Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Playstation 5

Jedah

user
6 ноември 2007
1.328
2.322
Jedah's setup  
Processor & Cooler
CPU AMD Ryzen 5 5500 6-Core 3.6GHz (4.2Ghz Turbo) & CoolerMaster Hyper H411R
Motherboard
ASUS PRIME B450M-K
Storage
SSD: M.2 Corsair NVMe MP510 240GB / HDD: SAMSUNG F1R HE103UJ 1TB / HDD TOSHIBA DT01ACA 1TB
PSU
Cooler Master MasterWatt Lite 700W, 230V, 80Plus, HDB fan, Active PFC
RAM
G.SKILL Ripjaws V Series F4-3200C15D-16GVR 16 GB (8 GB x 2) DDR4 3200 MHz CL15
Video card
ZOTAC GAMING GeForce RTX 3060 12GB GDDR6
Case
XIGMATEK MOON KNIGHT 4XRGB FAN MID-TOWER
Mouse
Logitech Optical M100 USB Black
Keyboard
E-YOOSO M-11 60% mechanical
Audio
Logitech S-220 2.1
Monitor
LG 24'' Full HD IPS Monitor with FreeSync™ (24MP60G-B)
OS
Windows 11
^ Valid Point!
Галерија барем ви продава по MSRP. Овие буфтаат 70€ на тие 500 :) Галерија испаднаа нот соу бед бојс! :p

А и што е поентава со иста цена за Disc и Digital верзија!?

Zippo

user
22 октомври 2014
1.008
899
Zippo's setup  
Processor & Cooler
Intel i7-3930K CM Hyper D92
Motherboard
ASUS SABERTOOTH X79
Storage
Samsung 750 EVO 500GB
PSU
CM V 650
RAM
32GB DDR3 1333
Video card
Onboard
Case
CM Storm Trooper
Mouse
Gembird Bluetooth
OS
Windows 10, Windows Server 2016
Јас ви го зборам муабетот од сигурен извор, а не од галерија. За воља на вистината со галерија не соработувам професионално веќе три години.
Логиката на Сони е: нема вие да купувате конзола за да играте стари игри пачувани за новата. Ќе си купите нови. И јасна ми е логиката. Во цел свет ги има: The Forced PS5 Hardware Bundles Are Getting Bigger и голем хејт е.
И не, не е бандл само доколку кутијата е дизајнирана за тоа. Во Веро имаш бандл сјај со сунгери замотани со селотејп.

Проблемот со овој бандл е што едната игра е за нигде, другата е супер, но за специфична публика и третата е одлична.

На крајот на денот, Мобеликс и Ледиком не можат да постигнат со плејки за 850 евреа :)

Бонус фотка, саботава во Солун
438143abcad53413bc545642b38fd685.jpg
На фоткава нема бандл

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.814
10.135
Јас ви го зборам муабетот од сигурен извор, а не од галерија. За воља на вистината со галерија не соработувам професионално веќе три години.
Логиката на Сони е: нема вие да купувате конзола за да играте стари игри пачувани за новата. Ќе си купите нови. И јасна ми е логиката. Во цел свет ги има: The Forced PS5 Hardware Bundles Are Getting Bigger и голем хејт е.
И не, не е бандл само доколку кутијата е дизајнирана за тоа. Во Веро имаш бандл сјај со сунгери замотани со селотејп.

Проблемот со овој бандл е што едната игра е за нигде, другата е супер, но за специфична публика и третата е одлична.

На крајот на денот, Мобеликс и Ледиком не можат да постигнат со плејки за 850 евреа :)

Бонус фотка, саботава во Солун
438143abcad53413bc545642b38fd685.jpg

Не знам како успеа сам да се побиеш и тоа не еднаш, туку двапати во ист пост.

Доказ број 1 - линкот што го прати...дали го прочита? Првата реченица е „ Retailers know that the world wants a PlayStation 5 and that they’ve got you by the balls. “. Што мислиш, Сони е retailer или Галерија?
Доказ број 2 - втората слика. Значи сепак се продаваат индивидуално, а вакви бандли ги прават препродавачите, а не Сони.

На Сони не им менува дали играта ќе ја купиш од Галерија или онлајн, тоа само на Галерија им менува.

Инаку да, подобро ќе го купам за 569, отколку да главам со игри што не ги сакам и да ги препродавам за 1500 денари.

skullmonkey

poweruser
25 април 2007
4.503
3.454
Скопје
www.gorast.com
Сони не им праќа конзоли ако не ги шиткаат со игри. Просто ко грав.
Видоа дела мобилри шиткаат по 850€ само конзоли и користат ветар.
Пак ви викам. На Галерија не и се исплати ова. Сони го држат кормилото. Ако не играш по нивно не ти пуштаат конзоли, бар не на нас.

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.814
10.135
Сони не им праќа конзоли ако не ги шиткаат со игри. Просто ко грав.
Видоа дела мобилри шиткаат по 850€ само конзоли и користат ветар.
Пак ви викам. На Галерија не и се исплати ова. Сони го држат кормилото. Ако не играш по нивно не ти пуштаат конзоли, бар не на нас.

На памет збориш и шпекулираш.
Значи твојот сигурен извор ти кажал „Сони видоа дека Ледиком и Мобеликс шиткаат по 850еур и им рекоа принудни бандли да прават. “

Тоа се трите гиганти за Playstation - Sony, Mobelix и Ledikom, се пратат цело време меѓу себе.

П.с. На Галерија баш најмногу им се исплати - бидејќи ако не ја купат играта од кај нив, може ќе ја купат од друго место. Sony знае дека ако не ја купат од Галерија, ќе ја купат од друга продавница или онлајн, процентот секако фиксно го земаат.

Последна промена:

skullmonkey

poweruser
25 април 2007
4.503
3.454
Скопје
www.gorast.com
На памет збориш и шпекулираш.
Значи твојот сигурен извор ти кажал „Сони видоа дека Ледиком и Мобеликс шиткаат по 850еур“ и им рекоа принудни бандли да прават. “

Тоа се трите гиганти за Playstation - Sony, Mobelix и Ledikom, се пратат цело време меѓу себе.

П.с. На Галерија баш најмногу им се исплати - бидејќи ако не ја купат играта од кај нив, може ќе ја купат од друго место. Sony знае дека ако не ја купат од Галерија, ќе ја купат од друга продавница или онлајн, процентот секако фиксно го земаат.

Толку тврдоглав чоек како тебе не сум видел.
Не, Сони се морони и немаат поим што кај се случува. Секоја конзола излезена пд мобиларите се евидентира. Детални извештаи им се праќаат. Има луѓе што само за тоа се задолжени.
Уствари… ако е полесно да се голтне, да. Галерија одлучува за судбината на ПС во С. Македонија.

Fatal1ty_

Großmeister
28 февруари 2008
23.874
34.164
roka.mk
Вероватно тоа што го кажува скулманки е реалноста. Еве и србите само комплети имаат на лагер Konzola Sony PlayStation 5 PS5 sa tri igre (Spider-Man + RC + Demon Souls) | PS5 konzole | PlayStation 5 | GAME CENTAR

А еве и официјален сони центар во русија исто така Консоль Playstation®5 в комплекте с играми Призрак Цусимы Режиссёрская версия и Returnal - купить в Москве в фирменном интернет-магазине Sony | фото, технические характеристики

Ако земете да барате ќе видите дека сите така го продаваат. Што значи не е само галерија која го прави тоа.

Goran995

Баниран/a
16 ноември 2019
1.495
2.572
Скопје
Секоја конзола излезена пд мобиларите се евидентира. Детални извештаи им се праќаат. Има луѓе што само за тоа се задолжени.

Глупости е ова. Тронка вистина нема.

Sony ниту може, ниту има начин како да дознае кој од каде препродал конзоли во Македонија, увезени којзнае како. Sony врска нема дека конзолата е увезена и препродадена од Ледиком.
Да, Sony гледа во нивните системи дека таа конзола е првично купена во нивен официјален реселер (пример, во Дубаи), aма дека Sony знае дека Ледиком ја препродал - мало морген.
Sony единствено може да извади евиденција: толку и толку конзоли имаме логирано од Македонија, од тие - XXXXX се купени од нашиот реселер таму (Галерија). Другите се увезени/донесени којзнае од каде и кого. И тука завршува целата прича.

Ова ти е исто како да кажеш дека Епл имаат контрола кој, каде препродава нови Ајфони во Македонија. Имаат контрола може само на уреди продадени од Телеком, А1, Ај-стајл, Сетек, Нептун.
Во голема заблуда си ако мислиш дека било кој од технолошките фирми може да знае колку уреди продава Ледиком, уреди кои ги нема во ниедна евиденција (освен првото купување од официјален продавач во странска земја).

Имале луѓе вработени во Sony, да евидентираат конзоли продадени на сив пазар.
Важи, важи (y)

Последна промена:

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.814
10.135
Вероватно тоа што го кажува скулманки е реалноста. Еве и србите само комплети имаат на лагер Konzola Sony PlayStation 5 PS5 sa tri igre (Spider-Man + RC + Demon Souls) | PS5 konzole | PlayStation 5 | GAME CENTAR

А еве и официјален сони центар во русија исто така Консоль Playstation®5 в комплекте с играми Призрак Цусимы Режиссёрская версия и Returnal - купить в Москве в фирменном интернет-магазине Sony | фото, технические характеристики

Ако земете да барате ќе видите дека сите така го продаваат. Што значи не е само галерија која го прави тоа.

Паблик пак не го прави во Грција...
Инаку јак е муабетот дека Сони има вработени што ги следат мобиларите...ајде може ако доволно добро ги следат, ќе научат како и мобилен телефон да прават.

Piedpiper

hello world
26 август 2019
247
247

Инаку јак е муабетот дека Сони има вработени што ги следат мобиларите...ајде може ако доволно добро ги следат, ќе научат како и мобилен телефон да прават.
Малку офф топик, секоја чест за бандлот на Public, PS5 + Death Stranding =538e. Вака да беше кај нас....

skullmonkey

poweruser
25 април 2007
4.503
3.454
Скопје
www.gorast.com
Малку офф топик, секоја чест за бандлот на Public, PS5 + Death Stranding =538e. Вака да беше кај нас....

Имаше и кај нас ваков бандл на почетокот у доброто време :)

Сериски број од дубаи + Македонска ip адреса? И те како имаат увид што се дешава тука.

Најголемиот заеб не е тоа што конзолите ги шиткаат вака.
Најголемиот кур го јадеме е што не ни отвараат регион. А не отвараат пошто немаме бројки, а неаме бројки пошто куцаме на УК, УС, БГ, ХР…

За мене ова е поголемата болка него напумпани цени у време на криза.

Допунска информација е дека од февруар 2022 и официјалната цена ќе се качи… и пак исто ќе се продава.

Едит: Дополнително проблемот е и законот за девизно работење што праи фрки на прјпол и епл пеј.

Последна промена:

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.814
10.135
Имаше и кај нас ваков бандл на почетокот у доброто време :)

Сериски број од дубаи + Македонска ip адреса? И те како имаат увид што се дешава тука.

Најголемиот заеб не е тоа што конзолите ги шиткаат вака.
Најголемиот кур го јадеме е што не ни отвараат регион. А не отвараат пошто немаме бројки, а неаме бројки пошто куцаме на УК, УС, БГ, ХР…

За мене ова е поголемата болка него напумпани цени у време на криза.

Допунска информација е дека од февруар 2022 и официјалната цена ќе се качи… и пак исто ќе се продава.

Пак сам себе си контраш. Ако следат по ИП адреси, значи ги знаат и реалните бројки без разлика дали го купуваме од Дубаи, Грчка или куцаме картици на УК/УС итн. Ај реши се како не пратат или не не пратат, па пиши пак. :)
Мислењето е автоматски споено:

Кај нас Сони им рече на Галерија или сменето го името пак за да можете како грците или со 3 игри ќе си продолжите да продавате.

едит - не знам колку е поврат на ДДВ во Паблик, ама да го имаше истово во Плаисио за 538 еур, ќе си вратевте околу 20% на сумата...па нека се сликаат Галерија со нивните понуди кога е поевтино до Солун и назад за да купиш.

skullmonkey

poweruser
25 април 2007
4.503
3.454
Скопје
www.gorast.com
Пак сам себе си контраш. Ако следат по ИП адреси, значи ги знаат и реалните бројки без разлика дали го купуваме од Дубаи, Грчка или куцаме картици на УК/УС итн. Ај реши се како не пратат или не не пратат, па пиши пак. :)

Ти изглеа стварно не разбираш :) Јас мислев само трол е у прашање. Англиска картичка се куца и брои на англиски стор итн, итн… од кај сакаш купи ја.

Goran995

Баниран/a
16 ноември 2019
1.495
2.572
Скопје
Сериски број од дубаи + Македонска ip адреса? И те како имаат увид што се дешава тука

И? Лични ствари и слободен пазар, може 100 конзоли си донеле нашинци од таму, може и не.
Како би знаеле Sony од каде се тие конзоли тука, како што посочи ти во првиот пост дека „ги следеле мобиларите“ и наводно ги форсирале Галерија заради Ледиком или кој било друг?

Врска немаат, ниту ќе имаат. не знам што ги преценуваш толку.

Еве, сигурно и Епл се чудат од каде ни нам активирани милион Ајфон уреди тука, а продале (лупам бројка) 500 преку официјални канали.

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.814
10.135
Ти изглеа стварно не разбираш :) Јас мислев само трол е у прашање. Англиска картичка се куца и брои на англиски стор итн, итн… од кај сакаш купи ја.

Па целиот акаунт после се гледа со МК ИП адреса така? ако веќе толку пратат каде се користи PS5, ги гледаат и акаунтите, си ги имаат пресметките.

Дај да не вртиме празни муабети, единствена логика за овие бандли да доаѓаат од Сони е да обесхрабрат препродавачи, односно едно е кога цената е само за конзола и од 500еур се качува на 850еур, друго е кога треба да препродадеш конзола + 3 игри кои си ги платил 700 еур вкупно.

Друга варијанта е да доаѓа на ниво на територијалните менаџери на PlayStation Europe, кои форсираат дистрибутерите да продаваат конзола + X игри за да имаат поголеми продажби пред нивните претпоставени.

Третата варијанта дека Сони гледа што продава Ледиком и заради тоа одлучува да „бричи“ играчи е само во светот на бајките. Бидејќи твојата приказна со следење ИП адреси и да е точна - од каде знаат сони дека дубајски PS5 што се користи во МК е преку Ледиком или Мобеликс и по која цена? Целиов муабет ти е дека си слушнал нешто, ама не си доразбрал и доразмислил...
Мислењето е автоматски споено:

И? Лични ствари и слободен пазар, може 100 конзоли си донеле нашинци од таму, може и не.
Како би знаеле Sony од каде се тие конзоли тука, како што посочи ти во првиот пост дека „ги следеле мобиларите“ и наводно ги форсирале Галерија заради Ледиком или кој било друг?

Врска немаат, ниту ќе имаат. не знам што ги преценуваш толку.

Вработените се следбеници на инста профилите и секој ден запишуваат цени на Insta story. Не џабе ледиком и мобеликс имаат по 50 сторија на ден, знаат дека публиката е глобална.

skullmonkey

poweruser
25 април 2007
4.503
3.454
Скопје
www.gorast.com
^ Valid Point!
Галерија барем ви продава по MSRP. Овие буфтаат 70€ на тие 500 :) Галерија испаднаа нот соу бед бојс! :p

А и што е поентава со иста цена за Disc и Digital верзија!?

И јас прашав. Рекоа дека е иста цена :)

VerGer

poweruser
9 ноември 2016
2.034
1.845
Скопје

и ти драпаш сега, ај како у Паблик ја нема лагер само конзолата да ја купиш, а ја има доле во бундл со игра, зашто се гејови така?

за вака у секој стор продаваат само конзола да ама кај сите не е на лагер таа опција :D

Cyb3rAng3l

hello world
16 октомври 2016
60
101
Берово
зашо вака ми пише на паковката?
NbyZKsa.jpg

Ако мислиш за "NOT TO BE SOLD SEPARATELY" тоа е дека оди во бандл (пример со ПС5 или друга игра), да не можат продавниците како Галерија, Анхоч и слично да ја продаваат само играта, туку заедно со тоа што е наменета за продавање. Ништо страшно за тебе, ти можеш пак да си ја препродаваш и да си ја користиш исто како и да не го пишува тоа, како што кажав, се однесува само за продавниците.

VerGer

poweruser
9 ноември 2016
2.034
1.845
Скопје
Ако мислиш за "NOT TO BE SOLD SEPARATELY" тоа е дека оди во бандл (пример со ПС5 или друга игра), да не можат продавниците како Галерија, Анхоч и слично да ја продаваат само играта, туку заедно со тоа што е наменета за продавање. Ништо страшно за тебе, ти можеш пак да си ја препродаваш и да си ја користиш исто како и да не го пишува тоа, како што кажав, се однесува само за продавниците.
troll post беше извини, за сите што тврдат дека сони не наметнува бандл-с :)

Cyb3rAng3l

hello world
16 октомври 2016
60
101
Берово
Сега видов дека се води дискусија за бандлс од Сони, истиот и јас го имам бандл со Рачет и Кленк и ПС5, затоа коментирав без да прочитам погоре, моја грешка, извини, мислев озбилно си прашуваш :)

NikacXMKD

hello world
7 јули 2010
369
401

Ако го има истиот стикер и на другите игри кои галерија ги прикажува како Bundle , тогаш у право се галериичето и џабе ги ругаме. До сега имам видено ваков стикер само на оваа :)

EDIT: Igri za PS5 novi Ratchet & Clank Rift Apart i Demons Souls | Скопjе

Еве линк од некој шо ги продава демон соулс и рачет и еден пост со секбој, гарант ги добил во Bundle а немаат стикер :)

Сони им има дадено опција како сакаат да ги продаваат, а они бираат да ви ги бутаат во бундле за да дадете 10к повеќе.

Последна промена:

Goran995

Баниран/a
16 ноември 2019
1.495
2.572
Скопје

Епа грешка место имаш за troll post, јас како што прочитав погоре, никој не рекол оти Sony не наметнува bundles.

Беше кажано дека Sony наметнувал bundles на Галерија заради Ледиком и останатите, што апсолутно нема никаква смисла. Sony нема никаква контрола кој препродава конзоли во Македонија од фирмите/мобиларите што не издаваат фискални.

Ragnar

poweruser
9 декември 2015
2.614
3.266
Macedonia
Ragnar's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 3 2200G
Storage
Samsung 850 EVO 500 GB SSD
RAM
8 GB
Monitor
DELL S2419H
OS
Windows 10 Pro
Нема ни на моите две такви стикери, купени со PS5 од Галерија принудно :) Добро ај оваа Sackboy ја играме по дома ама Spiderman играв еден саат и ја вратив во кутија и си стои. Не вреди да се замарам да ја продавам а ја платив 3-4000 колку му доаѓа....

Psycore

Модератор
12 ноември 2013
1.151
1.576
Скопје
Ако го има истиот стикер и на другите игри кои галерија ги прикажува како Bundle , тогаш у право се галериичето и џабе ги ругаме. До сега имам видено ваков стикер само на оваа :)

EDIT: Igri za PS5 novi Ratchet & Clank Rift Apart i Demons Souls | Скопjе

Еве линк од некој шо ги продава демон соулс и рачет и еден пост со секбој, гарант ги добил во Bundle а немаат стикер :)

Сони им има дадено опција како сакаат да ги продаваат, а они бираат да ви ги бутаат во бундле за да дадете 10к повеќе.
1633433917075.png

Мојот бандл.

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни теми

Офтопик

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно