бавено со продазба и итн.

droga1985

read-only
31 октомври 2012
7
3
незнам дали колку бараат во вип доплати и дали зимас телефон само ради да излезе поевтино ке го зимас на договор исл.најубава варијанта за телефон ти е половен да си купис еднас го плакас не си обврзан и сл ако имас пари купи нов........инаку ако си ресил од вип мегу тие наведените без дилеми ХТЦ
1 процесор
2 слцд екран
3.многу верзии на андроид лета на сите само ако е од вип ке изгубис гаранција со тоа нема да си играс
4 една мана на секој хтц во споредба со други андроид телефони секоја вечер на полнач

stefan_v

user
3 мај 2010
1.426
604
macedonius.com
Искрено, не се замарај со верзија на андроид. Еве сеа новиве телефони се или 4.0 или 4.1. Имам андроид телефон кој секоја можна апликација ја пушта, освен имаше една игра со тркање на плажа со баги, и таа бараше двојадрен процесор(мојот телефон има еднојадрен, но фабрички оверклокуван).
Имам околу 50 или повеќе апликации на него се си работи без проблеми.
Е сеа двојадрен затоа што некои игри знаат да користат 2 јадра па ќе ти бараат таков процесор да ги пуштиш. И ако гледаш MKV/MP4 HD филмови ќе имаш 70% подобрување на апликацијата со која ги пушташ филмовите на телефон со двојадрен процесор.
Телефоните кои ги наброја имаат најмалку двојадрен.
Јас викам оди на тој што има поголем екран и ти фаќа око. Лично не сум LG фан...и не сум многу многу импресиониран од LG телефоните. HTC веќе се докажаа, и можеш да разгледаш и од некој друг произведувач(пример сони).

Necromancer

poweruser
24 февруари 2012
4.248
5.571
Скопје
Од овие што ги пиша дефинитивно Desire X. Ако ти се чека за С3 мини, почекај, ама спореди ги барем спецификациите. Што во пракса и не значи нешто, освен ако не е голема разлика.

vlatko_95

read-only
14 јули 2010
33
23
Скопје / Аеродром
Ми се допаѓа дизајнот на хтц-то, ама на самсунг исто не е лош, самсунгот е сигурно поквалитетен и ќе има поголема поддршка, има s-voice, и сите тие работи што ги има с3, има NFC.... и е доста добар... ми се допаѓа... само проблемот е кога ќе дојде у вип, некои викаат дека е дојден, ама на нивнава страна го нема.. ако има некој нешто информации кога ќе пристигне нека пише, ќе му бидам благодарен :D

droga1985

read-only
31 октомври 2012
7
3
влатко глеам се мислиш многу зашто не си земеш тогас хтц оне x ili s3 standardniot SUM GI KORISTEL I EDNIOT I DRUGIOT....сега користам хтц desire hd полсаб е од оне x али се менјава софт 4.1 и ете го истиот тел за дупло поефтино......значи парите и функциите не идат заедно милсис дека минито е s3 NE SE NADEVAJ MNOGU site ponovi modeli se samo kopii na onie so nemozes da si gi dozvolis i toa e toa a verzii na android samo na htC I SAMSUNG poskapite modeli DRUGOTO TESKO PALI a se desava i da zaglavi za uvek procesorot ako stavis los eprom taka da so ke zemes toa ke koristis od poslabite varijanti da ne recam klonovi kako samsung mini galaxy y ......drn drn zemi lg l3 strakaj go ke vidis deka e istiot so samsung y galaxy mini pocket i itn...imas vo vip i alkatel kako htc ali imeto kazuva se pisi ceni na ponudite i na koj dogovor ke ti pisam koj da go zemes ako vise si resil od vip ponuda pozz

Bane

hello world
11 септември 2011
209
214
Prilep
Bane's setup  
Processor & Cooler
Core i5-10400
Motherboard
Asus prime B460M-A
Storage
Samsung 970 evo 500gb + Kingston A2000 500gb
PSU
Bequiet PurePower 11 Gold 600w
RAM
G.Skill Trident Z Neo 16GB 3200MHz DDR4 CL16 (2x8)
Video card
ASUS Turbo GeForce® GTX 1060 6GB
Case
Bequiet Pure Base 500dx white
Mouse
Razer Basilisk
Keyboard
HyperX
Audio
onboard
Monitor
Dell Ultrasharp U2412M
OS
Windows 10

mviktors

user
25 октомври 2012
1.144
1.719
mviktors's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5600X & Noctua NH-D15
Motherboard
ASUS TUF GAMING B550-PLUS
Storage
1TB 970 Evo + Samsung SSD 500gb + WD10EZEX 1TB
PSU
CM Vanguard 750W
RAM
2x8GB Kingston HyperX Predator
Video card
EVGA GeForce RTX 3070 Ti FTW3 ULTRA
Case
CM Storm Scout 2
Mouse
Logitech G305
Keyboard
A4Tech B120 Bloody
Audio
JBL LSR305 & HyperX Cloud Pro
Monitor
LG 27GL850 & Dell U2412M
OS
Win 11 x64
Друже HTC Desire X ако не е многу поскап од Ace 2. Подобар е во секој поглед освен тоа што нема втора камера а и примарната му е малку послаба за снимање видеа. ХТЦто има подобра изработка, понов модел е а поддршката е иста. Ace 2 е солиден телефон што ќе ти ги задоволи сите потреби посебно ако си почетник со андроид телефони. Ако е голема разликата во цената помеѓу овие два телефони, оди на Ace 2, ако нема голема разлика Desire X e подобар. L7 исто е ок телефон, но со послаб хардвер и со поголем екран. Има полоша резолуција од претходниве два а и прилично лош интерфејс. Се надевам ќе ти помогнам во изборот.

vlatko_95

read-only
14 јули 2010
33
23
Скопје / Аеродром
Па вака хтц-то ми е 10к, с3 мини ми е 14 500, ама самсунгот ќе да највеќе мерак ми праи посебно с-воис и уште мн. др. функции... што ги нема кај хтц-то... Е сеа за 8s-от имате информации кога ќе пристигне?

semir

read-only
29 ноември 2012
30
4
И јас би ти препорачал ХТЦ имаат извонреден екран кој не се греби така лесно . Исто така и постабилен е ХТЦ-то !

vlatko_95

read-only
14 јули 2010
33
23
Скопје / Аеродром
Озбилно сакате да кажете дека HTC Desire X е бољи од Samsung Galaxy S3 mini ? постабилен? зашто јас не мислам баш така...? иначе утре од сабајле идам по с3 чето мислам дека е авион за разлика од хтц-то пишете пред да го купам ако има нешто сериозно заради што треба да се предомислам :D

mviktors

user
25 октомври 2012
1.144
1.719
mviktors's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5600X & Noctua NH-D15
Motherboard
ASUS TUF GAMING B550-PLUS
Storage
1TB 970 Evo + Samsung SSD 500gb + WD10EZEX 1TB
PSU
CM Vanguard 750W
RAM
2x8GB Kingston HyperX Predator
Video card
EVGA GeForce RTX 3070 Ti FTW3 ULTRA
Case
CM Storm Scout 2
Mouse
Logitech G305
Keyboard
A4Tech B120 Bloody
Audio
JBL LSR305 & HyperX Cloud Pro
Monitor
LG 27GL850 & Dell U2412M
OS
Win 11 x64
Влатко споредбата јас ти ја направив помеѓу samsung galaxy ace 2, desire X и L7. S3 mini е подобар телефон од горенаведените но разликата во цена е 4 000. Изборот е твој колку пари ќе дадеш за телефон. Инаку, на сите форуми и страни за mobile reviews, S3 mini се спомнува за телефон што има поголема цена од категоријата во која се наоѓа. Кој и да го земеш, нема да погрешиш, ич не се секирај.

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни теми

Офтопик

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно